Over 1 million tech questions and answers.

Samsung 970 Evo NVMe M.2 SSD 2TB Running Half Speed on T470 20HD r/w 1748/ 1685 MBps

Q: Samsung 970 Evo NVMe M.2 SSD 2TB Running Half Speed on T470 20HD r/w 1748/ 1685 MBps

Hello, Samsung 970 is the best SSD in the market and it cost me 460 Euro to buy the Samsung 970 Evo NVMe M.2 SSD 2TB in order to make my T470 20HD achive Read/Write 3.500 and 2.500 MBps. But this expensive SSD is running half of its speed on T470 20HD read and write 1748 and 1685 MBps. While most Laptops with Intel dual core ( https://www.userbenchmark.com/ ) with Samsung 970 Evo they got ( read and write speeds: 3.500 and 2.500 MBps respectively). T470 20HD read and write 1748 and 1685 MBps. From Lenovo website I bought this (Tray 1 for ThinkPad M.2 SSD drive Cost: Euro 30): I am not fine with T470 20HD half speeds of read and write 1748 and 1685 MBps.Looking forward to hearing from youthank you in advanced.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Samsung 970 Evo NVMe M.2 SSD 2TB Running Half Speed on T470 20HD r/w 1748/ 1685 MBps

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 90.8

Before removing the HDD from my T470 I made a Clonezilla image.  I then installed the Samsung 960 and restored the image.  Unfortunately upon booting into Windows I was greeted with "Your PC ran into a problem and needs to restart", so that did not work.  I have done many Clonezilla images and restores, but not between two completely different drive technologies.  So if anyone has been able to get this to work with either a T470 or similar laptop, what cloning software did you use, and did you do it with an image backup/restore, or direct clone with the HDD connected to the laptop with either a SATA to USB, or SATA to USB-c cable (If that's the case what cable worked OK)..

Read other answers
RELEVANCY SCORE 84

So I jumped out to the T470 20HD downloads and noticed BIOS version available is now 1.43. I currently have in my downloads version 1.44, I've searched and have not found a reason for this. Does anybody know why this was pulled? DETAILS1.44      (N1QUJ13W)  1.44 (N1QET69W)      1.30 (N1QHT48W)   01    2017/12/25<1.44> UEFI: 1.44 / ECP: 1.30- [Important] Enhancement to address CVE-2017-5715.- (Fix) Fix an issue where user cannot enter Bitlocker Pin code by using Bloomberg 4 keyboard.- (Fix) Fix an issue where system cannot boot with USB 3.0 Ethernet adapter or ThinkPad Docks        with USB Ethernet device.- (Fix) Fix an issue where Operating System cannot recognize custom ACPI Table.- (Fix) Fix an issue where Wireless LAN connection is not recovered after restart or        hibernation when Wireless Auto Disconnection is set to Enabled.- (Fix) Fix an issue where system does not boot from LAN by Intel AMT. Thanks,Bob













Solved!

Go to Solution.

A:T470 20HD BIOS Recalled?

Update was pulled on Intel's request, as new CPU microcode make system unstable. More information below:https://support.lenovo.com/uu/en/solutions/len-18282

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 83.2

My new purchased T470s laptop (Serial Number: PC0S7E53 Machine Type Model: 20HGS24J00) is equiped with a 256GB PCLe SSD. The SSD is neither Samsung nor Toshiba. It's called LENSE20256MSP34MEAT2A ?! I don't even know how to search the specs of such part, as there is totally no information for such ssd in Google! But the key point is the SSD obtained a relatively low write speed compared with other NVMe SSD. As shown in test record by crystaldiskmark, the write speed is only 160 MB/s. Is this normal? Is it possible to ask for a change of SSD? Because my purchase is still within 7 days. Also, the battery is not that long-lasting as it claimed to be (10.5 hours). I charged until 100% and use the laptop for document reading with some online search in Wikipedia. The battery performance has been set to "better battery" and I didn't play videos and music in the process. The battery runs into 17% in 4 to 5 hours. Although I didn't expect it will hit 10.5 hours, but it is too much beyond that???? Could everyone help me with this? Is it normal or is that any possible solutions? Thank you! 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 82.8

