Over 1 million tech questions and answers.

M93z PXE booting

Q: M93z PXE booting

I am currently trying to PXE boot an M93z, however I get the error "NBP is too large to fit in free base memory". In BIOS, Boot Mode is set to Auto, while Boot Priority is set to UEFI First - which is the working configuration on a number of other Lenovo computers.What is the cause of this issue, and how do I solve it?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: M93z PXE booting

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 43.6

Hi group!Little trouble here. We are trying to enable VT-x technology on our M93z AIO and can't seem to get a straight answer. Is this even possible? We've tried every possible BIOS update. Nothing appears to be working. Maybe someone here can help. Thank you!

A:ThinkCentre M93z and VT-x

Sorry and we may have forgotten to mention we are using Windows 7 enterprise.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 43.6

HiI am testing BIOS update during a Task Sequence using SCCM and I need an older BIOS version in order to test.But I cannot find it under "BIOS" on the support page:http://pcsupport.lenovo.com/dk/da/products/DESKTOPS-AND-ALL-IN-ONES/THINKCENTRE-M-SERIES-DESKTOPS/TH... Could you provide a link for older BIOS versions?Thanks in advance. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.2

I'm trying to find out if I can get a digital surround sound output from my M93z. As far as I can tell there is only one digital audio output native on this PC - the DisplayPort audio connection.  This shows up as Intel HD Audio in the driver list.  I am running Windows 10 x64 and have updated all of the drivers and utilites from Lenovo using their tools. I have had my DisplayPort connected to my TV through the Lenovo supplied DisplayPort to HDMI dongle.  I recently purchased an HDMI audio extractor, one with a switch where you can have it request the PC to provide it with 5.1 audio output.  Even with the TV disconnected from the audio extractor the PC sees the audio extractor device, so this should eliminate the TV from the setup. I know that the PC will only output the audio format that it has to play from a particular program.  However, when I go to Playback Devices and check the properties of that audio connection it states that the maximum supported channels is 2.  I would expect that if everything is being detected correctly that it would state 6 or 5.1 or something like that. (Yes, I realize there are other options to try and get this to work.  Before anyone suggests to purchase a USB sound card please try to answer my question below or help solve my problem.  Changing to a USB sound card is not what I'm asking about here.) So my question becomes: Does the Intel HD Audio device that is built into the M93z... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.2

We got in office new AIO ThinCenre M93Z. When turning on the PC, there is no noise at all; however after working 2 hours, the noise of fan drives everybody in room crazy. It not so loud, however it sounds like wind around the blocks in autumn and the noise is not at same frequence but always going up and down, depending on speed of fan.We already checked internet for ours, nothing helped. The CPU temperature is about 40 degree celcius. The tool fanspeed cannot detect the fan, in bios we already put to "acoustic" (sounds like a joke for this setting).We would be so happy if anybody could help! For Thinkpads, there are special tools for fan control; however there seems to be nothing for Thinkcenter AIO PCs. If it would be a private PC - no problem to open the case, put better fan inside; however it is new brand new PC from company and we cannot do hardware modifications. 

A:M93Z AIO fan noise is terrible ; help please!

Hi there, I also bought a Lenovo M93z and the fan drives me crazy.It's a privat computer and I've opened it. But there is nothing you can do. I also tried the program Fanspeed. But the same problem. It can't find my moherboard. Throughout the internet I found nothing exept following information:http://support.lenovo.com/en_NZ/research/hints-or-tips/detail.page?DocID=HT081544&rd=news The problem for me, I don't know if I really can use this bios. When I search through the driver update page. I doesn't show me the same bios. I'm using at the moment the version "FEKT80A". Could you please tell me if you could solve the problem? Thank you very much

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 43.2

Would any significant problems be expected if I was to try to run my M93Z off of a modified sine wave inverter? I know that pure sine wave inverters are recommended, but it also sounds like a lot of desktop computers have components that monitor and smooth out the power input anyhow. I don't intend to use anything too heavy like video games, just a lot of Excel. Any thought woukd be greatly appreciated - thanks in advance!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.2

