Over 1 million tech questions and answers.

Ultra Dock 3.0 USB w/ P40 Yoga - Display Issue

Q: Ultra Dock 3.0 USB w/ P40 Yoga - Display Issue

I have a P40 Yoga attached to an Ultra Dock 3.0 USB. I have/had an HDMI cable coming off the dock to a ViewSonic monitor. I am getting a maximum resoltion of 1920 x 1080 and colors are not displaying correctly or in some cases not displaying at all. I found mention on the ThinkPad site that 4K is only supported via the DP off the dock. So I tried a DP to HDMI cable and that does the same thing. If I plug the monitor directly into the HDMI port on the laptop everything works great. Why doesn't the dock work as advertised and expected? Is there a different setup required?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Ultra Dock 3.0 USB w/ P40 Yoga - Display Issue

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 91.2

Good day everyone: I'm experiencing an issue with my Lenovo E570 ThinkPad(Windows 10 Professional)/Ultra dock USB 3.0 combo when using either DraftSight or Sketch Up .  I have two ViewSonic monitors, one plugged into the Display Port and one into the HDMI port.  When I open DraftSigh or Sketch Up the drawing enviroment is displayed in gray colour only.  The tool bars surrounding the drawing enviroment are displayed correctly and are fully active.  When the cursor is moved over the drawing area it disappears from view however the program is still aware of the location of the cursor as the corordinate system tracks its movement in the drawing enviroment.  This issue persists when a known good drawing is opened.  If I unplug the Thinkpad from the dock and plug one of the external monitors into the Thinkpad directly both DraftSight and Sketch up funtion normally.  I believe that I have the driver updated to the most recent vesion as per the Lenovo support site and various fix posts, see screenshot below.  My Lenovo set up is only a few weeks old.  My previous laptop/docking station combo (non-Lenovo) drove the twin viewsonics and diplayed DraftSight and Sketch Up correctly.  Has  anyone had a similar issue that they have been able to correct or does anyone have any thoughts on what could be causing this issue?   

Read other answers
RELEVANCY SCORE 84.4

Yoga 260 could not wake up from sleeping mode when it is connected to Onelink plus dock.Yoga 260 is connected to a Onelink plus dock and one external montior is connected to the dock using DP cable. Yoga 260 goese to sleeping mode when user closes its lid, but it could not wake up when user opens its lid - there is no display on both screen. However, if we disconnect the laptop from the dock right away and open the lid, there is display on the laptop screen, further, if we connect the laptop back to the dock, both screen will have display.  We have updated drivers on the laptop and changed Onelink plus dock. But the problem is still there.  Any one had the same? thanks,

Read other answers
RELEVANCY SCORE 78.4

I'm trying to see how to charge the x380 Yoga through the Ultra Dock we have just purchased. It seems like i need to have BOTH the DOC and a seperate charger connected - is this really true? Thanks for your help in explaining this. p.s. you can't do a Network boot through the ultra dock either, for that you need to seperate mini network cable. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 78.4

I am running 2 monitors (Dell U2414H @ 1920 x 1080 60Hz) on my ThinkPad USB 3.0 Ultra Dock.  I also have my Yoga 900 monitor on and the desktop is extended to all monitors.  I have a regular issue where the Displayport monitor turns off for 1-3 seconds then comes back on for no apparent reason.  I have searched the internet and the only similar issue I have found suggestes the dock is under powered to run 2 monitors however that does not seem consistent with what other people are doing.  There is no particular application that causes the issue. Can anyone help?  It's very frustrating waiting for the monitors to come back on. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 78.4

Trying to figure out how to charge my Yoga 3, while using my new Thinkpad Ultra docking station. The power USB for the Yoga 3 and docking station USB only work in the Yoga 3 power port. None of the other USB ports on the Yoga 3 will work. Do I need an adapter? 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 78.4

I'm trying to see how to charge the x380 Yoga through the Ultra Dock we have just purchased. It seems like i need to have BOTH the DOC and a seperate charger connected - is this really true? Thanks for your help in explaining this. p.s. you can't do a Network boot through the ultra dock either, for that you need to seperate mini network cable. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 78.4

