Over 1 million tech questions and answers.

X1 Carbon 3rd Will Not Boot - I have 3 motherboards & None Work?

Q: X1 Carbon 3rd Will Not Boot - I have 3 motherboards & None Work?

I cannot get my X1 Carbon to boot it's baffling me. I have three motherboards I can try the same thing with. I am almost certain is has to do with the CMOS battery. Symptoms:- Laptop Flashes Three Lights on Logo (Unless I unplug/replug the CMOS battery)- If I unplug/plugin the CMOS, I can get the keyboard to light up then it shuts off.- The fan does not spin because it does not startup.- I used to get a 3 error beep code on one motherboard, however this had to do with the screen which I replaced and it fixed the beep.- I get no error beep codes. Tried:- Pressing the CMOS reset button doesn't seem to do anything (Top right, very small near hinge)- Unplugging the CMOS battery, Putting the AC in, and Pressing power lights up the keyboard for a moment. Replugging the CMOS battery back in seems to disable everything.- Pressing the Reset (Mid-left) usually where a pin goes.- Flushing out static with battery/adapter removed by holding power.- Switching the battery to ac, both, and none with everything above.- Tried with some components unplugged, it doesn't matter -- none of them nor all of them unplugged do anything. I have search many places and I have never had this happen, it can't be possible that I have three bad motherboards. In fact, two of them were factory tested as working. Could it be my power switch? If it was, why would I get the red flashing lights? Does anyone have any idea what I should try?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: X1 Carbon 3rd Will Not Boot - I have 3 motherboards & None Work?

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 93.6

I cannot get my X1 Carbon to boot it's baffling me.  I have three motherboards I can try the same thing with. I am almost certain is has to do with the CMOS battery.  Symptoms:- Laptop Flashes Three Lights on Logo (Unless I unplug/replug the CMOS battery)- If I unplug/plugin the CMOS, I can get the keyboard to light up then it shuts off.- The fan does not spin because it does not startup.- I used to get a 3 error beep code on one motherboard, however this had to do with the screen which I replaced and it fixed the beep.- I  get no error beep codes. Tried:- Pressing the CMOS reset button doesn't seem to do anything (Top right, very small near hinge)- Unplugging the CMOS battery, Putting the AC in, and Pressing power lights up the keyboard for a moment. Replugging the CMOS battery back in seems to disable everything.- Pressing the Reset (Mid-left) usually where a pin goes.- Flushing out static with battery/adapter removed by holding power.- Switching the battery to ac, both, and none with everything above.- Tried with some components unplugged, it doesn't matter -- none of them nor all of them unplugged do anything. I have search many places and I have never had this happen, it can't be possible that I have three bad motherboards. In fact, two of them were factory tested as working. Could it be my power switch? If it was, why would I get the red flashing lights? Does anyone have any idea what I should try?

A:X1 Carbon 3rd Will Not Boot - I have 3 motherboards & None Work?

When you unplugged the CMOS battery, did you also disconnect the main battery?  A shorted screen can cause the symptoms.  I would believe a bad screen before 3 bad motherboards.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 57.2

Après avoir fait la mise à jour vers w10 mon lecteur d'empreinte ne fonctionne pas. Dans la gestion des périfériques il n'est pas visible. J'ai installé le pilote mais c'est toujous pareil, il n'est pas visible.. quelqu'un pourrait il m'aider ?
Merci
 
Google translate: French >> English
After upgrading to w10 my fingerprint reader does not work. In the management of the pheripherals it is not visible. I installed the driver but it is always the same, it is not visible .. could someone help me?Thank you
 
 
Moderator comment: Please feel free to post in your native language, but as the principal language of this community is English, please include a translation alongside for the benefit of other members. Regards.
Commentaire du modérateur: N'hésitez pas à poster dans votre langue maternelle, mais comme la langue principale de cette communauté est l'anglais, veuillez inclure une traduction pour le bénéfice des autres membres. Cordialement.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 48

Do all Z boards used for OCing take a long time to boot up?

