Over 1 million tech questions and answers.

T480 WWAN L850-GL No Service after hibernation

Q: T480 WWAN L850-GL No Service after hibernation

Hi all, I just began ordering T480s devices as the old T470's are gone, and running into an issue on one where every time the computer goes to sleep it simply states "No Connection" in the cellular section. Prior to going to sleep it works fine, but after waking this happens every time. A reboot resolves the issue, but this is incredibly aggrvating. I downloaded the drivers that were released for this WWAN from July 23rd and installed them, but even after doing so Windows is showing the installed driver as a generic device and NOT the drivers I installed(In device manager under wireless it does show as the Fibocom L850 though). I've tried adjusting power settings, removing the card and putting it back in, uninstalling and trying a fresh install of the drivers: nothing seems to work. Has anyone encountered this or know of a potential solution? Just about at my wits end here.

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: T480 WWAN L850-GL No Service after hibernation

I recommend downloading and running DAP. It can help sort out any driver and firmware related issues on your system

It's worked out well for many of us in the past.

You can download it direct from this link http://downloaddap.org. (This link will open the download page of DAP so you can save a copy to your computer.)

A: T480 WWAN L850-GL No Service after hibernation

I have Same problem on x1c gen 6. See x series forum. Do you have this problem only on one device? And others unaffected ?

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 131.6

Hi! I have a new T480 with the factory installed WWAN option. It works on a fresh startup, but when the laptop goes into hibernate mode (not sleep) and then I wake it up, the WWAN stops workding. Windows Device Manager shows it as "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)" Why does this factory installed option not work correctly in normal use? I would prefer not to have to disable hibernate or have to restart the laptop every time I want to have working WWAN. Thanks for any advice!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 111.2

Anyone know where to buy the antennas for this product Thinkpad Fibocom L850-GL CAT9 M.2 WWAN. I would be a great help. Also do I need a professional to install these cables?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 101.2

I currently have T580 with pre-installed WWAN module (Fibocom L850-GL) and trying to get to work it on Linux. It works perfectly fine on Windows. So far I discovered that Windows driver uses PCIe protocol to communicate with WWAN module, but Linux is supported apparently only through USB protocol, and if PCIe is enabled, the module ignores all USB commands according to its hardware specs document (page 26) - https://www.mev-elektronik.com/files/MEV%20Elektronik%20Service/produkt-downloads/rf-microwave-wirel... Fibocom recommendation is to disable PCIe in BIOS, that is not supported by stock ThinkPad. Thus in Linux the device is only displayed as "Wireless controller: [0d40]: Intel Corporation Device 7360 (rev 01)" through lspci , and nothing on lsusb . Any suggestions how to make it work on Linux? As an alternative I'm considering getting another WWAN module, but it's quite likely it will not work due to whitelists. The only other module that is whitelisted for sure is L830-EB, that does not have global coverage and thus doesn't work in the US or China, even so it was reported that it's Linux-compatible (USB-mode only). Maybe there is a patched BIOS that has whitelists removed? Wondering if there are Linux enthusiasts who are also looking for a way of using WWAN.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 101.2

Until yesterday, the Fibocom L850-GL worked perfectly in my T480. After a restart, the device was gone and instead the error message "Detected unrecognized USB driver" appears permanently three times in the system log. The device manager recognizes a USB-Com device instead of the Fibocom. Detected unrecognized USB driver (\Driver\pci).Detected unrecognized USB driver (\Driver\ACPI).Detected unrecognized USB driver (\Driver\UDE). Even after a clean Windows 10 Pro (1803) installation, the error is repeated.The original installation of Windows 10 Pro (1803) immediately detected and installed the Fibocom.BIOS is up to date. For now I deactivated the device. Any hint? 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 96

