Over 1 million tech questions and answers.

T420s ExpressCard Slot not working

Q: T420s ExpressCard Slot not working

Hi everyone, I just recently purchased a customized T420s with an Expresscard SD card reader. However it can not be discovered in Win 7 Pro. I pluged the same Expresscard slot SD card reader into my the other notebook, and it is working. I tried to re-install the operation system from the default recovery drive. The BIOS setting is untoughed. (Verion 1.31). Still it is not working(no tone when pluging or unpluging). So this Expresscard slot on my T420s is not working at all. Is there any driver I need to install? Many thanks!!! 0B06026 VBB INTEL CORE I7-2640M PROC 45M3090 VBB GENUWIN7PROFES.64 0A68625 SBB GW7P64 E 0A68976 SBB 14HD+LDBCKLTANTGLDSPMBBBRD 0B06390 SBB NVIN12PNS2OPG1GICI7-2640MP 45M4572 VBB 4GBPC3-10600DDR3 1333SODMM 45M4839 SBB KEYBOARDUS ENGLISH 0A68978 SBB FINGERPRINT READER 0A68993 SBB 720P HD CAM+INTGR MCRPH 0A68992 SBB IT160GB SLDSTDRV,SRATA 0A68985 SBB DVD RCRDBL8XMXDLLRULTRBSLM 0A68996 SBB EXCRSLOT+4IN1CRDRD+STCRDRD 0A68980 SBB 6 CELL LI-ION BATTERY 39T6442 SBB COUNTRY PACK NORTH AMERICA 0A68261 SBB BLUETOOTH 3.0 45M4804 SBB IN.CENT.ULTIMATE-N 6300 44C7950 SBB INT WRLSSWDAREANTWRK UPGR 0A69000 SBB LANGUAGE PACK US ENGLISH

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: T420s ExpressCard Slot not working

I recommend downloading and running DAP. It can help sort out any driver and firmware related issues on your system

It's worked out well for many of us in the past.

You can download it direct from this link http://downloaddap.org. (This link will open the download page of DAP so you can save a copy to your computer.)

A: T420s ExpressCard Slot not working

you mean the 4 in 1 card reader doesn't work? does it get detected under the hardware property?It should be automatically detected when you plug and unplug it, well at least this is the case when i tested the T420s of mine friends' when i was showing them how use an eGPU solution.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 85.2

My P70 has been updated with all the drivers from the Lenovo software and the relevant driver download page, but the ExpressCard slot doesn't work. I have a simple card that provides 2 USB 3.0 ports. It works perfectly under Linux, which I am dual-booting with, but it's not detected in Windows, so the problem is obviosly not hardware-related. What do I need to do to enable it?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 69.6

I saw a USB to ExpressCard (universal slot) converter which sounds just like what I need, but the documentation says that "only supports USB-based ExpressCards, not PCI Express-based"

How do I know if my ExpressCard is USB or PCI based? It's a Huawei E800, a wireless connection card that uses a SIM card like the ones in GSM phones. I couldn't find anything on the Huawei site.
 

A:I need to use an ExpressCard, but my laptop has no slot for it.

Hi there,

It sounds like that documentation might have been translated. Haha. it seems that what they meant was that the Express Card you plug in will be detected as a USB device, which may or may not cause problems with programs that will use it. Also, that means that the card cannot be used outside of Windows, such as in DOS or for booting purposes.

Hope this helps.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

Good evening Can anyone assist me in locating the driver for ExpressCard/34 slot? thank you

A:pro book 45300s ExpressCard/x64 slot

You don't need the driver for the slot. That is just a bus interface for the notebook's system board. What you will need is  the OS-appropriate driver for the card that you want to use in the slot. For example, I have a couple of ExpressCard wifi adapters that I used when they were the only external wifi adapter available. If i put one in the slot I will need to install the driver for the card.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

My old Soundblaster Audigy 4 sound card was great, yet now that I switched from desktop PC to my Toshiba 850L laptop, I cannot use this (expensive) sound card anymore and have to put up with inferior sound cards.

