Over 1 million tech questions and answers.

ssd not recognized on T480

Q: ssd not recognized on T480

HiI've bought a SATA III SSD to put on the second slot of my laptop but I haven't done enough research by the way this SSD doesn't work on this slot. So I had an amazing idea try it on the slot where my first SSD with fedora (Linux) work. It works I've installed Windows on the SSD but when I put my SSD with fedora in this slot back the SSD isn't recognized. I'm sorry for my terrible English and I hope someone could help me.Thanks for reading,

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: ssd not recognized on T480

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 56

I'm trying to connect my T480 to an external display using the left side USB-C ports. When I plug in the external monitor using a (USB-C to DVI cable), Windows 10 displays an error message like: "USB not recognized. The last USB device you connected to this computer malfunctioned, and Windows does not recognize it". According to T480 user guide those ports should work with an external monitor, so is this a hardware issue? All drivers are up to date.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 36.8

I tried replacing the hard drive on my Inspiron 9300 with a 200G drive.  The administrative computer tools in Windows XP recognized it, but the BIOS showed it as 130G or so.  I finally had to replace the drive with a smaller one.  I had the latest BIOS version.  Is there a BIOS fix that will allow the larger hard drive to be used?

A:Hard drive not recognized by BIOS but recognized by WINDOWS Inspiron 9300

Not on the 9300s that use EIDE (parallel ATA) drives, no - the limit is 137G in BIOS setup.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 36.8

I just rebuilt an old system using Windows 7 Home Premium after using WinXP pro for many years. The primary hard drive is WDC 150 Mg and Win7 is installed and updated to current with SP1. I dropped a second WDC hard drive in, formatted and was going to use it for a 2nd backup unit. Both of these are sata. Both hard drives are recognized by Disk Management but when I select Computer on the start menu ONLY the primary 150 Mg drive is recognized. If I plug in an external drive, both Computer and Disk Management recognizes the external drive. How do I have Win7 recognize my backup WDC drive so I can use it.

Thank you

A:hard drive NOT recognized in computer but IS recognized in disk mgmnt.

  
Quote: Originally Posted by PERSIL


I just rebuilt an old system using Windows 7 Home Premium after using WinXP pro for many years. The primary hard drive is WDC 150 Mg and Win7 is installed and updated to current with SP1. I dropped a second WDC hard drive in, formatted and was going to use it for a 2nd backup unit. Both of these are sata. Both hard drives are recognized by Disk Management but when I select Computer on the start menu ONLY the primary 150 Mg drive is recognized. If I plug in an external drive, both Computer and Disk Management recognizes the external drive. How do I have Win7 recognize my backup WDC drive so I can use it.

Thank you


Had similarities on my pc.

Goto BIOS, there you have 4 options.

Primary Master
Secondary Master

Primary Slave
Secondary Slave

Set it as follows:

Primary Master -----> Main Boot HDD
Secondary Master -----> EMPTY

Primary Slave -----> CD/DVD RAM
Secondary Slave -----> Secondary backup HDD
Hpe it helps!

Gala

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 36.4

Hello,

I have a PC which is having a lot of trouble recognizing a USB data acquisition device. Starting from a situation where the PC *does* recognize the device, here is the basic pattern:

1. PC shows device in Device Manager under "Data Acquisition Devices".

2. If the PC is power-cycled via the power plug itself, the device is no longer recognized under Device Manager ("Unknown Device").

3. If the PC is power-cycled via Start Menu --> Turn Off, same results as above, no longer recognized.

4. If the PC is power-cycled via Start Menu --> Restart, no problems, device recognized.

When the device is not recognized, unplugging and replugging the USB cable makes no difference to the situation. In order to correct the issue, I disable and then enable via Device Manager (which also involves a restart).

This pattern is extremely repeatable.

I am working with WinXP SP2, Pentium, 2.8 GHz, 504 MB RAM.

This PC was returned from a customer site - the PC and USB device are used in a machine my company manufactures. Apparently this issue just started happening one day. We want not only to correct the issue, but in fact to understand the root cause and ensure it will not happen again in the future.