I have a new T470 20HD type laptop and have purchased identical 16GB RAM to replace the original 8GB pair. I have replaced the RAM but in the BIOS and on the operating system it only shows 24GB? I have checked the processor and it is able to handle a pair of 16GB RAM modules uptp 32GB and I have also checked the lenovo website and the motherboard/configuration can handle 32GB RAM max. Any on egot any ideas why it only shows 24GB?? OS: Windows 10 ProIntel i7-7500U - 7th Generationintegral 16GB Module x2

Read other answers
RELEVANCY SCORE 76.4

Samsung has launched a trio of TCO-optimized solid state drives based on the company's three-dimensional (3D) Vertical NAND (V-NAND) flash technology.

Read more
 

A:Samsung launches three high-speed NVMe solid state drives with 3D V-NAND

I want to see some benchmark tests.
 

Read other 14 answers
RELEVANCY SCORE 76.4

Hello,

I plugged in an N-adapter to a USB hub and it gave me a 6 Mbps in www.speedtest.net. I thought this was kind of slow for what the adapter "claimed" (300Mbps). But then I plugged it directly into a computer port and it showed 24 Mbps (my internet plan is 25 Mbps), which I suppose it's pretty close or even "maxed" because it's not really 25 Mbps all the time, right?

Is this normal? Is my USB hub crappy/old? Would it make a difference if I get a new USB hub?

Thanks.
 

A:Moving N-adapter from USB hub to computer port increases speed from 6 Mbps to 24 Mbps

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 76

I currently have a 15 Mbps down / 1.5 Mbps up cable Internet connection. However when I go to www.speedtest.net or www.speakeasy.net to test the speed of the connection its only showing like 5 Mbps down / 400 Kbps up speed. But when I download a file it downloads at about 1,400 KBps (note that I said KILOBYTES per second not bits (as in 1,400 KBps = 11.2 Mbps)).

Anyway why do the down / upload speeds on the test sites suck but real file downloads are fast?
 

A:Speed test sites saying I download at 5 Mbps when I have a 15 Mbps connection?

They just do, don't worry about it.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 71.2

I have just purchased a new Dell XPS 8920 that comes configured with a 250GB NVMe M2 drive as the boot drive and I?d like to replace this with a Samsung 1TB 960 Pro MVMe M2 drive however I can find no way to load the Dell OS Recovery in a way that it can see the new disk and load Windows 10.   BIOS sees the drive, but not the recovery tool.   Has anyone got any suggestions or tried to do this?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.8

Microsoft has released NVMe Hotfixes 2990941 & 3087873 that add native NVMe drivers to Windows 7.
However if I am say installing Windows 7 SP1 on say Samsung NVme drive and Samsung has released suitable drivers in the form of INF, SYS and CAT files, do I really need to integrate these MS Hotfixes in Windows 7?
Can Windows 7 SP1 supplied with Samsung NVMe drivers (Either slip streamed or during install) be able to detect Samsung NVMe drive and install itself on to it?
As the title says are those MS Hotfixes a must (sort of pre-requsite) to get NVMe drive detected during installation, apart from any vendor provided drivers?
Thanks.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.4

i just put together a pc with :
giga-byte ga-7vaxp motherboard
amd athlon xp 2600+ w/ 333 front side bus which is supposed to run at 2.1 ghz
my problem is that my computer shows to be running at 1.2 ghz
I'm pretty sure that I have the jumpers set wrong but cannot find any info on how to set them (m/b manual does not help ) any ideas would be greatly apreciated thanks
 