Hello , I  need part number to order      ThinkPad Ultra Dock ( not the USB C dock )  for ThinkPad Yoga X380 - 20LJS15L1Z . Thank You 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 77.6

I'm considering to upgrade my workstation. It would be a T470p w/a 2560x1600 display, 940mx and 4G support. The screen is a Dell Ultrasharp U2718Q. Do anyone know if it supports HDR through the Ultra Dock?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 77.6

Hello,  I've been having a hard time finding this exact issue. We use T480s with the ultra dock 40AJ0135US. 98% of the machines dock without issue but I have a small stack where the display on the T480s with go dark with a slight flicker as soon as its docked. No external connections are activated and I'm not able to do anything until I undock and the screen goes back to normal. Specs are below.  Intel i5-8350U CPU 1.70GHzIntel UHD Graphics 6201703 office build

Read other answers
RELEVANCY SCORE 76.4

I've been having some issues with dual display with a T440s and a 40A2009US Ultra Dock. OS is Windows 7 64 Enterprise. I two identical Dell LCDs connected to the dock. One via VGA and the other DVI. Both displays are being mirrored and I can't seem to change it. There is only one monitor listed in Device manager.Both external monitors will only display an image if the PC is started closed from the docking station power button. Removing the laptop and replacing it on the docking station does not wake the monitors and there is no image until the laptop is manually shutdown and restarted. I have updated graphics drivers, as well as any driver related to the dock (USB3.0 etc). I have tried a displayport to DVI connector as well, no go. After some research I discovered the firmare may need to be updated. The synaptics package from the lenovo support downloads site gave me the message that my firmware was already up to date. The other fwdphb06.exe that is recommended elsewhere would not update. When I double-click the package there is no install prompt or process being run. There is an external monitor connected to the dock. I have swapped the dock for another, as well as the power supplies for each. I'm stumped. Any idea what my issue may be?

A:T440s+Ultra Dock Dual Display issues

I have the same problem and worse, when resuming from sleep it will often fail to bring up one or both of my monitors and I have to manually unplug their power cords to revive them. Worked fine with my old Thinkpad and dock. Trying the firmware update now... Lto 3 tapes

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 75.6

I have a T460 with Windows 10 Pro. It is normally docked in an Ultra Dock. I have an external 4K monitor connected to the Display Port on the Ultra Dock. A week or so ago the display suddenly changed to vertical lines in strange colors. I have determined that the problem is not the cable or the monitor. I changed the DP cable, and the problem remained. When I connect the monitor directly to the mini DP on the T460 it works correctly. This seems to exclude the monitor, the display drivers and the DP driver in the T460 When I connect the monitor to the HDMI connector on the T460 it works correctly. This seems to exclude the monitor, the display drivers and the HDMI driver in the T460. When I connect the monitor to the HDMI connector on the Ultra Dock it works correctly most of the time, but I see occasional flashed of the vertical lines. When I tried a replacement Ultra Dock with the DP connector, the problem remained, but the connection between the T460 and the Ultra Dock was not secure. I returned the second Ultra Dock. All this seems to point to something in the T460 after the DP hardware but before the connector to the Ultra Dock.  Has anyone else seen this problem?   

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74.8

I have a W540 and ultra dock, have been using it with a U2713HM and sometimes also a U2412 on the dock's displayport outs, no problem. I just bought a 2nd U2713H (2nd hand - I wanted them to match, thoughHM and H models are subtly different), and for the life of me I CANNOT get the new monitor to work with either DP output on the ultra dock...  (just by itself, using either port output and either of 2 cables I have... while the original 2713HM works either display port out with either cable) basically windows shows a 2nd monitor is attached, and at the right resulution... and the monotor shows that it knows it's plugged in, but claims it's not being sent any video. so it's just black... But I did get it to work via DVI cable out of the dock(though at limited resolution) And I did get it to work with the miniDP out on my actual W540 using an old mini DP to DP connector (while also using the dock's displayport out with my other U2713.Can someone let me know what on earth is going on?? While it's releiving to at least be able to see my new monitor running alongside the old one for 2 x 2560x1440, I need that port on my laptop free for other purposes (it's a DP/thunderbolt port and I use it for thunderbolt too!) so I need this fixed or I have wasted money buying a 2nd monitor..  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74.8