Any suggestions would be greatly appreciated - thanks!
 

A:USB Device Recognized / Not Recognized based on shut-down method

You could try reinstalling the usb drivers.
JohnWill has fix that is worth a try

Johnwill's solution

Create a file with NOTEPAD containing the following lines and save it as FIX.REG
-------------------------- Use text after this line --------------------------------
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]

"DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES"="1"
-------------------------- Use text before this line --------------------------------

Double click on FIX.REG and say yes to the Merge Into Registry question.

Unplug ALL USB devices.
Open Device Manager.
View, Show Hidden Devices.
Uninstall all devices under USB Controllers.
Uninstall all devices under Disk Drives that you know are not present.
Uninstall all devices under Storage Volumes. Say no to any reboot prompts until you are finished. Also, if a Storage Volume doesn't uninstall, ignore it and move to the next one.
If you have a yellow ? with unknown devices, uninstall all of the entries there as well.

When this is done, reboot TWICE.

Reconnect the USB devices and see if they're recognized properly.

NOTE: If you have a USB keyboard and/or mouse, you'll have to modify the instructions and leave enough parts for those to function. I don't have one yet, so I haven't had time to modify the instructions.
__________________
Microsoft MVP - Shell/User
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 35.6

I have an 8GB sd card i used while traveling and upon trying to get the pictures from it the computer does not recognize the card at all, no prompts, nothing. I have tried it in multiple pcs and macs and no response. My Cannon Rebel XS camera says no images found. However, when I plug it into my brother's Cannon PowerShot it actually recognizes and shows all pictures on the card. Does anyone have any reason why this is happening and how I can recover the pictures? I am not willing to just format to make the card work again, I must have these pictures.
 

A:SD Card not recognized in computer but recognized on camera

Have you tried leaving the card in the camera and attaching to the computer to d/l the pictures that way. I have an Olympus camera and the pictures will d/l fine with the card left in the camera.
vicks
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 35.6

Hello all. It has been a while since I've needed help but my run of luck has hit an ugly downturn. Moved my computer three weeks ago and had not plugged it all back together till last night. All these years I had used it without a password to log in but a few months back a tech friend expressed horror at this so I started using one. Last night no matter what I did it wouldn't let me log in, saying incorrect password. Today as I messed around again I went through the steps of asking it to reset password (even though I didn't have disc for reset) and realized it does not seem to be recognizing my internal drive. If one of my externals are on they come up but if I turn off externals I get a bubble that says 'No Drive. This feature requires removable media etc.' My drive seems to be running and the Windows logos do appear during boot. My keyboard seems to be functioning to type password, but when I hit F8 while rebooting I get no reaction, so cannot boot to safe mode, just goes right back to log in page. I have had mold/moisture issues in this new house but have had a dehumidifier running since just a few days after computer arrived here. However I do see some evidence of mold or dust in the case, not a lot but some. Not sure what the root of this problem is but I am trying hard not to panic. Any ideas?
 

A:Internal drive not recognized/password not recognized

Your tech. friend may have mis-understood when you need a password.
If you are at home and only you and you trusted family have access to you computer, there is no need whatsoever for a logon password.
The only time I have ever needed one is when I was using my own laptop on clients site when I was contracting and I would leave it on the desk over lunch.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Hi,

My laptop does not recgonize DVD+/-RW. It recognizes all other media except rewriteable DVD.

Following are my specs
OS: Windows Vista Home Basic
Laptop Brand and Make: Sony Vaio N Series (VGN-N37GH/B)
DVD Drive: Sony DVD RW AW-G540A ATA Device
DVD Media Brand (which I tried): Sony DVD-RW

What I've tried:
1)Reached out to Sony support and they suggested removal of upper filter and lower filter as per Microsoft KB (http://support.microsoft.com/kb/314060)
2)Uninstalling Roxio and Nero
3)Reinstalling Nero

I am attaching output of Nero Info, Error during the burn process, screenshot of Nero Info Tool and screenshot of Nero Express Essentials.