Since I am still young (only 71) and an active creative whistler-musician ( wwwww.youtube.com/watch?v=_iVrNgrLC6c ) and in the past did all my recordings with that card, I searched for the possibility to connect that card to my laptop.
Today I discovered that it might be possible, but chances are that I got it wrong:
From eBay searches I take that I first need to have this "Laptop Expresscard 34", which plugs into USB:

http://www.ebay.com/itm/Express-Car...?pt=AU_Laptop_Accessories&hash=item2c70fac695

... which then plugs into this "Laptop Expresscard 34 To 2 PCI slot adapter", with PCI slots for the Audigy 4 soundcard:
http://www.ebay.com/itm/Laptop-Expr...ptop_Port_Expansion_Cards&hash=item1c36bce527

My question is:
Did I understand it rightly? Will it work? I hate to blindly trust eBay sellers.
Thanking you for your good advice!
Warm Regards, from Johannes
.... blowing up in in +40C summer heat of Santiago de Chile and you at -40C
 

A:Laptop Expresscard 34 To 2 PCI slot adapter

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

I recently wiped my hard drive and reinstalled windows xp pro. Now, I have an ExpressCard slot that is not picking up my external wireless card (my internal wireless doesn't work). The card is a belkin g+ mimo, for which the drivers and interface program are installed. I reboot the computer with the card attached, and a window pops up and says "we cannot detect the card . . ." So how do I get my computer to recognize this expresscard slot, and what's inside it? my computer is an hp pavilion ze4300 with windows xp pro, amd athlon.

thanks
danny
 

A:Solved: expresscard slot help!! (beginner)

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

As disclosed at WARNING: HP ZBook 15/17 G2 has non-functional expresscard slot (Tech|Infero DIY eGPU area) The ZBOOK 15/17 G2 series looked to be the perfect candidate for me to do EC and TB2 testing of DIY eGPUs with. Unfortunately it looks like the G2 series has a non-functional expresscard slot. Both my own testing with a 17G2 and that of @hishamkali  with a 15 G2 here where he says "I have noticed that the express card slot on my unit seems to not work confirming this to be the case.My analysis below points to the introduction of the Z Turbo Drive (x2 2.0 PCIe SSD) in the G1->G2 revision as being the cause of the lost expresscard slot functionality. The ZBook 15 G1 has a working expresscard slot as can be seen athttp://www.tinhte.vn/threads/hoi-egpu-external-desktop-gpu-for-laptops-mo-rong-card-do-hoa-gan-ngoai...Wonder how HP will fix this since they are advertising the G2 systems with an expresscard slot? Will they install revised boards for affected users? Otherwise they could transplate a TB2 chip onto the TB1 systemboard. Though the use of a G1 systemboard means no Z Turbo drive functionalilty. Or else affected users could seek a refund and acquire a 15" Lenovo W541 instead which does have a EC2 slot and a TB2 port.Analysis details below: ZBook 17 G2 QM87 Southbridge port layout (max = 8 ports) port1 (0:1c.0) @ x4 2.0 - Thunderbolt2 port. Running 4 lanes means cannot use port2/3/4.port7 (0:1c.6) @ x1 2.0 - PCIe bridge hosting the wifi card... Read more

A:HP ZBook 15/17 G2 has non-functional expresscard slot

@nando4 
?Thank you for using HP Support Forum. I have brought your issue to the appropriate team within HP. They will likely request information from you in order to look up your case details or product serial number. Please look for a private message from an identified HP contact. Additionally, keep in mind not to publicly post ( serial numbers and case details).If you are unfamiliar with the Forum's private messaging please click here to learn more.Thank you,Omar

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

I have an L440 (20AS) that has an open expresscard slot at the bottom left corner. I am not using it for anything, and I don't plan to buy a 3G card in future. I want to use it for some other purpose, mainly storage. Is there any storage options available other than USB 3.0? Like expresscard to mSATA SSD or something like that, that will allow me to boot from the expresscard as I have an internal HDD. I have enough USB ports, so I dont want more, I don't need a TV tuner either. I know there is an internal M.2 slot that I can use for fast boot. So I am just trying to find something useful like external graphics card, may be.













Solved!

Go to Solution.

