Over 1 million tech questions and answers.

MSi MS-1759 GE70 2QE stuck in Aptio setup utility version 2.16.1243 after update

Q: MSi MS-1759 GE70 2QE stuck in Aptio setup utility version 2.16.1243 after update

My MSi laptop is stuck in the aptio setup utility and if i turn my laptop off or try to exit, it will return to the same screen. It has been like this since i updated it to windows 10. please help.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: MSi MS-1759 GE70 2QE stuck in Aptio setup utility version 2.16.1243 after update

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 114.8

I'm sorry if I'm posting in the wrong form. I have a ASUS G75VX I was just finished cleaning my fan filter and went to turn my computer back on when the blue and grey Aptio Setup Utility popped up. I've did everything I could and nothing is working. I tried the Boot, Launch CSM changed disable to enable, Security, Secure Boot Control changed enabled to disabled and F10 to save and exit. It took me to a screen saying "Reboot and Select proper boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key" I don't know what that means. Can someone please help?
 

A:Stuck on Aptio Setup Utility

You might have knocked loose the cables for the hard drive. It is saying it has nothing to boot from and since you were messing around inside it sounds like you may have knocked something loose.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 114.8

my Asus laptop froze and when I restarted it, a screen that said ?Aptio Setup Utility? popped up. I googled it and tried what everyone was recommending:
Select the Boot menu in the Aptio setup utility, select 'Launch CSM' and change to enable

Select the Security menu n the Aptio setup utility, select 'Secure Boot Control' and change to disable

Select Save & Exit and press 'yes'

Hold down the power button until the unit switches power off completely

Switch back on and continually press the F9 button for about ten seconds; this should now allow the unit to boot up into the Windows Recovery menu

Select 'Advanced Start Up' and wait until the recovery menu appears

Select ' Advanced Options'

Select 'System Restore' and select a date prior to when the problem occurred?.

The only problem is that once I switch the computer back on and try to press F9, it does nothing. I get a black screen that says ?Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key? I can get back into the Aptio Utility screen from here but I can?t get into my computer. How can I fix this and get back in???? I don?t know much about computers so I?m totally stuck and I NEED what?s on there for business.

 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 114.8

I was upgrading my hdd to an ssd on my Asus TP300l and I have put the new ssd into the computer, but when I boot up the computer, it seems to be stuck in Aptio setup utility and I have read a few instructions online on how to get out of the setup utility but they aren't working. Please help as soon as possible
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 114.8

I have an Asus laptop and I got the notification that I can upgrade to Windows 10 if I wanted to. So, I clicked to update it and it did and when I restarted it, my mouse pad would not work. I was able to go into programs and click repair for the mouse and then it worked. I used my laptop for a few minutes and everything was fine and then I closed it and set it aside. Later that day, I opened it and I clicked on Chrome and I got the hour glass. I waited for a few minutes and nothing happened. So, I pressed and held the power button down to turn it off and turned it back on a few seconds later.
When I turned it back on I was at the Aptio Setup Utility screen and no matter what I pushed, I couldn't exit. My battery died and so I plugged it in and turned it back on. This time it said that it was being diagnosed. After a long while, it said they couldn't fix it and gave me the option of restarting it or advanced options. I clicked advanced options and chose to go back to Windows 8.1 hoping that it would return to normal. After that, I assumed it was doing that and I left it to make lunch for my son. When I came back to it and it had been awhile it was just a blue screen and was like that for a long time, so I again shut it down.

I went online and did a search and someone said to enable the launch CSM on the boot section and to disable the secure boot menu and then to restart and I would be able to get to the advanced options/recovery screen. So, I did do that and was ab... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 113.6

I?ve been stuck on this screen all morning I?ve tried many things I have an Asus X200M if you recommend to launch csm I don?t see that or have that. Please help before I get my butt whooped.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 110.8

I have a Dell Inspiron 5000 series laptop that keeps getting stuck in the Aptio utility loop and BIOS stuff and doesn?t allow me to load Windows 10 successfully. The other day my PC randomly had a blue screen of death and crashed and now it?s preventing me from getting back to my OS ever since. Sometimes upon booting it loads a PCI white screen saying ?Hard drive not installed.?

