Over 1 million tech questions and answers.

Weird harddisk problem

Q: Weird harddisk problem

I'm having problems with this 80GB WD IDE harddisk I purchased 6 months ago. It was working perfectly fine until recently. Nowadays it suddenly disappears from Windows and BIOS without a warning. Then I turn my system off for a few minutes and then turn it back on and it's working again. I have Ariolic ActiveSMART software installed and it shows no problems with that particular harddisk. My system is an Intel 865PERL motherboard with P4 3Ghz HT, running a Windows XP Pro with all the updates installed for hardware and software.

I will appreciate any help/suggestions to resolve this problem

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Weird harddisk problem

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

A: Weird harddisk problem

Have you checked the ribbon cable to make sure its securely seated? If it passes S.M.A.R.T. tests but occationally fails thats the first place I'd check. If that doesnt' fix it, try an entirely new ribbon cable. Also be sure to check the molex connector.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 48.4

Hello all,

I need some advice.

I recently replaced my old harddisk to a new harddisk. The old harddisk has windows xp home and other programs installed.

I did not format the old harddisk, I only took out the old harddisk and replaced it with a new harddisk. I then installed windows xp home to the new harddisk.

While I am installing programs on the new harddisk, I discovered that one of the programs do not allow me to activate the program license because I have previously activated the program on my old windows. I need to do a proper uninstallation to release the license, then I can activate the license of the program in the new harddisk.

My question is, can I take out my current new harddisk, replace it with the old harddisk, boot up as normal into the old harddisk windows, uninstall the program inside the old harddisk, then replace the old hardisk with my new harddisk again.

Will I be able to access the old windows on the old harddisk?
Will it mess up my current windows/programs settings?
Will my current new harddisk windows be able to work as normal after accessing the old harddisk windows?
I thought of accessing the old harddisk as a slave, but I do not know if it is possible to access the old harddisk and do a proper uninstall of the program?
Is there any better way of uninstalling the program on my old harddisk?

Thanks in advance.

A:Accessing Win XP on old harddisk to uninstall programs after installing new harddisk

you have to swap out the drive completely. at no time should you have both hdd plugged in.

repeat, do not run them as master and slave. run each hdd individually at each time only.........

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 48.4

I have 40GB harddisk and now I am moving to 120GB SATA hardisk. But i want all the data with softwares, plugins and all the windows settings to be transferred in the 120 GB harddisk.

There is any way so that all files and setttings will transferred and I dont have to install everything again.

In my system Windows XP Pro SP1 is installed.
 

A:Transfer data/settings from small harddisk to big harddisk

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hello, my friend recently formated one of his hdd (the main), he put windows XP on it.. evreything works fine... on the bootup it finds 2 hdd.. so evreything is normal... same thing in the bios... but once he goes on my computer there's only one hdd, only the master.. it looks like that it doesn't find the slave. You guys have some advices?? Please let me know as soon as possibile.

Sincerely
Massimo
 

A:Problem with Harddisk!

Read other 12 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hi....


I have a strange problem with my harddisk. There'e a light idicator on my computer shows that if the harddisk is running or not. After restarting my computer, this ididicator shows that the harddisk is running. This light lasts for many hours even I stopped all the programs running and Internet is disconnected. THe only way to stop this idicator is running a virus scan on the harddisk. After that scan, the idicator's light stops showing that nothing is using the harddisk. The virus scan shows that my computer is clean. Some days this problem doesn't appear but most days I have to do scan. I forced to do this scan because neglecting this may lead to harddisk failure as it happend before.

Any help?

A:Problem with harddisk

Hello Newtonx,

This is normal for there to almost always be some activity on your hard disk. Vista has many background programs and services that are constantly accessing the hard disk. Some of the most common ones are the Index updating the index during low or idle usage of the computer, System Protection creating a restore point, scheduled Disk Defragmenter scans, etc........