When connected to the Thinkpad DisplayLink, the driver shuts off useability of the Jack sound ports (on both the computer and the display link). Earlier I could not initiate the driver installation of my USB-ports, and thus could not use the rest of my computers' USB ports -- The Display Links' Ports work. This issue was solved when connencting to the port while the DisplayLink was disconnected.I was connecting a Samsung phone System & Device Firmware/ USB Composite Devices: 10.0.16299.15 peripheral Jack Driver vers. 10.0.16299.15DisplayLink driver vers. 8.3.1905.0USB Root Hub, USB Hub Drivers SuperSpeed and not: 10.0.16299.334USCI USB Connector Manager: 10.0.16299.251eXtensible Host Controller 3.0 10.0.16299.431SAMSUNG Mobile USB Composite: 2.12.5.0Phone Driver: Samsung Galaxy S7: 2.9.317.215Realtek Driver: 6.0.1.8224DisplayLink//Lenovo Audio: 8.3.1888.0 most of rest of drivers are firmware vers.: 10.0.16299.15my processor driver vers is 10.0.16299.371

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74.8

I have a W541 and it always worked well with the dock and dual external monitors, that is until the firmware was updated by Lenovo System Update to the Latest Version: 2.33.000 about a week ago. Now when you boot the laptop in the dock, the post shows on the two external monitors then they go black and seem to disconnect as the power saving icon shows on both monitors. If you undock the laptop at this point and immediately re-dock, the two monitors light up and no more issues. While this isnt a huge issue, it is very annoying since it always worked properly before the update. Any suggestions on a possible fix are much appreciated. Thanks in advance.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74

I am trying to connect two Sceptre U27 4k monitors via display port to the Thinkpad Ultra Dock 40A2 and i'm not having any luck. With a Thinkpad T470s) I can get 1 working but the other monitor just doesn't see a signal. The only setup i've gotten to work is one monitor at 4k @ 30hz on a Display Port and the other at 1920x1080 via DVI I have tried:both display port, 4k @ 30hz (<--- what i'd like to get working since both at 60hz isn't an option with this dock I don't believe)one display port, 4k @ 30hz, one hdmi 4k @ 30hz (via hdmi on the back of the dock)one display port, 4k @ 30hz, one hdmi via hdmi port on the side of the laptop Is anyone familiar with what magic combination of cables and ports would allow me to run both 4k monitors at 30hz, via the two display ports at the back of this dock? I would think updating the docks firmware may help ( https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/ThinkPad-Pro-Dock-ThinkPad-Ultra-Dock-or-Thin... ) but there inlies another issue.  Our corporate image on these laptops is RHEL 7.5 and I do not see an option to flash any firmware available from linux unfortunately. Any help would be greatly appreciated. 

A:T470s and Ultra Dock 40a2 dual 4k display port monitors not functioning

I'm thinking my best bet may be to use a Display Port to USB-C/Thunderbolt 3 cable for one monitor and the docking stations display port for the other.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 74

Hi, I installed the most recent firmware update (fwdphb07) and run into problems with my T450s: My displays (two attached via DP, the main display with DP 1.2) stay blank until the windows login screen shows up (no windows is starting screen). The problem is that I have a SSD password so the password dialog is not shown on the external screen. I downgraded the firmware to fwdphb06 (installed fwdphb03 before, because fwdphb06 does not allow for a direct downgrade) and everything works fine again. @Lenovo: can you please fix this issue - if you need more information please contact [email protected] users with the same issue: try to downgrade the FW Have a nice dayMichael  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74