A:Expresscard slot usage in L440

 I use it with this :   Creative Labs SB0950 ExpressCard Sound Blaster X-Fi Notebook Audio System http://www.amazon.com/Creative-SB0950-ExpressCard-Blaster-Notebook/dp/B001BS3A3E/ref=sr_1_sc_1?ie=UT...  Got it for $10 (now it's more) - not bad sound for the money. Search for latest 3rd party drivers (x64) (2015) on Creative forum.(got Creative remote reciever for $16 to work with the card).Works well with my old L412 - you can switch between internal and external sound cards. 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 68

Hi There,
I would like to use an ExpressCard, but my laptop doesn't have such a slot.  I see it is an option.  Is there a way to buy the part so that I can install it?
Reference:
downloads.dell.com/.../latitude-e6540-laptop_owner's manual_en-us.pdf
Andy

A:Expresscard Slot for Dell Latitude E6540

This would be the part
www.parts-people.com/index.php
However, if there's no opening in the chassis, it means a different base assembly is required - meaning a complete tear-down of the system to install it.
All things considered, if that's required, consider buying a USB version of whatever you wanted to use the Expresscard slot for -- or if that's for a firewire device, consider replacing the device with a USB version.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 67.2

I have an old Thinkpad SL400 laptop and it is missing its Dummy card - ExpressCard slot.If anyone happens to have one they are willing to part with or sell I would be interested.  Looks like the one in the photo.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 67.2

I have a satellite pro l300 - only 1 usb port is working the others have been physically damaged. I was wondering I could put a card into the express card slot ..I was thinking one of these

http://www.ebuyer.com/138357-startech-2-port-usb2-0-laptop-express-card-ec230usb

but I am confused, with pcima, express slot converters......would the above work ? - laptop is running vista.
 

A:Adding USB ports to ExpressCard slot on Toshiba Satellite Pro

Yes this adapter should work fine
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 67.2

My old Soundblaster Audigy 4 sound card was great, yet now that I switched from desktop PC to my Toshiba 850L laptop, I cannot use this (expensive) sound card anymore and have to put up with inferior sound cards.


Since I am still young and in the past did all my recordings with that card, I searched for the possibility to connect that card to my laptop.
Today I discovered that it might be possible, but chances are that I got it wrong:

From eBay searches I take that I first need to have this "Laptop Expresscard 34", which plugs into USB:
Express Card ExpressCard to USB 3 0 2 Port Adapter for Notebook Laptop PC 34mm | eBay
... which then plugs into this "Laptop Expresscard 34 To 2 PCI slot adapter", with PCI slots for the Audigy 4 soundcard:
Laptop ExpressCard 34 to 2 PCI Slot Adapter Express Card to Sound Graphics Card | eBay
My question is:
Did I understand it rightly? Will it work? I hate to blindly trust eBay sellers.

Thanking you for your good advice!

A:Laptop Expresscard 34 to PCI slot adapter for Sound card

Any suggestions?

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 66.4

What is the quickest, easiest way to tell what is inside the slot on the T61 at the Left Front Corner of the machine(expresscard, etc)? I have zero familiarity with expresscards or anything else that might fit into that slot or the what the connectors that would accept them look like, so please tell me how to visually identify what I have or else what software utility, if any, I might be able to run that would tell me just what I have. I've changed the motherboard in the T61 a few times because the original one and some of the replacements failed, so the model number and other information that is printed onto stick-on labels is probably now wrong. I still have the old motherboards and the assemblies that accept whatever goes into the accessory slot I've been talking about and some of those assemblies look different from each other, so there is a good chance I already have all types of assemblies that can connect to the motherboard that accept accessory cards/smartreaders/whatever. If my T61 does not have a slot to accept an expresscard and if one of the assemblies I have is the correct one to snap into the motherboard so it can accept an expresscard, is all I have to do is to unsap the existing assembly and snap in to the motherboard the right assembly that accepts expresscards? A picture is worth a thousand words, so if someone could please post photos or links to photos of what all the various types of connectors look like and which one is which tha... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 66

Hi, I am trying to upgrade my old faithful T420s. I want to give it the typical upgrade of RAM. i currently have a 8GB Crucial 8GB DDR3L-160 SODIMM 1.35v (i see that it can support this voltage) in the first slot, but when i place RAM in the second, the system will not boot up. it works just fine with one slot, but the with 8GB in the second nothing works. i looked at the processor and Intel says it can do 16GB.  I have a fresh install of windows 10 and the BIOS is up to date.  Specs:Processor Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz, 2801 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)BIOS Version/Date: LENOVO 8CET65WW (1.45 ), 18/04/2018 any help would be great. Cheers, tim

Read other answers
RELEVANCY SCORE 55.6

I have a USB 3.0 expresscard plugged into a pcmcia adapter, which in turn is plugged into my pcmcia port on a Dell D600 1.6mhz nothin fancy older laptop. it recognizes the pcmcia apapter in the device manager under PCMCIA adapters as Generic CardBus Controller. there are 2 listings of the cardbus controller. but the is no listing for the extra 2 USB ports. I am running XP32. The Adapter claims to be transparent so I was thinking that the reason there are two listings is those are suppose to be the 2 USB ports, but I cant figure it out, I have tried everything I can think of. I have tried to install the usb drivers that came with the expresscard, even to replace the pcmcia controller drivers with the usb drivers but couldn't. PLEASE HELP!!!
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 54