I have a older model M93Z and i am in my office with my wife on her HP touch screen desktop , our internet goes out and she says we can use the neighbors and she logs onmto his wifi with the password , and i go to my avaiable wifi networks and it does not even show up on my  Lenovo  are there settings i am missing or is my wifi adapter just weak   please help me understand this

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.2

Hi Everyone, I'm installing an extra 8GB in my ThinkCentre M93z. There's only 4 GB now so there's en extra slot. I have found 2 different 8GB RAM from Crucial 1. Crucial 8GB DDR3L-1600 SODIMM CT102464BF160BConfiguration ID: CT4508270DDR3 PC3-12800 ? CL=11 ? UNBUFFERED ? NON-ECC ? DDR3-1600 ? 1.35V ? 1024MEG X 64 ? 2. Crucial 8GB DDR3L-1866 SODIMM CT102464BF186DConfiguration ID: CT4508265DDR3 PC3-14900 ? CL=13 ? UNBUFFERED ? NON-ECC ? DDR3-1866 ? 1.35V ? 1024MEG X 64 ? I have seen some tests and even though one is faster there really doesn't seem to be a difference in spped. Are there other considerations or should I just buy 1. above? Thank you for any input. Roligan

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.2

I have Lenovo ThinkCentre m93z All-in-One desktop in for work, and I have my own laptop I bring it with me some time.I connect my laptop to work's desktop using VGA cable and press the little button in the side of screen to view  the laptop in bigger screen to do very private work sometimes.
 
My question is: Is it possable for anyone (IT admin, hacker or whoever...) who able access to work's desktop, can he/she views my laptop screen?
 
Mod's Edit: System model added to the front of Subject line to improve visibility / clarity and moved post to the correct forum.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Hello all Is it possible to use my Lenovo M93z (10ADA00WAU) as a 2nd monitor for my PC? I already know you can switch to monitor mode, but I'd like a confirmation that it will work with my PC, monitor & configuration. Some info about my configuration: It's not a Lenovo PC, I built it myselfAlready have a monitor, I want to use the Lenovo M93z (10ADA00WAU) as a second monitor. For reference the monito I already have will be called "AOC".Both displays are 1920x1080.  AOC monitor is of 75hz refresh rate. Lenovo display is 60hz.AOC has freesync enabled, Lenovo doesn't.I'm using DisplayPort for the AOC monitor and HDMI for the Lenovo display.The PC CPU platform is Ryzen, GPU is radeonNot going to use full screen on both monitors at the same time. Just the AOC going full screen and I use the M93z as a secondary for browsing etc.Thanks!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

I am looking for a ACPI\LEN4001 driver for M93Z All in one system. Found this page: http://support.lenovo.com/en_US/diagnose-and-fix/detail.page?DocID=HT071645Does nto help.Tried this driver: http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS029250Does not work.Why Lenevo would not offer SCCM package for the latest All In One model??????? Thanks for the help.













Solved!

Go to Solution.

A:M93z All In One ACPI\LEN4001 Driver

Can anyone from Lenovo respond to this question?  

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Every now and then, the screen for my M93Z will become very fuzzy and the colours will skew towards green(ish). Sometimes, temporarily shutting off the screen fixes the issue, sometimes even switching between programs helps (if say one program was a full screen isntance and then the screen goes completely black while switching). Any idea how I can solve this? I am wondering if it's an overheating issue, a graphics issue, or a driver issue... Next time it happens I will take a picture and try to upload it on to here... I tried to screen shot it when it happened but the screenshot picture looks normal :/

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

So I just opened the back and sprayed a 4oz can of compressed air on the fan and areas around the fan. It did work somewhat. It is now quitter but still not enough.  Do I have to unscrew parts inside and dust beneath them?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Running Win10 Pro 1709, the FEKT9DA update for the M93z slowed my system way down.I reverted the BIOS, things sped up again...I applied Microsoft's microcode update from https://support.microsoft.com/en-us/help/4090007/intel-microcode-updatesand I didn't lose speed (at least in my usage) and I am now fully protected.Just an FYI for anyone who has these machines.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