A:cpu running at half speed

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 70.4

Hello Everyone! So after reading dozens of threads about the problem im having.. i have to call uncle and ask for help. I installed a new ssd into my pci-e slot of my Dell precision t7400. I found it to be the cheapest way to get the fast speeds i was hoping for. I have a SanDisk SDSSDA240G installed into a PCI-E SATA 3 adapter(Images: pci-express_01 / ssd)info). Im running windows 7. I have made sure i am in AHCI and that i am running the correct Bios. The Card is in the First PCIE (Slot1) and my graphics card is in the other PCIE (Slot4). It is plugged into the only SATA port that was available (Image: MotherBoardSetup). Ive run the benchmark app and it seems like its only running 3G instead of the 6 that i was hoping for.
I have Dual quad cores Intel Xeon e5450. EVGA GeForce GTX 560 2GB Graphics Card. 32G of DDR2.
Windows 7.
Im a 3D artist and use multiple 3d programs. I know its running fast now, but any extra would be helpful. Can anyone please take a look at these pics and help me out?
Thanks -DT

A:SSD running at half speed. Please take a look

I also have this pic from when i startup...and one of the PCIe card i bought...if that helps.

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 70.4

hey i have an asus p4vp-mx thats suppose to have a 2.8 ghz processor with 1.2 gigs of ram but according to some of my games their reading the processor as 1.5ghz so none of these games are properly working even though my computer more than meets the hardware requirements anyway any help would greatly be appreciated
 

A:Cpu running at half speed help please

Sounds like the BIOS is set up incorrectly.

Whaen you 1st boot up, hit Del a few times and you'll enter the BIOS.

Hopefully, on the far right tab, there will be an option to "Load Optimised Defaults". Do that, reboot and see what it's reported as now.

CPUz will tell you what it is actually running at: http://www.cpuid.com/cpuz.php
 

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 70.4

hey im running my pc with 2x 1GB patriot 6400 sticks of ram on an Asus p5w dh deluxe mobo and an intel core 2 duo E4500 2.2ghz currently overclocked to 2.6ghz. what i have noticed is that the ram on dual channel is running at 180mhz and on the post bios message i see "dual chanel ram 3200" and if i hitch up my processors clock speed the ram speed falls. whats going on and how can i fix this. all help appreciated thanks.
 

A:Ram running at half speed

oh and if i mod the ram speed as well as the cpu speed i get a message from the bios "over voltage or overclocking failed"
 

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 69.6

I had to replace the hard drive in my Pavilion when the original failed. I reinstalled the original software from the Recovery CD set I purchased from HP. The system now identifies my processor as an Athlon running at 750 MHz instead of the original Athlon 1.3 GHz. This 750 MHz figure is the same in the BIOS setup screen and in Windows XP My Computer Properties screen. I have not changed any components other than the hard drive, and the processor is the original Athlon 1.3 GHz. What would account for the decrease in speed and what can I do about it?

Thanks,
John

Windows XP Home Edition
AMD Athlon 1.3 GHz
512 MB RAM @133MHz
A7V-VM motherboard
 

A:AMD CPU running at about half original speed

Go to www.lavalys.com and get the free Everest Home Edition. Run that, it will tell you all about your PC and its components.
You may need to do a reset to basic values or optimised values of your BIOS.
Check the mobo-manual for multiplier settings in the BIOS.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 69.6

I'm running a P111 coppermine 1Ghz on cusl2-c MB. The cpu is continually reported as running at 500mhz, although diagnostics (sandra etc) show cpu range as 500-1000mhz. The bios settings have changed and I cant reset them to 1000mhz because on save & exit the bios just reappears saying that the settings are wrong. (have updated bios etc etc.)It will only work on a lower setting. This is causing me major probs with CAD apps.
What can this be?????
 

A:heeeeeeeelp!!! CPU running half speed

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 69.6

I have an AMD Sempron 2300 which normally runs at 1.8 Ghz. Now, it says it is running at 950 Mhz, and i dont know why. i tried restoring my BIOS to fail-safe defaults, and i changed the CMOS battery, but it didn't work. I really need help on this, so any thoughts are greatly appreciated.
 

A:AMD processor running at half speed. why?

Try opening up some program like Internet Explorer or something that will stress your CPU. See whether the speed goes back to normal.