Hello, No matter what I do, I  cannot get the wifi to work on my ThinkPad T420s running Windows 10. It has never given me issues until randomly I set my computer down and came back to it to find a red x by the icon on the bottom right. I've already tried the radio switch on the right side, and I've tried fn+f5 to no avail. I have uninstalled and reinstalled drivers and I've even reinstalled Windows 10. In device manager, the wifi adapter (intel Centrino Advanced-N 6205) shows up just fine, and says "This device is working properly" in properties. Honestly, it seems like it's behaving as if I have turned the radio switch off but that is not the case. Any help would be appreciated. Ben

Read other answers
RELEVANCY SCORE 54

There is an issue with my T420s - few days ago i turn on thinklight and since that ime it shines all time.Once press Fn+PgUp icon appears that is has been switched off, but it is still shining.I have updated drivers\ reistalled lenovo package again, the light keep shining.Also it is shining even once laptop is off. if there a way to turn the light it off manually ?Will appreciate if someone give a shuggestion

A:Thinklight on T420S is working all the time

just wonder if someone can help with my problem ?

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 53.2

I'm trying to run audio to a stereo receiver over an HDMI cable attached to my computer (T420s) through a DP to HDMI adapter. I have the DisplayPort++ symbol on my computer, so a passive adapter should work. The only playback device listed though is Conexant 20672 SmartAudio HD. I've tried installing the Intel Graphics Driver listed on Lenovo's site, hoping it might install the Intel Display Audio driver. It did not seem to. I still have to Intel audio in the device manager. Any ideas on what to do to get audio to my stereo receiver?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 53.2

I had to replace a noisy fan on a T420s which is a full job - you have to disassemble everything and even remove the screen and BIOS battery. There were lots of aerial wires I needed to thread through things. I turned the machine back on and the WiFi was "switched off" in the sense that it shows up in device manager but clicking on the WiFi icon (Windows 10) shows it switched off and pressing on does nothing. Pressing function + F5 does nothing. Flicking the switch on the side does nothing.  What did I screw up? Did I break the aerial somehow and if so, how can I test or fix this?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 53.2

First, sorry for my English. I'm do not well,,, I have t420s (not NVdia, hd3000) and i will buy Minidock 3 PLUS and two UHD (2560 * 1600) monitor Problem is I don't know their are work perpectily. I know t420s can use just two monitor inclued t420s's monitor,and hd3000 can use maximum UHD resolution(just DP connetion) However, can I use dual UHD monitor connect on Minidock 3 PLUS's  2 Display Port? (T420's monitor is off) if that not work, 1 UHD monitor and 1 FHD monitor is work? Help me pls.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52.8

Hi,after installing Windows 10 on my T420s I can't activate the wireless card.I tried several things like installing the N 6205 driver from the intel page. Device PCI\VEN_8086&DEV_0085&SUBSYS_13118086&REV_34\4&8bebbdc&0&00EWhat can I do?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52

Hi,after installing Windows 10 on my T420s I can't activate the wireless card.I tried several things like installing the N 6205 driver from the intel page. Device PCI\VEN_8086&DEV_0085&SUBSYS_13118086&REV_34\4&8bebbdc&0&00EWhat can I do?I actually forgot to ENABLE wifi with the hardware switch!!! xD

Read other answers
RELEVANCY SCORE 51.2

I've T420s, Ricoh PICe SDXC/MMC Host Controller, and several SD cards. Right away I can say that the cards (Kingston, Samsung, Transcend) are all right, tried them on different computer and phone, they work well, so I assume this is not a card issue. I never used Card reader extensively, so I can't say if it started lately or was always like that, my T420s is about 1 year old and I'm running Windows 7 32bit. Here is the problem. Device seems to be switching on and off all the time when the card is inserted or taken out. I can say this as I'm keeping device manager window open. It seems like the connection between card reader and motherboard (?) is very bad, as I have to press on the device to pop out and press it back in to appear in the list of devices. When I plug in the card, it might actually show up, but then, when I pop out the card and pop it back it, it won't show again. So I have to take out the device itself again to have a chance of accessing my card. I've tried updating the driver from http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS014960 But it  didn't help. I've seen this: http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/SD-Card-reader-not-working-Code-22-ThinkPad... But even if the device appears under IDE ATA/ATAPI Controllers, there is no "Ricoh SD Disk Device" under "Disk Drives" most of the times when I insert cards. Anyone had similar issues?