After I installed a msata ssd(intel 525) on my machine,the machine does not recognize the ssd(also in the BIOS).Does M93z not support msata ssd?i touch it is hot.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Good morning! Is there a specific software extension that allows the mic mute button to work?  I'm assuming this somehow got wiped out with a fresh install of Windows 10, but the service bridge/website has not returned this functionality as far as I can tell. Thanks! - Nathan

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

Buen día a todos Le monté una imagen de win7 pero al reiniciar el equipo se queda en el logo y no arranca pero si le desconecto el teclado funciona bien lo vuelvo a conectar y trabaja perfecto ya lo cambie de puerto usb y cambie el teclado pero sigue igual que puedo hacer gracias por su ayuda 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

So it is an all-in-one, so that is already 1 monitor. On top of that I would like to add 2 more 27" monitors, making a total of 3. Is that possible? I tried it, but it doesn't recognize the 3rd. I think it might be the outlets that are screwy. The VGA doesn't seem to work well.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.4

Working with an M93Z (model 10AF), currently on Win7. Started the Win10 upgrade but the installer said Intel HD Graphics 4600 won't work. Yet I see Win10 drivers for that card on both the Intel and Lenovo sites. Why is it throwing this warning?  Thanks, Mark

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.4

We recently purchased 5 ThinkCentre M93z's to complement the 100+ E93z's that we currenlty use in our school district cafeterias. These computers have Windows 7 OS and the only other software we install is Meals Plus software to track students and food purchases. These computers have a Genovation Mini-Terminal model 905-S version 7.20 keypad attached that can either scan a student's ID  card or they can punch in their student ID number to purchase their meals and we install the latest driver for that device. With all 5 of the M93z's we purchased the computers will hang at the Lenovo splash screen (most common) or hang at the Windows Startup screen at the point when you first start to see the colored balls appear. It will stay stuck at this point until you unplug the keypad at which point it will finish booting up.  At point you can plug the device in and use it but once you restart it it will hang up again.  This happened no matter which USB port you use (two on the side or the four on the back). We have never had any issue with the E93z computers. 
 
I have updated the bios. I have removed and reinstalled the lastest USB drivers for this computer.  The bios is set to start up from the hard drive. USB is not one of the startup options.
 
It conistently does this with all 5 of our M93z's.
 
Any suggestions?
 
Thanks for any help you can provide.
 
 
Mod:   edited Subject line to clar... Read more

A:M93z: hanging at startup with USB Keypad plugged i...

I've had the ThinkCentre M93 since July 2014. I run it constantly and have only shut it down a dozen times. When I first went to restart the computer, it only got as far as the Lenovo splash page. It would freeze, I would hold the power-on button for seven seconds, it would shut down. Doing this three or four times, and finally it would start windows and I could use the pc again. Suffice it to say, because of this problem, I rarely turn off the machine.A couple of times I used the OS Recovery Disc that I got with the pc purchase. It has helped a few times.But I feel like there is no true solution yet. Everything I try that works is really just luck. Anyone else having this issue? And found a solution yet? Thanks.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 42.4

We recently purchased 5 ThinkCentre M93z's to complement the 100+ E93z's that we currenlty use in our school district cafeterias. These computers have Windows 7 OS and the only other software we install is Meals Plus software to track students and food purchases. These computers have a Genovation Mini-Terminal model 905-S version 7.20 keypad attached that can either scan a student's ID  card or they can punch in their student ID number to purchase their meals and we install the latest driver for that device. With all 5 of the M93z's we purchased the computers will hang at the Lenovo splash screen (most common) or hang at the Windows Startup screen at the point when you first start to see the colored balls appear. It will stay stuck at this point until you unplug the keypad at which point it will finish booting up.  At point you can plug the device in and use it but once you restart it it will hang up again.  This happened no matter which USB port you use (two on the side or the four on the back). We have never had any issue with the E93z computers. 
 
