Over 1 million tech questions and answers.

Solved: stuck on cmos utility setup

Q: Solved: stuck on cmos utility setup

Hi, I'm stuck on the com utility setup screen. I haven't changed ant drives or made any other changes. I rebooted and it popped up no error messages. PLEASE HELP!!!!

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Solved: stuck on cmos utility setup

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

A: Solved: stuck on cmos utility setup

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 101.6

my computer is stuck in cmos setup.I have xp pro and I haven't added any new hardware. rebooted and it cmos came up.PLEASE HELP!!!
 

A:stuck on cmos utility setup

Please don't post your question more than once.

http://forums.techguy.org/windows-nt-2000-xp/789706-stuck-cmos-utility-setup.html
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 77.2

Will this cause problems & how do you get in to enter the number?
 

A:looking thru cmos setup utility and there is no system serial number entered

Are you trying to flash a motherboard?

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 72

My computer is stuck here. It responds to nothing, help

A:stuck insydeh20 setup utility

If the three finger salute doesn't work, go into the bios and reset to original config.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 72

my Asus laptop froze and when I restarted it, a screen that said ?Aptio Setup Utility? popped up. I googled it and tried what everyone was recommending:
Select the Boot menu in the Aptio setup utility, select 'Launch CSM' and change to enable

Select the Security menu n the Aptio setup utility, select 'Secure Boot Control' and change to disable

Select Save & Exit and press 'yes'

Hold down the power button until the unit switches power off completely

Switch back on and continually press the F9 button for about ten seconds; this should now allow the unit to boot up into the Windows Recovery menu

Select 'Advanced Start Up' and wait until the recovery menu appears

Select ' Advanced Options'

Select 'System Restore' and select a date prior to when the problem occurred?.

The only problem is that once I switch the computer back on and try to press F9, it does nothing. I get a black screen that says ?Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key? I can get back into the Aptio Utility screen from here but I can?t get into my computer. How can I fix this and get back in???? I don?t know much about computers so I?m totally stuck and I NEED what?s on there for business.

 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 72

I have an Asus laptop and I got the notification that I can upgrade to Windows 10 if I wanted to. So, I clicked to update it and it did and when I restarted it, my mouse pad would not work. I was able to go into programs and click repair for the mouse and then it worked. I used my laptop for a few minutes and everything was fine and then I closed it and set it aside. Later that day, I opened it and I clicked on Chrome and I got the hour glass. I waited for a few minutes and nothing happened. So, I pressed and held the power button down to turn it off and turned it back on a few seconds later.
When I turned it back on I was at the Aptio Setup Utility screen and no matter what I pushed, I couldn't exit. My battery died and so I plugged it in and turned it back on. This time it said that it was being diagnosed. After a long while, it said they couldn't fix it and gave me the option of restarting it or advanced options. I clicked advanced options and chose to go back to Windows 8.1 hoping that it would return to normal. After that, I assumed it was doing that and I left it to make lunch for my son. When I came back to it and it had been awhile it was just a blue screen and was like that for a long time, so I again shut it down.

I went online and did a search and someone said to enable the launch CSM on the boot section and to disable the secure boot menu and then to restart and I would be able to get to the advanced options/recovery screen. So, I did do that and was ab... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 72

I was upgrading my hdd to an ssd on my Asus TP300l and I have put the new ssd into the computer, but when I boot up the computer, it seems to be stuck in Aptio setup utility and I have read a few instructions online on how to get out of the setup utility but they aren't working. Please help as soon as possible
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 72

I'm sorry if I'm posting in the wrong form. I have a ASUS G75VX I was just finished cleaning my fan filter and went to turn my computer back on when the blue and grey Aptio Setup Utility popped up. I've did everything I could and nothing is working. I tried the Boot, Launch CSM changed disable to enable, Security, Secure Boot Control changed enabled to disabled and F10 to save and exit. It took me to a screen saying "Reboot and Select proper boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key" I don't know what that means. Can someone please help?
 

A:Stuck on Aptio Setup Utility

You might have knocked loose the cables for the hard drive. It is saying it has nothing to boot from and since you were messing around inside it sounds like you may have knocked something loose.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 71.2

I?ve been stuck on this screen all morning I?ve tried many things I have an Asus X200M if you recommend to launch csm I don?t see that or have that. Please help before I get my butt whooped.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 71.2

System Specs
Brand: Asus
Model G1S-1A
OS: Win 8 64bit
Processor: intel core 2 duo @2.3 ghz
RAM: 2 GB
Video Card: Geforce 8600M GT 256 mb

Problem:
it was all okay back then i was working with my document on ms office then i had it on sleep the next day when i opened it it was still okay then i decided to shut down my system then run off to work when i got back and turned on this laptop it just won't get passed the bios setup its like this

Open system->asus rog plays with the logo-> then it will enter the bios set up ->when i exit it it will reboot and the process repeats .