Not sure what is wrong where and sony support as usual is not helpful...
Please heeeellllllppppp......
 

A:Rewriteable DVD not recognized - All other media recognized

Your DVD player may not be re-writeable. Check your specs. Some players are read only and some are read/write. At least this will help you to the next step in determining a solution.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Howdy,

I recently added two sticks of new RAM to my computer, but when I turned it on again I got the two-beep "RAM Not Detected" signal. I removed the new RAM, but I still got the two-beep signal after turning it on. I've removed the old RAM, sprayed the area with duster, put the old RAM back and still have the same problem.

What to do? Thanks.
 

A:Solved: New RAM not recognized - removed it now the old RAM isn't recognized

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

I have an old PC (Compaq Presario Desktop 7470 ) that i purchased from a yard sale. I removed the old HD and replaced it with a quantum 30gb at Lct 20 HD that had Windows ME OS on it. I booted the pc and it booted fine except windows booted up in 16 bit color. I shut down and booted again. same thing. i shut down a third time and checked BIOS settings, then set them to default. Now BIOS doesn't recognize the HD or the CD-ROM drive. I have checked all connection, reset BIOS, removed the CMOS battery, I literally have tried everything I can think of to get things going on this old PC, but I am at the end of my rope. I will say that scandisk will recognize the HD and says it is OK. I have also taken the HD out and hooked it up to another PC and it boots up Windows ME just fine. I have also tried every jumper setting on the HD and Cd-rom to no avail and the only drive that shows up in BIOS is the 3.5 floppy drive which will boot up a Windows ME Boot Disk. I don't have a problem installing a fresh OS but want and need the PC to recognize the drives before i can do that correct?
I am ready to pull my hair out!! Can anyone please help me?!!!?
 

A:HD recognized by scandisk but HD not recognized by BIOS

probably the booting sequence is wrong due to the fact that you told the BIOS to load the preferred defaults. If you have a standard BIOS:

*go to advanced BIOS settings.... your going to see a big list of options .

<< check this picture for visual example>>
*take a look at the first , second and third boot device and change them to:

1- HDD - 0
2- HDD - 1
3- HDD - 2

Alternate them accordingly.

**probably the reason why your pc booted up at 16 bit the first time , may be
because you haven't installed the drivers for your video card yet.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 34.4

Hello everyone..
Yesterday my laptop pushed a new Win 10 update, and all went fine, or at least I think so.
But today I see that my Sony WALKMAN - which I used with no problem until now, can't be recognized anymore.

Basically it just shows as (E or Usb Drive E: but when I click it it says "Please insert a disk into E:/" like there is nothing there.

Now the interesting part is.. if I go to Device Manager I see it and clicking on properties etc t says it's working fine.

But if I go to Disk Management, the Drive shows as 14 gb of unallocated space and it's greyed out.

However, if I put it on my brother's laptop, it works perfectly and it can be opened, music moved into it etc - it shows as Healthy - Primary Partition in Disk Management. So it doesn't seem broken...

It's the same on each of the 4 usb ports btw. But, other usb devices (2 phones, 1 tablet) don't have any issue and are detected.

What could have caused this? I tried the basic Disable/Enable in Device Manager and also Uninstall Driver.. It doesn't do anything, it appears back when I replug it in.

No change in Safe Mode and no change after sfc /scannow

If anyone has any idea I'd be happy to try anything to fix this..

Thanks!

