Over 1 million tech questions and answers.

WinXP's 'Limited' Mode - How to Enable?

Q: WinXP's 'Limited' Mode - How to Enable?

Hi all, I have just read a very enlightening article in PC Magazine concerning SP2 Security Center Spoofing Threat - http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1639276,00.asp The article says, essentially, that the XP Firewall could possibly be spoofed by malicious script which would tell it to "open the door" for an attack. I am probably not doing the article justice so please read it, as well as Microsoft's response.I am running XP Pro on one machine only. I am set as the Administrator and the only user. The article says, in part:"...The one mitigating factor that we found is that to change the WMI, and spoof the Security Center, the script has to be running in Administrator mode. If executed in Windows XP's Limited Mode, it will give an error, and not allow changes. Unfortunately, most home users who will be at risk, run in the default administrator mode."[The question(s) part:] What are the advantages/disadvantages of running XP Pro for a single user in Limited Mode? Where do I go to make the changes?P.S. This is my first foray into the world of BC outside of the infamous Privacy Tools 2004 thread in the Breaking News - Security Forum.

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: WinXP's 'Limited' Mode - How to Enable?

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

A: WinXP's 'Limited' Mode - How to Enable?

Your question is a good one, Xsara. A part of my present problem is lack of understanding with regards to what I find as a damnable part of winxp pro...the logon feature, and user groups in general. I too use xp pro on one machine only and have found it diffficult to with clarity and foresight manipulate the OS in such a way to accomodate my needs. If you don't mind killin' some time, references to the problems, not the fixes are within this post of mine and links within it:my problems (in particular, the most recent parts of the thread)and this, from a post re: freshly installing windows which kinda sums it up:the questions I had in mind... I've done it a half dozen times (re-installation) and know that variations exist and they do exert influences on the issues of system stability and speed of operation to an extent.Configuring the OS, especially winxp pro can be done well, or not so well. I'm in between with regards to my own experience.I'm convinced, from the very start of it's operation, that winxp is more friendly to a large corporation with multiple PC's in multiple locations with multiple users on each one than it is to the single user who initially wanted the extra security features within the file structures themselves and may have been sorta duped by the thought that it was better to get the most advanced operating system so that preparation for the future was assisted, as well. Naturally, I'd like to hear more from someone about your question...

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 52

dear sir ,
kindly help me to enable devicemanager access throught Limited user account in winxp,my printer frequently disable ,coz usb automaticaly gonna disable in my acc ,thn i need to log in to administrator acc for enabling USB device ,kindly sent how i can access device manager in my limited acc


thnx in advance,............

A:Enable Device manger in Limited user acc

Quote:




Any user account can be used to enter the Device Manager. However, only members of the Administrators group can make changes to the devices.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 52

Is it possible to enable limited users to install and run all applications and still have limited privilages in Windows XP Professional and if you're not in a domain? If so, how?

Thanks in advance,

HexStar
 

A:Enable Installing of Apps For Limited Users In XP

if you work out how I would love to know if you could do it for XP home
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 51.2

I have a motherboard Asus p5k se/epu( intel p35 board). I felt that my sata drive emulated in IDE mode... So i want to fully utilize the sata drive in xp.

Therefore I follow the method provided by other forum's member.
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831

But the problem is that my bios setting only have one option that allowed me to select.. which is IDE mode ONLY!!! Where is the AHCI mode ?

Or any of you have your own standard way to enable AHCI mode? teach me please...?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 50.8