What I tried so far
-Made a bootable USB installer of windows 8 and tried to configure the bios to boot from there, nothing it just wont get past that setup utility so its a no go
-tried the bios recovery by pressing CTRL+Home button then powered it up and it restored the bios successfully - nothing happened to the issue
-tried flashing bios to latest version of bios via usb and ez flash nothing happened
-Tried resetting to manufacture defaults of bios nothing
-Tried pressing ctrl while its booting up windows error recovery pops up got two options
start windows normally or startup recovery
when i press start windows... logo appears then it will restart and go get stuck at the bios utility again
if i press recover still the same
* yes hard drive is still detected and no problems so far

any suggestions?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70

I have a Dell Inspiron 5000 series laptop that keeps getting stuck in the Aptio utility loop and BIOS stuff and doesn?t allow me to load Windows 10 successfully. The other day my PC randomly had a blue screen of death and crashed and now it?s preventing me from getting back to my OS ever since. Sometimes upon booting it loads a PCI white screen saying ?Hard drive not installed.?

I ran the ePSA diagnostics to check and scan the system, but it only keeps saying it finished the tests with a yellow caution sign next to my hard drive. Is there anything I can do to get a successful boot? I just don?t want to lose everything I was working on.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 68.4

My MSi laptop is stuck in the aptio setup utility and if i turn my laptop off or try to exit, it will return to the same screen. It has been like this since i updated it to windows 10. please help.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 62

Help?
Athlon 64 processor 3000+
When I boot the 'plutor it runs through the black screen then stops -
I then have to press F1 to continue the boot. Get message " please be resetting CPU frequency in CMOS set up. press F1 to continue. System now in safe mode". or similar!

I was told that this could be the CMOS battery simply needs changing but I am not so sure. Before I start pulling things apart is there any advice - ?
Machine runs fine it is just a pain sometimes as when I power it up I have to stay with it and wait for the prompt to press F1.

Any simple fix? If not I will put up with it.

Thank you
 

A:Solved: Reset CPU frequency in CMOS setup

Replace the battery. It will cost something like 1-2 quid, and is just a simple operation of pulling the battery out, going to some store, showing it and saying that you need a new one, then putting the new one in.
Round silver, medium coin size.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 61.2

I just built a new machine, had it running about a week. SPecs are:
mobo: XFX nForce 680i LT SLI, Intel Q6600 Quad Core 2.4 Ghz
Video card: XFX GeForce 8600GT XXX, Ultra SLI ready 600 Watt PSu
OCZ SLI Ready RAM, 2 GB dual channel 800mhz, 160 GB West. Dig. SATA hdd
DVD burner, NO floppy drive. Occasionally when it started the mouse wasn't working but it was ok after a re-boot. THE problem:
TOday I added a second identical videocard and configured the SLI setup. ALso added another 2 GB identical RAM, only 2.5 showed up but computer was working, WIndows loaded. THEN I restarted and entered BIOS (dumb thing to do I know!) In the BIOS I noticed it said "SLI ready RAM disabled" I tried changing a setting and when I rebooted I got a "CMOS checksum error, Defaults loaded. Press F1 to continue or Del to enter setup. Neither action produces any results, had to power off. Removing/replacing the CMOS battery did nothing either. AM I stuck with a shiny new $1500 paperweight?
 

A:Solved: CMOS checksum error, can't access setup

Pulling the battery out often does not reset cmos. Try this method.
1 Unplug the power cord from the pw supply.
2 Now push the on button 2-3 times. This removes any residual charge from the pw supply caps.
3 Open the case and clear cmos with the clear jumper for a min of 30 seconds.
4 Put jumper back to where it is supposed to be, replace pw cord and power on system. Enter the bios and load defaults, save settings and restart.

If that does not work, pull out the second video card and repeat the clear procedure.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 60.8

I have never had to re-enter the settings and have not copied the current values. Is there an EASY way to have them available if the system crashes or some how they are lost? I could enter the utility, scroll down through the options and write them all down but .......!

I have a Dell XPS 8300 running Windows 7 Home premium.
 