I have updated the bios. I have removed and reinstalled the lastest USB drivers for this computer.  The bios is set to start up from the hard drive. USB is not one of the startup options.
 
It conistently does this with all 5 of our M93z's.
 
Any suggestions?
 
Thanks for any help you can provide.
 
 
Mod:   edited Subject line to clar... Read more

A:M93z: hanging at startup with USB Keypad (Genovati...

I've had the ThinkCentre M93 since July 2014. I run it constantly and have only shut it down a dozen times. When I first went to restart the computer, it only got as far as the Lenovo splash page. It would freeze, I would hold the power-on button for seven seconds, it would shut down. Doing this three or four times, and finally it would start windows and I could use the pc again. Suffice it to say, because of this problem, I rarely turn off the machine.A couple of times I used the OS Recovery Disc that I got with the pc purchase. It has helped a few times.But I feel like there is no true solution yet. Everything I try that works is really just luck. Anyone else having this issue? And found a solution yet? Thanks.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 42.4

We recently purchased 5 ThinkCentre M93z's to complement the 100+ E93z's that we currenlty use in our school district cafeterias. These computers have Windows 7 OS and the only other software we install is Meals Plus software to track students and food purchases. These computers have a Genovation Mini-Terminal model 905-S version 7.20 keypad attached that can either scan a student's ID  card or they can punch in their student ID number to purchase their meals and we install the latest driver for that device. With all 5 of the M93z's we purchased the computers will hang at the Lenovo splash screen (most common) or hang at the Windows Startup screen at the point when you first start to see the colored balls appear. It will stay stuck at this point until you unplug the keypad at which point it will finish booting up.  At point you can plug the device in and use it but once you restart it it will hang up again.  This happened no matter which USB port you use (two on the side or the four on the back). We have never had any issue with the E93z computers.  I have updated the bios. I have removed and reinstalled the lastest USB drivers for this computer.  The bios is set to start up from the hard drive. USB is not one of the startup options. It conistently does this with all 5 of our M93z's. Any suggestions? Thanks for any help you can provide.  

A:ThinkCentre M93z hanging at startup with USB Keypa...

I've had the ThinkCentre M93 since July 2014. I run it constantly and have only shut it down a dozen times. When I first went to restart the computer, it only got as far as the Lenovo splash page. It would freeze, I would hold the power-on button for seven seconds, it would shut down. Doing this three or four times, and finally it would start windows and I could use the pc again. Suffice it to say, because of this problem, I rarely turn off the machine.A couple of times I used the OS Recovery Disc that I got with the pc purchase. It has helped a few times.But I feel like there is no true solution yet. Everything I try that works is really just luck. Anyone else having this issue? And found a solution yet? Thanks.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 42.4

Is there a 300M dual band card, RTL to fit AIO M93Z? Where I can find the info?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.4

I have Dell 27" U2713H as 2nd monitor; I need to turn on/off Dell monitor power switch to bring it up from sleep mode. Any clue how to fix this? I tried differenet Displayport -> HDMI cables already.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42

Brand new AIO, touch screen worked great under Windows 8.  Stopped working after upgrade to 8.1.  Lenovo phone support of no help.  They say, "Reinstall Windows and delete all your data and don't upgrade to 8.1!!!"  LOL, really?  When my customer said no, they said, we will send a tech out to "REPLACE the SCREEN!!!"  LOL  Wow!! Problems I've found that keep reverting are:1 - Services, "Touch Keyboard and Handwriting Panel Service" keeps reverting back to "Manual" startup and "not running" after reboots.  (after I've changed it to "automatic" )2 - Registry show "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\TabletInputServices" Start key keeps reverting back to 3 (manual) after I changed it to 2 (automatic)3 - Under Device Manager, Many hidden Human Interface devices are grayed out as not connected.4 - Customer is not happy and Synnex is out of stock and can't replace it promptly.  This is really looking bad for Lenovo.  Their phone support hasn't a clue how to fix this problem! Anyone else have this problem?  Anyone actually succcessfully fixed this problem? type: 10ACModel: 0011US Thanks!