I apologize in advance for not having more information, but since my primary PC has blocked windows from me, I am using my #2 PC to request assistance.My primary PC is a Dell T3500, quad processor, 12Gb RAM running WinXP x64, I use AVG2012 for my Antivirus with scheduled automatic scans, and last MS update was 15Nov. I am the only user on these PCs and as such the only user logon at bootup is mine. [and yes that logon is the admin)( I use ccleaner occasionally to clear cache and unwanted start-up apps)Last night after clicking on a link from a google search , I believe my PC was hacked.a fake webpage appeared demanding $200 to release my computer, showing that it had captured my browser data .I took the PC offline and attempted some simple troubleshooting steps, but the START menu would only stay available for ~20 seconds.my desktop icons never appear, (only the desktop background) so had to navigate as quickly as possible form the START menu to launchwas able to get ccleaner to complete a scan and clean, (before the primary monitor went blank {white} and the app and taskbar disappeared) but when launching AVG, the app window would disappear after few seconds and #1 monitor would go white.I tried launching in two different SAFE modes, but the bootup would result in a bluescreen.Was likewise able to navigate to the RESTORE point screen and launch that, but in two efforts {1 day back and one week back)both came back as "unable to perform restore" and when clicki... Read more

A:no or limited access to winxp x64

Yes that is the fbi warning virus, get a flash drive and download combofix.exe and malwarebytesantimalware to it, boot up pc in safe mode, keep hitting f8 upon boot till you get the screen and selece safe mode with network support make sure its plugged in to your current isp connection, even if laptop you need to plug it in to your router. Run combofix, answer yes to all prompts, let it run, might take a while depending on your hd size, boot again in safe mode load malware bytes, run that, clean files and reboot again.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 50.4

losing it about this problem. called mcafee for support and did not resolve. i know it was me, and its probably just a switch, if some one could assist me i would very much appriciate it.
 

A:Winxp issue-cannot enable mcafee

We are going to need a little more information that what you have provided. Please give more details about what has happened and what you have done that might have caused this problem.

BTW
:wave:Welcome to TechSpot:wave:
 

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 50.4

I have an Asus P5AD2-E premium motherboard, AHCI is available in the Bios but I did not need it when I installed WinXP Pro, now I need it to run my external Sata backup drive.

I have followed many methods, none of which work for me, I have an Intel Southbridge ICH6R chipset, Itel 82801FB, I have downloaded and followed the instructions for the Reg files, and have the correct Iastor.sys in the System32\drivers\ folder etc. when I reboot I am supposed to enter the Bios, enable ACHI, reboot and when Windows is trying to install new hardware I am supposed to stop it and run the Intel driver installer, in my case, iata70_enu.exe, I can't ever get Windows to reboot, I am in a cycle that starts Windows then shuts down and restarts, until I return the Bios to what is was, Sata.

I was hoping someone had information that could help me solve this.

Thanks

Jim

A:Need to Enable AHCI after WinXP install

usually you have to install the drivers at first install of the os but i think i have seen a thread around here were someone suggested to basically do a os repair and just add the ahci drivers, if i recall correctly.

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 50.4

I have a Toshiba satellite laptop running Windows XP Home Edition Service Pack 2 and is only like a year old. Standby was working fine until a few months ago. Now all of a sudden standby and hibernate are disabled. There is NO hibernate tab in power options. I have not done anything to my bios, nor have i formatted my hard drive at all. I have read online that drivers can prevent them from working, but i have no idea on how i can find which one. Other people have said i need an updated display driver, but the only display driver for my model is for Vista. I really want standby because my laptop stays on like all day and gets pretty hot after a while.

A:Re-enable Standby On Winxp Home

I would try deleting the hiberfil.sys file and then re-initiating power options (after rebooting the system). That should take care of possible file corruption as the cause of your issues.http://www.windowsitpro.com/Article/Articl...7585/27585.htmlLouis

Read other 30 answers
RELEVANCY SCORE 50.4

I have a WinXP/Home SP1 system from a client that I have tried everything to repair. (The son downloaded KaZaa and dad hit the roof. He went into Add/Remove programs and starting deleting anything he didn't recognize, and he knows next to nothing about computers). I've cleaned virus's, adware, applied Windows Updates, the whole 9 yards but I have not been able to get around a problem accessing the CD drive.

Before doing a reformat of the hard drive and reinstall I tried to lay down WinXP on top of itself. Worked OK so far. Now I would like to recover/enable anything existing that I can. I can see the folders for users that existed before are still there but my desktop is blank.

Is there a way I can reinstate the desktops and/or the user accounts?