A:Solved: System Setup Utility

Not real sure what your asking here; but if info on your system is it, this free program is one of the best.

http://www.belarc.com/free_download.html
To help us help you,please use the TSG System Info tool to let Tech's know the specs of your computer: http://static.techguy.org/download/SysInfo.exe Copy and paste the results here in your thread. You can use the TSG Info to fill in your computer information in your user profile as well.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 59.6

Trying to fix son's girlfriend's Dell Dimension 4600. We think the hard drive is bad. Put it in a sleeve and hooked it to another computer ... shows no files. So she bought a new WD 160GB hard drive. Installed the new hd after connecting it to another computer and using Disk Management to format it. Then installed it in the Dell 4600. When we start the computer it shows:

Dell System Dimension 4600 Series
BIOS Version A02
www.dell.com

Performing Automatic IDE Configuration ...
Secondary Master: CD ROM Device
Secondary Slave: CD ROM Device

Strike F1 to retry boot, F2 for Setup Utility

F1 does nothing but repeat prior line.
F2 brings up the BIOS settings.

Boot sequence only shows:
Diskette Drive
IDE CD ROM Drive

no new HD listed.

I also cannot get it to boot from Windows XP disk even after I change the boot sequence to IDE CD ROM Drive in the first position. Although, yesterday it did attempt to load XP, but ended at a BSOD - Unmountable_boot_volume.

Help. What should my next step be?

Thanks for any and all help.
 

A:Solved: Strike F1 to retry boot, F2 for Setup Utility

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 59.6

Ok well the office at my work had the blue screen of death when I came in (left it on) and when I rebooted I got "unmountable_boot_volume" Error. So I think the hard drive had bad volumes... so I put a scsi drive in the pc (with a scsi pci card) and now I get the "strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility error" when i hit F1 is just keeps bring the error up and F2 goes to the bios settings. But there is no way to get past this... I've cleared the bios (ALT+TAB+A, etc) and I jsut can't figure out whats wrong.

Computer: Dell 8250
SCSI drive is 32gb

Thanks.
 

A:Solved: strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility error?

For some reason I just tried hitting F1 again and it seems to boot to the disk media... but the error still comes up... installing a fresh windows copy now.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 58

Hi All,

I really nned some help with my Dell dimension 4600 desktop pc. My 120gb Hard drive started to make a clicking sound and the pc would not boot up, i guessed the drive has died. So i purchased a nw 320gb Western Digital Pata drive (ide connection). took out old drive and straight swapped it with new one. when i bought pc from dell around 6,7 yrs now it came with xp home edition. i don't have the original disks but i have an xp pro disk.
after fitting new h/drive in i pressed power button but keep gettin the message "F1 TO RE BOOT, F2 FOR SETUP UTILITY"
I HAVE TRIED:
removin cr2032 battery for 30 mins from m/board (power cable pulled out" then tried but same message.

i have removed all the ide connections and re inserted but to no AVAIL.

I HAVE TRIED EVERY VARIATION I COULD THINK OF IN THE BIOS SETTINGS TO BOOT FROM CD ONLY,HARD,USB ETC BUT STILL NOTHING. still get same message.

Could it be my xp pro boot up cd is faulty?, i have put the cd in laptop(which has vista home prem on it) and it loads up to the main xp screen so i assume it is a bootable disk.

on the problem dimension machine i have 2 cd rom drives and a floppy drive if thats of any help.

I would really appreciate some kind soul/s help on this. my kids have no pc and i can't afford a new one at the moment hence why i spent the ?50 on a new hard drive.

A:[SOLVED] Dell dimension 4600, F1 to re boot, F2 to setup utility ERROR

Boot order set floppy, cd, hd?

edit: because this doesn't help -'I HAVE TRIED EVERY VARIATION I COULD THINK OF IN THE BIOS SETTINGS TO BOOT FROM CD ONLY,HARD,USB ETC BUT STILL NOTHING'

edit again: was the 'old' drive an IDE?

With the 'new' drive in, does it show in Bios?

Read other 17 answers
RELEVANCY SCORE 56.8

I hope to have picked the best forum for this request.

I am looking for a free utility to access current CMOS settings, save them to disk, print them if desired and able to restore these settings if needed.

All suggestions are most appreciated!

Regards, Kaniksu
 

A:CMOS Utility to Save & Print - Free

Obviously your bios does not do this but mine does.

Out of curiosity have you looked at your options at the bottom to see if you can print and save?

Did you try alt+printscreen or alt+p
 

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 56.8

I hope to have picked the best forum for this request.