A:M93z AIO Touch screen stopped working after 8.1 upgrade

Have had same issue after update of Win 10 - did you find a solution?

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 41.6

After a Win 10 update my hid compliant touch screen driver is missing from device manager and getting an error 45 not connected when it was there. Now I can't find it in hidden or visible Human Interface Devices at all. Lenovo update and Windows scan can't find it or update it and say I have all the drivers but I clearly don't. Where do I download it and get the Touch interface and functionality back? I've tried many things but no system restore won't even get me back there...

Read other answers
RELEVANCY SCORE 41.6

Hello, I have been using Lenovo ThinkCentre M93z All-In-One 10AF-001B for last 3 years now. It has 465 GB of allocated disk space from the time of purchase. I did not find means to use the space. The default disk allocation programme is giving me the following message (attached image). Please suggest a solution.  I am using Window 10 Pro. 64 bit OS.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 40.8

Hi all, We are having issues applying Thinkcentre M93z BIOS update.  The update itself completes successfully but the following reboot produces the error: "Error 0162 - Setup data integrity check failure"?Press F1 to enter Setup, F2 to resume? At this point it doesn?t matter how many times you press F2 you always receive the same error during POST.  The workaround has been to enter the BIOS and press F9 then F10 to save and exit.  Once this has been done the machine boots without displaying the 0162 error.  If we were manually walking around updating the BIOS on each machine it would be less of an issue but since we are carrying out the BIOS updates via SCCM, visiting each machine is not an option.  It doesn?t matter if you apply the BIOS manually or via SCCM, you see the same error.  For reference we are updating to the latest BIOS revision: FEKT50AUS. Any ideas? Many thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 37.6

I'll skip all the backstory and cut to the chase.  Have formatted my hard drive.  I have a Windows 10 USB installer and a DVD installer.  I can boot both of the installers but once Windows Setup loads the keyboard and mouse immediately stop working.  From what I've read Windows 10 has built-in USB 3 drivers - which seems like it is working since Windows Setup is running from the USB thumb drive.  I just can't click Next to proceed with setup since the keyboard deactivated (no Num Lock or Caps Lock).  Keyboard works just fine in BIOS. I don't think Setup is not locking up.  The reason I am at this point is because the keyboard and mouse stopped working in my 8.1 install.  (I could remote control using my remote app, but no local keyboard and mouse).  Was able to upgrade to 10 which worked but still no keyboard and mouse.   Tried different ports and different keyboards. The BIOS does not have a way to disable xHCI on the USB that I could find. Any ideas?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 34

Is it safe to update the bios to that version, is there any disadvantages or slow down the system etc., any new features like a new logo on the POST screen? And how would I revert back to FEKT84BUS?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 32.8

Laptop is not booting up. It is restarting again and again. Problem started in following manner.
-First while using laptop my keyboards stop functioning.
-Second When I restarted It starts normal but stopped accepting inputs from keyboard and even Window Virtual Keyboard.
-Third I tried reinstalling windows, When I tried to install it from pen-drive(bootable pendrive). It is not booting. It is restarting again and again.
Can any one help me on this?

A:Laptop is not booting. It starts booting but restarts before it gets boot properly.

First thing to do is run an extended (NOT just 10 minute) diagnostic on the hard drive.  If you need further assistance, post the results of that (numeric error codes) along with the full model information - i.e., Inspiron N5110, XPS L501x, etc.).

Press F12 a few times immediately after powering on to get into the diagnostics.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 32.4

Okay, so ive tried many ways, and Ive finally got stuck with using a VHD.
I have followed countless tutorials, and finally found one. (on this forums somewhere)
I go through all the steps, and it seems like it is working, and then when I boot my system it says this,
"VHD_BOOT_INITIALIZATION_FAILED"

things I have done to try to fix this:
Updated BIOS
Enabled Virtualization in BIOS
Please help! I have been trying to get it to work for days...
Ronnie

A:DUAL BOOTING PROBLEMS- booting win8 with win7.