THanks
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 50

My computer was running slow with the HD churning away, so I ran the anti-ware (Malwarebytes and Trend Micro) and found no infections.

Then I ran defrag, but had only 5% free space, so I deleted and moved files and got to 15%, but defrag runs for 10 minutes and declares itself done, but it looks like only about 20% of the drive is getting defragged and the rest is badly fragmented.

I ran CCleaner, chkdsk /r & /f, and went to run defrag in safe mode only to find trying to boot in safe mode causes the dreaded BSoD! But WinXP SP3 runs fine in normal mode!

Stop: 0X00000007E (0XC0000005, 0X80537009, 0XF7C5E3E0, 0XF7C5E0DC)

No hardware changes in more than a year, the last time I ran in safe mode was a couple of months ago to get rid of a nasty Trojan.

So, why will defrag not finish? Why does safe mode cause the BSoD?

FWIW:clearing up the HD space had reduced the HD churn.

Additionally:
I ran chkdsk /r in the recovery console and System File Checker, with no apparent change.

Results of chkdsk from Event Viewer:

CHKDSK is verifying Usn Journal...
Usn Journal verification completed.
CHKDSK is verifying file data (stage 4 of 5)...
File data verification completed.
CHKDSK is verifying free space (stage 5 of 5)...
Free space verification is complete.
31768537 KB total disk space.
25785876 KB in 98131 files.
35884 KB in 11699 indexes.
0 KB in bad sectors.
364105 KB in use by the system.
65536 KB occupied by the log file.
5582672 KB available on disk.
4096 bytes in each alloc... Read more

A:Safe mode causes BSOD; WinXP OK in normal mode; defrag not completing....

Running processes can cause this like Toolbars if you have toolbars I'd say remove them completely as they will conflict with I.E.'s toolbar as with other programs like defrag, ( to remove a program make sure it's not running then click Start/ Control Panel / Add-Remove Programs then restart the pc Always restart the pc after installing , removing , or updateing a program ). Then disconnect from the internet and right click on any icons next to the clock and click exit or end to stop them till your done doing the defrag. Then run cleanup disk and try to defrag. If no joy please post a HiJackThis log so we can see if there's other issues http://forums.techguy.org/malware-removal-hijackthis-logs/622404-please-read-here-first-before.html
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 50

I can't enable firewall protection on WindowsXP. Here's the actual message printed in the window where the option should be:

"Windows cannot display the properties of this connection. The Windows Management Instrumentation (WMI) information might be corrupted. To correct this, use System Restore to restore Windows to an earlier time (called a restore point). System Restore is located in the System Tools folder in Accessories."

The only problem is that I just cleared out all of my system restore points when I turned it off to clean up some ad and spyware remains. Is there anyway to fix this problem without completely re-installing Windows? It's takes a long time to re-install and it's a pain to download all the critical updates and service packs, especially on dial-up! Help!!
 

A:Cannot enable firewall on internet connection in winXP

No ones knows?

Would re-installing Windows fix the problem?
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 50

Hi guyz,

I have 5 mahines on whcih users have restricted access, and they need to access the our data server for which the password cannot be shared to these users, so what i did is that I stored the data server passowrd by using the

user account--->Advance------->manage passoword option.

But on one system when i click the manage password in the new windows where the passowrd can be stored does not have "Add" button enabled. It looks like due to some group policy that option is disbaled. Can any one tell how to enable that option again.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 49.6

I read that some people had problem running games in winXP limited user account. Is it a widespread thing or just rarely happened?
 

A:winXP limited user account & games

Many games need to access files not usable by limited accounts and will therefore not run on limited accounts... It's not that widespread, but does happen.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 49.2

Hello,

I cannot enable the (Windows) firewall. (I am behind a router.)

See attachments reflecting my trying to do so.

Thanks.

Ben.
 

A:Solved: WinXP Home SP3 - Win. Firewall enable problem.

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 49.2

Will it be safe to use XP in 2014 if internet & any downloads are always run in Sandboxie , backed up by real time avast8 & mbam pro ,win patrol , vtuploader for downloads check, etc & with java uninstalled.
As I understand, 95% of malware is sourced from the internet/downloads & online email so Sandboxie should isolate & keep XP safe , (combined with safe practices of course) ,despite the withdrawal of XP updates ?
 