I am looking for a free utility to access current CMOS settings, save them to disk, print them if desired and able to restore these settings if needed.

All suggestions are most appreciated!

Regards, Kaniksu
 

A:CMOS Utility to Save & Print - Free

Obviously your bios does not do this but mine does.

Out of curiosity have you looked at your options at the bottom to see if you can print and save?

Did you try alt+printscreen or alt+p
 

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 55.6

When I tried to set up a wireless LAN on my HP ze5358us by updating XP without losing the other files, I got caught between an XP version that came with the computer and trying to reinstall XP from my shelf copy. Now the thing starts the setup but can't find a file and quits. I'm ready to just format the whole C: drive and do a fresh install, but can't even get it to a state where I can format C:.

Any suggestions?

Thanks for any help.

Art

A:[SOLVED] Stuck in XP setup

What do you mean by updating XP to get your wireless LAN setup?
What exactly is the computer doing now? Is it booting to your desktop at all?

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 53.2

I am trying to resurrect an old computer of mind-1995. The computer has a 686 AMIBIOS A039171 (1995) CMOS chips.
When the computer boots-up it displays “CMOS battery voltage is low”. It is trying to boot-up from the A drive. I do not have an A drive. I tried to change the CMOS setup to boot from C drive but each time I check the CMOS setting it is set to boot-up from the A drive.
The computer has an ATC=6000 motherboard. There is not a battery on this board- in fact there is not a place for a battery?
What are the implications of not having a battery? Can the 686 AMIBIOS A039171 work without a battery?
Are there any suggestions you can pass on?
Thank You
 

A:CMOS setup

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 53.2

I want to change my boot device priority on my Bios setup. I see that under ADVANCE BIOS FEATURES only CPU Feature and Hard disk boot priorty is enabled and rest everything is disabled. My concern is to change the boot device priority to do some installation.

Could someone pls tell me how to enable this?

thanks
 

A:Cmos Setup

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 53.2

This is only happening about every 10 tenth time I start the computer. When the computer is turned on, a message is displayed (white text and black background) that the "CMOS/GPNV Checksum Bad, CMOS Date/Time Note Set, Press <F4> to Run SETUP".
Windows XP is started and the time for the computer is set to January 1, 2002 01:00AM. I can manually change the date/time in Windows to the correct time. However, this is happening only occasionally. How can I prevent this from happening?
I have ran anti-virus scan and no viruses were found. Also, downloaded the latest version of Adaware and Spybot Search & Destroy and scanned the computer, nothing was found. Ran Disk Defragmenter and ScanDisk and no errors were found.
 

A:Solved: CMOS/GPNV Checksum Bad, CMOS Date/Time Not Set - Only happens sometimes

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 52.8

Hello All!

I changed the Mobo of one of my systems and I'm trying to reset the settings in the CMOS....I've done so correctly..but when I try to save....It gets stuck and I have to re-boot.....and I do it again....and it gets stuck again...the Mobo is an old one....MSI MS-6787....anyone had a problem like this in the past??
HELP!!
 

A:Getting Stuck in CMOS!!

Okay....I swapped out the Mobo for another....It's working again....Thanx for nothing!
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 52.8

The computer will not allow me to access the CMOS setup utilities. I have tried all the keys from F1 -F12 along with the DEL and Esc keys. Ray

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52.4

Computer gets stuck On the motherboard screen, and when I try to enter the setup when pressing delete it will change screens and say entering setup but will get and will not load the setup. I think I obtained a virus from a torrent and made my computer act like this.

Specs: windows 7 home edition
Ripjaws 4gb ram
Intel core i5
Motherboard : msi p55a-gd55

A:Computer stuck on motherboard loading screen, and stuck in setup.

Wrong forum for malware issues. Please post here: Virus/Trojan/Spyware Help - Tech Support Forum

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 52

hi, i know this is going to sound really stupid but here goes anyhow. i started to change the cmos battery and broke the snap that holds it in place, having no way to clamp the battery in, i superglued it and pushed on it till it dried in place. needless to say, this didn't work and now the battery is superglued in the slot. i guess my question is, can i fix this problem somehow or just pitch it and get a new one?. the pc is an older gateway ps2.
 

A:cmos battery stuck

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 52

Otherwise, I'm fairly happy with the Aspire XC-603G I bought a week ago. Do I need to flash a new BIOS, or what?

A:My NumLock is off on bootup, although CMOS setup s...