Some processors automatically throttle back when idling to reduce power consumption. When you stress them by opening a program or doing something like that, their speed goes back to normal. See if that works.

What socket is your CPU?
 

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

Hello, i have recently purchased a conputer. The processor is a intel pentium 4, 2.8 GHz, however it is running at 1.4GHz. Can anyone help me? Specs from CPUID follow:-

Processor :- Intel pentium 4 (northwood)
Package:- Socket 478 mPGA
Spec:- Intel(R) Pentium(R) 4 2.80GHz
instructions:- MMX,SSE,SSE2
Core speed:- 1400MHz =(
multiplier:- x 14.0
bus speed:- 100MHz
Rated FSB:- 400MHz
MOBO chipset:- intel i845GL
Type:- DDR / Size:- 512MB
DRAM freq:- 133.3MHz
FSBRAM: 3:4
Let me know of any other specs needed.

Regards

Strike191
 

A:Intel pentium 4 running half speed

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

Hello, im a new member to the forums but i use it a lot for information. I recently bought a linksys network adapter for my desktop and i did not know the passphrase to connect to the wireless. I then reset my router and i got it all working but it is now running at half speed. Yesterday, before my reset, i was running at 159 mb/s. and today, after reset, it is at 72 mb/s. It was my first time reseting the router and i am not very experienced so i may have screwed something up. any help is appreciated
 

A:Wireless running at half speed after reset

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

I have a Inspiron 1520 with a CPU running at half speed. I thought the original CPU, a Core 2 Duo T5450, was failing, as it was running at 1 to 1.2 GHz and it should be 1.6 MHz. I replaced it with a T8300 2.4 GHz, which now runs at 1.2 to 1.6 GHz.
I don't see anything in the BIOS that could change it. I'm going to try and flash the BIOS (it is at the newest version).
Anything else I can check?

A:Inspiron 1520 CPU running at half speed

Does the system correctly recognize the AC adapter, or is it showing "unknown"  (look at the system setup -- F2 at powerup) -- to verify?

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 67.2

If anyone has any Ideas on this I would appreciate it greatly.

A:AMD Athlon 2650e, 1.6GHz Processor is running at half speed!

Hi and Welcome to TSF!


What happens if you run a game or a large program? The processor should increase the the max power. Today most processors can idle therefore they don't use max power.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 66

Hey everyone,I was upgrading the NVMe SSD and was wondering what is the funtiuon of the rubbbery part (which sits on top of the SSD drive) shown in the photo.This part got a bit dirty but didn't know how to clean it. Will it cause problems moving forward?  Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 65.6

In this discussion, Amy from Lenovo recommends that we purchase Lenovo SSDs if we want thermal management: https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-P-and-W-Series-Mobile/Can-I-add-a-Samsung-950-Pro-NVMe-SSD-to-... The link no longer directs us to a particular model. So I perform a search on the Lenovo site and see (among others) this model: ThinkPad 256GB SAMSUNG PCIe NVME TLC OPAL M.2 SSD http://www3.lenovo.com/us/en/accessories-and-monitors/memory-and-storage/storage/HDD-BO-ThinkPad-M-2... What is this? A Samsung SSD rebranded as a Lenovo SSD? Would I gain in compatibility with such a drive or not, and specifically regarding thermal management? Also, is there a misprint below concerning the read speed? "ThinkPad 256GB SAMSUNG PCIe NVME TLC OPAL M.2 SSD supporting PCIe 3.0 interface standard up to 4 lanes shows much faster performance than previous SATA SSDs. It's sequential performance is up to 300MB/s for read operation and 1700MB/s for write operation by 4 lanes. Test-Prove 100% Compatible with ThinkPad machines. " That has to be 3000MB/S, right? 

A:Thinkpad-Samsung or Lenovo-Samsung NVMe SSD? What is this?