Hi Ronnie and welcome to the Forum.

Why don't you try this. It is easier and it works: VMware Player - Install Windows 8

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 32.4

Hi,
I just got a ASUS G75V series and updated it to windows 7 professional with Intel core i7.
I was able to work with it and everything was fine until I had to install XP because some softwares are not compatible with Win 7 x64.
I have Win 7 on drive C: and windows xp on drive E: which in windows XP environment it is shown as drive C: again(I have two HDDs, 500GB each).

So as you can predict I tried using the dual booting and followed the tutorial for that on the website, I wasn't able to get it to work exactly and each time I had to change the bios settings to boot either win 7 or win XP,

I downloaded easyBCD and was trying to get it to work but my silly mistake was I Reset BCD configuration under BCD backup/repair tab and ever since I haven't been able to load windows 7 and the laptop directly loads windows xp.

I ran easyBCD in windows xp and tried to fix the problem by adding the bootloader for windows 7 there but nothing seems to work.

I am really stuck and I can not reinstall windows 7 because it is set up with all the softwares for my work

A:Issue booting Win 7, booting directly into XP & no boot manager

It sounds like you have the OS's installed on two separate HD's, and were booting them correctly via the BIOS - setting preferred one first to boot in BIOS setup, then booting the other one using the one-time BIOS Boot menu key.

To restart Win7 unplug all other HD's, Mark the 100mb System Reserved (preferred) or Win7 Partition Active then run Startup Repair - Run 3 Separate Times.

Once Win7 starts, plug back in the XP HD and boot it using the Asus F8 one-time BIOS Boot Menu key, or install EasyBCD to Win7 to add XP on its Add OS entry tab.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 32.4

I am trying to help a friend. Her computer would hardly boot yesterday, but after 10 minutes or longer, it would load. Programs hardly run and if they do are impossibly slow to run. Windows task manager keeps popping up. It won't close. We tried to set the registry back to an earlier date, but it won't take. My guess is that is a virus. She had AVG anti-virus running now it won't run either. Any thoughts? Any reliable online site which could scan the computer?

A:XP very slow booting and barely running after finally booting

Follow the 5 Steps to Remove Spyware link in my signature below. The 5 Steps will direct you to some reputable online virus scanners as well as help you post a HijackThis log for analysis by the HijackThis analysts here at TSF.

BMR777

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 32

Hello there, occassional lurker, first time poster, hopefully someone here will be able to help

I've been setting my laptop to dual boot xp pro, and Ubuntu on a seperate partition. All was going well, until xp decided to die altogther. I don't have that error to hand, but it's gone a little further now.

Was going to install xp pro on a 3rd partition, and it started up fine. Now I can boot fine to Ubuntu, and the 2nd version of xp. However, the original xp is still having issues.

Now, when booting up, gets BSOD - bad_pool_caller. Code at the end is: 0x000000c2 (0x00000007,0x00000CD4,0x00000060,0x86F7E1FC)

Everything I've read suggests this is talking about a hardware or software conflict. However, I've not installed any new hardware. I suspect there is a software conflict between the two versions of xp, but I can't see how that can happen.

I can boot into the 1st copy of xp in safe mode, however, explorer.exe fails to start up. Tried running it in task manager to no avail.

I forgot to add - I am using GNU GBRUB to boot between the 3 operating systems.

EDIT 2: Tried it again to boot 1st xp in safe mode - new error for windows product activation - a problem is preventing windows from accurately checking the licence for this computer error code 0x800004005
 

A:Dual booting laptop crashes booting xp pro.

Are these installations of XP Pro on the two partitions diferent install disks with separate key codes?
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 32

Recently I purchased a laptop with windows 8 64 bit pre-installed in it. For my job purpose, I needed windows 7 32 bit. After searching the web and also using the information I got from this site, I disabled secure boot, deleted the recovery partition and converted GPT partitions to MBR. Then I shrink the Big partition in which windows 8 was installed to make room for the windows 7 partition. Then I created a new partition and installed windows 7 on it. After this whenever I switch on the computer, a message come up, saying that a required device cannot be found and windows is to be repaired. The only way in which I can start windows is to go to bios, select the boot options and then select boot from notebook hard drive.