 Hello All, New T480 with the Fibocom L850-GL wwan card. Clean install of Windows 10 Pro x64, Redstone 4 (v. 1803). All Windows Updates applied. All Lenovo updates applied through the Vantage app via the Microsoft Store, and manually checked from the support page of the website (BIOS, WWAN, etc. updates). Following the manual, I pulled the external battery, disabled the internal battery, then inserted my T-Mobile USA sim card, then reassembled everything, then rebooted. Manually installed the latest L580-GL drivers from Lenovo. First off, the L850-GL is being shown as a USB device, as opposed to PCIE, with a hardware device instance path of USB\VID_8087&PID_0AC9&MI_00\7&4FA6012&0&0000, and a hardware location of 0000.0000.0000.003.000.000.000.000.000 in the properties dialogue screen in Device Manager. The Driver tab shows the provider is Microsoft with a date of 4/10/2018 and a version of 10.0.17134.1.... I suspect much of that to be a sign that something isn't right from the get-go... Second, every time I close the lid of the machine or leave it running long enough to enduce the proper level of sleep/hibernation, the card simply stops (with a hardware error 43 warning in Device Manager). At that point, my "T-Mobile LTE" network option no longer appears in the Windows 10 notification/network connections sidebar. My only recourse thus far has been to uninstall the L850 in device manager, "Sca... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.8

Hello,   I consedering buying a THINKPAD X1 CARBON (GEN 7), the Fibocom L850-GL 4G LTE CAT9  is included in the price, I guess it is used to acces 4G network with a SIM card exactly like a smartphone. But in this case what is the use of the wwan option ? As far as I understand it is also used to acces  cellular network ?What is the difference ? Please feel free to explain if I got this wrong  Thx

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.8

I want to know if a Lenovo P52 WWAN card will permit me to use that laptop as an additional device in our Google Fi account, which we use for our Android phones.  The card Fibocom L850-GL 4G LTE-A cat 9 is listed as available for P52 workstations.  A Fi chat said that I should use a "data only SIM card", but that does not help me unless I know how to use that in the P52.   I understatnd that the Fibocom card is supposed to work with Verizon, but I want to know if it will also work with Google Fi.





https://www.ingber.com

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.8

I want to know if a Lenovo P52 WWAN card will permit me to use that laptop as an additional device in our Google Fi account, which we use for our Android phones.  The card Fibocom L850-GL 4G LTE-A cat 9 is listed as available for P52 workstations.  A Fi chat said that I should use a "data only SIM card", but that does not help me unless I know how to use that in the P52.   I understatnd that the Fibocom card is supposed to work with Verizon, but I want to know if it will also work with Google Fi.





https://www.ingber.com

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70

I bought X1 Carbon 6th and X280, both with Fibocom L850-GL. WWAN with Linux do not work. I searched and found the reason. The PCI-E must be disabled, so that the card can run with USB. It seems that Lenovo did not offered a solution since July 2017.  I searched but do not find any direct contact to Lenovo to ask the question.  The WWAN is important for me and Windows is no option anymore. Anybody know if there is an other WWAN card wich works with Linux  and X1 Carbon 6th / X280 ?Anybody know if there is a chance that Lenovo solve the problem with a bios update? Many new Lenovo Thinkpads have this Fibocom L850-GL inside and many business user use Linux...

Read other answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I have a T480 with a Fibocom L850-GL WAN card. Frequently, but all the time, when waking up from sleep, it fails to appear in my Wireless options, and when I look at it in the device manager, under Device status Windows gives the message "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)" I see others have had some problems with this card, but I haven't found this specific issue. I've installed the latest drivers as of today (2018-07-28) but I'm still having this problem. If I manually disable and re-enable the device it always comes back, but it's pretty annoying to have to do that.  Before I contact Lenovo for repair (the laptop is only a couple of weeks old) I wanted to check the forum for any ideas. Thanks!  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Hi ,I have issue about WWAN Fibocom L850-GL+Antenna  after i bought it and installed already.I has follow this step:1.update bios to version 1.4 and enable wwan2.all update new drivers include fibocom 850-GL from lenovo websiteProblem is why i can't see the cellular network show in my network connection?Can anybody give me advise?My laptop is X1 carbon gen6th Machine Type Model: 20KGS45M00Processor: 1x Intel Core i7-8550U Processor(Core i7-8550U)Memory: 1x 16GBLPDDR3-2133Operating System: Windows 10 Pro 64(EN:English)Hard Drive: 1x 256GBSATAM.2Wireless Network: 1x Intel Wireless-AC 8265 2x2 ACPorts: 1x Microphone/Headphone JacksCamera: 1x 720p HD Camera with Array MicGraphics: 1x Intel UHD 620Monitor: 14.0 WQHD LEDThank you very much for your time and assistance in this matter.     