I am trying to connect two Sceptre U27 4k monitors via display port to the Thinkpad Ultra Dock 40A2 and i'm not having any luck. With a Thinkpad x470s) I can get 1 working but the other monitor just doesn't see a signal. The only setup i've gotten to work is one monitor at 4k @ 30hz on a Display Port and the other at 1920x1080 via DVI I have tried:both display port, 4k @ 30hz (<--- what i'd like to get working since both at 60hz isn't an option with this dock I don't believe)one display port, 4k @ 30hz, one hdmi 4k @ 30hz (via hdmi on the back of the dock)one display port, 4k @ 30hz, one hdmi via hdmi port on the side of the laptop Is anyone familiar with what magic combination of cables and ports would allow me to run both 4k monitors at 30hz, via the two display ports at the back of this dock? I would think updating the docks firmware may help ( https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/ThinkPad-Pro-Dock-ThinkPad-Ultra-Dock-or-Thin... ) but there inlies another issue.  Our corporate image on these laptops is RHEL 7.5 and I do not see an option to flash any firmware available from linux unfortunately. Any help would be greatly appreciated. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74

My company has issue me a Lenovo T470s and an Ultra Dock to replace my existing equipment. I have two external monitors connected to the docking station with display port cables. The problem that I am experiencing is that if the laptop is docked and the cover is open, I get video on the laptop display and one external monitor. The other external monitor gets no signal and goes to sleep. If I close the laptop cover, I get video on both external monitors. A co-worker told me that this was working as designed and that the solution for getting video on all three monitors was to connect one external monitor to one of the display ports and the other to the DVI port. (He hadn't tested this configuration and is using two display ports with the laptop cover closed.) I tried my coworker's suggestion and got the same result but prior to switching to DVI, I downloaded and installed the latest(?) driver for the HD Graphics 620 adapter from this website (lenovo.com) and that seemed to solve the problem (when using two display ports) but after shutting the laptop down, I had the same issue the next day. What I want, is to have the laptop cover open and still be able to use two external monitors and get optimal resolution on all three monitors. What's the best configuration for achieving this? (Don't guess, like my co-worker. Give me something you've tested and that you can confirm that it works.)

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74

Hi there, when I undock my X280 from the Ultra dock (notebook closed but running) and open the lid the device will not respond to keyboard or trackpoint input.I need to close the lid again which triggers entering 'energy saving' mode.Then opening the lid again will resume everything to normal. I can reproduce this every time on two identical Docks. Funny thing is, my wifes identical X280 does not show this behaviour but works fine. Any idea what I could try to solve this small (but a bit annoying issue)?Thanks.Q.    

Read other answers
RELEVANCY SCORE 72.4

Hello Everyone, I am having an issue with the NIC on the Ultra Slin dock 2013.  It will occasionally lose connectivity throught the NIC on the dock.  If I go into Device Manager, there is a bang on the Intel Ethernet Connection I218-LM.  I downloaded a fresh copy of the driver from the HP site and it installs without issue.  This reactivates the NIC on the dock and it will work for a period of time but then it will drop and show a bang on the NIC again. Also, there is a bang on the Intel Mnagement Engine Interface.  When attempting to reinstall the drive it fails and the shows a code 10 error in Device Manager. I am not sure if this is an issue with the dock or the laptop itself.  Any ideas, suggestions, input, or opinions are greatly appreciated.  Thank you all in advance for the time.  Have a fantastic day!  Respectfully, George D.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 66.8

I'm Searching for a dock to connect the L390 with USB-C (while charging) to the LAN and, in addition, i need the support to two external monitors.In other words something that convert it to a desktop, in particular way LAN, keyboard, mouse and display, can the PC work anyway even with the cover completely closed once connected to the dock?Waiting for news.Thanks a lot.inteso