My impression is that even Lenovo themselves does not have a clue.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 64.8

Planning to upgrade the T470 with an SSD and trying to decide between  Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD: https://www.amazon.com/gp/product/B00OAJ412U  For an extra $86, I could get this drive, adapter and cable:Samsung 960 EVO Series - 250GB PCIe NVMe - M.2 Internal SSD (MZ-V6E250BW)https://www.amazon.com/Samsung-960-EVO-Internal-MZ-V6E250BW/dp/B01LYFKX41 https://lenovo.encompass.com/item/11093685/Lenovo/01AX994/Ct470_Adapter_Hdd_Asm_Brackethttps://lenovo.encompass.com/item/11093086/Lenovo/00UR496/Cable_M.2_Ssd Apparently, the 960 EVO would give me about 2 to 3 times faster performance than the SATA SSD. Which one would you guys choose if it were you considering the usage is mainly coding and watching videos? Any insights would be great. Thank you. 

A:SATA or PCIe NVMe SSD for Thinkpad T470?

Yoga2Pro_23 wrote:...
Which one would you guys choose if it were you considering the usage is mainly coding and watching videos? Any insights would be great. Thank you. 

That depends.  Are we spending your money or mine?
 
Given your use case I'd probably use the extra $ to go with a 500GB 2.5" SSD.  Then again, I'm a spec snob and might not be able to resist the NVMe drive.
 
As you've already figured out, the 470 only uses 2 PCIe lanes so that limits the NVMe SSD to something like 1700MB/sec.  The SATA unit would be more like 500MB/sec or so.  In practice, you'd probably never notice a difference.
 
FWIW,
Z.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 64.8

Hi everyone, I recently bought a T470 and it came with a Toshiba 512GB Nvme drive (I think its XG4). Just wondering if those of you with this drive are using the default windows drivers or the drivers made for the OCZ-RD400 drive as shown in this thread (https://www.win-raid.com/t29f25-Recommended-AHCI-RAID-and-NVMe-Drivers.html).I have read some comments on how there is poorer performance on this drive compared to the Samsung PM961 drive and I was wondering if you guys have noticed the same with the T470.Thanks for your input

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.8

Hi,  I have a T470 with a Toshiba NVMe disk and recently bought a Samsung 970 Pro in order to replace the original one.  I put the two drives on another computer but the original drive seems to be bitlocked. So, I put the original drive back to check for the bitlocker status. Here is the info from the manage-bde -status command:  Disk volumes that can be protected withBitLocker Drive Encryption:Volume C: [Windows][OS Volume]Size: 237.23 GBBitLocker Version: 2.0Conversion Status: Used Space Only EncryptedPercentage Encrypted: 100.0%Encryption Method: XTS-AES 128Protection Status: Protection OnLock Status: UnlockedIdentification Field: UnknownKey Protectors:Numerical PasswordTPM How am I going to clone the drive? Do I need to disable any protection before starting the process? Or am I just going to put the two drives together and run a clonning software? Any suggestions for a software? 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64

I have ThinkPad T470/T470s, and I'm wondering how can we secure erase the nvme ssds? It does not accept ATA commands.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64

I have ThinkPad T470/T470s, and I'm wondering how can we secure erase the nvme ssds? It does not accept ATA commands.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I own a T470 with a Lenovo branded 256GB NVME drive, running Windows 7. The drive is thnSn5256gpuk according to device manager. Looks like this is a rebranded OCZ XG3/4 drive. --- I am getting fairly inconsistent write performance on this drive. According to both crystaldiskmark and as benchmarks, the write performance will sometimes be 700mb/s, other times 300mb/s. I can run the test once, it will show up 700mb/s, run again, and it will be 300mb/s. --- I have tried switching over to the ocz nvme windows 7 drivers, which work just fine btw. But to no avail, microsoft nvme drivers or the ocz ones, both have the same symptoms. --- Anyone able to get consistent write performance from this setup? --- NOTE: Please don't sudgest upgrading my bios, flashing the newest firmware on the ssd or making sure write cache is enabled in device manager... Or any of the low hanging fruit... I've spent about 5 hours trying to get proper (as per the spec of the drive, from the toshiba site) write performance on this drive.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Hello everyone, I'm willing to buy a T470 or a T470P in the next weeks, with a 512gb pcie nvme ssd, but the price for it in my country (almost 400?) is very overpriced, I would prefer to buy an ssd separately.As I saw in the T470 review by Notebookcheck, the pcie nvme ssd takes place in the 2.5" slot via adapter. Is there a way to buy that adapter separately ?I didn't manage to find any reference for that specific part during my researches. Thank you.Regards,