Hope this helps,
Shawn

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Good morning.I have tried everything that's possible with my laptop.I can't get it to work. I try to do a factory reset but nothing.Is it not possibe to get a windows 10 recovery USB stick from hp support?or Ihave bought one, where can I get one?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I have a 210GB Hard drive and apparently i only have 16GB of space left. This didn't look right to me so i went into my Cdrive and checked the size of each folder and added them up on a calculator. Not counting folders that were a few MB or KB the calculator told me i have only used approximately 146GB of space. I ran a defrag and cleanup only a few days ago. So what's going on?

Here are the folders in my C drive:

Program Files = 2GB
Program Files (x86) = 70GB
Windows Folder = 23GB
Users = 44.6GB
SwSetup = 6GB
Temp = 0 bytes
PerfLogs = 0 bytes
Intel = 604KB
inetpub = 188KB
IExp1.tmp = 0 bytes
IExp0.tmp = 0 bytes
Games = 126MB
col1832 = 2.16MB
ATI = 248MB
AMD = 3.87

A:HardDisk Problem

Are you counting hidden and system files?

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I have a laptop HDD in an enclosure as an external drive & have had it for about 4 months. It uses usb port. I was using my computer & the hdd was working fine when suddenly as i was downloading something it could not finish dloading because it said the (already written) files could not be detected. Then i disconnected the cable & replugged it & the green light turned on in HDD but it still wasnt detecting it. Then i thought maybe something was wrong or stuck in hdd so i took it out of the enclosure & everything looked fine so i put it back & when i went to plug it in a error showed at lower right of the screen which said that the port hub had a power surge & to disco the hdd & click reset. (Also the green light didnt even turn on this time.) So i did. Then i thought i always used only one end of the usb cable (Double header) so i didnt get why it didnt work but i went ahead & tryed using both heads of the cable & still again said the same thing. I always had enough power so i dont get it. I plugged in my ipod into the usb port & it works good. What should i do?
 

A:HardDisk Problem

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

My harddisk is keep working, although I do nothing. Even I close all applications, it still running and cause my computer work very slow.
I don't really know what happen with my computer. If anybody know how to fix it, please tell me.

thanks you!!
 

A:Got a harddisk problem!! need some help!! plz!!

Please post more details!! Like anything strange happen lately, recent downloads, hardware changes, do you run a firewall, virus protection, system specs etc. etc.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

My don't start.I need a recovery cd or usb. On the mean time bought a new harddisk now I need Windows 10.Try to do factory configuration, but nothing. Or simple I can't do that.I have never made a recovery cd. M#: E0K02UAS#: 5CG3254F3L

A:Harddisk problem

If you have previously installed and activated the Windows 10 you can reinstall it without a license key. The hardware id is stored on MS servers and will activate automatically.Use the directions here to "create installation media to use on another pc".https://www.microsoft.com/en-in/software-download/windows10

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Sir, i've 80 gb harddisk, but unfortunately while i'm formatting it, it shows me only 37.7 gb instead of 80 gb. So, sir please help me urgently to solve this problem.
 

A:problem in harddisk

First, please confirm that the hard disk contains only one partition and that it uses all the space on the hard drive. If that is the case then I would guess that chkdsk has over the years identified (and marked unusable) about half the sectors on the disk. That is unlikely; more likely you are talking about a partition that is only about half the hard disk.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I have recently had a problem with my pc and have lost important data. I was able to recover some by using recovery software. So i decided to buy a external USB HD for backing up my data from now on. Although the USC HD worked on a friends PC with XP it does not work on mine with a Win 98SE OS.
I can see the HD in windows explorer but when i try to access it, it says that the drive is not formatted and asks if i want to format it. But the HD is already formatted. I did it on the friends machine (XP) where we copied some program files that i might need on my own system (winamp3, anti-spy etc.).

Although i tried hard to get the new HD working with the external usb case i could not succeed so i decided to install it in my case as a slave driver. (Yes, i did changed the jumper settings correctly). Now, both in windows system and bios settings the new HD is visible but no drive letter is assigned to it and i can not access it in windows explorer.