A:Sandboxie to enable safe use of winXP after april 2014

Ramblin
 

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 48.8

I have a very serious problem with my newly bought computer. I have just bought

Intel Pentium 4 HT 3.0GHz 2mb L2 prescott 630
Intel Mobo D915GAV-L
Casing + PSU 350W
MSI Geforce 6600GT 128MB (Nx6600gt TD128E)

and I have some old things which i plug in my new system (mention below)

Kingstone 512MB 400Mhz Ram
Seagate 40Gb Baracoda HDD
LG Combo drive
Creative Live 7.1 SoundCard
Lucent Modem
Fly Video TV tuner

I assemble my computer and install Windows XP pro SP2 (HT enabled in the bios while installing windows). When i completed windows installation and install the driver of Creative Live 7.1 soundcard (Full software instal not only the driver) my computer freezes. I restart my pc and install other drivers (modem, Grafics card..) at this time my system works great. When i again install the Creative soundcard softawre+driver system again held (totaly freez). I restart my pc and this time I Disable HT in the bios then i again install my soundcard drivers now system does not freez and the installtion is completed sucssesfuly. I resatrt my pc and enbale HT in bios and when windows start and loads the soundcard software at startup the system again frezzes. I change the pci slot of the card but it dosent work.

I reinstall the windows (HT enabled in the bios) but this time Windows XP Pro 2002 (not sp2), install the soundcard software-driver(whole cd installation) and my PC install the software without freezing.
I install other softwares and drivers but system do... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 47.6

I did it before on a P5WD2-PREMIUM---see this thread:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx...=1&model=P5WD2+Premium&page=1&SLanguage=en-us

but there is no SATA controller listed in the Device Manager under the IDE ATA/ATAPI Controller to update--there was one listed in the P5WD2 I successfully converted.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 47.6

I have a similar problem to the one on a closed thread. I am not sure my computer specs for the netbook are available but I entered them into the forum when I became a member just a bit ago.
I have an HP-MINI with an atom processor 1.6ghz and dual core according to device manager. It has 1 gb ram and no other issues. I can boot into Ubuntu and have everything work fine. It goes on line with no prodding on WAP after I enter the password as usual.
When I attempt to do this in winXP on the same exact computer, it comes up with the no connectivity issue. I have run ipconfig and here is the result: (btw I am sending this info from another computer)

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : KEN_HP_MINI
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8132 PCI-E Fast Ethernet Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-B3-5A-D9-CE

Ethernet adapter Wireless Network Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11b/g WLAN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-56-5C-6B-86
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0... Read more

A:Solved: limited or no connectivity on winXP while dual boot with linux runs fine

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 46.8

This is probably an easy question for you guys with good video cards but this is my first (high end video card virgin here) anyways I figured out why my GeForce 5200 ultra card wasn't working... VGA mode isn't enabled. I can temporarily enable it by pressing F8 on bootup but when I reboot it disables it. I'm running windows XP ... how do I enable it so it stays enabled all the time?
 

A:How do I Enable VGA mode?

Originally posted by Ninja Roach
This is probably an easy question for you guys with good video cards but this is my first (high end video card virgin here) anyways I figured out why my GeForce 5200 ultra card wasn't working... VGA mode isn't enabled. I can temporarily enable it by pressing F8 on bootup but when I reboot it disables it. I'm running windows XP ... how do I enable it so it stays enabled all the time?Click to expand...

Looks like you're gonna stay a virgin, cause that ain't no high-end video card you got there.

Now on to the real topic. I'm not quite sure what you are saying as regards enabling VGA mode. All you need to do is make sure you disable any onboard vga chip in the bios (because you are using an add-on video card), and that's it. Your PC should boot and video should eminate from your card. Pressing F8 during boot simply allows you to select 'safe mode', which is normally used when you are experiencing problems such as misbehaving drivers. You shouldn't need to do this at all normally.
 