A:USB device not recognized on my laptop but recognized in other pcs/lap

This problem is being reported by many forum members with many different USB devices. It seems that Windows 10 Anniversary is having problems properly recognizing certain USB drives and devices. So far, no one has come up with a clear fix for this issue but it sounds like it is clearly related to the Anniversary update. For the record, I did a clean install and have not had any issues but most of the people reporting this problem make reference to updating to Anniversary.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 34

I've noticed my fan always stays on regading the temps when my machine is plugged on the 65W charger, temperatures remain between 38 and 57 on light use, but even when idling the fan kicks on as soon as I plug in my charger and turns off a couple seconds after I plug it off. I have tried to fix it by installing the patch mentioned on https://pcsupport.lenovo.com/es/en/solutions/ht506625 and changin the BIOS profile for the plugged status (it's on the same profile now both for AC plugged and unplugged) but the problem perists. Anyone knows how to fix this issue without the need to install 3rd party software or can point me to the windows 10 settings that regukate this behaviour? Thanks in advance.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 34

Another similar question, is it possible to install more RAM into the T480?  It comes with 16GB, but are there sockets available to install another 8GB?
 
Moderator note: post moved, subject edited to match content.  Was:  Re: X1 Carbon 3rd Gen Hard Drive Replacement

A:T480: add RAM?

Per the base spec:  "32GB max / 2400MHz DDR4, dual-channel capable, two DDR4 SO-DIMM sockets"
 
http://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad%20T480/ThinkPad_T480_Platform_Specificatio...
 
Depending on how your machine shipped, you may have a single 16GB stick and an empty socket, or two occupied sockets.
 
Z.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 34

If I buy a T480 mostly for office use I think an i5 could do the job or what do you think? I don't have any games at all but many people thinks that it is crazy not to buy an i7. Peter

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

T480 doesn?t charge with the USB-C AC charger plugged in. when the AC charger is plugged in, the orange LED illuminates and blinks three times, the plugged in logo pops up momentarily then nothing. The thinkpad was purchased in October this year with everything working flawlessly... I then left the standard 45W charger at an airport. I ordered a replacement and received it 6 weeks ago and has been working fine until today... Do I have a dead AC charger? anyone have similar issues?  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I am going to buy a Think Pad T480 with touch screen but I have a doubt: can I use my Wacom pen (I have a tablet Intuos5) on the T480 display? Or which pen should I use?Thanks for suggestions. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi, everyone. Need your help to determine if a 128GB M.2 2242 PCIe NVMe SSD part number HFM128GDGTNG (Lenovo P/N SSS0L24763) would work as a second drive in the WWAN slot of my 8th gen ThinkPad T480, model 20L5-001GUS. Thanks in advance for any help. Herlock

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Dear All,I appreciate your help in advnace. my T480 take more than 35 sec to shut down, but I find it weird compared to my old T540p, or other T480 devices on the show in Lenovo stores. It starts up normall (within <10 secs).FYI, it is equiped with PCIe-NVme 981 512 Gb.Any solution?Bios update did not help , so I rolled back to the 1st version coz the lastest 2 version make the fan kicks annoyably at every start-up!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

My T480 came with a battery that doesn't last long but also seems to have room for an additional battery.  Could someone direct me where to purchase the additional battery?  Lenovo support/chat/etc doesn't seem to want to help me at all, despite email requests, trying to enter chat (on hold for 45 minutes now) etc. Thank you! 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hello all, Just received my sixth thinkpad in the last 23 years. It arrived yesterday.  It is a: T480, I7-8550U, 16GB(8+8), 512 M.2 SSD, iGPU, Win10 Pro The fan is really annoying.  It goes on and off constantly.  It seems to ramp up to full speed.  I have been reading about fan noise with this model all over the internet.  Is there a way for it to run constantly at a lower speed than the constant on and off?  My previous model was a T430 never had issues with fan noise (it was very quiet too when it ran). Currently running a test:  Not using the laptop at all.  Opened 1 tab on Chrome and have it sitting on cnn.com.  Also, opened one tab on Edge also on cnn.com.  Task manager open.  Chrome uses less CPU but more memory than Edge.  CPU is running between 15% and 20%.  Fan turns on every minute or so for about 20 to 30 seconds then goes off. It is loud and annoying going on and off.  Why can't it just be a constant lower speed?  On and off is ridiculous.  If this keeps up this machine is going back. Thanks for any replies and suggestions.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi everyone, today I upgraded the RAM and the SSD of my T480. I am absolutely not doing this for the first time and I was really careful. I removed the external battery and deactivated the internal battery before starting with the procedure. I used only ESD-safe tools and an ESD-wristband to make sure that the device doens't get damaged by static discharge.After installing the components, my device would no longer turn on. When I connect the charger, the power led flashes 3x but when I press the powervbutton nothing happens. No fan spin, no lights turning on, absolutly nothing.I then tried removing the RAM and the SSD and turning on the machine. But that didn't work as well.After that I tried removing all the power sources (internal and external battery, CMOS-battery), pressing the power button for 60 seconds and leaving the device for 1 hour before reconnecting everything. But it still can't turn it on. Do you guys have any idea what I could try to make my device work again? Thanks in advance. --resonance