Please, help. I am about to loose my mind...

Thanks,
jt.
 

A:Harddisk problem

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

My hard disk did not detecting when i connect hard disk to the pc the system will restarts
please anyone can help
 

A:harddisk problem

Remove temporarily the HDD while computer is turned off and unplugged. Does it reboot also?
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi.

I have just bought a new USB Harddisk case and plug it in onto my laptop, at first, it works fine. But in the past few days, Window XP cannot recognise the HD as "USB Mass Storage Device" as it used to be.

Now whenever I plug my USB cable in the port, it only shows "Unknown Device" under the Universal Serial Bus Controllers

What has gone wrong?

Thanks, guys !!!! This has been bothering me for a while..

--
Ed
 

A:USB External Harddisk problem

This little raindance will usually fix this issue.

Create a file with NOTEPAD containing the following lines and save it as FIX.REG
-------------------------- cut here --------------------------------
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]

"DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES"="1"
-------------------------- cut here --------------------------------

Double click on FIX.REG and say yes to the Merge Into Registry question.

Unplug ALL USB devices.
Open Device Manager.
View, Show Hidden Devices.
Uninstall all devices under USB Controllers.
Uninstall all devices under Disk Drives that you know are not present.
Uninstall all devices under Storage Volumes. Say no to any reboot prompts until you are finished. Also, if a Storage Volume doesn't uninstall, ignore it and move to the next one.
If you have a yellow ? with unknown devices, uninstall all of the entries there as well.

When this is done, reboot TWICE.

Reconnect the USB devices and see if they're recognized properly.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

My XP does not detect my other harddisk (slave). Bios detects it but when windows starts i cannot access the drive. computer management-> disk managment does not do the trick this time. i installed windows again, and the drive was detected, but after a couple of boots it was the same. The harddisk cannot be found by windows. Both of my harddisks are Seagate Barracuda (master 120gb, slave 80gb) . I tried both of the disks on another computer and they worked fine. What is this, can anyone help?
 

A:Harddisk detection problem

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

My old 80GB crapped out on me, or so lengthy revival attempts showed, after a "Disk Read Error" message and reboot cycle on startup. So my friend gave me his old 40GB drive that may or may not have been formatted, he doesn't recall. I plug the Master ribbon cable and power connector to the drive, put my XP disk into my CD drive (to install XP when the time comes) and power on. The drive spins up. I get "Detecting Primary Master..............." or some such and then it goes to a black screen with a little flashing underscore. Oddly enough the light in my optical mouse flashes in time with it.

Am I just missing something in the reformat process or do I have something more to be concerned about?

Update: Okay, I changed my boot order so now I can get the XP CD to start starting. But part way through it stops and gives me "SESSION3_INITIALIZATION_FAILED" and then tells me to make sure any new hardware is properly installed. It adds the Technical Information of "STOP: 0x0000006F (0x00000020, 0x00000000, 0x00000000)" I'm using the ribbon-cable designated Master... does it matter if I use P4 or P5 for power?

It doesn't appear that Jumper position is the issue since I've tried it on Master and Cable Select with the same result...

Edit 2: XP disk was only an Upgrade so I'm up the creek at the moment. I'll try again later. Bah!
 

A:Harddisk install problem

First, try to format the drive with delpart to be sure, that all partitions which may have been created are delete Can you put the jumper on slave mode ? Or was your other drive master?
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hello everybody.
I have installed my new Win8 and it seems it is in conflict with my second harddrive - WDC WD3200AAKB-00WHA0.
When the drive is plugged in, Win8 won't start at all, when I remove it, Win8 boots normally (from my first harddrive).
BIOS settings are correct, the first booting device is the first harddrive, where win8 is installed.
All HDDs are SATA.

Please, do you have any comments, any ideas?

Thank you very much!