I ran the ePSA diagnostics to check and scan the system, but it only keeps saying it finished the tests with a yellow caution sign next to my hard drive. Is there anything I can do to get a successful boot? I just don?t want to lose everything I was working on.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 93.6

Hello I am stuck in an Aptio Setup Utility menu loop and everything I have tried has not worked to get me out of it I was hoping maybe someone on here could help me figure it out
 

A:Aptio Setup Utility

I see you've marked your thread as Solved, what ended up resolving the issue?
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 93.6

My new Asus s550ca cannot get past the Aptio Setup Utility. I have tried f10 and forcing shutdown but it still pops up. How can I get this to go away?
 

A:Aptio Setup Utility

some on it here

http://www.justanswer.com/computer/...l-not-exit-aptio-setup-utility-everytime.html

run the h/d makers diagnostic on the hard drive
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 93.6

Hi, I've got a P34 gigabyte running on w10 and can't exit from aptio setup utility and not too many options available in the menu boot

I've got 1 ssd (system) + 1 hdd, none appears in the screen

Yesterday, I updated nvidia drivers before shuting down the laptop

Any help would be appreciated

 

A:aptio setup utility

Sorry, my HDD is recognized but serial ATA port 0 is empty
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 93.6

I am stuck on this page and unable to go back to my desktop no matter what i do.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 92.8

http://web.archive.org/record/http:/...bios5.jpg?Sf=1
http://web.archive.org/record/http:/...tings.jpg?SF=1

Hello. Please forgive me for this off-topic-post, but i would like to tell everybody, why i really like APTIO Setup Utility, the best BIOS-Settings.


The great advantage is not only the great user interface and the accurate help descriptions (that Ins?deH20 also has), but what i really love is:
The APTIO Setup-Utility does have ?Boot-Override? in the Exit-Tab‼
I don't have to press F12 to override. I can simply go to the BIOS-Settings. And if i am inside of the BIOS-Settings, i can simply override without exiting the settings and press F12. That's Aptio's greatest advantage. My Samsung 700G7A-S02 does also have APTIO.
Aptio Setup Utility Screenshot:


Other Setup Utilities:



Disadvantage: If Windows is hibernated, DualBoot (e.g. Hiren's Boot CD) is not supported, which did already cause a problem. But other BIOS-Firmwares do also not allow DualBoot with hibernation.

Please note, that this is no sneaky advertisement. This is just my opinion. The screenshots are not from my Computer.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 92.8

Hi
I bought a new laptop (Asus x75a) and when I received it I turned it on and it went into the aptio setup utility so I set the time and date and went over to save and exit only to return to the same screen. I've restored defaults and loading optimised settings but it always returns to it.
I disabled secure boot and enabled csm and this time it loaded the asus screen and went to a black screen saying reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device.
It should be preinstalled with win8 and no where in the user manuals does it detail the setup utility.
I've searched the web for a solution but I'm yet to find one. I've contacted the seller but I thought whilst I wait I would seek help here.
Any advise would be greatly appreciated

A:Stick in aptio setup utility

http://www.asus.com/us/Notebooks_Ultrabooks/X75A/
In the Appendix section of the User Manual...
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/X75A/E_eManual_X75A_VER7748.pdf
under Operating System and Software are the System BIOS Settings details.
 
Possibly set the BIOS to Defaults then refer to the section Recovering Your Notebook PC Using Recovery Partition.
Perform a full factory recovery.
 
If it is a NEW laptop it should be covered under a Manufacturers Warranty and contacting ASUS support would be a good move.
2-year limited International hardware warranty. *different by country
On-line problem resolution through web interface (BIOS, Driver update)
OS (Windows® 7 ) install/uninstall consultation
Bundled software install/uninstall consultation
ASUS software supporting
 
http://www.asus.com/support/images/pdf/e8549_nb-warranty-card_148x105mm_final_0827.pdf

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 92.8

hi, am a new member, I have this a problem exiting the aptio setup utility on my toshiba satelite pro Which has never happened before, some weeks ago,it started has a new computer on its own and happen to lose all my files, and now am stuck in this setup utility, I can't exit no matter How hard I try...thanks.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 92.8

Have a brand new Asus X75A.