If you have an USB keyboard, try to connect it to another USB port, boot to windows and then enable Num lock.shutdown your OS and power on, check if num lock is on or off

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 52

im trying to set up my CMOS on my motherboard but i cant figure out how to get into it all i can get is bios i wana overclock my CPU

A:CMOS setup on a intel board?

hm... which one? if its a prebuilt like a dell, acer, hp ect... you can't overclock because they lock this option in the bio's

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 52

everytime i open my computer i encounter this error "CMOS Setting Wrong", press F1 to run SETUP, Press F2 to load default values and continue... im doing this for a year already i kept on searching in the internet hoping to find a good solution but i failed...any body can help? i tried to change the BIOS setting already and change the CMOS battery.. well.. after i change the battery it seems its ok but after 1 day it will pop up back the error.. pls.. help me to solve this problem... ty
 

A:CMOS settings wrong F1 to run setup

Does it happen to say anything more specific? Like which CMOS setting is wrong? Some computer complain even when you change the peripherals like remove a PS/2 mouse.

What if you actually press F1, load the defaults in there and save the settings? There may be several kinds of defaults you can load.

If it still keeps forgetting the settings even after replacing the battery (with a new one I hope (and the new battery is the right type and is making contact)), then it may be the motherboard that has gone bad. Not much you can do about that.

Maybe try updating the system BIOS in the very unlikely case that it is some BIOS glitch that corrupts the settings..
 

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 52

hi can u help i'm got a warning !! now system is in safe mode please re-setting cpu frequecy in cmos setup i got to press f1 when strt up pc
 

A:Re-setting cpu frequency in cmos setup

there should be no reason to set CPU frequency (also known as FSB and multiplier) in your BIOS unless you are an experienced overclocker. (also not recommended.)
You will have to be more descriptive with your problem.
 

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 51.6

Stuck at CMOS checksum error - Defaults loaded

Push F1 to continue, DEL to enter SETUP
But went i push either keyboard dont seem to work , tried 3 different ones and cleared CMOS with jumper
 

A:Stuck at CMOS checksum error

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 51.6

Hey guys,

I've had a problem that my monitor didn't turn on when i turned on the
computer.

After trying another graphics card, relocating and cleaning all the slots
and the whole computer from the inside, nothing helped.

I was told to try to clear the CMOS with the jumper on the mother
board and relocating the jumper to where it was after 20 seconds.
(i didn't turn on the computer when the jumper was in the clear position).

Now the monitor lights up and gives me one beep and after a few
seconds of running things up it says that i need to reconfigure the CPU setting in the CMOS.

So i press DEL to enter the BIOS setup and after a few seconds in the blue screen of the bios, everything freezes.
Worst is that it now gets stuck even before i enter the BIOS and i see the first screen that lights up
when i turn on the computer but with
weird pixel chips on the screen and half letters thrown around the screen.

Im running a 3ghz intel pentium 4 with a gigabyte mother board (i can
check the model if its important).

What could it be?

Regards,
Roi.
 

A:Computer gets stuck after CMOS clear

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 51.6

Hello!

Hope you could help me with this,

What should I do if I have invalid settings in the CMOS setup program?
 

A:Invalid settings in CMOS setup program

Restore defaults, save and exit.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 51.2

I need help getting my Desktop to the log on screen. When I turn it on it says Operating System not found.
 

A:Setup Utility

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 51.2

Windows 7 - 32bit - Media Center Live TV setup.TV Setup stuck on "Downloading TV Setup Data for your region" trying to download information for my country (Italy).My TV Tuner is Hauppauge WinTV-NOVA-T-Stick

Read other answers
RELEVANCY SCORE 50.8

So something goofed up with my system. Was running at 4.3ghz for over a year just fine. I set it back to stock speeds to benchmark. Tried going back to 4.3 and now I don't show anything on screen. It's black.

When I clear the cmos and remove battery I get a notification on screen stating it was reset to default. Press F1 to setup or f2 continue. Each option still provides a black screen. No bios.

Help?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 50.8

My CPU was running hot so I removed my motherboard in order to remove and clean fan and heat sink. Put everything back together and when I start PC I get

please re-setting cpu or memory frequency in the cmos setup

Press F1 to continue, DEL to enter setup

Pressing F1 will work and take me to windows, but the program that monitors temps and fan speeds crashes (computer continues to work)

Pressing DEL only takes me to a blank screen with a blinking cursor in the top left hand corner.

I've been thinking about resetting the CMOS by removing the battery. But I'm concerned that if I can't get into my BIOS my computer will be completely unusable. Any help would be appreciated. Thanks in advance.
 