Kvint3

A:win8 and harddisk problem

What happens if you plug it in after restarting? If lucky, then you could get control of it, maybe.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

hello guys on my external hard disk i have 4 folders with some files i never sav that i cant delete.. windows gives me a error
this folders have weird names like
4c402034084a40e5c0f56a85f1
826ceb777837a61f2fca6c
how can i delete this folders
 

A:windows xp harddisk problem

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

I have WD Passport 320GB. I am using different desktop PC and laptops. All the window operating systems are XP. The problem is that pc or Laptop not always can recognise this USB HD.
Any suggestions to solve this problem
Thank you.
Moh
 

A:USB External Harddisk Problem

And what would the problem be?
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi, My Hp touchSmart 15-j949us; M#: E0K02UA; S#: 5CG3254F3L. Comes with windows 8.1 pro installed. This was 2 years ago. In 1915 I have upgrade to windows 10.I have had problem with my fanmotor. After replacing the fanmotor, the machine will not start.What must I do to get back to windows 10 after factory reset. I have not execute it yet. I got an mesage that said: www.hp.com/go/techcenter/startup

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Good day!

I need help please. I have a seagate hard disk 80 GB. the problem started with a disk error then the bios now only detect 11BG of the total 80GB. How can i resolve this problem?

Thanks in advance.
 

A:Seagate Harddisk Problem

Go to your HD manufacturer's web site download and run the HD diagnostic utility.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

hi,
i recently got an additional 160 gb harddisk for my old pc.... and made my older 40 gb hd into the secondary drive... i have windows xp system
the older drive has 4 partitions... wen i check in MY COMPUTER the 4th partition in the secondary drive is shown as 6.91 gb... with free space of 1.11 gb... earlier, ie after the drives had been put in and the pc running fine, i could not access the data on the 4th part of the 40 gb older drive and even after trying with data recovery software i gave up n just formated it.... but even after the format the drive size is still being shown as..
free space:1.11 gb
total size : 6.91 gb..
is der any way i can fix this problem?this 40 gb hdd is 3 yrs old,... is it possible dat it is physically damaged?..

thanks...
zeke
 

A:secondary harddisk problem

I don't think it is damaged. Go to administrative tools via the control panel, run computer management then select disk management. (Take care here) Right click on the drive that has the problem and delete the 6GB partition. You should be able to see the full capacity of the drive in unallocated space. Create a new partition using all the space and let your system format the drive. Thinks should be fine if that is the case.

If you can see your old partitions in disk management but they are displayed as unknown or something you may have formated them as dynamic volumes before. In that case it could be possible to access their data if you need to but please ask around on how to do this-sorry I don't know!
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi all,
Recently i have purchased 1TB Lacie external hard disk.I am unable to access the hard drive when connected to PC.When it is powered on it is giving sound.


Thanks&regards
Shankar
 

A:Reg. harddisk access problem

Is the external drive formatted?
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 44.4

hi..my harddisk screwed up..i'm able to start up the pc but it does not load windows where a blue screen is shown for 1 second and then it restarts itself..i sent it for repair and the guy said that my harddisk partition is screwed up and he cant reinstall windows..is this possible?

which is a better brand? western digital, maxtor, or seagate?
 

A:can a harddisk boot if there's problem with partition?

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 43.2

i got eject problem everytime i plug any usb drive
when i open the process using a program called "procexp" or process explorer that i downloaded , i found some process preventing the safely remove hardware
Screenshot below :

the process is :
1. $extend/$metadata
2. System Volume Information

edit : i cant close the handle (process) it say "the handle is invalid"
i am using win 10 build 10586

please help me, any comment is greatly appreciated
thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.2

I am completely perplexed with this.

Ok so I have the installation file for Alcohol 120% v1965529 on a DVD, so when I try copy pasting it to my E:\ drive I get an Access Denied - Make sure the file is not in use or write protected error.

However, I can copy it with no problem to my C:\ drive. Once I do that, if I try to run the installation, I get the "Windows cannot find the specified path, device or file. Make sure you have the appropriate permissions to access the item." error.