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I ordered a T480 with the Geforce MX150 option. Was surprised to see my delivered unit with Intel UHD 620 and simultaneously active with the Geforce GPU. The Intel GPU however is the default display adapter. Intel UHD 620 is active display adapterI've never quite seen this before. Desktop mainboard BIOS would typically disable the onboard GPU if slotted with an actual video card (leaving the OS blind to its presence), and all my previous laptops that I configured with a discrete GPU would have just that alone. Am I supposed to disable the UHD 620 in Device Manager in order to force the Geforce to take over? I don't see anything in the BIOS that can influence this (in fact it seems to suggest the UHD is in charge with its shared memory setting).

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I have an interesting dilemma. I purchase my t480 with an m.2 NVME drive and built-in adapter, but am now looking to put a larger capacity Samsung 860 pro which is, of course, the SATA type - not m.2.... Does Lenovo offer the standard SATA adapter / HDD cage for sale as an accessory? Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

We have an associate who uses a T480, he has dual screens and we have an HDMI and USB C to Hdmi for his displays. Most of the time they are running fine, sometimes though the USB C one goes black, and he has to unplug and replug it back in. Then it wakes up, we have replaced his USB C adapter and cable to the monitor and it hasn't helped. Is there possibly some settings that turns off the USB C port after a time period? It's hard to pin point because it happens throughout the day. Any help is appreciated.  Thanks in advanced.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi,New T480 user, with a new T480.I have a USB that I want to boot from for a temporary Linux session.I did the following:(1) Placed the USB key into the USB port(2) Restarted laptop(3) selected "Enter" when the red Lenovo logo starts on restart(4) selected the "boot from external device" option on the menu that appears(5) On the next menu that appears, I can see my USB key listed, but when I select it and press enter, nothing happens. It just stays on the same menu.I have tried this several times, restarting from both my admin account, and my windows account (I have these separate for security purposes), but cannot get it to work.Any suggestions?Thanks in advance

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi,Recently bought a T480 with the 150MX Nvidia card. The laptop works great during normal operation during work etc but when I get home and want to play some games, nothing is working as it should. What happens is this:When I start the game everything is running good but after a few minutes I can see my CPU start to lower it's power limit (PL1) slowly towards 5W. It will stop at 5W never gaining any wattage back until i restart computer. The PL1 is at 15W when computer is newly booted. I have tried to uninstall the Intel Dynamic Platform and Thermal Framework, this results in that the processor is fixed at 15W but after a while the iGPU will go crazy and goes to 100% leaving the CPU at 2W = 0.2Ghz. And I have to restart. So this is not a valid solution. All my power settings are on maximum performance ofc.I have tried almost everything I can think of and been browsing all kind of reddit threads without any long term solution.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

hi, worldI have included all the options in the latest BIOS version. but still nothing works. hardware virtualization technology does not work. Windows 10 Pro.Hyper-V disable