I ask this cuz I want to get the Asus Z170-E. But I've read complaints that it takes a long time to boot up Win 10. Below is a link from Newegg. Is there a fix to this?

ASUS Z170-E LGA 1151 Intel Z170 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.1 USB 3.0 ATX Intel Motherboard - Newegg.com

Read other answers
RELEVANCY SCORE 48

Do all Z boards used for OCing take a long time to boot up?

I ask this cuz I want to get the Asus Z170-E. But I've read complaints that it takes a long time to boot up Win 10. Below is a link from Newegg. Is there a fix to this?

http://m.newegg.com/Product/index?itemnumber=N82E16813132691
 

A:Do All Z Motherboards Take Long Time to Boot?

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 47.6

hello all,
i have had an old p4 motherboard and p4 2.0ghz processor lying around, soi decided to give it to my dad so he can upgrade his archaic P3 system. but, hes got alot of important data and programs(some irreplacable) installed on one hard drive and backup data on another hard drive. he boots from this 120gig hd, and i would like to just be able to boot from that on the new motherboard, but this doesnt always work. i have had 2 experiences in the past with this problem, once i was able to doa windows repair install and it worked and the other time, recently, i did the same and i still could not boot from the same HD on a new motherboard (switched from asus p4s800 to p4p800se), and had to install windows on a new hard drive.
anyway, i just dont nkow if there is an easier way to resolve this issue. im thinking of just installing windows on the hard drive that doesnt boot assuming i can transfer all the data to the boot HD.
 

A:changing motherboards, how to make sure i can boot properly

New motherboard = new hardware that the original OS will not recognize. You would be better off installing Windows to a new hard drive and keeping the other drives as slaves on your other controllers. I would do the install of the new OS with the old drives completely disconnected to lessen the possibility of losing the data on them.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 47.6

Help.

My daughters Sony P4 3ghz HT Vaio desktop has always had problems - mainly motherboard related but recently one of her two screens starting intermittently blanking out for a second or so. As it is now out of warranty I decided to try and salvage the good bits and put together a box that could last her for the next year or so.

So I took the following existing bits out of the Sony Vaio

- Pentium 4 cpu 3ghz hyper threading
- 1.5 gb of RAM (2 x Kingmax 512mb DDR-400 and 2xProMOS 256mb DDR-400)
- Sapphire Radeon 9600 Atlantis 256gb vid card
- Hard drives and DVD drives
- Dell 1905 lcd screens

And added them to the following new components

- Antec Sonata II case (with Antec 450 p/s)
- Intel D965PERL mobo - and when that didn't work (see below)
- ASUS P4P800-E DELUXE Socket 478 mobo
- new 200gb hard drive

Problem is that on both the Intel and the ASUS mobo, the PC powers up but nothing happens - the screen remains blank, no sound is emitted (e.g. no beeps under POST) and nothing happens. There is a momentary lighting of the lights on the keyboard (connected by PS2 or whatever that old non-USB connector is called) and the DVD drive will ight up and open/close but no boot screen etc.

I did a quick search here and tried the following - none made any difference

- swapped out the cpu for another (older) 478 P4 I have in another Vaio
- tried a total of 4 different vid cards (and verified that 2 were working on other PC's)
- tried removing... Read more

A:Asus and Intel motherboards power up but don't boot - help please

Remove the processor and check the pins - reseat properly.

Remove and reseat only the 2 x 256 meg sticks.

Reset the BIOS by jumper / removing battery.

Remove the vid card and try booting.

Post results here again.
 

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 46

I just got NFS carbon and it doesn't work. I installed it but when I click on the icon a blue screen comes up and says to restart my comp. Im farely sure that my comp meets the requirements because I can play both Oblivion and BF2, both of which have higher requirenments. whats the problem and how can I fix it (can I fix it)?
 