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Hello Friends.  I successfully installed a Samsung 950 Pro M.2 SSD as a boot drive just fine.  However, it looks like the Windows 10 NVME driver is being used in place of the Samsung NVME driver.  I saw this post here where it says: "Windows is indicating it is using the NVMe driver for this drive." https://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Hardware-and-Upgrade-Questions/Envy-750se-capable-of-M-2-NVMe-... However I do not know how to determine this myself.  I am using a utility called "AIDA64 Extreme" and it's telling me the driver provider for the 950 is Micrososft and the driver version is 10.0.14393.0.  So, how do I get the 950 to use the Samsung driver instead?  Thanks for any help. 

A:How to tell if Samsung 950 Pro is using Samsung NVME driver ...

Hi, From Samsung tool (Samsung Magician), it shows my machine uses Samsung firmware, no information about driver. It uses Microsoft driver. The tool allows use to check and update firmware but not driver. Regards.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I want know...  Which one ist faster?Which one is better?Which one has better drivers under windows 10?Which one runs cooler?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I have two Samsung NVMe 950 Pro (MZVKV512) that came preinstalled in a Lenovo ThinkPad P50 running Windows 10 x64. The Samsung Magician (latest v4.9.6) software does not detect the drives as Samsung Brand SSDs and therefore OS Optimization is unavailable (the only option is to run a benchmark). Samsung Magician supports this SSD as I can see users in other forums using the software on their systems (not necessarily Lenovo). I have also installed the Samsung NVMe Controller driver and this is showing in Device Manager. There are no system updates available and UEFI BIOS is up to date (version from the 4th May). Any ideas?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 61.2

I'm pretty sure I clicked a fake mega upload download page. All the sudden all types of fake spyware diagnostics start running. I'm also pretty sure the problem has made changes to my computer as well. I say this because on start up or shut down I get all sorts of " xxxx cannot close due to runtime error" or " xxx must close would you like to send an email to microsoft". Up to this point I have ran Rkill, Spybot, MBam and VGA. All will run without being terminated by the virus and all find and will remove several trojans and etc. However the browser is still hijacked and every once in a while I get a Microsoft Development Enviroment Run pop up but it stops and shows another error box saying " an exception of type Microsoft JScrip runtime error object was not handled.============== Running Processes ===============C:\WINDOWS\system32\svchost -k DcomLaunchsvchost.exeC:\WINDOWS\System32\svchost.exe -k netsvcsC:\WINDOWS\system32\svchost.exe -k WudfServiceGroupsvchost.exesvchost.exeC:\WINDOWS\system32\spoolsv.exesvchost.exeC:\Program Files\Common Files\Maxtor\Schedule2\schedul2.exeC:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\AppleMobileDeviceService.exeC:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exeC:\WINDOWS\eHome\ehRecvr.exeC:\WINDOWS\eHome\ehSched.exeC:\WINDOWS\Syste... Read more

A:Windows Security Shield Alert, windows running half speed and browser hijacked

I forgot to add there is a fake "windows security alerts" icon on my bottom right portion of my tool bar. I haven't touched it but I can tell by looking its a fake.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 60.8

My sister's laptop is able to get 300 mbps wireless connection from anywhere inside the house. But my computer is only able to get 120-150 mbps. Is it because of my network card?

Router is Netgear N300.

A:I'm not getting 300 mbps wireless speed.

  
Quote: Originally Posted by imeem


My sister's laptop is able to get 300 mbps wireless connection from anywhere inside the house. But my computer is only able to get 120-150 mbps. Is it because of my network card?