Trying to copy it from C:\ to E:\ gives me the access denied error again, and I've already removed all atributes, like read-only. What the hell is going on here? I'm system administrator, and in the 4+ years I've been using WinXP, I have never seen this problem! The file isn't corrupt, it works on other computers.

Right clicking on it, the context menu takes a good 6 seconds to show up.
 

A:Solved: Weird weird problem with Alcohol 120% - ACCESS DENIED

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Assume I have a rather new external (Toshiba) 3TB USB harddisk.

During the last days I experienced a data loss because one of the data blocks on the hard disk seems to get damaged.

I run a surface test with one of these hardidsk management tools like Minitool Partition Wizard.

It shows exactly ONE bad block on the hard disk (see attached snapshot).

So if I backup the current stuff to another hard disk, then re-format the hard disk and finally re-transfer the data files on the hard disk in focus: Can I continue to use this hard disk without problems?

I have heard that new hard disks are smart enough to exclude such error blocks from their internal table of free available blocks.
So if I later copy some files onto it then the files will NEVER be copied to the bad block.
It will be completely invisible in the future.

Is this correct?

Thank you
Peter

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Hi, I have a boot problem.when i do the Harddisktest it gives a failure:u4G42K-5SU8HT-MFPV5F-60W303with product id: A1Z63EA#ABH I used UBUNTU to save files from my harddisk, so i can see the maps. Is it possible that it is stil broken? regards, Patrick  













Solved!

View Solution.

A:boot problem/ harddisk problem

Hi,It had failed. You need to replace hard drive with new one of similar form factor2.5 inch SATA HDDhttp://support.hp.com/ph-en/document/c03025707Use recovery media to factory reset after replacement.Your came with Windows 7 Home Premium 64 bitRegardsVisruth

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Hello everyone,

i'm having a weird problem in my setup, it's not a real problem but it's very annoying.

i can't post a screenshot right now, but the situation is pretty simple:

i have a "login button" (see attached example) floating on the left of my third screen. It's the same exact button from the login screen.

The button can't be moved, it doesn't react to right-click but it does react to left click, showing the account control panel

If i try to change resolution (forcing a redraw of the screens) the button goes away, then it comes back in the same position after some time (minutes)

how can i get rid of it?
thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.4

Hello. Approx two hours ago I was watching some google pictures. After clicking one of them, I noticed the Java-program/script or something ran for two seconds. I thought it was harmless.A few minutes later I was going to find something in my documents folder, where I noticed every file was gone from the folder. The files were showed on Windows/Start->All programs-> and I could see the files where you can usually start programs. The were also some scanner icon to left, not normal ones. It was definetely new icons, that look like all other virus ikons. Also I couldnt open programs as far as I can remember, but somehow I managed to open taskmanagr, but not the original but processexplorer or something(I've had a virus before, where I tas told to download that program from this site). I exited those progresses that I knew were the suspicious ones. After a while, trying to check up on internet my computer shut down itself. I ran it in safemode afterwards, running Malwarebytes program, cant remember full name but I got it from here. There were zero infections. Afterwards I could actually use ad-aware, I ran a scan, deleted two infections and went to safemode again. I tried hijackthis at first, but I was told I "administrator has set the system settings that prevent this installation" or something like that. I'm norwegian so sorry for the bad translation. I got it to work by saving it to the desktop. Here is the log, I still haven't shutdown computer ... Read more

A:My documents folder content removed, harddisk problem etc. Headache virus..

I'm also curious how I will recover the files from my documents as I can now remember they were gone from Start-All programs (plus recycle bin) too?
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 42

Hello everybody,
I have the following problem:
I have an Alienware 17 laptop. When the charging cable (while attached to the laptop) is put into the socket, the laptop makes a beeping noise, and switches on - well, something is switched on.
There is no proper boot, but I can can hear the harddisk spinning. It will stay like that, until i push the Reset button, upon which the laptop boots properly.
I wonder, what is the reason for this behaviour & is there a chance that this will damage my hardware?
At any rate, I would very much like to stop this behaviour.
Your help is much appreciated.
Philipp

Read other answers
RELEVANCY SCORE 40.4

Hello,
I have just installed ms office professional recently. I usually open this program for a game. When i open it it gives me this -- Imageshack - 85374956
It happened with this program. I dont think it does with the other ones..
This has not happened until i installed ms office 2007. im really pissed now because i have had quite alot of problems with it. I might just uninstall it and never install it again because its interfeiring with other programs. If anyone can help cool if not ill just uninstall it.