A:NFS carbon wont work

what is the exact wording of this blue screen? post them here, also post your system specs. including the graphics card details and make
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 46

Several keys in my mother's 6 month old X1 Carbon 4th Generation are no longer working (Q/W/E/N). This is a Windows 10 64 bit machine. The problem, when first encountered, seemed to last a couple of days and would go away. Now however, it has been a week and the keys are still not working. She has had to resort to using the on-screen keyboard to log in to the machine since some of those characters are in her Windows password. I've had her downloaded and run a Lenovo Solution Center scan that run for 12 hours and gave the following message: final Result Code: W1CKMFDU8-9735T2 Any ideas how to interpret this code? I've had her try all the keyboard troubleshooting tips to no avail and would welcome any insight.        

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

I have  1) Lenovo Thinkpad X1 Carbon 4th gen, 20FBS01600, BIOS: N1FET49W (1.23 ). 2) Sennheiser headsets CX2.00G with mic, (Samsung Galaxy version) 3) Windows 10 When I plug in them the mic does no t work but there is sound. How can I fix that? The same problem without my dock station connected, ie only laptop.    

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

At regular times, the touch screen does not responds to touches anymore. At the same time, my Bluetooth connected mouse does not work. After about 30 secs, both work again.Is there a fix available?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

Hi, I've only had the x1 carbon 2017 for ~3 months now but suddenly every port on it has failed. Both USB Cs don't recognize the charger and the usb ports don't recognize any USBs. If the charger is plugged in it simply won't recognize it and the LED will not light up. I tried the charger on my phone and it works so it has to be something with the laptop. If anyone might know anything that could solve this please let me know!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I cleaned the keyboard of my X1 carbon today, which inevitably involved pressing  all  keys on the keyboard randomly. Immediately after the cleaning, the speaker can't produce any sound. Headphones work fine. I checked the sound option in control panel, and everything seems to be working normally. The green bar that shows the changing volume of speaker perfectly respond to the system and browser, except no sound is actually produced. It also shows that the sound card is working fine. Does that mean that my speakers are broken? Is there any way to tackle the issue or check the status of the speaker? Thank you. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I just got my Thinkpad X1 carbon 5th gen. Almost everything works fine, but the ethernet extension cable does not work. I can see the network adapter in the network connections, but it says that the network cable is removed I just pluged in the ethernet extension cable and connected it with the LAN. But the adapters LEDs do not blink. They just do nothing. So I tried the same LAN cable with an USB 3.0 ethernet adapter and it works. The device manager does not show any hardware or driver problems. What am I doing wrong? Is there a bios options that must be enabled or any other way to enable it?  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hi, I own a new X1 Carbon (with the terrible adaptive function keys), and my combo audio/mic jack does not seem to work properly. Specifically, when I try to plug in headphones (or use an application like Skype) while the sound is running from the speakers, it does not switch. Conversely, if I start a video wearing headphones, and unplug them, the sound does not come out of the speakers. Can someone please advise how to troubleshoot this? Thanks in advance.

A:X1 Carbon combo headphone/mic jack does not work

Hi Dave0888,
 
Welcome to Lenovo Community!
 
As per your query we understood that you are facing the issue with Audio port on ThinkPad X1 Carbon.
 
Please set the default setting on Realtek High Definition audio application from control panel.
If you are unable to find the application or set the application, please download the driver from Lenovo Support page and install it.
 
Also please download ThinkVantage System Update utility and install it, and after installing it please run the application so that it will check for the latest drivers and automatically install it.
 
After installing all the application please restart the system and check it once.
 
Below is the link to enter the downloads page and download latest application accordingly, please click on "Select Product" then in "QUICK PATH" enter the MTM no. select the exact model.
 
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page#
 
Hope this helps. 
 
Best regards,

Hemanth Kumar




Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.Follow @LenovoForums on Twitter!

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hi, the microphone mute button doesn't work, nor does it light up at all... the speaker mute button works. Also, the Lenovo button next to it USED to work and now doesn't for some unknown reason. I have a new x1 carbon with windows 8.1 and really need some specific direction on how to troubleshoot this! THANK YOU!













Solved!

Go to Solution.

