Over 1 million tech questions and answers.

Sound Blaster Live! 24-bit external - dead subwoofer

Q: Sound Blaster Live! 24-bit external - dead subwoofer

Hi,

I have Sound Blaster Live! 24-bit external. I've installed Win7 beta drivers from creative. com (1.01.0092). But no sound is comming form subwoofer. When I open creative audio control panel I don't have bass redirection tab, like in WinXP. Did anyone have the same problem?
Thanks

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Sound Blaster Live! 24-bit external - dead subwoofer

I recommend downloading and running DAP. It can help sort out any driver and firmware related issues on your system

It's worked out well for many of us in the past.

You can download it direct from this link http://downloaddap.org. (This link will open the download page of DAP so you can save a copy to your computer.)

A: Sound Blaster Live! 24-bit external - dead subwoofer

I also do not have any sound from my subwoofer when I play normal music. When I'm watching TV and the station supports 5.1 sound then all is ok. It's only stereo musik where it does not work.

Any ideas?

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 104.4

Hi Guys!

I hope I'll get an useful answer here!

My problem is that i don't get any bass out of my subwoofer, my system (as i configurate) recognizes my subwoofer, but as soon as i listen to music there's no sound coming out of it!
My other speakers work, but only the bass is missing!

I wanted to install the console launcher from CD, but in Setup windows said "couldn't find any compatible hardware. Setup will be closed"

But i do not find any latest console launcher in Creative technical support, that's compatible with my Live 24 bit soundcard.

I started this thread, because i couldn't contact any other user who's problem was solved ^^

Greetz from Germany
Mitch

A:Creative Sound Blaster Live 24 Bit - No Subwoofer

Problem solved

i just downloaded and installed this supportpack!
hell yeah it works

SB P17X Series Support Pack 2.0 (07/31/2009) - Aud... - Creative Labs

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 88.4

Hey all, Im running the Sound Blaster Live! External 5.1 card on my brand new AMD computer. The card seems to be conflicting with the video card or something bedause with the SB card enabled or drivers installed, all video and audio, any multimedia plays in fast forward. weather it be a dvd, an mp3, or the windows chimes, it plays fast... Any idea what coudl be causing this???

My graphics card is an integrated nVidia GeForce 6100
 

A:Sound Blaster Live! External Problems

What media player are you using? It only does this with the sound device installed?
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 88

Hey guys,
I just recently bought a Sound Blaster Live! 24-bit external sound card to connect my 5.1 speaker set into. I plug the Sound Blaster into my laptop which runs Windows Vista Business.
I have been able to get all the speakers working with the Windows drivers installed using the "Virtual Sound" option (Control Panel -> Sound -> Speakers -> Enhancements.) Windows tests all speakers correctly also.
However, when I install the updated Creative drivers it will continue to use only 2 speakers even with DVD's etc... even though Windows understands I am using 5.1
I would just leave it without the Creative drivers, however I need them in order to record audio properly through its inputs.
Has anyone else encountered this, or know how to fix this? Damn Vista always causing problems
Any help would be appreciated.

Thanks,
Bruce
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 83.2

Everything is allright, even the woofer makes sound when system checks all the speakers but all other cases there is no sound from the subwoofer. I've tried a lot. Installed so many drivers to get the bass redirection which I used to have in XP. Please help me by telling me a way to get the sound from the woofer...

A:SB Live! 24 Bit (Internal)- Dead Subwoofer

It might help to know what kind of speaker set up you have. Is it a simple 2.1 or do you have a 5.1? How are your speakers connected? Are you using more than just the single output on the card?

It sounds like a problem with the speakers and not with the card. Try double checking all your connections and wires.

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 82.8

New 17 R3 delivered today.  No subwoofer.  Really subpar sound from working front speakers.  However, headphones work well and eq works great with them.
Is there a chance that the subwoofer isn't connected?  No sound at all coming from it.
Checked device manager and everything is fine.  Tried installing driver from Dell found in my account.  Still no subwoofer sounds at all, not even a crackle.
Seems weird for a new AW build to be missing subwoofer functionality.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 76

Which is better, the Audigy SE or the Live 24? Please help!
 

A:Sound Blaster Audigy SE vs Sound Blaster Live 24?