Read other answers
RELEVANCY SCORE 68.4

So I just added a WWAN card (Fibocom L850-GL (FRU 01AX792)) to the X1 Yoga 3rd Gen, but the typically "pre-installed" Antenna is not pre installed, I guess next year the Sim slot won't be there if you don't buy it out the door with it.  Does anyone know the Lenovo FU... i mean FRU... Part number for the WWAN Antenna for (Fibocom L850-GL (FRU 01AX792)) These connectors are tiny.  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 68.4

We have ~750 T480s (model 20L8S4HL00) laptops running Win10 Enterprise 1703 in our environment, and at least 35 of the laptops have non-functional Fibocom L850-GL WWAN modules. What makes matters worse is that this issue can also cause repeated BSoDs, sometimes multiple per day. Problem Symptoms and Actions TakenThe "Intel(R) USB Flash Loader utility" / "Fibocom USB Flash Loader Utility" repeatedly connects and disconnects roughly once a minute, and when doing so the Windows "device unplugged" sound is heard. The HWID of this device is "USB\VID_8087&PID_07F5\5&1AD8E564&0&6". Refer to the screenshot below The frequent and repeated hardware disconnections cause problems with the enterprise security software we use for encrypting external media, to the point that after a certain point the computer experiences a BSoDThe only associated driver that remains active in Device Manager is the "Intel(R) XMM7360-P WWAN", all other associated WWAN drivers show up as hidden with code 45 (disconnected)If all WWAN drivers are uninstalled and the drivers are deleted, the only devices that are subsequently discovered are the flash loader utility and the Intel XMM7360, all of the others are no longer found and Windows cannot seem to find them againInstalling all of the latest device drivers and firmware using the Lenovo System Update tool do not mitigate this issue, nor does manually uninstalling/reinstalling the WWAN driversTemporarily disabling the built-in... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 68.4

https://www3.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/thinkpad-x/ThinkPad-X280/p/22TP2TX2800Because I need LTE900 (Band 8) for my LTE module.  Is my model support with Fibocom L850-GL 4G LTE-A Cat9 which in the list of x280?Lenovo Part no. : 01AX786

Read other answers
RELEVANCY SCORE 68.4

Over the last few weeks, I've had at least a half dozen T480s that have severe spikes in latentcy and packet loss when using the Fibocom L850-GL, making them pretty much useless for our users who need them for remote desktop.The usual "working" baseline for these machines on our network is around 40-70ms pings. Show below are the occasional spikes past 3 seconds and timeouts along with the current firmware.    The work around I was using to fix this problem was uninstalling the drivers/firmware from Device Manager, and letting Windows reinstall them, but that doesn't seem to be working anymore.  Any help would be appreciated.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 66.8

Hi allMy WWAN was working previously. I have updated my Windows to 1809 October update.However now my WWAN toggle is missing in windows 10 I can see in device manager -Network\ Fibocom L850-GL is missing (shows up in hidden devices) - as error 45 - not connectedSystem\ Intel XMM7360-P is listed as working I've sinced downgraded - but still can't find the toggle.Anyone have problems after updating windows?  Or anyone NOT have problem after updating?  Thank you 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 65.6

Hello, I've owned a T480 for a while now, and would like to add a WWAN card to it. I've considered USB modules but can't find any that will accomodate my providor so I am investigating the possibility of adding an internal one. I see that the T480 has the slot for one inside, and a place for the sim card behind the battery, but I don't see any antenna wires, and so I'm wondering if this is actually possible and if anyone knows how to do it, or has done it. There seems to be very little information online about adding mobile broadband cards in general. I had quite a time tracking down the Sierra Wireless AirPrime module that is supposed to fit my thinkpad module. Any information on the subject would be greatly appreciated. Thank you.

A:Adding a WWAN card to T480

Hello and welcome,
 
That's not something I've done (or care to do if the antennas aren't in place) but these links may get you started.  Looks like the antennas are part of a WLAN WWAN combo.
 
https://www.youtube.com/watch?v=ncK_jEFcjXw
 
https://download.lenovo.com/pccbbs/mobiles_pdf/t480_hmm_en.pdf  page 100
 
https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-t-series-laptops/thinkpad-...
 