A:Error: please re-setting CPU or memory frequency in the CMOS setup

What is the make and model of your motherboard?
We may be able to find directions to reset your cmos to factory default.
(Or... you could google for a manual for your mb.)
On some mb's removing the battery is the best way.
On others, there are a couple of pins on which you can place a jumper.
Curious that you are able to boot to windows, but not get to Bios Setup.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 50.8

The screen is shot on this machine --I have a USB to VGA adapter, but can't get it to activate.  Because I have no screen I can't go through the typical Driver install .... is there a way to force the system to boot to the USB Display adaptor? thx in advance!

A:Booting/CMOS Setup using external USB Display Adapter

Hi there @DMillerassociat, Welcome back to the HP Support Forums! I understand that you are looking for a way to use a display connected using a USB display adapter as your boot display.  I am happy to give you a hand with this. I do not believe that this is currently possible, for several reasons. First the system BIOS would need the ability to recognize the USB port connection as a standard video connection. You would almost certainly need to either disable or disconnect your existing built in display, and you would also need the drivers that make a USB video adapter  work installed.  If the BIOS does not recognize the device as a valid video device  inherently you will never get a display, when you need to get into the BIOS setup. I hope this makes sense, and if it does answer your question, please mark this post as a solution. Kudos would also be appreciated.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 50.8

I am stuck on this page and unable to go back to my desktop no matter what i do.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 50.8

I am working on a Toshiba Satellite with Insyde H2O bios. It says to use F2 for setup and F12 for boot manager.

I've tried all the function keys, as well as esc and del and they only get me to Windows Boot Manager. (This includes F2.)

The machine has Vista that stops loading when it gets to the network drivers. Could a corrupt BIOS be the cause? If I download a new BIOS can I install it from the command prompt?

If the BIOS is still OK are there other ways to get into setup?

(Meanwhile F2 works just fine on my Dell Lattitude)
 

A:Can't get into BIOS setup utility

Try using a USB keyboard...

"Could a corrupt BIOS be the cause?"

I don't think you would get that far in the boot process if the bios were corrupt
 

Read other 29 answers
RELEVANCY SCORE 50.8

Dear Sir,I have Acer V5-473PG laptop for more than a year now and using W8.1. My problem now is (since a month ago) every time I boot my laptop, the screen will come to "insydeH20 setup utility". Then I have to press escape, press enter for "Yes" and the screen will continue to Windows. FYI, my W8.1 is working very fine as far as I can see. This happens every time whenever I boots/starts my laptop. Is this a bad sign for me? Is my laptop going to R.I.P? Thanks in advance.










Solved!
Go to Solution.

A:insydeH20 setup utility

fenolly75,
 
Sorry to hear you are having problems, there are a couple things we can try:
 
Enter the BIOS and restore defaults to make sure there wasn't something changed accidentally.
Attempt a start up repair on your system to see if that resolves the issue.
Attempt a system restore to before you started having this problem.
Perform a refresh to try and repair the Windows operating system files, some programs may be lost with that function, which was why I listed it last.

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 50.8

I need to enter bios, not the "HP setup utility", because in the utility there are no settings for SATA controller. I need to change it to IDE, but in the utility there is no option for that. How do i do it?

A:I need BIOS, not HP Setup Utility

Hi: Why do you need to change the setting to IDE? A BIOS update won't add that feature anyway. If you are trying to reinstall XP and get the blue screen stop error, simply add the SATA AHCI drivers. See this guide below.  Read the Intel section and then read the downloadable document for how to slipstream all of the sata drivers. http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Operating-System-and-Recovery/SATA-drivers-for-XP-solution-on-... I have zipped up and attached the drivers you need to slipstream below...  


























Driver.zip ?201 KB

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 50.8

Hi, I've got a P34 gigabyte running on w10 and can't exit from aptio setup utility and not too many options available in the menu boot

I've got 1 ssd (system) + 1 hdd, none appears in the screen

Yesterday, I updated nvidia drivers before shuting down the laptop

Any help would be appreciated

 

A:aptio setup utility

Sorry, my HDD is recognized but serial ATA port 0 is empty
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 50.8

Hello I am stuck in an Aptio Setup Utility menu loop and everything I have tried has not worked to get me out of it I was hoping maybe someone on here could help me figure it out
 

A:Aptio Setup Utility

I see you've marked your thread as Solved, what ended up resolving the issue?
 

Read other 1 answers