A:Ricoh PCIe SDXC/MMC Host Controller is working porrly with cards, T420s

Hi, answer42
 
I would make sure that the BIOS is up to date. If the BIOS is not up to date, the motherboard may not be fully recognizing when a card is present in the port. The latest BIOS for your machine is 1.35, and you can find that here. So definitely make sure the BIOS is up to date and see if that helps the issue.
 
Hope it helps,
Adam





______________________________________________________________________________________________________________Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution!" This will help the rest of the community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Repairers put a new MMC/SD card reader in my PC.

When I put the Sandisk Ultra camera card in the slot the slot's light on the PC comes on but then nothing happens and it does not show as a drive in explore so cannot be opened.

Can anyone help please?

I am running XP SP3.

Thanks for help
pinkcloud
 

A:PC MMC/SD slot not working.

Read other 14 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hi,

I have 2x 512MB of RAM on my XP machine. Recently I noticed quite a bit of slowdown, so I checked it out with Belarc Advisor and saw that only one of the slots was registering as having RAM in it.

I opend up the tower and swapped the sticks round to make sure it wasn't just a faulty stick, but it's definitely the slot.

I was wondering if one of them could have become disabled somehow? If so, how would I find this out and switch it back on? I'm hoping to avoid buying another motherboard or more RAM for the working slot so if anyone has any ideas, I'd be really grateful.

Thanks!
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I am trying to confirm my assumption that my AGP slot is bad.

I first became aware of my problem when I turned on my monitor to find a black display. As far as I know, I did not cause any physical damage to my computer (i.e. removing the card with the power on, scratching the card/slot, etc.). I tried rebooting the computer to find that the display was still black upon booting.

What I've tried:
- Different monitor
- Different AGP card
- New power supply
- Resetting CMOS

What worked:
- Using a PCI graphics card instead of a AGP card

This is obviously not the solution that I would like to implement. I suppose the next step would be to buy a new motherboard. My current motherboard is an ASUS A7A266 and my preferred graphics card is an ATI All-In-Wonder 7500 AGP. Thanks.
 

A:AGP slot not working

bygshoe,
Welcome to TSG.
What Operating System are you using?
Can you boot in safe mode?
Here is a link to the AGP Controller Driver for your M/B.
http://www.asus.com/support/download/item.aspx?ModelName=A7A266
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hello! I upgraded my RAM. I bought a 4 GB Crucial SODIMM 1600Mhz stick. I put it in the Slot 1 and it works fine. My PC booted and showed the amount of RAM. And then I shut down my system and put the default 2 GB RAM in Slot 2 to make my system have 6 GB of RAM. But unfortunately together with the 4 GB RAM in Slot 1,when I started my PC with 2 GB RAM in Slot 2, my PC is not booting anymore. I checked if the 2 GB stick was faulty. But it's not. I separately put the 2 GB stick in Slot 1 and my Computer booted. Now when I put any of the 4 or 2 GB sticks in Slot 2 my PC isn't booting.Please experts assist me in this problem............any help is accepted.Thanking you in advance.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I put a 1.5V stick into a slot where it accepts 1.35V because I did not realize it was a 1.35V slot until the computer didn't start up, which leads me to believe that one of the slots is fried, and the other is still working because I can still turn it on with just 2GB. I placed the back the original RAM, and it only detected 2GB out of 4GB.

My question is, can I use the maximum amount of RAM (8.00GB) in just one slot in the laptop and remove the other one, or will it cause further problems? What can be replaced at this point?

Info:
Satellite L775-S7307
Windows 7
MSE
2GB (2X2GB installed, only 2GB working)
 

A:One RAM slot isn't working

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I have an old Sony Vaio PCV-RX650 desktop with a 1.6GHz Intel Pentium 4 processor and 512mb of ram. It worked great for a while but then suddenly one day the monitor wasn't receiving a signal from the computer. I first thought it was the monitor, but i plugged it in to an old win98 computer and it worked perfectly. So i assumed it was something with the graphics card, so i tried taking it out and putting it back in, but nothing changed. So i got a new cheap card on the internet and put it in, but it still doesn't work. And I've run out of ideas, i cant get anything on the monitor at all, it only says that there's no signal detected and goes into power save mode.
Any help would be greatly appreciated.