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi,I'm planning to buy the T480 Laptop and i want to buy the RAM outside and upgrade. i would like to know how many Slots will be there by default in the T480 Laptop so that i can buy the RAM accordingly. I'm planning to buy with the 4gbDDR4 RAM and upgrade it to 32gb by purchasing 2 16gb Sticks. can i do that. how can i get confirmed that the T480 comes with 2 slots or 1 SLOT for Ram. can you please help what's the best option to get it upgraded to 32gb ram  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I have a new laptop T480 nothing is on it but Office and Chrome. However I use the internet a lot. Intermittently the laptop will come to a crawl and when I check the Task Manager there are times the CPU night be high but the GPU is pegged out anywhere between 85-99%. I have done all the firmware and BIOS as well as all other updates and calling in the phone support folks don't know what a GPU is and I have been passed back and forth to software to hardware the hardware person got my information asked me to please reboot then format the drive. I believe it is the hardware but after an hour on the phone I still have not received any troubleshooting help. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hello,T480the following model 20L5000Bxx, http://psref.lenovo.com/Detail/ThinkPad/ThinkPad_T480?M=20L5000Bxx has SSD M.2 PCIe NVMe Opal2 storage.Is it possible to add 2.5" SATA drive, and have it together with above mentioned? Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Good morning, Over the past 5-6 months, we have been updating machines to the newer T480, T580, and P52s, with the new style UltraDock (40AH0135US).  As these docks only have display ports, we have been utilizing VGA and DVI adapters to send video out to monitors. Many of the users are experiencing issues where their video, for the laptop and external screens, will blink, or just black out momentarily.  We have been in contact with both Lenovo, and our vendor's support for options.  We have tried* Letting Lenovo replace the docks    * Same issue occurs* Different display to VGA/DVI out adapters    * Same issue occurs* Running a display port cable to the monitor, if available    * Same issue occurs* Tried a different dock (40AJ0135US) that does have a VGA out onboard    * The machine seemed to run well for about a week, then the issue began to occur againWe have been monitoring the logs, and have found a common entry in at least 3 of the machines* In the system logs, we found 2 Informational messages:    * Event ID - 20003 Microsoft-Windows-UserPnP       Driver Management has concluded the process to add Service igfx for Device Instance       ID PCI\VEN_8086&DEV_5917&SUBSYS_225A17AA&REV_07\3&11583659&0&10 with the following status: 0.    * Event ID - 20001 Microsoft-Windows-UserPnP       Driver M... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

In my T480 I am noticing the bottom of the laptop gets supper buring hot, and the laptop is very quite that is cooling Fan is not running.Upon trying restart the laptop, it shows 'Fan Error' in black screen and the laptop does not start.Have to hit the Power button again to start the laptop. I am affraid if not vigilent (when fan is not working) and the laptop will get very hot and damage the hardware. Started in April, (got this laptop in end of Jan 2019) and it is happending twice a week. Anyone else experincing this Fan Error issue on T480? I just check for System Updated following are being updated now:

A:T480 Fan Error

Take the laptop into your local ASP or call support for depot service, your thermal fan and fan cable connection should be diagnosed.  

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hey! I was wondering any kind of SSDs would work with the T480? Right now I bought it with 500 GB HDD and Intel Optane (16Gb), but in the future, I might consider upgrading to 512 nVME SSD for system. Also, what do you guys know about the battery life upon general internet usage? I bought a battery with 72Wh so in total it would be 96 Wh. Plus, I also own a Varta Power Bank (13mAh) 48,1 Wh. Do you guys believe it could charge the battery by any chance? https://www.varta-consumer.com/en/products/portable-power/overview/details/lcd-power-bank-13000 Please let me know you guys think! Bellow you can see the exact specs. (In general I will not use the dedicated GPU, just the integrated)

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I have a W520 now with 8gb ram, and a Quattro 1000 w/2gb graphic memory.My system ram is usually under 5gb usage, and I don't do a lot as far as video goes.Only youtube, and I am hooked up to a 1920x1200 monitor most of the time.For a T480, Is 8gb of ram sufficient, or would 16 make better use of the graphics card?