Attempting to connect my Android phone to the laptop via USB with no success. After having my father do a reboot it seemed to not connect but not affect my documents and other saved files.

Now after the 2nd attempt to connect both devices the Aptio Setup utility screen pops up.

I don't want to exit unless I can be assured that all the documents and data I have will not be removed!

Please help!!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 91.6
RELEVANCY SCORE 91.6

Whenever I turn it on, Aptio Setup Utility comes up. I tried loading setup defaults but it didn't fix anything. I don't know what is wrong or how to fix it

Read other answers
RELEVANCY SCORE 91.6

hello. New here. I have a Asus laptop running windows 8. When I boot up the laptop it pulls up a ?Aptio setup Utility? screen with all kinds of options on it. I?m trying to just get the laptop to get to the home screen. When I click save and exit it just comes back up any guidance would be so great full.

Thank you
 

A:Aptio setup Utility screen when booting

Use the right/left arrow keys to select Boot at the top of that screen and post a picture of the resulting screen please.
 

Read other 15 answers
RELEVANCY SCORE 91.6

How do I reboot a Asus windows 10 I think it is I need your help asap please give me a call 6672007582
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 91.6

Alright, my computer always shows the Aptio Setup Utility and won't bypass the feature. The launch CSM isnt working and I can't enable it due to Aptio Setup Utility keep on popping up.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 91.6

Hi everybody, I have a small big problem: my laptop asus is blocked on aptio setup utility in the sense that every time I start it it redirects me to this menu. Why it's urgent: it's because I do not have access to my 2 OS window10 / ubuntu that contain important files for my studies that are happening right now. So, it is of paramount importance that I can solve this problem.

Then I tried some stuff for sure. In fact, there is a lot of result on google on this problem, but it's still the same solution: disabled fast boot, enabled launch CSM and do F10 or F9 at startup (I even tested F4, F5, F6, F8) and nothing works. If you do little research you will come across a solution has kind 10 steps of microsoft, bah the one does not work.

Then I tried to boot the Ubuntu installer on my USB key, but I can only test ubuntu without installing or installing it, but I want to access my old data. I then did the same for Window with the Window installer that offers troubleshooting. I tried the restore options but it asks me to select a system at startup but that's exactly what I do not have access to. Then boot diagnostic tool, good jme recalls more of all the options, but roughly there's nothing that works.

Finally I have to type on the console: bootrec / RebuildRbc and it says that it detects no installation windows, suddenly, it is a trick with the hard disk literally.

How I had this problem: I switched off my computer under ubuntu.

My laptop configuration... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 90.8

Last night I woke up to find that my computer had on its display the aptio setup utility. I had never seen this before and turned off my computer. I restarted it in safe mode and after about 5 min or so my computer went to the blue screen of death for like a second then to the aptio setup utility. Now, before this happened I had been downloading files from utorrent for like 3 days straight as well as watching some on my computer (which is an Asus G55vw), so I'm not sure if this is maybe a virus of some sort? Or didn't know if my computer had been working too hard for the past too days? Either way I have no idea what to do and was wondering if I could get some help! Im on my gf's computer right now and still staring at the aptio setup utility screen.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 90

Hi.

I have an Asus laptop, model X551C. My laptop was working fine until recently when i switched it on and it asked for a password in a strange screen. (See screen shot below)
When i entered my normal password it took me to this screen.
If i press any button it just repeats the message and does nothing. When i first noticed the strange password screen it took me here.

To the aptio setup utility screen. I looked online and read that my boot up order may be wrong so I tried to resolve it by going to the boot menu section of aptio this is what I see.


It doesn't appear that my hard drive is listed (I may be wrong) I have tried everthing to get it to start Windows with no luck.

I may have some of the other menus configured wrong not sure.

Does anyone know what may have caused this and how I may fix this frustrating issue ?

Thanks
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 89.6

Greetings forums!

Firstly, thanks for taking the time to read this post. I've done my best to google, try everything I possibly could imagine and still things aren't going my way - you're my biggest hope!
Background information & my probable earlier mistakes
The computer in question is an ASUS K55D that, used to, run Windows 8.1. Since this OS did not cooperate with our home network I decided it was a good idea to install Windows 7.