A:Weird - Very weird annoying problem

Nothing happens if you wait for it to "finish configuring"? May I suggest trying to run it as administrator? Even if you're running an administrator account, you may want to try and give the program administrator privileges; right-click on the program you're running and select Run as Administrator.

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 37.6

I have the strangest problem with my internet since updating to W8. My internet works absolutely fine all day, up until later in the day (not sure what time exactly this happens) but it stops working! It says it is connected but it simple can't find a network.

I am connected via LAN to an apartments in house internet setup.

I honestly have no idea what the problem could be! When I was in W7 it was fine. The ethernet cable is always plugged in properly.

I have talked to the internet "pro's" who operate the LAN in the building but they are confused by this too.

Help would be great thanks.

A:Weird Weird Problem!

Are others in the building also losing their internet access at a similar time? Upgrading to Windows 8 could be co-incidental. There are some really bizarre things that can upset an ADSL signal if that's how the building gets its access.

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

I got a really weird problem today which has progressively gotten worse for the past week or so...
I'll start off with my specs:
GeForce 8800GTS, 2GB RAM, AMD Dual Core 3800+...400W Power supply.
My brother has the exact same specs as me which was helpful in trying to figure this out. Ok so...A few days ago I switched to my brother's wide screen monitor because he's on holiday and since then I had to reboot 3-4 times before the screen would show any picture. Computer itself came on but not the monitor.

I ignored it for a few days and tonight...it just would NOT turn on (I'm using on board graphics now...). I switched monitors, tried an AVG cable instead of DVI, tried switching graphics cards. Nothing, but it all works fine on the computer with the exact same specs. Only difference I can see is my motherboard has some loose ports and the North Bridge regulator is pretty loose...

I'm using on-board graphics and that works, but with an 8800 right there it's pretty painful. I'm thinking it's a motherboard problem but I couldn't be sure.

Any ideas on this?
 

A:Really weird problem

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Heya, I've got weird USB problems, and can't seem to work out what's wrong.

I'm using Windows 8 x64, all updated, which had been working without problem for about 8 months now.

I noticed my internel card reader drives (9 pin USB header) kept disappearing and reappearing quickly, in both My Computer, and Device Manager. So I assumed it was dying and bought a new one, but it too did the same thing, so assumed it must be the USB connecter dying, and left it unplugged, and orderd an external card reader (yet to arrive).

Sadly my USB flash drives and USB hard drives started doing the same thing, front and back ports, these drives will disappear and reappear a few times then work as normal, weird thing is my USB printer, mouse, keyboard, and Sansa Clip+ work fine.

I tried testing in WinPE v4, and Linux (Ubuntu LiveCD) and everything seems to be working fine, including the internel card reader. So I reinstalled Windows 8 after trying fixes like uninstalling the USB Root entries in Device Manager, and messing with the USB power saving options in Windows, even though they're at the defaults and never caused problems before, but the internel card reader was doing the same thing again before even doing any updates, or installing drivers.

I have found a workaround for the reader, if I disable it within Device Manger before putting a card in, and then enabling the device it works, but once ejected it goes back to disappearing and reappearing again.

The PC is a Dell Inspiron 531, yep... Read more

A:Weird USB Problem

If all the usb peripherals work using the WinPE and Linux live cd.....that tells me it's not a hardware issue. This means a few things, it could be a software related issue which could be anything from a missing/corrupt system file to an OS update. The other thing is a Virus or a bug of some kind which are known to disable such input connections.

I'd check your system for a Virus, trojan, worm with any all the software you have.