My card:

large version: http://www.flickr.com/photos/zero-day/2594474462/sizes/l/

agp slot:

large version: http://www.flickr.com/photos/zero-day/2594475610/sizes/l/
 

A:AGP slot not working?

AGP ports rarely die... Computer is most likely dead, its quite a bit on the age.

Try to reset the board by locating the BIOS jumper (Clear/reset CMOS) - Its a 3-pin jumper near the battery with 2 pins jumped. It should say CMOS or something simular. Switch the position for 5 seconds, then switched it back (The computer is off, but has AC plugged in) Then see if it'll power up. PS: If you cannot locate the jumper - then pop out the battery(looks like a large watch battery).

2) If above doesn't work.try another Power Supply (borrow one) - It doesn't need to fit the case, but you need to power up the board.

3) If that doesn't work, borrow a PCI video card.

If all 3 things don't work, its most likely dead.

If you build yourself - You can recycle the drives into a modern system for about $150 or so (AMD board = $50, dual core CPU = $50, 1GB RAM = $20, case + PSU since SONY is non-standard and very out of date= $75) = $195
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

dear
i have pc with mobo 8s648-rz of gigabite. there are 4 slot pci and one agp.
the agp stop to work with my nvidia card.
the card checked with other coumputer and its o/k. same for the monitor.
what are the next step that can be take.
the mobo not have any vga connector...
jak
 

A:AGP slot not working

Your Motherboard Specifications states 1 AGP slot 8X/4X(1.5V) AGPCLK (66MHz)

Is that what your nVidia Video card states as well?
 

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I was thinking of adding extra 4GB Ram to my Pavilion 15 n006ax notebook. Before I bought a new ram I desided to check the other ram slot if its working properly. So I opened up the encloser and put the ram in the other slot. But my pc won't boot in this situation. After turning on, its stuck with a black screen. I have checked both RAM slots several times. the first one works just fine. So does it mean that the other RAM slot is faulty or there could be other issues ?

A:Second RAM slot not working

Hello rajorshi, Welcome to FORUM !!  Both Memory Slots are identically made . If the SLOT A is detecting the MEM MODULE and letting the PC to turn on without any errors and the SLOT B is not with the same MEM MODULE. This could be a hardware issue. ie the SLOT BHowever to confirm this, please try with another identical MODULE(  Should not matter with different size- 2gb or 4gb). Make sure its type as your PC will support 1600 MHz DDR3L .  If possible Here is the specs : http://support.hp.com/in-en/document/c03928134 Incase your PC is under warranty HP will service it for no cost under warranty regulations.Contact HP here Verify the warranty status here: http://support.hp.com/us-en/checkwarranty      Hope this helps, for any further queries reply to the post and feel free to join us again !!  **Click the White Thumbs Up Button on the right to say Thanks**Make it easier for other people to find solutions by marking a Reply 'Accept as Solution' if it solves your problem. Thank You,GBL84I am not an HP Employee  

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi, it?s my first time here , i have a really weird problem , i bought asus prime z390 A motherboard to build it with asus rog rtx 2070 oc 08g , i7 9700k , hyperx fury 16gb 3000 mhz ram , the issue that the graphic card is not working on primary slot (x16 mode) only works on third slot on board which is x4 mode ; i updated mobo bios , contacted asus support and tried all troubleshooting possible and no solution, finally they told me that it could be mobo issue , i tried the same build on a new mobo ( asus prime h370 plus ) and same result this new mobo has two slots the primary is x16 mode and the secondary is x4 mode it works only on the second one;after contacting asus support again they told me that it?s gpu faulty ; i changed gpu with same model new one !! Same issue ; finally yesterday i shipped a new gpu rtx 2080 dual oc , and same result on two motherboards , the gpu and all build on x4 mode is working fine without any issue but only that i am not getting the best performance , the only two parts that i didn?t change is cpu and ram but now i am pretty sure that it could be some bios settings to check it couldnt be hardware problem as i guess
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

I have an ASUS H97-Plus Motherboard, intel core i-5 4590 cpu, EVGA GeForce GTX970 Graphics card, and an ASUS Xonar D2 Audio Card. Running Windows 7 64 bit. The ASUS D2 audio card will not work in the PCI 1 slot BUT it WILL work in the PCI 2 slot (slot 2 is closest to the edge of the MB). The D2 card gets quite hot and because it is close to the edge of the MB, I feel it is a bit too much heat so close to critical pin connectors. Does anyone have any ideas as to why PCI slot 2 will work, but PCI slot 1 will not? Yes, these are regular PCI slots (Not express) and yes I know the D2 connection is older tech but the sound is incredible. I'm just looking for any suggestions as to how I get PCI slot 1 to work. Driver for the D2 successfully installed and the card does work - just not in the slot I need it to.