W-520, i7-2760QM, 8gb, quadro 1000, FHD, 500gb/7200rpm, WIN7PRO

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi,This is the first Lenovo Laptop bought by me.I am using the laptop for a few days and the impressions are overalling good, but, I have 2 problems:The first is with the 2 battery system.I tought that the first battery to discharge was the removal battery, but that is not the case. Do I have to change something in BIOS?The second problem is with the UltraDockStation.When I have 1 USB disk connected to the DockStation, I am unable to backup laptop to USB disk, or to transfer big files (10GBs for example) (from the laptop to USB 3.0 disk). It starts normally and then it freezes the transfer.If I connect the USB disk directly to the laptop this problem doesn't occur.All components area updated, with Lenovo Vantage.Anyone has this problems and are there any ways to solve it?Thank you

A:2 Problems with new T480

I can only respond to the 1st question.  See post below.  you cant change in Bios discharge priority.  Discharge priority depends on the wear level of the 2 batteries.
 
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T400-T500-and-newer-T/T470s-battery-discharge-priority/m-p/380...

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Dears,  I have a 6month old T480, i have been seing a batter drain issue. All the drivers, BIOS and Windows are upto date, I am using vantage for update.I dont see any CPU/Disk utilization, the battery utiilization report shows a Unknown (none) app id using the battery  Attaching the battery report as well, i have disabled the Graphic card to test, The only noticable change is upgrade from HDD to SSD. Any inputs will be highly appretiated. T&RArjun 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Hi, I have a T480 WQHD Thinkpad. The screen today is quite dark so I checked the resolution on some websites and they all say the resolution is 1270x720 but I set the resolution at 2560x1440 on the settings.Why does it happen? What can I do? Thank you very much!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Using the trackpad on this T480 (i5 8350u, mx150, 16gb) results in jumpy cursor movement, especially at low speeds. It doesn't really hinder the usability but it's definitely not smooth. Is the trackpad just *like* this? Or do I have a dud? What I've tried to troubleshoot: This isn't a screen issue because my wireless mouse tracks very smoothly.I'm on the latest intel + nvidia drivers on windows 10 1803 (latest updates).I've also tried using the trackpad on ubuntu live usb and it is also jumpy there -- so is it definitely a hardware issue? Any ideas? Should I return it?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Currently have set up to charge both my battery until 85% but only 1 have managed to charge to 85% while the other is no where close to 85%. Any ideas why is it doing this? Picture below .. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

My T480 came with the standard 512GB NVMe SSD in-a-caddy. I'd need some more storage so am attempting to tweak the laptop, putting in 2 SSD into the 2.5" space. Here's my plan: M.2 2280 NVMe/SATA
-> Proprietary connector (F) on the motherboard
-> Proprietary connector (M) 00UR495
-> SATA-600 (F) 00UR495
-> M.2(NGFF) SATA KEY B+M SSD to SATA Adapter card
-> Crucial MX500 M.2 Type 2280 SSD

M.2 2242 NVMe slot
-> NGFF M.2 PCIe M-Key extension card with 20CM cable
-> Lenovo SSD M.2 2280 PCIe NVMe 512GB OPAL 2.0 SSD M.2 2280 Samsung (FRU 00UP490)I thought of extending the M.2 2242 NVMe slot with an extender card but turns out it doesn't fit. These are the two pieces I'd like to connect by an extender card: Motherboard: Lenovo T480 M.2 B-key (NVMe only x4 slot, x2 physically wired)https://imgur.com/rutbx72--> The 6 pins on the bottom (only 5 physically wired) suggest to me that this is a B key M.2 slot.NVMe SSD:Lenovo NVMe SSD M-key (PCIe GEN3 x4 NVMe)https://imgur.com/dI1AyRq The extender card I had attempted early, but that doesn't fit the M.2 2242 NVMe slot:http://eshop.sintech.cn/storage-adapter-ngff-m2-pcie-c-130_137.html Am I correct to conclude that the M.2 2242 NVMe slot is B key? Or is this a more special WWAN slot or alike?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

When I connect a USB-C dock or charger to the lenovo T480, no light turns on (white or amber).  I've ran all the drivers that are available and checked device manager through computer management but nothing happens.  Was wondering if there is a fix for this as I can't connect the laptop to the dock and it won't charge at all either.