Also, check for said issue in safemode.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

First off I have 5 Windows computers in my house. 3 with 8.1, and 2 with Windows 7. I have an ASUS RT-AC66U wireless router that supports A, B, G, N, & AC. My problem is with my HP 7520 All-In-One printer hooked up wirelessly. With all the pc's off and the printer on in standby mode, I can start all of my pc's but one of them and my printer will work fine. As soon as I turn on one specific Windows 8.1 pc, the printer will flash all of its lights and no one can print to it. If I turn it off then on it will do the same thing. Once I turn off the one specific PC and then restart the printer it will then work fine till I turn on that one PC. None of the PC's are on wireless, all are Ethernet.

Does any one have any ideas, or does any one need some more info.

Thanks

Don

A:Weird Problem

I have the same router AC66U but it's set up as an access point.

That is a strange problem indeed, I should ask, have you updated to the latest firmware on your Asus AC66U?

The latest firmware releases have many fixes that may help with this problem.

ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download RT-AC66U

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Just recently the FAX application has started behaving strangely. Now when receiving a FAX, the status says everything is OK, but when we go to the FAX inbox there is nothing there and it does not print to the default printer either.

Any suggestions??? I have been through all of the settings, and they "look" normal....
Thanks in advance
Kevin

A:FAX weird problem

Try reinstalling the software. If your using Windows Fax, then you do it through the control panel/programs and features.



Uncheck the box/reboot/check the box (maybe reboot again).

Hope this helps.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Hi all im having a very weird problemit all happened when i got this: Stop: 0xc0000218 {Registry File Failure}The registry cannot load the hive (file):\SystemRoot\System32\Config\SYSTEM or its log or alternate.It is corrupt, absent, or not writable.I was able to fix it by using repair installation (because i couldn't use the recovery console since i don't know the password for the Administrator, even i press enter nothing happens) and i thought this is over but after that I did a chkdsk on the next restart and whenever i click the yahoo messenger mail icon i get this create an association in the folder options control panel and the games i installed are also messed up so i had to delete and reinstall them and one game, the graphics was weird like some stuff was missing but when i played Call of Duty the graphics where ok and no problems.should I try and do a clean reinstall or can u tell me whats the problem? If u want I can try posting a Hijack this log Here are some of my computer specs:Microsoft Windows XP x64 Professional Service Pack 2 AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5400+

A:having a weird problem

Hi .That error message can indicate a hard drive problem, http://support.microsoft.com/kb/156640.So I would run the correct respective hard drive diagnostic on the drive.Hard Drive Installation and Diagnostic Tools - http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/28744/hard-drive-installation-and-diagnostic-tools/ If a short and a long test are offered in the diagnostic...run the long test.Louis

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Hi!
I'm new here and I'm not exactly sure if here is the right place to ask this but here I go...

I have 2 games in which I am having problems with:
=> League of Legends
- FPS starts out great... 140 fps when the game starts
- 60 fps when ally minions starts to fight the enemy minions
- 30 fps after 5 - 10 minutes..
- Less than 30 fps when fights break out and 30 fps when nothing is happening...
- I have tried turning ALL of my video settings to it's lowest

=> Move or Die
- This thing is just completely unstable..
- It has 60 fps sometimes but most of the time the fps just hits 1..
- I have tried turning ALL of my video settings to it's lowest

I tested other games if the problem occurred on any of them ( Modern Warfare 1 - 3, Black Ops, Dynasty Warriors 8 XL, Samurai Warriors 4*All in medium to high video settings* ) but nope, they all work just fine...

So I'm wondering, is the problem from my graphics card, some system faults, poor configuration or something else maybe?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 34.4

This is a strange problem... whenever i click the shutdown button in my startmenu it goes the the log off options screen not the shutdown screen ([] switch user [] Log Off) i dont know why its doing this, does it have something to to with tweakui? i used the rebuild icons function more than 3 times without shutting down, i also enabled mouse shadow function, and i changed the shortcut overlay to "light arrow". im also in safe mode w/ networking. plz help me with this, im about to try to shut down with task manager...
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 34.4

I am having a lot of trouble trying to open a picture, its keeps denying me access to it and I have no idea why. I have used a number of jpeg anti corruption software to try to fix it, but its not working. So I opened it with Irfan View and got an interesting error message regarding the file hearder being unreadable (see below).