A:PCI slot not working on ASUS H97-Plus MB

Maybe some option in BIOS to enable/disable?

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Last week I bought new Asus M4A78-HTPC/RC motherboard, because my old one stopped working. I installed the new one into computer but it isn't working as it is supposed to. I have problems with RAM. I own 4 * 2GB SAMSUNG DDR2 SDRAM M378T5663QZ3-CF7 memory modules.

When I install modules into A1, B1 and B2 socket everything works fine, but when I insert the fourth one into A2 socket Windows doesn't want to boot - I get BSOD, sometimes it says MEMORY MANAGEMENT problem and sometimes it doesn't show up nothing(unhandled exception).

I also tested memory using Memtest86+ bootable USB and with all four modules installed, it shows errors, however when there are only three(A2 module empty) it shows as if there is everything OK.

Then I tested what happens if there is only one memory module inserted into RAM sockets and I inserted it into A2 socket (the one that supposedly doesn't work) then I ran Memtest86+ and much to my surprise it worked. It even booted into Windows.

Oh, yes and one more thing. BIOS detects all memory modules (even when there are all four inserted) and shows correct RAM size.

Now I don't know what the problem is, I tested all the memory modules and they are fine so there must be something wrong with motherboard. Does anyone know what could it be and how to repair it?
 

A:RAM slot not working properly

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

New PC wont post into bios with GTX 950 Plugged in, and only one ram slot on motherboard is working. please help. all fans are spinning
I
have successfully posted with the on-board gpu AND my old gts 450, only while having one stick of ram installed.

2 sticks of ram, no boot no matter the gpu... if I plug my gtx 950 in it doesnt boot even with 1 stick of ram. wtfffff

H18M-P33

G3258

2x2gb 1600

GTX 950

evga 850w g2
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

priviously i ws using vista n evrything ws ok but i switched to windos 7 dan my sd card slot stopped working along with my scroll button in my laptop....whats wrong?????
 

A:Solved: sd slot not working

Do you have problems in Device Manager? Have you installed the needed drivers from the manufacturer's site?
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

sir my sim slot was not workingwhen i am installing the hp connection manager then its say that WANN device not detectedwhen i am installing the mobile brodband gobi 2000 driver then its says that gobi device not foundand un2420 and many more problem issue against sim slot please sovle my problem 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

All of a sudden, my SD slot isn't working. I go to Device Manger and it says Device descriptor request failed. Code 43. any thoughts?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hey! The integrated 3-in1 memory card reader does not recognize sd cards (tried two). Updated drivers/computer, everything. Installed the realtek card reader driver. Nope, still nothing. Have explorer show hidden files/empty drives, nothing.Both cards are recognized by another computer so it's not the cards.Any ideas?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

                   When i insert a SD card into my Elitebook 853w runing windows 10 (64 bit).   Nothing happens.  When plug somthing into 1 of the USB solts,  it reganizes it.  Please Help -Jonathan 

A:SD card slot not working

Please check your AutoPlay settings.Type Autoplay  into the Start Menu Search Bar and click on the "Autoplay Settings" result.Choose a default behavior for 'Memory Card'. It might be set to 'Take No Action'. More detailed info: Customize AutoPlay  If you found my answer helpful please say thanks by clicking on the Thumb's Up icon.          If my answer solved your problem please mark it as the Accepted Solution. Thanks!

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hello everybody.

Since sending a motherboard in for rma is both money-sink (need to ship it to them, a replacement unit and to reinstall windows) and an excruciating wait (weeks? months?) I'd like to try absolutely everything I can before I do.