Z.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 64.8

Hi,I have a T480 20L50004MX that I want to upgrade with WWAN.I have the following module at my disposal: 4XC0Q92823 L830-EB CAT6 WWAN moduleThere is no pre-installed WWAN antenna.Browsing the web I have come across the following candidates (only found kits with WiFi antennas included):01YU638Antennsats WL+WW, MG, Lux, WN-201YU639Antennsats WL+WW, MG, Sp, WN-201YR494Antennsats WL+WW, PPS, Lux, WN-201YR495Antennsats WL+WW, PPS, Sp, WN-2Which one should I choose or is there a better option? 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.8

Will the T480 support installation of M.2 SSD 512GB using the WWAN port which in my case isn't being used and is currently empty?

A:T480: Installation of M.2 SSD 512GB using WWAN port

check this post :https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-P-and-W-Series-Mobile/P51s-Using-WWAN-Slot-for-an-M-2-SSD/td-p...

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 59.2

I can't seem to establish a cell connection with my 6th gen Carbon X1 and new Fibocom L850-GL WWAN.  I'm using a Verizon SIM - all seems fine from the VZ side, and the machine is correctly recognizing the SIM, but I can't for the life of me get it to make a connection.  All I see is "No Service" from the Windows wifi manager, although the VZ "advanced options" confirm that there is an active account.  Anyone got any ideas on how to make this connect?  The Carbon X1 is fully updated and only recently imaged - latest drivers/firmware applied. Thanks in advance for any help!!!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 59.2

I know this is an old issue, but I can't solve the problem.I've downloaded the last drivers (June 2019) from Lenovo website but still WWAN doesn't work. Diagnostics says SIM is blocked by PIN2 but there is no way to add PIN2 (or PUK).Should I send the laptop to a repair center?Thank you in advance for your helpMassimo 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 53.6

I have a T480 which is approximately 5 months old. It refused to come on so I called the support line in my country, who diagnosed the issue after asking me some questions. I was told that the call would take 1 to 5 working days for resolution. It's been 9 working days and I've been told to wait indefinitely till the part arrives. After many requests to expedite things I was told that it would be approximately 3 weeks more.  The problem is that the machine is my work machine and I require the data on it which I cannot retrieve as removing the drive would void the warranty. Is there anyone who has expereinced a similar issue regarding the slow customer service and is there anything I can do to expedite things ? Also, is there anything I can do to resolve my data issue ?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 53.6

Hi On my ThinkPad X1 Yoga 4th Gen I am experiencing a sporadic "no service" issue with the WWAN. When this happens then the Windows network dialog just reports "Cellular - No service" even if there is service (I use the same network on my phone and see whether there is service or not). Nothing but a reboot will change this state. Disabling the modem and reenabling (or flight mode) changes nothing. After a reboot it finds service again and works as expected. This happens once every few days. This is pretty annoying since it forces me to reboot my computer more ofter than I would like. Does anybody else experience this? Does anybody have a solution for this? Regards,Raffaele 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52.8

i installed win7 days ago but the service of WWAN doesnt work. The computer says: Error2: the system cannot find the file specified... i need to start this service to connect with the data card, please some help!

A:the service WWAN auto config doesnt start

Question do you have the solution of this problem? Because I have the similar problem and no solution.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 52.4

Hi,

I am trying to troubleshoot wwan autoconfig service issue but so far I have not been able to find any good solution related to it.


Wwansvc service is not start. Whenever I try to manually start it, it always give me Access denied error.


So far, I have reinstalled the software and drivers. They are up to date. I checked the permission in registry for wwansvc and it looks fine. All the dependencies of wwansvc is working correctly. I even checked their permission as well and looked fine.


this service is logged in as Local Service account which I am sure has all the right permissions. And ofcourse I am trying to start the service with administrator account. I also tried to create another admin account just to see if that would work but it
didn't.

I have checked all the wan profiles which are not corrupted. I even checked the Program Data folder which looks fine as well.