Router is Netgear N300.


\
What is your network/wifi card?

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 60.4

I recently upgraded my internet from 25 mbps to 100, while I thought getting 9.5 was always normal for that speed, after the upgrade it is still sitting at the same speed. My other devices in the house are getting at least 70 mb/s via wifi while I have a hardwired connection. I've done everything I can think of, downloading newest drivers, calling my ISP, trying different modems cords connection types or devices. Nothing has made any change, there is no change in speed between wifi and hardwired eiher, they both cap at 9.52 mb/s. I'm currently updating to windows 10, and am on a different device, but in a few hours I will post again with system specs and the requested log.
 

A:Internet speed is being capped at 10 mbps

Do you have a DOCSIS 3 modem? The older models are DOCSIS 2.

Have you replaced your router?

It would help if you posted both the brand and exact model of modem and router.
 

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 60.4

Hi
So I had the cable guy here the other day installing a box, and he checked the internet. I'm paying for 18 Mbps download speed, and my laptops and one desktop get this speed, but the computer from which I write only gets 5 Mbps. He didn't know why.

I'm pasting my HJT and DDS logs, and attaching Attach.txt. Ark.txt will be copied to this also.

HJT:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 2:58:26 PM, on 1/17/2012
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\D-Link\DWA-125 revA\ANIWConnService.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Panda Security\Panda Cloud Antivirus\PSANHost.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\LTMSG.exe
C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
C:\HP\KBD\KBD.EXE
C:\Program Files\Panda Security\Panda Cloud Antivirus\PSUNMain.exe
C:\Program Files\D-Link\DWA-125 revA\AirGCFG.exe
C:\Program Files\D-Link\DWA-125 revA\WZCSLDR2.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpotdd01.exe
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\Moz... Read more

A:Not getting my expected Mbps speed on Speakeasy

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 60.4

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows 7 Home Premium, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Processor Count: 2
RAM: 3027 Mb
Graphics Card: Mobile Intel(R) 45 Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.1), 1289 Mb
Hard Drives: C: Total - 238372 MB, Free - 116484 MB; E: Total - 476938 MB, Free - 130592 MB;
Motherboard: Dell Inc., 0D695C
Antivirus: PC Matic Super Shield, Updated and Enabled

Intel(R) WiFi Link 5300 AGN
I live in a Class C motor home in an RV park. My friend next to me his connection speed is constant 75.0 even when he brought it over and set it down beside mine. I know that sometime a little knowledge can be dangerous and when it comes to wifi and adapters and such a "little knowledge" is all that I have. Is it possible to change the channel on this adapter? If so, how?

I may not even be close on this question, like I said a little knowledge can be dangerous. I just need help with this, you are my last hope.
 

A:Fluctuating connection speed anywhere from 1.0 to 54.0 Mbps.

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 60.4

This forum doesn't seem super active, probably because of the few Helix owners, but I'll post my question anyway hoping someone can confirm  My wifi speed is limited to 20 Mbps.  Whether connecting to the internet, or on my intranet.  Top of the line 802.11ac router, few feet away, no interferences, copying files to or from a PC (which is connected to the network by ethernet),  I get no more than 2.5 MB/sec.  Same location, with a 3-yr old laptop: 8-10 MB/sec.  Reboots driver update etc no difference.  Different router and location is the same. The Helix reports the wifi card as 802.11a, too.  Not 802.11n or a/n  Connecting the USB to ethernet lenovo adpater, I get 11 MB/sec, so close to the 100mbps limit of the adpater, that's normal. Issue: well, accessing data and for example browsing pic tures on my NAS or another PC is very painful at 2 MB/sec.  At 8-10 MB/sec on my laptop it's instantaneous no pb. I'm ok if it's a small cheaper 10" Atom tablet, but not so much for a $2,000 laptop/tablet.  My basic 3-yr old laptop does 5 times better. Or is my Helix faulty? 










Solved!
Go to Solution.

A:Wifi Speed Limited to 20 Mbps?!