Long story short it doesn't boot via USB or DVD so I try to do it from inside W8.1 (under the presumption that it'd install it on the same disk and do the "Windows Old Folder" thing) - works fine until the reboot when it forgets about the installation, then goes into a weird boot loop that finally ended up in continuing to install W7.
I let it finish and, lo and behold, the computer crashes and boots into chkdsk (or some similar utility) claiming there's loads of issues. Que a long time of non-sensical information (did not look like any tool I've ever used before) and a lot of error messages (this is in post, by the way) that lasted for a few hours. So I decide to reboot again.

Suddenly the laptop decides it DOES want to boot into the DVD, since it can't get into W8.1 anymore. I try to install but when I try to select my newly formatted HDD it gives me "cannot install to partition of the GPT format".

So I press "delete" in the hopes of my computer understanding that ... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 89.6

Hello,

was long time member unfortunately it seems that my account got wiped? Or im assuming you guys have some cap on non-active accounts.

Non the less, im here about my x751s. Today i turned it on and it made 5 rapid sequential beeps and goes straight to the BIO's menu.
Ive tried launch csm route, but that gives me the " No bootable driver" error, On startup ive tried esc, f1, f8, f9, f10, f11, f12 none of them work.

I opened my laptop and looked around, safely unclipped the mother board connections and nothing looks out of place i unscrewed the HDD it looks good none of the small slits are moved and the pins are also fine.

Any ideas?

Thank you,
David
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 72

My computer is stuck here. It responds to nothing, help

A:stuck insydeh20 setup utility

If the three finger salute doesn't work, go into the bios and reset to original config.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 72

my computer is stuck in cmos setup.I have xp pro and I haven't added any new hardware. rebooted and it cmos came up.PLEASE HELP!!!
 

A:stuck on cmos utility setup

Please don't post your question more than once.

http://forums.techguy.org/windows-nt-2000-xp/789706-stuck-cmos-utility-setup.html
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 71.2

Hi, I'm stuck on the com utility setup screen. I haven't changed ant drives or made any other changes. I rebooted and it popped up no error messages. PLEASE HELP!!!!
 

A:Solved: stuck on cmos utility setup

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 71.2

System Specs
Brand: Asus
Model G1S-1A
OS: Win 8 64bit
Processor: intel core 2 duo @2.3 ghz
RAM: 2 GB
Video Card: Geforce 8600M GT 256 mb

Problem:
it was all okay back then i was working with my document on ms office then i had it on sleep the next day when i opened it it was still okay then i decided to shut down my system then run off to work when i got back and turned on this laptop it just won't get passed the bios setup its like this

Open system->asus rog plays with the logo-> then it will enter the bios set up ->when i exit it it will reboot and the process repeats .

What I tried so far
-Made a bootable USB installer of windows 8 and tried to configure the bios to boot from there, nothing it just wont get past that setup utility so its a no go
-tried the bios recovery by pressing CTRL+Home button then powered it up and it restored the bios successfully - nothing happened to the issue
-tried flashing bios to latest version of bios via usb and ez flash nothing happened
-Tried resetting to manufacture defaults of bios nothing
-Tried pressing ctrl while its booting up windows error recovery pops up got two options
start windows normally or startup recovery
when i press start windows... logo appears then it will restart and go get stuck at the bios utility again
if i press recover still the same
* yes hard drive is still detected and no problems so far

any suggestions?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.8

I have an ASUS model x200ca notebook. Its less than 6 months old. Its windows 8 touchscreen. Out of nowhere, when i start it, it goes directly to the "aptio set up utility". it is stuck in that loop. hitting any function keys as it starts doesnt help. any ideas of how to free it up, or recover it? thanks
 

A:Solved: aptio set up utility

Possible solution here - http://www.transformerforums.com/fo...book-t100-help/40382-aptio-setup-utility.html
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 70.8

i have a very serious problem about my pc every time i start up it come to aptio utility set up.this happen when i was cleaning the dust inside the cpu i did not do anything inside i only clean the dust but after that when i start it comes w/ aptio utility set up and i cant exit this to normal window star up..please help me guys i want to run my pc normally...thanks

A:aptio utility set up cant exit

Some how there must be a change in your bios. Aptic Setup is the name AMI uses for the setup program built into your bios.