Can anybody please tell me how this problem can be solved

A:Booting problem with dual booting with windows 8 and 7

when you created the new partition did you make itin front or behind the existing partition?

If your boot manager is looking to boot Win 8 on Disk 0 Part 1, and you created the new partition in front of Win 8, your Win 7 will now be located on Disk 0 Part 1 which is where the boot manager is expecting Win 8

can you send us a screen cap of your disk management?

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 30.8

i have lenovo g460 with windows 7 premium 64 bit, it was working fine yesterday...but when i try to use my laptop now i see a message on black screen

PXE-E61: media test failure, check cable
pxe-mof: exiting pxe rom.
no bootable device -- insert boot disk and press any key

but i dont have any installation disks except repair disk which i created through windows wizard... i searched for solution over net and tried to recover ..first i booted with repair disk and found operating system as unknown on local disk startup found error but cannt repair it and through commpand prompt i tried these commands


bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /rebuildbcd


the first 2 commands worked successfully but when i run the last command it scanned and identified windows installations 1 and prompted to add it to boot list when i press y to add i got the message

the requested system device cannot be found.

pls help me to solve the issue...thanks in advance...

Read other answers
RELEVANCY SCORE 30.8

I have a SONY PC (RX-580) and it is not booting on an erratic basis. The first problem was after pushing the start button, the fan starts on high speed, but no activity light and no HD light came on at all. AFter 1.5 minutes or so, I rebooted after removing the power cord for 30 seconds. This happened 8 times today. I should mention that during this time, nothing comes on screen at all. There is no opportunity to get to the CMOS settings or even to boot with a floopy. (yes this still has a floppy drive in it.) Normally, for the past several months, this problem has simply been an inconvenience and after 2 or 3 tries, the unit boots up fine and works fine all day. Today, when it failed to do this so many times, I shut it down, opened the case and proceeded to reset all cables and connections. I didn't notice any loose connections. I didn't remove ram sticks. I then rebooted and this time, I got the HD light activity for a few seconds, then the fan slowed to a normal level as like everything was going to be okay. After a few minutes, the activity light was still lit, but no flickering like something was happening.

I turned the machine off again. I should mention that each time I turned the machine off, I didn't have to hold the button in for the normal 5 seconds. It turned of immediately.

I once again, inspected and reseated cards. I did not remove RAM sticks. This time, I plugged in and booted and right away, got a 3 or 4 second solid warning tone, follow... Read more

A:Booting process is beeping, but not booting

you a buy a tester tool for $12 and also use a multimeter. I would just replace the darn PSU.
 

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 29.2

I partitioned hard drive and everything. Then I installed XP Pro and Vista. Then I updated both and whatnot. I was on Vista then I restarted and booted into XP. Now when I try to boot into Vista it gets to the loading screen then it just restarts. I can still boot into XP fine.

Also I have lost all access to my BIOS. Does anybody know how to get that back?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 22.8

I have a HP on I 27 and have had this Computor for four year with no problems I leave it on most of the time and it hibernates when I don't use it, on Monday we had a power cut while I was on the pc which is plugged in to a surge protector, had an hour later the power came back on and two minutes later another power cut followed bumpy it coming back on and off and on and off then back on again all in a half hour period I went back to my PCs and the blue light on top was on but when I moved the mouse to resume it does nothing I can hear the fans working but nothing else nothing on screen even after turning off and back on again nothing, any ideas please as I use this pc for my business

Read other answers
RELEVANCY SCORE 22.8

IF i manage to get Mandrake working, any advice on what boot manager to use?

I currently use BootMagic to select either a Windows grouping of BeOS, and if Windows is selected, chose XP/98.

I have not a clue how to get LILO to work....

and the Be BootMan didn't work last time...

so what will i do with FOUR OS's? BootMagic 2.0 seems to dislike LINUX
 

A:Booting too many OS's....