I second that, the Lenovo team should take a closer look at this problem.I'm oscilating around 4MB/s, which is also slower than expected, sometimes even dropping to 2,5.It could be a driver fault, hopefully fixable.

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 59.6

Hey guys,

I'm at my wits end here and hopefully someone can help me out.

I recently bought a Dell xps 8900, a Samsung 950 pro and Able Conn PCIe 3.0x4 for M.2 to install in a PCIe slot on my tower.

For the past two weeks I've been trying to either a clean install of Windows 7 from a thumb drive and by cloning using Acronis and have failed many times over.

I keep getting error messages but the drive is showing up in the bios and in system management so I'l not sure what the deal is.

I called Samsung tech support and the said their migration soft ware won't work because the sad is not install in the M.2 slot on the board and thats why i used Acronis.

When the system reboots, a line of code comes down cash but before it reboots to my other drive a see a few lines that read "ERROR" but that's about all I can read.

Hopefully someone on here can shed some light on what I'm missing.

Thanks in advance!

A:Help with Samsung NVMe 950 pro.

Well, the Ableconn M.2 adapters don't indicate support for Win7:






Quote:
Windows 10/8, Windows Server 2012 R2, Linux series, Fedora, SUSE, Ubuntu, Red Hat native drivers support both PCIe-NVMe and PCIe-AHCI


Unless you can provide the actual content of the errors you're seeing it will be difficult if not impossible to help.

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 59.6

I live in an assisted living establishment with wifi furnished free but it isn't the best.I'm showing 5 bars on my computer, but I'm only getting around 1 Mbps and I see a lot of the spinning donut. Are there things that I am able to do or am I at the mercy of the owner. He probably would not be willing to spend a little more cash just to satisfy a few of us old geezers.

A:I've got 5 bars wifi, but only about 1 Mbps download speed.

You have 2 effects - for one the owner probably went with a cheap connection (ask him what it is) and then there are several people connecting to the router which produces contention.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 59.6

today when i tryed to watch a youtube video i noticed i couldent play the video on my asus laptop even on 144p (useualy i can play 720p vids easily) i then i tryed with my iphone and then my macbook and it still wil not load i tryed a speed test and got about 0.05 mbps o have done everything in my power to fix it but have run out of ideas.

A:0.05 mbps wifi speed test on all of my devices

Sounds like a router/modem/ISP issue as it is affecting more than one device and not just your Win 8 laptop, might be worth checking the forums for those....

One option is to re-boot the router/modem then the devices....

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 59.6

Hi Guys, Need some troubleshooting help with my connection. My speed has decreased drastically beginning in early January, dropping from 27-31mbps to 1.6 mbps
Here is what I have done so far
I have power cycled my router, and I have swapped out ethernet cables to both my router and to my PC.
I have bypassed my router and, direct connected thru my modem . Oddly enough, this was even slower
I am running teamviewer so I can simultaneously check speed on my other win 7 PC (3 feet away) where my download speed is 30.1mbps

I have wirelss devises in the house that have good connection so process of elimination points to my PC. It would be nice if it just stopped working all together. It is the slow speed that confuses me.

Buy an ethernet card and be done with it or have I missed something?

Thanks in advance for your assist

Tami
 

A:Solved: Help with troubleshooting speed. download is 1.6 mbps!!

And you are connected to your router via Ethernet?

What is the specs of the computer in question?
And since you mentioned that it worked fine prior to January, do you recall making any configuration to the operating system (e.g downloading new softwares...) or made any hardware changes with your current network?

My guess would be something to do with the Operating System that is consuming bandwidth resources making the said computer slow.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 59.6

Hi,  Maybe this is a dumb question, but I couldn't find the answer... Lenovo X1 Yoga 2nd Gen's Intel AC 8265 should be able to work at 450 Mbps, but it only works at 300 Mbps.  Does it have only two antennas on the OLED model so it can't reach full speed, so to speak? Or is it related to something else?  Thanks!





If I helped you, please give me some kudos! ^^

Read other answers