Ran commands: Sfc /scannow , dism /online /cleanup-image /restorehealth as well - No luck with these


At this point, I am not sure what is the fix for this issue? Reinstalling will be the last option but I really want to find the fix


Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 50.4

OK, I just recently installed Service Pack 1 update
for my Windows 7 Ultimate 64 bit and the problem that constantly
bugging me is the hibernate mode. When I put my computer(I'm using a laptop) to hibernate
mode and when I get back into it to wake it up it, it turns on but my computer displays
just a blank screen and Windows will not be loaded..this happens every time when I put off my computer using hibernate mode..I cannot use sleep mode either because my computer also had a problem with it..
Please help! Thanks Guys...

A:hibernation problem after installing Service pack 1

Please read through the following links...

Hibernation does not work or memory dump file is not created after you install Windows 7 or Windows Server 2008 R2 Service Pack 1

Why power fail EID 41 when sleeping after SP1

Windows 7 Sleep Mode Issues After SP1 Is Deployed - Softpedia

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 50.4

01-21-2019 11:15 AM Case 407HZP9 - Day 31 and I still have not received my laptop (which is still under warranty) from being repaired (issues: touchscreen & LTE stopped working, and stylist pen never worked)... 21 Dec 2018 - Service request opened 27 Dec 2018 - According to the Depot repair webtool.flex.com website, "Lenovo accepts laptop for repair ("Repairs are normally completed and returned to you within 6 business days"), computer in transit & arrived to Repair Center, repair started" 29 Dec 2018 - According to the Depot repair webtool.flex.com website, "Part not available" 07 Jan 2019 - Lenovo repair status website states "Waiting for repair, projected service completion Jan 15". Called the Depot Center 877 273 7835 (option 1) and Spoke to Aqua. Aqua stated the technician was working on it. Then when they got to that part of my laptop they put it on a "parts hold". Awaiting kit screws and labels. Supposed to arrive 12 Jan. Aqua placed my case on "Expedited" status 14 Jan 2019 - Called Customer Support line 800-426-7378 Spoke to Dean. Dean stated my machine is still on expedited status and still awaiting part, Dean said I "Need to call Depot". I called Depot and spoke to Marquis. Marquis confirmed that my machine is on expedited status and still awaiting part. 15 Jan 2019 - According to the Lenovo repair status website, "Part received 17 Jan 2019 - According to the Deport repair webtool.flex.com website, "Released from hold... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 48.4

Hi all, I need some assistance in adding LTE/WWAN options to a P52 laptop that wasn't ordered as 'WWAN Ready' The laptop has a SIM Card slot but no M.2 WWAN Module or WWAN Antennas connected to it. I have been back and forth with Lenovo many times and they say it's not possible to upgrade this unit as it wasn't purchased originally as WWAN Ready.. which I think means the laptop would be installed with an M.2 WWAN Module and the WWAN antenna I am able to find the M.2 WWAN Module which is compatible however not finding any WWAN antenna. Lenovo said they don't stock them for this Laptop. Lenovo ThinkPad Fibocom L850-GL CAT9 WWAN - wireless cellular modem - 4G LT - PART # 4XC0R38452 Does anyone have any experience with these? Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 47.2

Hello How can I find if my model type of Lenovo ThinkPad Yoga 370 type 20JJ-S4W61C is WWAN or not? WWAN model: 8GB 2133MHz DDR4 soldered to systemboardNon-WWAN model: 16GB max / 2133MHz DDR4, one DDR4 SO-DIMM socket I dont see it in Lenovo Vantage utility and even can't searched it google/duckduckgo. And of course, how can I identify it without opening a laptop chassis physically. thank you