I got the Sound Blaster Live! 24. It is really good, but the bass is a little loud.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 71.2

Hi! I just installed a new mother board and cpu. Its an ECS 755-A2 mother board with a 3200+ AMD Sempron/64-bit CPU. It's not the best, but i was trying to save money.

Before, I had a soyo and a 2800+ AMD Athlon XP and i had the Sound Blaster Live 5.1. Now with this ECS mb, the sound card doesn't get detected anymore, even in device manager. I downloaded the new driver for the Sound Blaster Live 5.1 from their official website and when I came to install it... it said that there were no Sound Blaster cards detected on my computer even though it was securely pushed in IN a pci slot!!

Then I decided that I don't need sound blaster so i installed the driver for the integrated sound card on my mb (realtek AC-97) and everything LOOKS fine according to their program and the control panel (sound and audio options) but i dont receive any sound from anything at all. I was planning on buying a NEW sound card but then i decided to test this Sound Blaster Live 5.1 on my bro's computer. Ironically, it was detected on his 1.2 ghz AMD Athlon Thunderbird and now i'm puzzled as why it wasn't detected on mine.

What solutions have I tried?

I installed numerous drivers for both the sound blaster and the integrated sound card repeatedly and there wasn't any hope.

I re-installed the OS twice (I'm willing to do a third though)

I don't know what else I can try.. can anyone help and please don't say the mother board :[?

Specs:
32... Read more

A:Both Sound Blaster Live 5.1 and Integrated Sound Card Does Not Work

Your Card

E-mail Teechnical Support for the Sound Blaster Card

http://us.creative.com/support/custsup/askus/emailform.asp

The problem might just be the new board, it may not support the sound card, or maybe it really isn't plugged in all the way.

Happened to me with my Firewire card took me forever to put the dump thing in I keep pushin and pushin, but not to hard because you'll break the card and you don't want to do that.

so just keep pushin slowly it may look like it is in but it probably really isn't

I hope creative can help you with your problem.

Or ot may be the new processor/ board combination, why didn't you just get the Atholon 64 instead of the Septeron 64.

I don't think many cards are compatible with that
 

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 71.2

Hi! I just installed a new mother board and cpu. Its an ECS 755-A2 mother board with a 3200+ AMD Sempron/64-bit CPU. It's not the best, but i was trying to save money.

Before, I had a soyo and a 2800+ AMD Athlon XP and i had the Sound Blaster Live 5.1. Now with this ECS mb, the sound card doesn't get detected anymore, even in device manager. I downloaded the new driver for the Sound Blaster Live 5.1 from their official website and when I came to install it... it said that there were no Sound Blaster cards detected on my computer even though it was securely pushed in IN a pci slot!!

Then I decided that I don't need sound blaster so i installed the driver for the integrated sound card on my mb (realtek AC-97) and everything LOOKS fine according to their program and the control panel (sound and audio options) but i dont receive any sound from anything at all. I was planning on buying a NEW sound card but then i decided to test this Sound Blaster Live 5.1 on my bro's computer. Ironically, it was detected on his 1.2 ghz AMD Athlon Thunderbird and now i'm puzzled as why it wasn't detected on mine.

What solutions have I tried?

I installed numerous drivers for both the sound blaster and the integrated sound card repeatedly and there wasn't any hope.

I re-installed the OS twice (I'm willing to do a third though)

I don't know what else I can try.. can anyone help and please don't say the mother board :[?

Specs:
3200+ AMD Sempron... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.4

It makes it sound like the only way to get sound from all of your speakers is to enable cmss and click that top option. The only way I can get sound from all of my speakers is to enable the bottom option. What is the deal, and am I getting the best/worst sound in the way I am doing it?
 

A:Sound from all of my speakers (Sound Blaster Live, Audigy)

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 70.4

I have a sound blaster live! 24 bit sound card and it would be very helpful if someone could tell me or send me a link of the pin sets so that i can hook up my front sound.
thank you
 

A:Sound Blaster Live! 24 bit font sound hook up

You have to use the motherboard sound connectors to connect the front sound
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 70.4

i have a dell computer and i just got it back because the second hard drive went on it so i had to load everything back on it. But everytime i reinstall my sound card that is sound blaster live 24 bit. It works right when i install it but once my computer gets shutdown or restarts. It stops working and no sound will come out. I tryed unstalling and reinstalling it and it does samething.Any help please?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70

I'm having sound problems with my sound in some games, LIke CS:Source and Half life 2 where the sound seems choppy when there's a lot going on soundwise ie: voices and gunshot at the same time, but not music and talking and footsteps. Really only seems to happen with shooting and talking.