Read other answers
RELEVANCY SCORE 66.4

I'm not able to use an external display during the boot process + Bitlocker Screen. T480s on a USB-C 40AF Dock. This functionality exists with T470s and the 40A2 Ultra Dock. There is the proper Display On Dock BIOS setting avaible. This funcitionality exists with the P52s and the USB-C 40AC Dock. It seems like the T480s is missing this functionality, and I want to know if there is a planned BIOS update to fix this issue. I've tried every other possible BIOS configuration, and both USB-C ports on the T480s, there is no way to get an external montior to display during boot when that external display is plugged into a USB-C dock. Please let me know. Thanks!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 66

I was wondering what's supported for having an external screen, preferable 2.I had done some research online but wasn't obvious.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 65.6

Hi,I'm using a ThinkPad X1 Yoga 3rd generation in conjunction with a ThikPad USB 3.0 Dock (DU9019D1).  Since about two weeks the Notebook refuses to connect properly to the Dock about 90% of the time. When connected to the dock the screen turns on and off repeatingly until I remove the dock. The screens attached to the dock do not show any connected source. All other features of the dock work as intended. Updating my drivers didn't turned out to have any effect. Furthermore I am using a seccond DU9019D1 Dock which shows the same behavior. The ThinkPad is running the latest Windows 10 build. Doese anyone here have an idea on how to fix this issue?   

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.8

Hi! Ive just bought 2 new Full HD monitors to feed them using a Thunderbolt 3 Dock. My problem: one of the monitors has a colour issue showing purple instead of green. Sometimes the right one, after restart the left one a.s.o. - I changed cables from DP to HDMI and VGA: ever the same- Ive tried the second thunderbolt port of the docking station Once even the laptops display itself showed the wrong colours but it now works fine again.Im not able to get the tweo external monitors working together with the right colours. Neither including the Yogas display nor when Yogas display is turned off. What to do...? Best regards!


























IMG_4593.JPG ?739 KB

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.8

Hi! Ive just bought 2 new Full HD monitors to feed them using a Thunderbolt 3 Dock. My problem: one of the monitors has a colour issue showing purple instead of green. Sometimes the right one, after restart the left one a.s.o. - I changed cables from DP to HDMI and VGA: ever the same- Ive tried the second thunderbolt port of the docking station Once even the laptops display itself showed the wrong colours but it now works fine again.Im not able to get the tweo external monitors working together with the right colours. Neither including the Yogas display nor when Yogas display is turned off. What to do...? Best regards!













Solved!

Go to Solution.





















IMG_4593.JPG ?739 KB

A:Yoga 370 & Thunderbolt 3 Dock monitor issue

Solution: Settings were changed in the Intel graphics settings AUTOMATICALLY for one display - one colour value has been set to a wrong value. As Im the only one working with this machine its kind of weird - Ive nevr been to the additional intel graphic settings before.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 64.8

I have a Yoga 370 with up to date vidoe driver, up to date USB 3.0 Pro Dock firmware, and up to date dock drivers running Win 10. I'm trying to run 2 Lenovo Thinkvision P24h-10 and I am unable to run both at 2560x1440. Monitor 2 will only run at 1920x1080.  Anyone know a possible fix?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.8

I have Dell E5540, Dell E-Dock Plus, Dell U2412M, Dell S2240T.  The U2412M is using DVI-D and S2240T is using VGA.  Windows 8.
I can only get U2412 (primary display) to 1920x1080 not 1920x1200.  Can someone help explain to me how to get to 1920x1200 on U2412 please?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

I have read a lot and tried updating the firmware - nothing works.When I put the laptop in the docking station - it does not recognize the monitar and also says AC power is not connected when it is. Help appreciated!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

Hi, Everyone. Got me a nice little x270 to replace my old x201.  Happy enough with the machine, but getting it connected to my accessories (monitor, keyb, mouse, ethernet) is a bit of a chore. This machine appears to have a "proper" dock port on the bottom.  Is there a compatible ultradock available for the model 20HN x270?  By proper - I mean, Not USB.  A nice dock I can simply drop the machine into when I'm at the home office.. Thanks!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

 Has a solution ever been provided for this.  Several models are doing this.  https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T400-T500-and-newer-T/Bitlocker-PIN-USB-C-Thunderbolt-dock/m-p...