Read other answers
RELEVANCY SCORE 47.2

Hi everyone, I'm a student and planning to buy the Campus version of the Thinkpad T480s with the Nvidia chip. It doesn't come with a WWAN module, but I'd like to add one. Information on that topic seems sparse and I tried to look for M.2 slot WWAN modules at different online stores. I found a few ones, namely- Huawei ME906S, listed to be compatible with 2016 Thinkpads- Sierra EM7455, listed to be compatible with the *70 series Thinkpads- Fibocom L831-EA (Intel XMM 7160), listed to be compatible with *70 series Thinkpads According to this reddit, at least the Huawei and Sierra ones are incompatible unauthorized for a T480s which, if true, is simply inconvenient, annoying and disappointing. As I mentioned above, buying a Thinkpad with a pre-installed LTE module is not an option because I'd like to have the Nvidia chip and am buying a Lenovo Campus Thinkpad which comes at a reduced price (and in Germany, it's the only way to get one with an Nvidia chip). As the Lenovo configurator and the T480s platform specifications indicate, the Fibocom L830-EB (Intel XMM 7262) and Fibocom L850-GL (Intel XMM 7360) are officially used and should definitely be compatible. However, I can't find them anywhere except pre-configured with a Thinkpad, which is not an option for me. Can anyone please help me with either of the following:- Is the Fibocom L831-EA (Intel XMM 7160) authorized for and compatible with the T480s?- Is there any place where I can get a Fibocom L83... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 46.4

DISKPART> list partition

  Partition ###  Type              Size     Offset
  -------------  ----------------  -------  -------
  Partition 1    System             260 MB  1024 KB
  Partition 2    Reserved           128 MB   261 MB
  Partition 3    Primary             21 GB   389 MB
  Partition 4    Recovery          7720 MB    21 GB

DISKPART> select partition 4

Partition 4 is now the selected partition.

DISKPART> delete partition override

Virtual Disk Service error:
Delete is not allowed on the current boot, system, pagefile,
crashdump or hibernation volume
please help me solve this p 

A:Virtual Disk Service error: Delete is not allowed on the current boot, system, pagefile, crashdump or hibernation volume

Hi?
Delete files using Disk Cleanup
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/delete-files-using-disk-cleanup#delete-files-using-disk-cleanup=windows-8
Uninstall desktop apps and Store apps you don't need anymore in Programs and Features and Windows store.
Move your media file such like photo, music or movie to removable storage device.
Follow the links suggested by britishdhez, contact with your manufacture if you need to delete the recovery partition on your tablet. And after that you might need to send your tablet to manufacture for recover when you have system problem.
Regards,
D. WuPlease remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact [email protected]

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 44

I've had this problem for a long time. When I put my computer in hibernation, sometimes when I wake it, it hangs at the user select screen, or it just shows a black screen. Sometimes I can reset the computer after it has hanged, and try again resuming from hibernation, and many times it will work after a couple of tries. Other times after resetting I won't get the prompt to try again with resuming (the other option is to delete hibernation data and reboot the system) but I will get the usual screen that says that Windows was not shut down correctly (with all the options for safe mode, etc). If I cannot resume and I get the screen with safe mode and all the other crap, I finally log in I get a notice that there was a critical error, in the details I see BlueScreen and other data, but I actually never get a blue screen. In the dump folder, there are no dmp files related to the hibernation hanging.

Anyway, when it happens, I see several Event 18 WHEA-Logger in the event viewer, about 6 of them every time.

What's weird though, is that I literally have NO problems with this computer other than this. The only times it hangs is when I resume it from hibernation. I can play games or run stress tests with or without overclock and the system is 100% stable. But there is some problem that prevents it from resuming from hibernation correctly, so every time I use it is basically a gamble because it has like 50% chance of working.

PLEASE, help me fix this problem. I tried EV... Read more

A:Hibernation works randomly, WHEA Logger Event 18 when hibernation fails.

Nobody knows anything about this problem? Any way to troubleshoot it?

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 41.2

I have encountered this a few times and I thought of collating past experiences of other users on their successful attempt to restore the eco friendly hibernation feature. I personally favour hibernate than sleep as sleep slowly bleeds your battery away.

I just installed a 512GB M4 Crucial SSD into my laptop.

For my case, it happens when I tried to resize the C: partition to a smaller size using a third party software called minitool partition wizard. Windows native disk management somehow restricts the minimum size for C even though I have like 80GBs of free space. After successfully resizing it using partition wizard, i lost hibernation feature.

After searching the internet for solutions, many suggested powercfg cmd but this didnt work for me. I have also tried other recommendations and those didnt work too.

Since hibernation needs to store the OS states and apps into a file before shutting down, I suspected the pagefile.sys got corrupted due to the resizing and did a chkdsk with fix. It found some errors and fixed it. After a successful chkdsk fix, I got back hibernation feature! I also recommend to leave the vritual memory to system managed as I read from other posts that hibernate needs about 4GB of pagefile to hibernate.