You will need find the proper key to press when starting your Acer to enter the bios. Maybe something has been changed but the change was never saved.

You might choose Save changes and reset, Discard Changes & exit, or Restore Defaults.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 68.8

Asus Q502LA

This started last night, I was playing a game on steam when my computer froze. It then went to a blue stop screen and said it needed to reboot. It took to long so I did a manual shutoff by holding the button down for 10sec. Well after that, all I get is this screen. Any help would be much appreciated. I believe it's windows 10, but might be 8.
 

A:Wont boot past aptio utility screen

That the BIOS screen. Simply "save and exit".

If it doesn't boot into Windows, provide further information on what happens next.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 65.6

Hey my name is Mendy and for the couple of months I been having trouble with aptio setup utility I am stuck on it and cannot exit out .
I have tried everything and dont want to go to the store because it cost money and if there is a easy way of fixing it , it would be waisting my money for a easy solution . so please help .
Thank you ,
Mendy
 

A:Aptio setup ultility

Make and model of this machine just might help us help you?
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 65.2

I just bought my Ideapad, and recently received the subject update to be installed, but it gives me the option to continue or cancel. This confuses me -- since I'm given the choice to install something, do I need to install it or not, and should I always allow these updates to be installed, even though I don't know what is being installed? Thanks for any help/response!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

My laptop has been stuck at 91% for over an hour.  The command prompt has the firmware update utility open and nothing is happening.  It says not to exit or turn off but this has been going on for a very long time.  The computer is Win 7 460S


























Capture.JPG ?38 KB

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

My laptop has been stuck at 91% for over an hour.  The command prompt has the firmware update utility open and nothing is happening.  It says not to exit or turn off but this has been going on for a very long time.  The computer is Win 7 460S solved the issue had to reboot the system and the second time it worked. 


























Capture.JPG ?38 KB

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

Hi,
i have an asus s2ooe, my daughter knocked it off the table and i had to use the trouble shoot recovery. something obviously went wrong. it now loads on aptio setup and goes no futher.. i don't know what to do to try and fix this, or even if there is anything i can do to fix it. i can't really afford to pay to have it checked and then pay for any other repairs that may be needed. so any advice would be much appreciated. thank you.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.6

How to enable hardware virtualization in Aptio Setup Utility?
I am not able to enable it in BIOS.
I want this because while installing Androin 4.4 in Virtualbox it is giving some error.

I have also uploaded Speccy CPU configuration which states that virtulization is supported and few pics of my BIOS.
Thanks.

A:How to enable hardware virtualization in Aptio Setup Utili

Hello,

Most important question: What is the error? We're not all-knowing here.
It might not be VT-x related at all, Android should be x86 in a VM and expect it to act weird.

Check the Virtualbox forums for specific details.
But a bit more on the VT issue:
I got a pc (here Medion) with Aptio as well. Problem is that I have AMD cpu on this one so the comparison won't help much.
Here the BIOS reports virtualization is on, I think. If your pc is new this year/last year, than VT-x should normally be on by default.

BUT: here Speccy says virtualization is disabled as well! Be careful, it might be a false warning. I can use virtualization in Virtualbox: the tab is enabled and I don't get any errors/warnings. So VT is ON even if Spaccy says it isn't. Check multiple sources to make sure.

Actually a good place to look is the VM log: Vbox.log in the VM folder: I see in my case AMD-V is used so virtualization is enabled.

Code:
00:00:03.677075 HM: Using AMD-V implementation 2.0!


In your case for Intel you should search for VT-X because it will report it ON or OFF.
Sorry, I'm not on my Intel machine at the moment but the previous lines should tell you what you need.

Good luck.

Hopachi

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

My Asus computer is stuck in the Aptio setup utility screen. (American Megatrends version 304). See screen grab

I have tried removing battery and power. Any tips on how to extract it from this screen?