A:Lenovo T480 won't charge through USB-C

Do you have another USB-C charger you can try? Did you try using the USB-C port just in front of the port usually used for charging? 





If a post answers your question, please mark it as an ?Accepted Solution?!If a post helps you, please click the star to give it a Kudo~~Some years back I worked for IBM, currently I do not work for,nor do I speak for Lenovo or IBM.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

I have a user with two LT3053s (2560 x 1600) and his previous T440 + Ultra Dock (I believe) supported the full resolution at 60 Hz (again I believe).  I upgraded him to a T480 and our standard Type-c dock that we deploy limited the screens to 1920x1080 @ 60Hz.  After this and complaints from the user of headaches from the drop in resolution we purchased a TB3 Gen 2 Dock and even after plugging the dock in to the actual TB3 port on the laptop (not the top type-c port) we are having issues with not all of his devices working, namely the kb+m. Any ideas here?  Right now we are running it with the 135W power adapter that it came with, but there is also another power adapter available that did not come with the unit we purchased.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Hi Folks, Here at the company i work at we recently got lots of X280s and T480s which are fully usb-c for charging and docking station.  We use the thinkpad hybrid docking station and what we've seen is that when we plug in the dock the monitors will take 1-3 minutes to fully startup. The ethernet and charging works as soon as plugged in but thats it unless we wait 1-3 minutes as mentioned for the monitors. I've tried different docking stations and the problem persists. Another issue is the fact that sometimes the LED light next to the USB-C port stays lit orange even when not plugged in. I've done the latest bios and thunderbolt firmware updates.  The two drivers that fail when plugged in are the UCSI USB Connector manager and an Unknown USB Device Port reset. ive already uninstalled them but they keep coming back like that.  Premier support said to change settings in the BIOS which we did together but the problem persists, they said the next step is to switch out the motherboard but this has happened to 30+ machines so we cannot keep having this issue as it affects our users productivity.  Hoping to hear that someone here has an resolution and that we are not the only ones experiencing this major hardware/software failure related to the X280s and T480s  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Hi guys, I am planning to purchase the T480. I am a Linux user, therefore, I will be installing Ubuntu 18.04. I will use VirtualBox to run a windows system which will be used to do word, excel, visio stuff. This will run through out my work day. Apart from that, I will also be spinning up other ubuntu VMs to run / test software and apps occassionally. The config I have in mind for the T480 is as below:- Intel Core i7-8650U Processor (8MB Cache, up to 4.2GHz)14.0" FHD (1920 x 1080), IPS,Anti-Glare,250nit32GB(16+16) DDR4 2400MHz SODIMMIntegrated Graphics (Intel UHD Graphics 620)1TB Solid State Drive PCIe-NVMe M.2 2280 OPAL 2.0 So I am opting for the integrated graphics as I will not be playing any games or doing any graphics / video editing related stuff. Also so that I can save on battery consumption. However, I also notice that if I opt for the MX150 graphic card instead, there will be 2 heatpipes resulting in better cooling system. So, I would appreaciate some advise on this. Is it ok to go with the intergrated graphics with the work I do? Will the system heat up if running multiple VMs ?Should I invest on the MX150 for better cooling ? And will there be significant usage of battery with this ?Overall, what is the advise. Also, if I should be patient and wait for the T490 assuming it will be launched in Jan / Feb 2019. I've used the x240 before and I did experience massive heat on the bottom of the laptop.  The X1 carbon 6th gen i... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

I bought a T480 Lenovo in Brazil. In the specification on the selling page says it has a Até 16GB DDR4 2400 MHz I Want to upgrade the RAM, but it actually came with Até 16GB DDR4 2666 MHz. I looked into Kingstone website, and RAM for Lenovo are all 2400. This is the item: Pc4-2666v-sa1-11 Can't even find this serial anywhere to sell. Just in not well known stores on the web. Thanks

A:Upgrading memory on T480

https://www.kingston.com/en/memory/search?DeviceType=2&Mfr=LEN&Line=ThinkPad&Model=97858

Read other 1 answers