Read other 12 answers
RELEVANCY SCORE 46.8

i've tried what Microsoft suggests. i've Tried EasyBCD but still it snot enabled, and i still show 3.5GB of 4GB usable. (where thers 512MB Hardware reserved) Any idea how to force this to work?

A:Cant Enable PAE mode

I'm afraid 32 bit windows 7 has a 3.5GB RAM limit no matter what. The limits then vary working your way up the 64 bit version ladder. (the unofficial PAE stuff for Windows 7 is unstable)

Actually, scratch that. Apparently the limit is 4GB for all 32 bit versions but starter :/

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 46.8

Help...

I have an issue that I can not figure out...

No matter what I set the BIOS to, I can not get DMA Mode...The device manager lists PIO mode as the current transfer mode.

My Computer:
ASRock K7S8X Motherboard running SiS746FX chipset
512 RAM - 1 Chip
Video Card
Firewire Card
Maxtor 80 gb drive ata/133 w/8mb cache
windows XP pro
 

A:Can't Enable DMA Mode

Read other 12 answers
RELEVANCY SCORE 46.4

Hi there. I have WinXP home with sp1. I have the following components:
 

A:Cant seem to enable hibernate mode.

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 46.4

Hi there,it seems i need some support to enable the hibernation mode on my desktop. I did everything as described in this http://support.hp.com/us-en/product/HP-Pavilion-550-100-Desktop-PC-series/8499648/model/9728895/docu... tutorial but it won't work.I can klick the 'Start --> On/Off --> Hibernate' button or push the sleep button on my keyboard which i've configured to hibernate but the PC performs a shutdown. Normally my PC should come up again using my mouse or the keyboard but nothing happen. Only the power button works but the system comes up like after a shutdown, all open applications are closed. I've also refreshed my BIOS but no change after this. What's the trick? Rgs. Walther

Read other answers
RELEVANCY SCORE 46.4

Hi there,it seems i need some support to enable the hibernation mode on my desktop. I did everything as described in this http://support.hp.com/us-en/product/HP-Pavilion-550-100-Desktop-PC-series/8499648/model/9728895/docu... tutorial but it won't work.I can klick the 'Start --> On/Off --> Hibernate' button or push the sleep button on my keyboard which i've configured to hibernate but the PC performs a shutdown. Normally my PC should come up again using my mouse or the keyboard but nothing happen. Only the power button works but the system comes up like after a shutdown, all open applications are closed. I've also refreshed my BIOS but no change after this. What's the trick? Rgs. Walther

A:Can't enable hibernate mode

Hey there!                      Thank you for visiting the HP Forums! A great place where you can find solutions for your issues with help from the community!I understand that you have issues putting your PC in hibernation mode. Difference between sleep mode and hibernation: Sleep ModeSleep mode is a power saving state that is similar to pausing a DVD movie. All actions on the computer are stopped, any open documents and applications are put in memory while the computer goes into a low-power state. The computer technically stays on, but only uses a bit of power. You can quickly resume normal, full-power operation within a few seconds. Sleep mode is basically the same thing as ?Standby? mode.Sleep mode is useful if you want to stop working for a short period of time. The computer doesn?t use much power in Sleep mode, but it does use some.HibernateHibernate mode is very similar to sleep, but instead of saving your open documents and running applications to your RAM, it saves them to your hard disk. This allows your computer to turn off entirely, which means once your computer is in Hibernate mode, it uses zero power. Once the computer is powered back on, it will resume everything where you left off. It just takes a bit longer to resume than sleep mode does (though with an SSD, the difference isn?t as noticeable as it is with traditional hard drives).Use this mode if you won?t be using your lapt... Read more

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 46.4

Hello. 
Why the setting in Edge to turn on IE mode is dimmed?
Edge> Setting> Default browser > Internet Explorer compatibility
I can successfully turn on IE mode by updating group policy, but this method is too difficult for my application's user.s
How can I have the setting enabled instead of updating the group policy?
Thank you.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 46.4

Hi All

I have just been trying to enable Promiscuous mode on my PC Network Card - im not trying to achieve anything dodgy!- just wanted to see how to do it

It appears my Card is able to be set in this mode but i cant find the setting in the Device manager/Driver

Cheers
 

A:Enable Promiscuous Mode

Some nics cannot be put into promiscous mode. If you could give me the make and model of the NIC I could probably help you alot better.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 46.4

Hi there. I have WinXP home with sp1. I have the following components:
 

A:Cant seem to enable hibernate mode.