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

Hi, I  got Yoga 920 with Lenovo Thunderbolt 3 Dock that is connected to two 4k Samsung monitors. Just recently when I put Yoga 920 to sleep the monitors will switch off, but in 10-15 sec start looking for a signal.Basicaly screen goes to black (looks like monitor is off) and then in 10 sec it switches on a show blank screen with input name on (DisplayPort) and than it goes off and in 10 sec on with input name ..... this keeps cycling on and off. This is happening on both monitors. It's strange as it used to work fine untill recently (apropox 1 week ago). Im on latest bios with Yoga 920 and latest firmware for Thunderbolt 3 Dock and Lenovo Vantage says my system is up to date. The windows recently updated to Windows 10 (1709), not sure if that is related. Any help how to fix this issue?  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

Hi There I am new to this forum and could not find an answer to my question so here it goes... I need to deploy an automated image to a Yoga 370 (20JH) with the use of the USB-C dock (type 40A9).This is because the WinPE (windows 10 Pro 1709) environment is only accessible through LAN. I have found WinPE drivers on the website, and also some BIOS settings wich could affect the success of this automated installation but.... Whatever I try the deployment always stalls at the same point. I know it is driver related, but after some time trail and erroring I am about to give up. Please help! The Yoga 370 is connected to the usb-c dock, which is in turn connected to LAN.The bios is set to UEFI only, secure boot is disabled. When the Yoga boots to network the bootfile is loaded.I can see the default windows "loading files" bar appearing, and the the windows logo shows.There it stalls. (normally a circle appears after this loading windows... but it does not show) I have no issues installing a T570 (20H9) or M710q (10MR) for example.Only the combination of Yoga and dock refuse to get deployed. Does somebody know which driver set to use in the WinPE phase? I run out of options

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

So here is a new one:  I have a Yoga 910 that has had many networking issues. It appears that if I unplug the computer from my USB-C dock (the dock still has power), the dock network connection freezes my router. This is repeatable, and annoying. As soon as I powered down the dock (by unplugging it), the router starts working. I am using an ASUS RT-AC5300 "mother of all routers" (when I bought it), and it has been rock solid until I started with my new Yoga. It is running the latest firmware, and I have updated the firmware on the dock as well. Ideas?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.6

When a Windows 8 ThinkPad Yoga is connected to a ThinkPad OneLink Pro Dock (Model DU9033S1) which has a sound cable placed into its headphone jack, every few seconds the sound will alternate between the laptop speakers and the docking station. It appears that the connection to the docking station is briefly lost (sound comes from laptop speakers), and then re-established (sound goes to docking station). However, during this "disconnect/connect", all other aspects of the docking station are unaffected (video, network, USB).
 
Updating BIOS, audio drivers, dock drivers & firmware have had no impact. If sound cable is removed from dock, then behaves normally (sound goes to dock only). Happens with multiple Thinkpad Yogas and multiple docking stations.
 
 
Mod's Edit: System model added to front of Subject line to improve visibility / clarity.

A:ThinkPad Yoga - Sound issue when connected to OneLink Dock

Did you ever find an answer to this? I have the exact same problem.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

I have ThinkPad Yoga X1 (Gen1) with Thinkpad OneLink+ dock.If something (anything, USB memory stick, USB keyboard, USB monitor) is connected to a dock or to a notebook, during powering on, it want pass the BIOS part and start booting Windows OS.It should be fixed long time ago, but same issue still persists.I have latest BIOS firmware - 1.31https://pcsupport.lenovo.com/hr/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-x-series-laptops/thinkpad-...The issue persis for a months

Read other answers
RELEVANCY SCORE 62.8

I am having an issue with the Thunderbolt 3 dock with my Gen 5 X1 (20HR). Upon purchasing the correct replacement (Lenovo Recommended)  cable for length reasons. I cannot use the dock. The port one the dock heats up and the cable cycles on and off. Thus giving me undesired results. I've tried 3 different cables now and still the same results. The computer acts as if I've disconnected and reconnected the cable over and over. Until it is disconnected. What should we do?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 61.6