This is so confusing, Ive never had this problem before. Any suggestions?

i2.photobucket.com/albums/y29/koas/jpg.jpg
 

A:Weird .jpg problem

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

I was building a new PC last night, and I have stumbled upon a problem. I had everything hooked up, but the computer just wouldn't turn on. So the strange part was when I removed the 12V 4-pin connector from the mobo, it came on right away, but I wouldn't receive a video signal, it seems that the video card isn't even running (I can't really tell). Mouse and keyboard aren't on either. Anny idea what it might be?
 

A:Weird problem

The 4 pin connector supplies power to your video card. Try removing the video card, with the 4 pin connector installed, and see what happens. If you have another, known good, power supply, I would try that, otherwise you have a bad MOBO, or the 4 pin connector is not making good contact. When you say, you had everything hooked up, and it wouldn't start, are you saying no fans were spinning, no indicator lights, nothing?
 

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

I have P3 laptop with a DVD rom drive HL-DT-ST GRD8081N installed. now the problem i am having is the computer states its correctly installed but it doesn't show up in my computer all that is showing up is my c and a drive. Now I reformated a while ago and am not sure if it was installed then. And at first it stated there was an error code 31 with the drive and once i uninstalled it and reinstalled it it shows up as working correctly however it is not showing up in my computer. Does anyone know what could be causing this???
 

A:weird dvd problem

check this thread out. The procedure is the same.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Ok, i have a weird problem. Every time I leave my computer. Go do something for an hour. Then come back:
1. The screen is off but the computer is on.
2. I turn on the screen and a message is on the screen that says
THE SYSTEM HAS RECOVERED FROM A SERIOUS ERROR

But I never, i mean never encounter this "error". Whenever I play games, or watch movies or just mess around I never get this error. It just happens when i leave for a while. Maybe it has something to do with sleep mode. Any suggestions would be appreciated. Thanks

A:Really Weird Problem

Hi mecoatwar !

Could be one of the devices that doesn't support standby or hibernate mode. Go to start => run and type eventvwr.msc. See if you can find traces of that error in one of the logs there (probably under applications or system), double-click the error, click once on the third button on the right then right-click => paste the info here.

Go to start => run and type devmgmt.msc, check that all devices are working fine. Make sure that you're using the latest drivers for your hardware (check on the manufacturer's website) and that you've installed all the latest critical updates from Windows update.

How much free space on drive c: ? How much ram do you have and what are your page file settings : what size and on which drives (right-click my computer => properties => advanced => settings under performances => advanced => change) ?

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

On at least 3 web sites where I wish to register, I fill in personal profile but there is no submit, continue, register,etc (the do-it button) to complete registration. With Firefox there is no problem. Also, I downloaded I.E. ver 7 but cannot verify that this is the version on my computer--the problem with registering still exists.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Alright, I'm really pissed off coz of this problem. So, I was downloading stuff and then I reconnected my connection. But after connecting again, I can't browse any site. Whenever I open a site, this message comes "Please wait while you are redirected ."

And it redirects me to this page, "http://172.30.35.134:8080/ssssportal.war/exceedlimit.jsp". This page never loads.

One more thing is that, I can open a site which is using ssl like Rapidshare premium acc. But, normal sites don't open.

Now I used proxy to browse the net and now sites are opening. What's the deal? Is it something related to my internet connection or Open DNS?

PS- I scanned my pc with Nod32 and it didn't find anything.
 

A:A Really WEIRD PROBLEM

Can u pls tell me hw used proxy to surf the net...???

i am gettin the same prblm...plz help!!!!
 

Read other 2 answers