Have you tried Acronis OS Selector ?

http://www.acronis.com/products/osselector/
 

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 22.8
Q: booting

I recently had to repair my boot sector by using the fdisk /mbr command to get rid of linux boot manager. However, when it starts up now, I get a screen something like

F1: HPFS
F2: Disk2
Default: _

If I press F1 on the startup screen it boots from my main hard drive and everything works fine. F1 is in the blank next to default so after 10 seconds or so it automatically boots normally. However, I was wondering how to bypass this step and have it automatically boot from my main hard drive without going through this screen.
 

A:booting

Check the boot.ini file and edit it.

Right click My Computer
Select Properties
Click on the Advanced tab
Under Startup & Recovery click on Settings
Click on the Edit button

To help you along, this is a copy of what my boot.ini looks like.

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 22.8

When I turn on my PC it goes through the usual info, shows the desk top for about 10 seconds then my ISP homepage appears along with the dial-up connection box. How can I stop this and just finish up with my desk top? I have XP Profeesional installed.
 

A:Booting up!!

Start>>>Run>>> Type in "MSCONFIG" and click the Startup tab. Disable all and then click apply. Click OK and restart.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 22.8

Hi everybody, this is my first post,
I had a problem with a missing NTLDR file and could not boot up, i had no recovery disk so re-installed windows xp proffesional after a format. After a succesfull and tedious task of replacing programs drivers etc. (no- I had no back up), it was fine for 1 night till the next day it automatically installed some new updates different from the 110 it did at first, not sure what they were and then when I did a restart it slowly installed updates- took about 20 mins -then when it tried to start I got the NTLDR missing message again, Frustrated I re-installed Windows but monitering the updates before install this time it has been ok for a full day but I am worried to re-boot again incase I get that message. I have it set so i get to see the updates before they are installed incase I am not sure about them
My system start-up default operating system file reads -
"Microsoft Windows XP professional"/noexecute=optin/fastdetect

Is this right?,
By the way I have no partition I just put everything on C drive and deleted partition to have just one but I have been running it like that for a couple of years.
Any help please, I am afraid to reboot

A:Help with Booting up

if you delete the partition then you can't boot. The whole idea of a partition is to put a specific set of instructions on a part of the hard drive that can't get deleted in order for you to boot. You must have a partition otherwise you would never be able to get into windows.

you create a partition whilst installing windows.

it goes like this format the drive, create partition, install windows, install motherboard drivers and other drivers.

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 22.8

Hi,

Since yesterday I have been facing issues with my desktop of not booting up. It remains stuck at Windows XP boot up screen. The day before I had shut down the PC normally. What I have tried;

1) Have tried booting up in the Safe Mode & Last Known Good Configuration as well but no luck. On selecting Safe Mode, it loads some of the files up till WINDOWS/System32/Drivers/aswRvrt.sys & then again shows up the same message again giving options of Safe Mode/ Last Known Good Configuration & Start Windows Normally.

2) Removed both the RAM modules one by one & boot up, but still the same error.

Pls assist resolving the issue.

Desktop Confirguration:
OS: Windows XP Pro SP3
CPU: AMD Athlon II X4 635
MB: Gigabyte GA-880GM-UD2H
RAM: 2 x 2GB Kingston DDR3 1333MHz
HDD: Western Digital Caviar Green 1TB

A:Win XP not Booting Up

Quote:




aswRvrt.sys




This file belongs to Avast Anti-Virus. It sounds like you are infected and it cannot load Avast.
If you have a XP CD, you can boot off of that and get to the Recovery Console. Here type chkdsk /F and press Enter. Check Disk will go through 3 stages. Try to restart normally after in finishes. If that fails, then Back in the RC, type FIXBOOT press enter and try to boot normally. If this fails back in the RC type FIXMBR agree, and press enter and try to boot normally. It that still fails, then you can do a Repair Install and it will not replace any of your personal files.

Read other 10 answers