Could this be a problem with my sound card , maybe out dated drivers? Or could it be something of a stutter problem that my video card is causing?
 

A:Sound Blaster Live! 24. bit

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 70

I recently updated my hard drive. My audio speakers work fine before the change. When I use the device manager, it tells me its using multi media and not Sound Blaster Live like before. I dont know what to do, I searched... maybe they are just not compatible.
Please help! Oh by the way, I run Windows 7 Pro

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70

Hello! My computer has no sound... I checked the Device Manager and under Sound, Video and Game Controllers it show the SB Live! 24-bit with a yellow exclamation mark. Can anyone tell me what should I do with it?
 

A:Sound Blaster Live! 24-bit

A yellow Triangle with a exclamation point? Then that should mean that it has no drivers installed. Go to creative.com, and under support click downloads, and then you should be able to enter your devices name and get drivers for it.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 70

Please help. I have installed Win 7, but when I want to install Sound Blaster live software, it says that no sound card is installed. I installed the kx software and the sound works, but I cannot use my midi keyboard and somehow my micr0phone will not work in Skype. I would realy like my soundblaster card to work. It all works perfectly in XP

A:Sound Blaster live

Hello Pieterg Welcome to the Se7en Forums!

The first thing to look over now is under "sound, video, and game controllers" in the Device Manager to see if there any yellow marked items found there. The yellow marked items of SB WDM and any other Creative item would be found there.

Window has detected the card in order for sound to be heard while the application may need to be configured especially the sound mixer in the Control Panel under sound for Skype. As you will see in the image here you simply right click on the item found in Sound to configure each or set which one will be the default.

The recording tab is where to go for any microphones to be used like one on a web cam.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 70

i have a sound blaster live! card in my computer and lately it has been freezing games, and making music and sound crackle and stuff and it is annoying.....can someone help?
 

A:sound blaster live! help

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 70

I just installed this because I needed a 5.1 speaker compatibilty for my surround sound. But after I installed it my speakers would not work. I've went through the Windows trouble shooter and reinstalled numerous times. THe only thing I haven't tried is messing with the BIOS settings, which I would rather not do if I do not have to.

Please help I can't live without sound and music
 

A:Sound Blaster Live! 24. bit

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 70

hi at everybody.
i'm new on this forum...
yesterday i've installed windows 7 on my desktop pc, but i've some problems with audio card : model -> Creative Sound Blaster Live! 5.1

where i can find correct drivers for this audio card???
thanks a lot

A:Sound Blaster 5.1 Live!

i've resolve this problem with this post of adanziger:
"Followed this procedure and it worked like a charm for me. I now have normal sound from my SBLive on a Dell 8200. Thank's Laxmanalal.

1. Download "LiveDrvUni-Pack(ENG).exe"
2. Right click this file and click "extract to folder LiveDrvUni-Pack(ENG)"
3. Go to device manager and right click "multimedia controller" which should have exclamation mark next to it..click update driver. click the 2nd option to "browse computer"..then click browse button and locate your LiveDrvUni-Pack(ENG) folder and double click your way to Audio\Drivers\WIN2K_XP..tick "include subfolders"...then click next.

Installation then proceeded automatically and it works!
"

thanks a lot!!

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 70

I recently reformatted and installed everything perfectly fine. I noticed that when I installed the Sound Blaster drivers via the installation disc, that I had selected 2 Speakers. I usually use headphones so I uninstalled the drivers and reinstalled highlighting "headphones" this time. Then it didn't work at all. I tried to uninstall everything but I get this error.Please help me out here, I don't want to have to reformat again especially since I don't think it is necessary. (hope!)

A:Sound Blaster Live!

bump....

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 70

The right drivers at the last post:
Sound blaster live!

A:Sound blaster live!

  
Quote: Originally Posted by Pontii


Hi everyone.
Well i've seen alot of topics about this problem, but i havent get this soundcard to work.