Hope this helps others who have similar problems. On the hand if you have successfully restore your hibernation feature, please post your experience here. Thanks!

A:Hibernation issues with Win 7 - no hibernation but goes to login scr

How do I do that? Do I use a the command prompt?

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 41.2

Hey, I recently bought a brand new Tune-Up Utilities 2012 software.I disabled hibernation file using tune up utilities. That time I don't use hibernation function. But now I realized how hibernation is a better option then shutdown. So I renabled hibernation file again using tune-up, as you can see in the screenshot. But now when I hibernate, the computer locks with a blank screen instead of hibernation. Also the file 'hiberfil.sys' is in C:/ folder. What to do now, how to renable hibernation?

A:Cannot renable hibernation. Hibernation not working.

Manually enable it in your power scheme I would suggest.

C/panel > Power Options > Plan (choice) > Change Plan Settings > Change Advanced Power Settings > Sleep (options)

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 38.8

further to my recent post re drivers for my inbuilt webcam after much frustration in trying to find said drivers I decided to source a replacement camera module which I found for ?4.99 on ebay after fitting it hooray as if by magic windows 10 finds my camera & it works great,I didn't think for one minute that it could be a faulty camera but obviously I was wrong,anyway problem over

Read other answers
RELEVANCY SCORE 38.4

Hello guys!

Can I upgrade my :
Satellite L850-188 PSKDGE-01H010Y4

I want to replace my I3-2370M with Intel Core i7-3610QM.
Can I do it?

I want also upgrade my RAM to 8 gb.

Thanks!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 38.4

Hi all,

I really hope somebody could help me please.

I went to turn on my laptop and it wouldn't turn on.
The fans aren't starting up, I have a white mains power light on with no blinking and and also the same with the battery light (white on and not blinking)

I have tried taking the power away completely and held the power button for 30 seconds before replacing battery and mains power to the machine.

I really am getting to a deperate stage as have all my photos of children, family wedding day and honeymoon on my laptop.
Please help if you can.

Thanks in advance.

A:Satellite Pro L850-1EF does not power up

First of all a good news: your personal files on the HDD like pictures, photos should not be affected.

You could get access to the files removing the HDD from the notebook (details here: http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/CRU2603C20000R01.htm) and connecting this HDD to another computer using an USB-SATA 2.5” enclosure.

Now bad news: from my point of few your notebook developed an serious hardware malfunction; maybe its just an RAM module problem… in such case you would need to replace only the RAM modules but in worst case the motherboard could be faulty and such fix could be very expensive procedure.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 38.4

Hi guys,
I'm having these BSODs with "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" bug check code, I tried updating my BIOS and other drivers but the Microsoft guys say that I need to update my power driver but I can't find any in
"toshiba-tro.de"
my specifications are:
Toshiba Satellite L850-B452 (PSKG8V) with Intel core i7-3630QM.
here is one of the mini dumps, the rest are in this zip file:
https://www.mediafire.com/?qhvafd91r34awzx
==================================================
Dump File : 042614-58609-01.dmp
Crash Time : 26/04/2014 11:39:18 AM
Bug Check String : DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
Bug Check Code : 0x0000009f
Parameter 1 : 00000000`00000003
Parameter 2 : ffffe001`eff448e0
Parameter 3 : fffff801`61193930
Parameter 4 : ffffe001`dbff9550
Caused By Driver : ntoskrnl.exe
Caused By Address : ntoskrnl.exe+153fa0
File Description : NT Kernel & System
Product Name : Microsoft? Windows? Operating System
Company : Microsoft Corporation
File Version : 6.3.9600.17041 (winblue_gdr.140305-1710)
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+153fa0
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : C:\WINDOWS\Minidump\042614-58609-01.dmp
Processors Count : 8
Major Version : 15
Minor Version : 9600
Dump File Size : 251,790
Dump File Time : 26/04/2014 11:40:17 AM
================================... Read more

A:BSOD on Satellite L850

Hi

All drivers for your notebook model you can find on http://www.toshibamea.com/en/Download-Files

Your PSKG8V model is listed there. Maybe it sound stupid now but I don't know what the ?power driver? is. If your notebook was delivered with original preinstalled OS I recommend you to set BIOS to default settings and install original recovery image.
After doing this you can test functionality with ?factory settings?.