Hi all, In the past few days my laptop slowly degraded, starting with docking station connectivity not working (but does work with other laptops), then HDMI port not working (HDMI screen and cable works with other laptops), and now system no longer charges. Current status is that all USB-C ports (including charge) and HDMI port and not functioning. Computer doesn't charge when it is off, too.  I've looked at multiple solutions and threads on this website without any real solution. I've already tried - - run Lenovo Vantage a few times to check updates. Did the same on the Lenovo product website (using auto-discovery of serial #), everything is fully updated- Turned on/off Thunderbolt Service (on the Windows 10 control panel) - I turned it on and automatic but it always returns to Manual- Searched in the Device Manager for Thunderbolt (anything) - it's not there- Uninstalled and re-installed Thunderbolt software from the Lenovo website (both controller driver and FW, file names n1nta05w.exe and n1nth08w.exe)- Went to the BIOS/Configuration - enabled and disabled again all Thunderbolt related options - Used Paperclip to do hard reset using the emergency reset button Any ideas what left to be done?  Thanks!  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 60.4

I just bought a Yoga 720, 13.3 inch from Amazon (USA) - i5, 256 gb SSD, 8 gb RAM.  Its a nice laptop but upon turning it on, the fan noise scared me completely. To add more to the woes, screen couldnt display white color properly. It would show an off white color/yellowish tint - I thought this is a defective one until i read it online that many are facing this issue. I diligently worked with Lenovo Customer Care ( slow and awful) and solved both of these issues in one click !  High Fan Noise: This problem is due to a default BIOS setting that Lenovo ships you with originally when you purchased the product ( go figure why !) Turn Laptop offLeft to the headphone jack is a small pin hole.Press the pin hole and it will show you 4 options. Click BIOSUnder the BIOS - select BIOS thermal temperature mode to " Quiet" Press F10 (save and exit)This will keep fan quiet and smooth ! It worked right away. You dont need to install TP Fan Control at all ! Coloration Issue: White color on screen display was looking off white/yellowish  Turn Laptop offLeft to the headphone jack is a small pin hole.Press the pin hole and it will show you 4 options. Click BIOSPress Fn key first and then F9 ( dont press both together)It will ask for optimal load defaults - select yes and press enterPress F10 (save and exit) You can perfom both the settings in one go while accessing the BIOS set up and not have to do it one by one.Restart the lapto... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 60

So I have a 6th Gen X1, I also bought a Ultra Dock 3.0 to go with it. I read through the instructions. Downloaded the newest driver for the ultra dock and deleted the old driver. My problem is that the display on the X1 just blinks over and over again like a strobe light. It won?t fully connect, the monitor goes black like it is about to connect but still nothing just a constant flash from the X1. Any ideas? I?ve been waiting for a while to chat with support about it. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 59.6

Will the USB 3.0 ports on a Ultra Dock 40A2 run an external monitor?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 59.6

I have a few thousand Ultra Dock scattered across NA. We are in the process of replacing all laptops attached to existing docking stations. Before we can send someone to replace the laptops,we need to know exactly how the monitors are connected to each existing computers/docking stations. The monitor connections maybe VGA, DVI, HDMI or DP, I need to determine how each monitor is connected to the computer/docking station. This is so that I can ensure that the correct cables and monitors are sent to each location. We are using a 3rd party software to determine how monitors are connected to computers/docking stations. They use details collected from Windows to detect the monitor connection type and it works perfectly on all computers and docking stations. However, what we have noticed is that on the Ultra Dock no matter what monitor connection type (VGA, DVI, HDMI, or DP) is used, the Ultra dock always shows that they are connected via DisplayPort (DP). My questions are:Is this a known issue with Ultra docks?Is there a way to have the Ultra dock show the true monitor connection type? If so how can this be done?

Read other answers