Thanks in advance.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 62.4

Bought a new laptop with preinstalled win8, didnt like it, went into laptop bios, think i deleted some drivers or commands to get me into windows 8 agian.
dont see any driver options\boot options pritorities and cant add new ones

think i deleted the deafult one
have notting under boot options
once i starte the the machine it goes right to the bios
the boot devise driver into windows i think is missing
help ?
unrelated images not mine, but kinda looked like this:
http://img5.imageshack.us/img5/9181/bios1.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/7666/bios2y.jpg
thnx

A:Stuck in aptio windows8 bios, dont see any boot lines

Look for an option to Reset Your BIOS To Factory Defaults. If that doesn't work, consult your owner's manual for other options (clear cmos, reflash bios, etc). I'm assuming you did not delete anything in Windows 8 (or from the physical hard drive directly) because you only mentioned bios access.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 60

I have looked at various "solutions" through Google, seeing various threads here, on MS forum, and Reddit.

I tried the MS media tool, and got the same error as Solved Windows 10 Pro, version 1511, 10586 update fails multiple times - Page 2 - Windows 10 Forums

I tried a MS post http://answers.microsoft.com/en-us/w...2-fc804b200658
stopping/starting the services (catroot one said access denied, another either didn't say anything or was already stopped/started), which seemed to just remove the entry from the Windows Update window. After that it downloaded and wound up just being stuck again at 25% while I slept.

Windows is on my SSD. There is nothing special about my computer used for general and gaming use. All I have connected are the basics: USB keyboard/mouse/webcam/mic, monitor, non USB headset. I just have Windows Defender and basic Malwarebytes (manual updates and scans) as anti-virus on my computer.

This only started to do the forced restarts without my able to change dates a couple days ago. I have had defer updates on since installing Windows 10 a year ago, being notified.

I have tried sfc /scannow, update troubleshooter which can't find a problem...

Updating post after I try the Tech Bench method:

edit - I also have 177 GB free on the SSD.

edit - I am redoing the MS tool. I first redid the MS forum post of stopping those services but I didn't turn them back on (still have access denied on catroot, and I had to delete the old folder before renaming an... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 59.6

I have been trying for a full week now, to no avail. Whenever I apply the update, it goes to the "Restarting" screen...and gets stuck there indefinitely. Even after a few hours, it's still on that screen. So ultimately I have to force shutdown my PC (after which I can use it as per normal). I also do not believe I have any malware on my PC (have scanned multiple times with Kaspersky just to be sure).

I had updated to Windows 8 > 8.1 > 10 on this same PC before and never faced a single issue. I also never mess around much with default system settings.

Meanwhile, for my laptop, the update went extremely smoothly.

So can someone please help me out here?

Thanks!

A:Windows 10 fails to update to version 1511 (10586), always gets stuck

Originally Posted by himmatsj


I have been trying for a full week now, to no avail. Whenever I apply the update, it goes to the "Restarting" screen...and gets stuck there indefinitely. Even after a few hours, it's still on that screen. So ultimately I have to force shutdown my PC (after which I can use it as per normal). I also do not believe I have any malware on my PC (have scanned multiple times with Kaspersky just to be sure).

I had updated to Windows 8 > 8.1 > 10 on this same PC before and never faced a single issue. I also never mess around much with default system settings.

Meanwhile, for my laptop, the update went extremely smoothly.

So can someone please help me out here?

Thanks!



Disable (preferrably uninstall) your Antivirus utility before attempting the upgrade.Restart a few times then try again.Disable General USB Devices (example - Smart Card Reader).If you are using a SCSI hard disk, make sure you have drivers available for your storage device on a thumdrive and it is connected. During Windows 10 setup, click the Custom Advanced Option and use the Load Driver command to load the appropriate driver for the SCSI drive. If this does not work and setup still fails, consider switching to a IDE based hard disk.Perform a clean boot, restart then try again.If you are upgrading using the .ISO file, disconnect from the Internet during setup, if you are connected by LAN (Ethernet) or Wi-Fi, disabl... Read more

Read other 0 answers
RELEVANCY SCORE 59.2

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.1
OS Version: Microsoft Windows XP Professional, Service Pack 3, 32 bit
Processor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.20GHz, x86 Family 15 Model 6 Stepping 2
Processor Count: 2
RAM: 2047 Mb
Graphics Card: ATI Radeon HD 4300/4500 Series , 1 Mb
Hard Drives: C: Total - 476929 MB, Free - 235874 MB;
Motherboard: MSI, MS-7518, 1.0, To be filled by O.E.M.
Antivirus: McAfee Anti-Virus and Anti-Spyware, Updated: Yes, On-Demand Scanner: Disabled

Okay so, I don't know if this matters but, I'm currently running my system in safe-mode with networking so it wont reboot on me.