My problem is: I had windows XP on my computer before, a few days ago i installed windows 7, my network, sound didnt work.
Well i fixed the network with no problem.
Now i still have problems with my sound, "cant get any sound". i've downloaded alot of drivers, but it seems that non are working... always displays that my sound blaster live isn't plugged in, when i'm trying to install the drivers.

A picture from my (device manager) |Attached it |

Hope somoene can help me solve my problems.
Thanks for all reply's
//Best regards Erik


When you have to install a non win 7 driver you have to install it in compatibility mode. To do that right click the installer>properties>compatibility mode>pick correct OS

Let us know if you neeed help

Ken

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 70

Upgraded a gateway comp from win98 to winXP and the soundblaster card isn't working. I am getting no sound at all from the speakers. I have already tried downloading the updated drivers from Microsoft and from Creative labs and still no luck
I have uninstalled the card through the device manager and then tried it all again and nothing there either.
What am I missing out on?
are there any other updated drivers out there somewhere?

Ken
 

A:sound blaster live on Win XP

Are you sure XP supports it?
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I have the card installed I got the right drivers for it but it says it can detect the card on my System yet Everest can..... I just don't understand why I can't install the card is the PCI slot I have it in?? Oh well any and all help is appreciated....
 

A:Sound Blaster Live 5.1 problems

First go the Creative Website and download the latest Creative Live! drivers. Make sure you are using the drivers from the Creative site and not from the CD or another source.

If if still doesn't work but the sound card appears in Device Manager without errors then try this: http://weblogs.asp.net/lkempe/archive/2004/07/07/175765.aspx
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

with the original drivers installed, I set my SB live! 5.1 DE to 5.1 speakers mode, but after restarting or everytime I boot up the PC, only front L and front R work properly, centre and rear L/R speakers don't have sound at all.

I need to select the 4 speakers mode, and play a bit of music/mp3, then select 5.1 speakers mode again, all the speakers work fine.
Really weird. What's wrong with this?

I've tried the latest drivers from Creative website (dated 17 Jul 2002), but it works ok but my centre speaker become extreme unclear when I played the DVD with AC3 5.1Ch. So I uninstalled it and re-install the original drivers with software bundle.

Can anybody help me?

Thanks

my PC config:

AMD Duron 750
MSI KT7 Turbo
1G SDRAM
E-Lab 5.1 AC3/DTS speakers system
Windows 2000 Pro (service pack 2)
 

A:Ps help! Sound Blaster live! 5.1 DE problem

Is digital output always on? It may automatically be set like that when you switch to 4.1.

Check your windows speaker settings, usually under the sounds and multimedia control panel, and to advanced. You might not have changed that...It's definitely a problem around that area.
 

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I have 2 HDD's: a WD 80Gig ATA IDE hard drive with Windows XP on it that I used to run, and a Seagate 250Gig SATA that I just installed with Windows Vista on a 40Gig partition. Vista installed fined and is running well; however it didn't pick up my Creative SoundBlaster Live! sound card that has been connected to my Mobo and running fine under XP for the last 3 yrs! Why can't Vista even detect that my sound card is plugged to the motherboard? I downloaded and ran the NGO modded driver for my sound card but nothing happened. What's going on??? what's the point of having great graphics and animations in an improved operating system that can't even detect that a sound card is attached? does anyone know what the solution is?not happy harry
 

A:Sound Blaster Live! & Vista

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

having some probs here. want to use the line in copy an audio tape with cool edit using win98. i do not get any sound in, i have the sound up full and all things ticked to show sound properties, i have just loaded drivers for the device. but it is quite confusing there are 5 different suggestions for my sound card in the which card do you want to use, sb a synth: sb b synth: sb dc200 wave in: etc etc. anyone know how to record tape audio with this sound card and program, even know why i am not getting sound. might be the cable but that would mean i have 2 faulty cables.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I'm not sure if this is bad but i installed on my friends PC a sound Blaster Live! And when i try to insall the driver from the disk or update drivers online it says no card found on your system. the wierd thing is the card works and produces sound but no drivers are shown installed. Should i leave it as is ot find a way to install the drivers?
 

A:Sound Blaster Live! Issues...

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Recently installed XP professional on my computer and for some reason my sound blaster live softare hasnt installed properly and wont autorun either.

Ive tried doing it via device manager and still no success. It says on install that cant loctate CTLFACE.SYS.

ANy suggestions?