A:x1 carbon mute button doesn't work

Solved my own problem and not sure of the why... but it works now. I went to the following Lenovo site and installed Hotkeys utility and now both the mute button works (the light at least) AND the Lenovo button is working again... YAY! http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS029026

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I have an X1 Carbon 2017 and a Xiaomi noise-cancelling headset that uses USB-C to transfer audio and power.However, the Xiaomi headset which works perfectly on my phone and my friend's Xioami laptop does not work on my Thinkpad. When plugged in, the noise-cancelling function works as it can receive power from the laptop, but there's no sound and the computer does not recognize it as an audio device.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

I cleaned the keyboard of my X1 carbon today, which inevitably involved pressing  all  keys on the keyboard randomly. Immediately after the cleaning, the speaker can't produce any sound. Headphones work fine. I checked the sound option in control panel, and everything seems to be working normally. The green bar that shows the changing volume of speaker perfectly respond to the system and browser, except no sound is actually produced. It also shows that the sound card is working fine. Does that mean that my speakers are broken? Is there any way to tackle the issue or check the status of the speaker? Thank you. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

After inserting multi card reader computer becomes very very slow it sees card reader not by its name but as disc E or D when i try to open Disk E or D it does not open up and window becomes unresponsive. Please help fix this need multi card reader for work. Windows 10 update is messing up my Thinkpad and peace of mind!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

I recently purchased an X1 carbon 1st Gen running windows 10 and I can't find a way to get the fingerprint reader to work. It may not be possible but I thought I would see if anyone here has found a solution. Apparently there is a solution for the type 20AF but I can't find a solution or an updated driver for the Type 3460. If anyone can point me in the right direction that would be great. I have updated my Bios and many of my other drivers. I have tried downloading the Synaptic Metallic drivers as well And I tried updating my AthenTec Driver for the fingerprint reader but it still doesn't work. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hello,  I want to know whether Huawei ME906C LTE module work with Lenovo X1 Carbon Gen 2, i'm currently using Sierra Airprime EM7345 module. Please kindly help.  Thanks in advance. 

A:Will Huawei ME906C card work with Lenovo X1 Carbon...

nobody knows?

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi all, I have the X1 Carbon 2016 (20FB) and it is running Windows 10 Enterprise. I have all the lastest Windows and Lenovo updates. It all works pretty well except when it comes to starting back from sleep mode. I have the laptop configured to go to sleep when I close the lid. However when I reopen the lid, the power button and keyboard lights come on but the display stays off. Opening and closing the several times doesn't help. The only way to get the display to turn on is to quickly press the power button. This puts the laptop to sleep. If I press the power button again the laptop comes back to life and the display works again. Anyone else have this issue? Any possible solutions? Thanks,Ian

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.4

Hi, After installing Windows 10, I began to have issues with the left click button on the touchpad.  The left click suddenly stops functioning, and it does not work again until I reboot the computer.  It is not a hardware issue as I have tested this by changing the functionality between the left and right buttons, at which point the left button works again.  My sense is there is a bug in the touchpad's driver software under the new operating system.  I have tried to uninstall and reinstall drivers, I have scanned to ensure the computer does not have a virus, and I have reinstalled the operating system.  None of this solves the issue.  The left mouse click on the touchpad will still suddenly stop working at some period of time after using the computer (generally after leaving the computer idle and later resuming use).   Any ideas, thoughts, suggestions are welcome.  Is it a bug in the driver software for the touchpad that needs to be fixed for Windows 10?   Thanks you! 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.4

Hi, After installing Windows 10, I began to have issues with the left click button on the touchpad.  The left click suddenly stops functioning, and it does not work again until I reboot the computer.  It is not a hardware issue as I have tested this by changing the functionality between the left and right buttons, at which point the left button works again.  My sense is there is a bug in the touchpad's driver software under the new operating system.  I have tried to uninstall and reinstall drivers, I have scanned to ensure the computer does not have a virus, and I have reinstalled the operating system.  None of this solves the issue.  The left mouse click on the touchpad will still suddenly stop working at some period of time after using the computer (generally after leaving the computer idle and later resuming use).   Any ideas, thoughts, suggestions are welcome.  Is it a bug in the driver software for the touchpad that needs to be fixed for Windows 10?   Thanks you! 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.4