So, a few days ago, in the middle of watching Red Riding Hood, my computer rebooted. Since then, it's gotten to the point where the computer reboots every few minutes, any time I log on and try to run anything, be it virus scans or whatever. And if I don't try to run anything, it will work for awhile then freeze up at which point I'll have to do a hard reboot. In safe mode, I've run both my virus programs, McAfee and Malwarebytes. Neither come up with any viruses. However, when I run CCleaner, it seems to come up with a couple of windows related issues, which it says it fixes but, it doesn't solve my issue.

So figuring windows got corrupted somehow, I wanted to reinstall. But BIOS doesn't recognize my dvd rom.

Once IN windows, it recognizes the dvd drive and installs it, but when I look at the device manager, it's installed ... Read more

A:Computer IssuesTech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.1 OS Version: Micro

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 59.2

Hi,
I have just deleted @BIOS because I just read where it has no known benefit, I did this because my system is running is slow .

In Facebook the settings have altered so I cannot access the title part of frames to click on or the bottom of friends list to see the content,

Also the pages in general have this stupid advertising called Discovery that keeps coming up across the bottom of page

Also there is advertising that keeps coming up over the images of items for sale, this is adverting similar items
Can you please advise how best to get rid of this unwanted advertising and correct other issues please.
Thank you
 

A:Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2 OS Version: Microsoft Windows 7

Read other 14 answers
RELEVANCY SCORE 59.2

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows XP Home Edition, Service Pack 3, 32 bit
Processor: Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz, x86 Family 6 Model 28 Stepping 2
Processor Count: 2
RAM: 2039 Mb
Graphics Card: Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family, 128 Mb
Hard Drives: C: Total - 152616 MB, Free - 111770 MB;
Motherboard: Hewlett-Packard, 1468
Antivirus: Avira Desktop, Updated: Yes, On-Demand Scanner: Enabled I HAVE MICROSOFT ESSENTIAL AND NO TRACES OF AVIRA ANY WHERE. Cannot understand why appears Avira.

After having troubles to update AVG 2013, I uninstalled-imstalled-uninstalled it and tried both with Avira and currently Microsoft essentials. After that, I have had anykind of troubles as generel alleatorilly slowness, crashing PC at tyring to close programs, unusefullness of upper right usual three butons (being necessary to go to task administrator), unfilling of desk icons, Revo charging extremely slow, etc. The last troublle (this is not new) that I cannot update net work frame and it appears a windows asking me for looking for a path (the file they need is in C:\ but in a different chain that proposed by them [I cannot fix it]).

Cookiegal, a wonderful person and most acquainted people has been helping me with all types of fixing, cleaning, etc., but I think these troubles above should be asked here.

Last searching was with Malawarebytes that disclosed nothing bad (I performed reciprocal exclusions with Microsoft essentia... Read more

A:General troublesTech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2 OS Version: Micr

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 59.2

I have an HP Pavilion Laptop, Windows 7-64bit.
My WMP11 does the following:
1. It clones music titles...even in front of my eyes.
2. Music files disappear.
3. Titles are now assuming wrong names even though content remains.
4. My music files come from my Music Library. Those have not changed or cloned..

5. I deleted WMP11 and re-installed...but all the above errors returned.
6. My Library files are skewed. Music is mixed with Video and with Documents and all around. Why? I dunno.
7. My music library is around 25GB; but it changes with the losses mentioned in #2 above.
8. I tried RealPlayer but their format leaves a lot to be desired by me. Also, it keeps requiring Flashplayer and no matter how many time I download it, it asks for it again.
9. I am 80 years old, not very computer savvy and I'm blessed with Parkinsons. Music is my hobby.
10. HELP.....PLEASE!
 

A:Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2 OS Version: Microsoft Windows 7

Read other 8 answers