A:Wondows XP - Sound Blaster Live! Value

I have a live value too. Try downloading the latest drivers from creative labs.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I bought a Sound Blaster Live! 5.1 sometime ago and when i first put it in my comp, the sound was sorta quiet and it never got as loud as it used too be.

I thought my speakers might be messed up but thats not the case. I have all of the updated for my card so i came to the conclusion that i have a hardware problem.

So, i am wondering if anyone knows how to fix this, to somehow turn up the volume on my card, because when i listern to music sometimes, i can hardly hear it.

Also, i tried updated some software and when i try to install it, it says that there is no soundblaster installed on my system but yet all the drivers are working and the software for it too.

All of my volume controls are all the way up and all of the software and everything else has max volume. So if anyone can help me i would appreciate it cuz im planing to buy a speaker system and i wanna know that my card works before i waste my money for nothing. Thanks.
 

A:Sound Blaster Live! 5.1 Issues

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Re: Creative Labs CT4760M Sound Blaster Live! MP3+

Is this soundcard any good for Windows XP? The reviewer below from Amazon.com says no. Any challenges or further support for this position? Thanks, Cliff.

Reviewer:

Good sound card, bad drivers, November 5, 2001
An electronics fan from Montreal, Quebec, Canada
The drivers for the SBLive have never been great. With Windows 2000 the drivers were horrible. With Windows XP, you can have basic functionality, but installing Liveware (required to get all the features from the card) will cause system instability, etc. Don't buy this for XP!
 

A:Sound Blaster Live! MP3+ question

I think you would be better off with the Hercules Game Theater XP
http://us.hercules.com/products/product.php3?id=17
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Hello all.
After 2 weeks of trying to get driver for my SB 5.1 live! sound card,i did nothing then tapping in place...
Ive tryed everything ive remembered to but i still cant find any solution.
I know its an old sound card,but drivers must be here somewhere...

Im using Win7 v.7600 RTM 64-Bit

Im driving crazy over this driver
if anyone have any solution...

A:Creative Sound Blaster 5.1 Live!

Creative Worldwide Support
look for your specific sound card driver here.

or else, try this driver: Download Creative Sound Blaster Live! 5.1 & Audigy 1 Drivers v5.12.1.291 WHQL Driver for Windows 9X/ME/NT/2K/XP/2003/Vista/XP X64/2008 - Softpedia

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Hi hope someone can help i am very new to this forum, at this moment i running XP Pro I want going to upgrade To Win 7 but it not recognise my Creative Soundblaster 5.1 sound card which is working fine under XP with all that i use i have been on web site to try & find driver for it. someone posted a link to SBLive_SupportPack_2_0.exe does this really support pack work or can anyone sugest a good usb sound card

A:Creative Sound Blaster 5.1 live

There are some Creative (SoundBlaster) cards that are not supported in Vista/Windows 7. Vista/Windows 7 handles some sound functions differently and the reason XP drivers will not work.

I don't have any info on the reference supportpack 2.0.

If the rest of the PC is Win 7 compatible and you have adequate RAM, (2 GB MINIMUM) then the best thing is to just upgrade to a Windows 7 PCI sound card. Here is one for $25 from newegg.com that is compatible and the $25 shouldn't break the bank. Newegg.com - Rosewill RC-702 7.1 Channels 16-bit 96KHz PCI Interface Sound Card

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Hi there,

I've recently upgraded my computer's drivers and have run into a problem with my soundcard drivers.

After following Creative Labs' instructions on deleting/reinstalling drivers, I now have the following error message appearing in Device Manager, under device status for Creative SB Live! Value (WDM)

"The NTKERN.VXD, MMDEVLDR.VXD device loader(s) for this device could not load the device driver (Code 2).

To fix this, click Update Driver to update the device driver. "

I've tried doing that, to no avail. The same thing just keeps happening.

If my hardware specs would help please let me know. Also, I've upgraded my bios recently as well as my graphics card drivers. I don't think that's related, but maybe?..

Any help is greatly appreciated. Thanks!
 

A:Sound Blaster Live! Problems

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I just installed Windows XP and I am unable to get my Sound Blaster Live card working. I ran a pciscan utility and the card is visible. The card works fine in FreeBSD as this is a dual boot computer. Thus I know it's not hardware but software related specific to XP. I tried installing the Creative live drivers from creative.com but after unpacking the files, it says it failed to find the card. I also tried installing the generic drivers off of the XP CD but that also fails saying no suitable drivers were found. Onboard sound is turned off. Below I have listed the relevant information. Any and all help is greatly appreciated.

Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600)
ASUSTeK Computer INC. A7N8X2.0 REV 1.xx

Craig Hart's PCI+AGP bus sniffer, Version 1.2, freeware made in 1996-2005.
Searching for PCI Devices using Configuration Mechanism 1 [NT/2K/XP/etc Method]

Vendor 1102h Creative Labs
Device 0002h EMU10K1 Audio Chipset (SB Live!)
Command 0005h (I/O Access, BusMaster)
Status 0290h (Has Capabilities List, Supports Back-To-Back Trans., Medium Timing)
Revision 0Ah, Header Type 80h, Bus Latency Timer F8h
Minimum Bus Grant 02h, Maximum Bus Latency 14h
Self test 00h (Self test not supported)
PCI Class Multimedia, type Audio
Subsystem ID 80661102h SB0220 SBLive! 5.1 Digital
Subsystem Vendor 1102h Creative Labs
Address 0 is an I/O Port : 0000A000h
System IRQ 7, INT# A
New Capabilities List Present:
Power Management... Read more

A:Windows XP and Sound Blaster Live

Bwahahahahahahahahaha!!!
I fixed the problem by installing the KX drivers from:
http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/4804/kX-Project-Audio-Drivers-5003537-Beta/
Funny thing is, the creative drivers don't work and these seem to work great!

Hope this helps anyone else out that runs into similar problems.
Cheers!
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I have a dell dimension 5100 and recently had to reinstall my OS. I had my drivers sent to me on a cd but there was no drivers for my sound card. I downloaded them and got my computer to recognize the sound card and now I can get sound out of it but it still can't play music without it being very distorted. All the searches and scanning I've done say I have the most updated drivers. I thought mabye it was a setting in the software that comes with the card but I can't seem to find what it is. I've also tried enabling and disabling it, but no luck with that either. Any help would be very appreciated.
 

A:Sound Blaster Live 24-bit problem

You don't have the sound effects enabled do you?
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I've windows 98 second. It loaded windows afterwards near the desktop when it restarted my computer and it scanned the error but I saw "creative audio port d 800 IRQ 5 error. How do I update the creative audio. I've sound blaster live value.
Thanks
 

A:sound blaster live value problem?

Read other 15 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

hey my sound blaster live dosențt work at all it says that it is installed and everething seems fine ... just does not work

A:sound blaster live does not work

My Sound Blaster Audigy SE did not work under Seven either. I think it is too old, and there are not drivers for Vista or up.......

~Lordbob

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

hello, i am currently running windows vista ultimate 64bit
i have found it really difficult to find working drivers for my

creative sound blaster live! value

sound card, i was just woundering if anyone knows of any links that would come in use, i have tried several websites including creative-labs ( maker of sound cad ) but still cannot find suitible working drivers.....
help please.....

A:Creative sound blaster live! value

Originally Posted by bigkrisspcs


hello, i am currently running windows vista ultimate 64bit
i have found it really difficult to find working drivers for my

creative sound blaster live! value

sound card, i was just woundering if anyone knows of any links that would come in use, i have tried several websites including creative-labs ( maker of sound cad ) but still cannot find suitible working drivers.....
help please.....



there are no drivers for the soundblaster live card, i used to have that card then i switched to realtek onboard because of creatives unsupporting manner.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I put together my dream machine as follows... Asus P4 motherboard, Win 98se, 1.5Ghz P4, 512mb SDRAM, 60GB IBM HD, Toshiba DVD-ROM, Teac CD-RW, 3.5" floppy, Radeon 64mb VIVO video card, and a Creative Sound Blaster Live. My sound is weak! I have done Windows update, got updated downloads for the sound card, I've un/reinstalled the drivers and to top it off, in Windows CD player, the play button is disabled. Device manager show NO CONFLICTS and displays "everything is working properly". Short of moving it to another PCI slot I've done everything else (I think).