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 46.4

Hi
please somebody help. I have a new website developed and there is a problem at the shopping basket. As soon as I confirm the item in the basket it takes it to zero items. The problem is "overcome" by disenabling "Enable Protected Mode" in the security settings of the IE Browser 8. Is this just my machine or are all recent browsers with the above options affected? I need to know so a big favour - please someone with IE8 go to the website "Marthascloset.co.uk" and place any item in the basket and try to confirm it. Does it go back to zero price? (don't go any further). Many thanks to anyone who will help - I know it sounds crazy but this is a genuine request - everyone I know seems to be on Win XP and that works fine.
Thanks - Graham
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

I've recently had a problem with Windows, and I can only boot in Safe Mode. Everything there works as it should. However, the drivers for my CD burner do not activate in safe mode.
In order to fix my problem, I need to create a recovery disk for vista, and I have the disk image (iso), and the software needed to do it. Only I can't, because of those pesky little drivers and their reluctance to run in safe mode.

I know it is possible in XP to solve this issue through regedit, I simply wondered if anyone knew how to load the necessary drivers for CD burning in Vista's safe mode.

Thanks in advance!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

I am using a USB device for Internet Service. I need to boot into safe mode with networking support. Is there a solution that USB port could be detected in safe mode , letting me use Internet

I am using Windows 7 Ultimate x64 running on
HP G6 pavilion note book

A:How can I enable USB Support in Safe mode

Your USB controller driver should load normally in Safe Mode. If not look in Device Manager to see if it is detected and in error. If so uninstall it in Dev Mgr, reboot into Safe Mode to see if it loads.

Otherwise install it from the Support Downloads webpage for your model PC, probably contained in chipset.

May I ask why you are working in Safe Mode?

Is this the original corrupt HP bloatware preinstall? If so you should strongly consider doing what most tech enthusiasts do and Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7,
or at least Clean Up Factory Bloatware.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 45.6

Trying to setup a Hackentosh and the instructions say I need to put the Hard Drive into AHCI mode but have no clue how to do this

Any help is appreciated

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

I am fairly computer literate. I am running WinXP on an AMDK7/600mHz machine with plenty of memory and harddrive space. When I added SP2 to WinXP, among some other things the AutoProtect Mode in my NAV 2003 application appears permanently disabled; even though I have gone through all the enabling steps (NAV Options), AutoProtect won't run. I have run a complete NAV scan, both from my application and from the Symantec site. I also regularly run updated versions of SpybotS&D, Pest Patrol (plus the full suite of PP products like MemCheck, Clean, etc), Ad-Aware (6.0 Plus) and HijackThis (1.98.2). I have scoured the Symantec and other KnowledgeBases for details on AutoProtect not running, but I've either tried all the remedies--except uninstalling, then reinstalling NAV--or the suggested remedy does not fit my situation.

As I've discovered, NAV is very difficult to uninstall; the reinstall is likewise difficult, even if it's an Upgrade and NAV detects any remnants of the previous version. I've even had problems upgrading to a brand-new licensed program (such as when I installed NAV 2003). So I've tried to avoid the NAV uninstall/reinstall "solution" 'cause it's seems to be so difficult.

I know how to use Regedit to search/modify the Registry, but I'm reluctant to try anything unless I'm following a very specific checklist from a reliable KnowledgeBase (like Symantec or Microsoft). I know I have at least one Pest ("buried deep in the operating syst... Read more

A:NAV 2003 AutoProtect Mode Won't Enable

Hi and welcome to TSF!

Please print out or copy this page to Notepad. You should not have any open browsers when you are following the procedures
below.