Post some feedback please.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 38.4

Hi
Model Satellite L850-Y3110(PSKFWG-00F00C)
my laptop specs are i73630QM with 8gb DDR3 Ramand Raedon HD7670M 2Gb graphics in 64 bit Windows 10 pro.When i purchased it was installed with Win8.1 afterwards i manuallyt upgraded it to Win10.Everything was fine graphics is also ok.

From toshiba's website i found that my laptop is not up-gradable to Windows10. Anyway i have upgraded and there is no going back.
So my drivers are now auto updated with windows.

But to find drivers from my OEM's website i checked all toshiba's websites.But most of them does not recognize my model except this website.
In this site also i am not getting any drivers of Windows8.1.Only drivers of Windows 7 is available.

1)I would like to know where i can get these drivers.(Win 8.1)?

Please check with my model number before replying because i have spent many days for this.Again toshiba-india website provides only bios update drivers for my version.
2)So i would like to know whether other L850 model's drivers are compatible with my lap?

Now i will come to actual problem.
From intel's website i am aware that my laptop is having inbuilt graphics intel HD4000.
3)So where is it?
But nowhere in my laptop i can see this display adaptor.I looked into bios also to see whether it is disabled in bios.
And i found that there is no tab in bios regarding display/graphics.

I tried all latest drivers from intel for HD4000 and drivers from AMD for Redon7670M.
Everytime intel's setup driver installation fails.Add de... Read more

A:Support for Satellite L850

Hi there, I know it's been long and you could of changed your laptop already but did you find a solution for this?

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 38.4

As my Hard Disk is broken, how can I install a new OS on the new hard drive? As I boot with my cd/dvd optical drive the installation of windows won't start! I tried toinstall Ubuntu on another Hard disk and there's non problem. The problem is only trying the installation of windows. Can someone help me? Tank you

A:HD Broken Satellite L850-1PD

Hi Geminy,
let's make sure that you:

1) replaced the broken hard drive for a new one that is working fine

2) tried to install Ubuntu linux using your DVD optical drive, and installation were successful (or you just tried to start system from live-dvd and not finished installation to HDD)?

3) put the Windows installation media in your DVD-drive and – what happens? It will not boot from the DVD-disk, it will not start installing windows, it does not see the HDD drive and says there is no place for install… Does the windows installer raport any problems? Do you see any messages? Does it restart by itself?
Which version of windows you try to install? Is it the same version you had on your laptop before the HDD crashed?

Is the new hard disk mechanical hard-drive or electronic SSD type?

Possible problems are with: the BIOS settings (UEFI / CSM mode, secure boot option and so on), with HDD/SATA drivers (AHCI / compatibility…) or maybe simply you have installed Ubuntu on hard drive and now windows has no space to fit there, nor it sees any space as it is XFS/EXT4 formatted by linux. There are also many other possibilities, so please give as many information as you can.

best regards
P.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 38.4

Guys,today i bought new laptop (model in thread title) and laptop was without windows.I installed win 7 64x and i installed "all" drivers. When i go to device manager "network controller" is on "?".I cant install this driver. I went on toshiba's site and choosed this model and still driver doesent work.I think that is wlan driver cuz when i put ma lan cable in laptop internet works.I tried to install driver but i have message" driver not installed sucessuflly" .i rly dont know what to do :S I can try only with windows update... am pissed :S

A:Laptop TOSHIBA L850-13p

Btw i also updated bios.and still nothin.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 38.4

Hello!

Yesterday i have update my Windows 8 to Windows 8.1. For the installation i used no key.
Now i need the key to activate windows but i dont have any one. I tryed to reset my windows to an earlier time but it doesnt work.

I called microsoft for help but they only said that i must get my original Windows 8 key from toshiba.
Can aybody help me with that please?

PS: Sorry for my english.

A:Satellite L850-1K1 - Need Win 8.1 activation key

Hello

I have updated my machine too but there was no reason for any key activation because original Win8 version was already activated.

Can you please tell us which notebook model do you have and do you use original Win8 version that you got with your machine?

Read other 4 answers