Any suggestions?: I'm confused

J.R. Sanford

Email me if you like...
[email protected]
 

A:Sound Blaster Live - No blast

One thing yuou should be aware of is that SoundBlaster LIVE! and some ATI video cards DON'T get along too well. To make sure that there isn't a conflict between them, go to www.ati.com and www.soundblaster.com and check out their respective support sites. I'd specifically key in the other device in the site's "search" features and see what comes up...e.g. at ATI, go to the support section of your video card model and key in "soundblaster Live!" then go to soundblaster, again heading for the support section for your model and key in "ATI" and/or "Radeon" and see what pops up.

{I've got an ATI Rage Fury Pro, 32Mb AGP card (which has proven to be an excellent card, despite what some may think...Full 32bit colour support, a decent 3D Mark 2000 benchmark score, no compatablility issues with ANY game I've tried to play, and was a very reasonable price to boot) and SoundBlaster Live! X-Gamer, and I had a conflict with them. The ATI site had a work-around, but it didn't work, so I had to only install some of the multi-media drivers for the video card (I don't have a DVD player nor do I use the T.V. out feature anyway, so no harm no foul.)}

It may not accomplish anything, but there's no harm in looking!

Good Luck!
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

hello guys, can someone help me work my sound blaster live the model is SB0100 on my windows 7.

i want to make it work but no matter drivers for win 7. the windows isnt digitally signing my soundcard.

any help and suggestion are welcomed!


hoping to get some reply from you guys!

A:Sound Blaster Live for Windows 7

Hi inurass05, Welcome to the forums, Try these drivers kX Project -- Downloads page

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

My (see title). Ive tried practically everything i can think of, it was working earlier in the week and has been for the better part of 4 months, Its just stopped, It works on my laptop, so i can safely say it isnt broken.

I have Creative software and Nvidia (not sure if thats any use but meh). I use the Teamspeak program and havent had a problem before.

Thanks for any input and if you require any other information just ask.

Andrew.
 

A:Sound Blaster Live! 24-bit Mic Not working

Soundblaster issue

Hi Andrew. I'm assuming that you have checked your Creative Surround Mixer settings and your system volume settings to make sure none of the mic controls were switched to mute or turned down. If you have installed a new program lately, there is a possibility that it changed your sound settings if you had to restart your computer. Also if you haven't already, check your device manager to see if all is working well and there are no conflicts, etc. If all of this is OK then we'll have to dig deeper. Let me know. Lloyd
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Hello,

I have a PC running Windows XP, and just reinstalled my OS due to uClean virus, and now that that's taken care of, I'm now getting a Sound Blaster Live Toolbar and persists every time I start up my maching. Does anyone know why this is appearing and how I can get rid of it?

Thanks for your help in advance!
 

A:Sound Blaster Live Toolbar won't go away!

You can try this: click on start, click on Run, type "msconfig" (without the quotes) click OK, click the start up tab, scroll down the list and uncheck "ahqinit.exe" if it is there. Click apply, OK. Restart computer.
Edit: I forgot to say in this post, after you restart after the desktop loads a window will pop up saying you have made changes, etc....... There is a little box in the bottom left hand corner, just put a check mark in it so you will not see that message again, then close the window.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Can anyone tell me if you can speed up and/or slow down music with this soundcard/program. I have the Sound Blaster!Live.Value and the Sound Blaster 32PNP.
Thank you for any help.
 

A:{RESOLVED} Sound Blaster! Live. Value

Thank you I have resovlved this problem by using pitch control on my dual cassette recorder.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

I just installed Sound Blaster. And it works fine. I just can't get the Live Drive to work. It doesn't do anything. I plugin a headphones I get no sound and still get sounds off my speakers. I pluggin a mic and run sound recorder. No sounds. And the remote doesnt do anything. I'm pretty sure I hooked it up correctly. any ideas whats wrong?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Every Since I Installed My Sound Blaster Live!24-bit,My Headphones Will Not Work! I've Tried Them In Various Devices And They Work PERFECTLY. I've Plugged Them Into Every Port On The Card And On The PC Itself,But Still,NADA!! Any Suggestions?
 

A:Sound Blaster Live! & Headphones!

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 69.2

Hi I installed Daniel K sound pack and its installed but get no sound?

Reinstall?

Thanks

A:Sound Blaster Live Value daniel k no sound?

Non Creative (SoundBlaster) drivers may or may not work. Best option, if there is no Creative Win 7 driver is to use a sound card that is compatible.

Read other 1 answers