The Temp folders should be cleaned out periodically as installation programs and hijack programs leave a lot of junk there. Download Index.dat Suite to clean out all the temp folders. Do not run it yet.

Download CWShredder and click on Fix (it will automatically fix anything it finds for you). If it asks if you want to delete a certain random file, choose No and post that filename here.

Go to My Computer->Tools->Folder Options->View tab and make sure that Show hidden files and folders is enabled. Also make sure
that the System Files and Folders are showing/visible also.

Turn off system restore by right clicking on My Computer and go to Properties->System Restore and check the box for Turn off System Restore. Click Apply and then OK. Restart your computer. After we are finished with your log file and verified that it's clean, you may turn it back on and create a new restore point.

Reboot into Safe Mode (hit F8 key until menu shows up).

Make sure to close any open browsers. Go into HijackThis->Config->Misc. Tools->Open process manager. Select the following and click
Kill process for each one if they are still listed (they shouldn't be - but double check it):

O4 - HKLM\..\Run: [rtjemuejmtif] C:\WINDOWS\System32\aorcpcsz.exe

Check and fix the following in HijackThis if ... Read more

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 45.6

I thought i'd post a video here to show what's happening, any time I try to load the desktop it crashes out and shows wallpaper only, then right click and the start tiles show again.

if you look at the top right the third time I do it you can see the deskop icons flash up just for a moment, i've also ran malwarebytes on this system and it's clean.
 

A:desktop mode wont enable

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 45.6

Hey guys,

As the program is now I have the shift key disabled and the access interface hidden and the only way a user can get into the design mode or actual coding is if the user has the password. As of now if the user knows the password i enable the shift key and automatically close the program and ask the user to open it holding the shift key but the problem then is that what if the authorized user forgets to disable the key.

So my question is...Is after i verify that the user has the right password, instead of enabling the shift key is there any other way of opening the program in design mode? that is bringing the Access Db window??

Any help will be great thanks.!
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

Hey all,
I'm new here so just so ya'll know I'm Jason. Anyways, I'm working on trying to create a Hackintosh (yes, it is possible on AMD) but it requires you to change your HD to ACHI mode. I looked in the BIOS and there is no options. Any Ideas?
 

A:Enable ACHI mode in BIOS?

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 45.6

Setup
2 computers
Computer X - XP SP2
Computer Y -XP SP2

Both going through a Linksys Router - wired connection.

Computer X cannot get an connection to the internet - Limited or no connectivity received.
IP of 169.254.x.x recevied
Try power cycling mode, then router, and both.
In safe mode it works fine - get an ip of 192.168.1.100
Work with a direct connection to the modem.
Will not work in regular mode.

Tried ipconfig release and renew - will not work - give an error to contact system admin.

Tried Winsockxp2 fix, tried MS SP2 fix - http://www.pchell.com/support/limitedconnectivity.shtml

No dice!!!

Why won't it work???

Computer Y - fine in all cases.

HELP!!!

Obi Wan Kenobi, my computer needs you!!!!

Thanks,

Tmuld
 

A:Limited or No Connectity...unless in Safe Mode

Check you firewall, anti-virus for any sepcial rules to allow you access.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Autopilot cannot be enabled, it auto toggles back to user mode, and game mode cannot be switched off. How can this be fixed?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Is it possible to enable wireless/USB external keyboard and/or mouse when switching to tablet mode?  Thanks!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hello my laptop doesn't allow any operatingsystem to be installed. it always shows meerrors such like " ...drive needs is missing..." or"windows can't install in drive 0"It's :Note book model : hp 14 notebook PCBIOS version : F.24processor type : intel(r) celeronI really need help to fixe this

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hi All,
Is there any code snippet available in javascript  to Enable the Enterprise mode in IE11,To overcome the javascript compablity issues in IE 11 After upgrading the browser from IE8.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I installed Crysis 2 (Beta 5620) and must say that the game is awesome. The final release will be probably DX9/DX10/DX11, but by now, the beta is only DX9/DX10. Even running in DX9 mode the graphic effects are very intense. I know it's possible to run the beta in DX10 mode, but all that I tryed failed.