Two months ago everything was working fine, then I had to take everything to another room to paint the walls in my room. Start getting "display drivers stopped working" as I plug the unit back, this over the span of three days. Case was cleaned last month, I decide to take out gpu and clean some more. Turn outlet and psu off, as soon as I start unscrewing the dvi cable I can feel static. Unplug psu, discharge power with the case button, take 6870 out and remove that little dust there was, put it back: gpu is powered up, fan spins, permanent black screen at boot, no video signal. Take it off, hook the thing to onboard gfx: everything works fine. Try back with 6870, black screen. Go get PSU tested, it apparently works (they didn't give me a full report on load). Go back, test mobo with three different older ati (pre-amd) cards, 3x black screen. Checked bios to make sure, main adapter was on pci-e.

I had other stuff to do so I put the issue to rest for a few days while I had one of the ati cards (2600 xt) double-checked by a store. As it turns out, the 2600 xt works alright, so I decided to take the plunge and go with a z77-a motherboard to replace the asrock (very cheap and couldn't even overclock so). After ... Read more

A:Card not working in first PCI-E slot

Are you cleaning out all the old drivers before switching all these cards? that can cause a card not to work right. But the reason you are switching to on board is because the bios does not detect the card. These motherboards- if they detect a card in a pcie X16 slot automatically disable on board graphics. So, it seems if you are switching to on board, it means BIOS isn't detecting the card is installed.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Can anyone help me please?
Laptop M301Z. Using Windows 10.  My SD card slot/Port is not working, no response at all.
I have tried to download & install Dell drivers but I am not sure which drivers I need for this port.
I am using Windows 10 but this may not be the problem.
Your help would be much appreciated.
Robert.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi, it?s my first time here , i have a really weird problem , i bought asus prime z390 A motherboard to build it with asus rog rtx 2070 oc 08g , i7 9700k , hyperx fury 16gb 3000 mhz ram , the issue that the graphic card is not working on primary slot (x16 mode) only works on third slot on board which is x4 mode ; i updated mobo bios , contacted asus support and tried all troubleshooting possible and no solution, finally they told me that it could be mobo issue , i tried the same build on a new mobo ( asus prime h370 plus ) and same result this new mobo has two slots the primary is x16 mode and the secondary is x4 mode it works only on the second one;after contacting asus support again they told me that it?s gpu faulty ; i changed gpu with same model new one !! Same issue ; finally yesterday i shipped a new gpu rtx 2080 dual oc , and same result on two motherboards , the gpu and all build on x4 mode is working fine without any issue but only that i am not getting the best performance , the only two parts that i didn?t change is cpu and ram but now i am pretty sure that it could be some bios settings to check it couldnt be hardware problem as i guess
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

First off, this is my exact PC:
http://www.dell.com/uk/dfh/p/studio-xps-8100/pd
Ok so up until recently i have been using a VGA cable to my monitor. I got hold of a nice new HD tv and tried to connect it to the HDMI slot on the back of my computer but i don't get any picture. It is not the TV as my xbox works fine using the same cable to any of the 3 slots in the tv. I have tried turning both the TV and Computer off, then plugging the HDMI in, changing the tv to the correct slot then turning the computer on, nada. when i open nvidia control panel there are no HDMI options as shown
 

 nvidia panel.png   142.16KB
  0 downloadsthe only place the hdmi is shown is in audio devices:

 sound.png   168.33KB
  0 downloads
 
anyone have any idea how to fix this and get the hdmi to work?

A:HDMI slot not working

Worth a read, IMO:  http://en.community.dell.com/support-forums/desktop/f/3515/t/19320891 .
 
Louis

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hello everyone, thank you for reading this thread. Your assistance is appreciated.

This applies to SuperMicro P55CM motherboard. The ISA slot works with standard cards like Adaptec SCSI cards, but will not recognize ISA cards that are full length and have all the contacts on both sides of the card.

Is there a way to turn the ISA slot "fully on"? Is it working in half mode? Perhaps a jumper setting? Is this a BIOS/CMOS thing?

Thank you in advance,

Daron
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi all, I have a Yoga 2 Pro with Windows 8.1 Pro and the SD card slot is not working.  Reloaded the drivers, tried different SD cards and still can't get it to work.  Nothing shows up in disk management, its like the card slot doesn't exist. Tried a bunch of things with Lenovo tech support, but no solution.  Any ideas before I have to send it back to Lenovo and be down a laptop for 10 days? Thanks in advance for your help!

A:Yoga 2 Pro SD slot not working

Uninstall drivers and instead of installing drivers from the Lenovo website, just reboot windows and let windows handle the installation. See if that helps. Also check device manager to make sure there are no warnings on that specific device.Also check the SD card..make sure it is not in the "Locked" position. The reader would not be able to read it if it is locked.

Read other 6 answers