Can anyone help me ?

~edit~

PS: Crysis 2 (r5620) is avaiable for download in BetaArchieve FTP (for BA members of course).

A:Crysis 2 Beta - How to enable DX10 mode ?

Here are some screens (DX9 )

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I had a Windows 32 System Error.  A file was corrupt or missing.I first had to go into the Bios and disable SATA Native Mode.Then, I put in the Windows Recovery Disk I purchased from Amazon.I went to a screen that read, "Microsoft Windows XP(TM) Recovery ConsoleThe Recovery Console provides system repair and recovery.Type EXIT to quit the Recovery Console and restart the computer. 1. D:\MiniNT Which Windows installation would you like to log onto(To cancel, press ENTER) This didn't  work at all. So I went back to try a step (Recovery Mode F11) that initially didn't work but I noticed more progress since I disabled the SATA Native mode. So I went to Recovery Mode and this time it worked.I recovered Windows back to Factory settings.Do I have to go back and enable SATA Native now?

A:SATA Native mode enable or disable?

Hi: It is best if you can, but you cannot until you install the SATA ACHI driver. If you have an Intel processor, I can help you do that.  If you have an AMD processor, I can't because I don't know how. If you have a notebook with an Intel processor, please post your full notebook model. It isn't really a big deal if you can't change the setting back. You'll hardly notice any difference. It is just that ACHI mode allows the hard drive to perform more efficiently for lack of a better word. See this article for more info. http://www.differencebetween.net/technology/difference-between-ahci-and-ide/ Paul

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I'm in the midst of reconfiguring IE Enterprise mode for a customer. Here's the current state:

There is a site list at http://ieem.internal.domain/production.xmlThe site list is readable by all users and contains the correct current list of sites and rendering modes (maintained by the Site Manager tool)Active Group Policy settings:Computer Configuration > Policies > Administrative Templates > Windows Components > Internet Explorer > Use the Enterprise Mode IE website list: Enabled, Location = http://ieem.internal.domain/production.xmlUser Configuration > Policies > Administrative Templates > Windows Components > Internet Explorer > Use the Enterprise Mode IE website list: Enabled, Location = http://ieem.internal.domain/production.xml
If I browse to a site in the Site List, Enterprise Mode is not enabled.
If I now set EITHER of these policy settings:

Computer Configuration > Policies > Administrative Templates > Windows Components > Internet Explorer > Let users turn on and use Enterprise Mode from the Tools Menu: Enabled; ORUser Configuration > Policies > Administrative Templates > Windows Components > Internet Explorer > Let users turn on and use Enterprise Mode from the Tools Menu: Enabled;
the user is still not forced into Enterprise Mode. However, they can turn on Enterprise Mode manually and the site list appears to apply correctly (as long as they turn it on on a page where it's supposed to b... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I am trying to follow this Tutorial which involves using the following command line
 
'bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy'.  However, every time I try, with a range of variations, the response is  that there is no such command as 'bcdedit'.  Running it, as suggested, produces no response.
 
Can someone help, please?
 
clayto
 
 

A:How to enable the F8 key to start Safe Mode in Windows 8

Did you use an elevated command prompt by typing CMD in the Search box and Right click > Run as Adminstrator?
 
What do you get if you simply type bcdedit /? at the command prompt? bcdedit.exe should be located in C:\Windows\System32.

Read other 17 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I would like to know how I can enable the physical keyboard in my convertible laptop using the tablet mode? I am not referring to the onscreen keyboard, but the actual physical keyboard, which is normally disabled in the tablet mode. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hi Tech Guys,
I'm facing a problem. I'm trying to start my windows (7 64bit, Ultimate, also tried on Proffessional) in test mode but unfortunately its not starting in it. I've tried "bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON" & "bcdedit.exe /set TESTSIGNING ON" both with administrative privileges to cmd and also tried "Driver Signature Enforcement Overrider" But still its not starting in test mode.
Both Method successfully executed before restart but after restart, nothing happens. No logo appears over clock area of Desktop.
 

Read other answers