Dear All, After last BIOS update (middle of March 2018) left USB port stopped to work on my X1 Carbon (type: 20A8S04N1H). Please, help!Thank you in advance!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.4

Although I found different threads for this or a similar issue all offered sultutions do not work for my laptop. After waking up from sleep mode (maybe forth or fifth time) the fingerprint sensor is not activated for Windows login any more (Windows Pro 10, 64-bit). Only a reboot will activate the fingerprint sensor again. I have tried everything together with the Lenovo support:re-installing different driversBIOSPower settings for the FP sensorseveral new installations of Windowsnew SSDnew sensornew motherboardnew laptopwith and without different antvirus softwareI do not have weired software installed or any unusal programs. My collegue has the same laptop except for the i5 instead of my i7 core and he has no problems. He also uses the same set of programs. Does anybody have suggestions how to solve this problem?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.4

Hi, Does Dolby Atmos (audio) work only with headphones or does it work also with X1 speakers ? (I am changing between Dynamic/Films/Music/Games/... but no change in output sound with laptop speakers)      It does not seem to work with bluetooth headset :   Regards,Kristo. Moderator edit: Match subject to content.

A:[X1 Yoga 3rd/X1 Carbon 6th] Does Dolby Atmos (audio) work only with headphones?

@kristofior wrote:Hi, Does Dolby Atmos (audio) work only with headphones or does it work also with X1 speakers ? (I am changing between Dynamic/Films/Music/Games/... but no change in output sound)   Regards,Kristo. Moderator edit: Match subject to content. No this works ONLY with the built-in laptop speakers. It's because Dolby has tuned them for Lenovo to work with Dolby Atmos. I'm sure by switching the audio types you're able to tell the difference from the speakers....





Lenovo ThinkPad X1 Carbon (6th Gen), ASUS PG27UQ Quantum Dot UHD 4K HDR 144 Hz Monitor

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 44.4

The fingerprint sensor on my X1 carbon is essentially unusable... Each time the laptop wakes from sleep the sensor does not start up (the green light does not turn on and does not react to any fingerprint). I wonder if the others have the same problem.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 44.4

Although I found different threads for this or a similar issue all offered sultutions do not work for my laptop. After waking up from sleep mode (maybe forth or fifth time) the fingerprint sensor is not activated for Windows login any more (Windows Pro 10, 64-bit). Only a reboot will activate the fingerprint sensor again. I have tried everything together with the Lenovo support:re-installing different driversBIOSPower settings for the FP sensorseveral new installations of Windowsnew SSDnew sensornew motherboardnew laptopwith and without different antvirus softwareI do not have weired software installed or any unusal programs. My collegue has the same laptop except for the i5 instead of my i7 core and he has no problems. He also uses the same set of programs. Does anybody have suggestions how to solve this problem?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.6

A few days ago I was prompted to install an urgent BIOS update.  I followed the screen prompts and the system rebooted and flashed the BIOS.  Our company laptops all have Sophos encryption, which requires a separate login prior to booting the OS (Win7).  I've always been able to enter user ID and password information on that screen using the USB keyboard connected to my OneLink+ dock (which is connected to the laptop). Following this BIOS update, I can no longer use the keyboard or mouse (also USB) connected to the OneLink+ dock until the OS boots.  I have to open my laptop, enter my Sophos ID and password on the laptop keyboard, then close the laptop.  Once the OS (Win7) boots, I can use both the USB devices fine.  Interestingly enough, the monitor attached to the OneLink+ dock functions just fine before the OS boots up. I checked BIOS settings and couldn't see anything there that looked odd or out of place.  I also checed Device Manager to see if there were any warnings or issues, and didn't see anything. I tried to downgrade the BIOS to an earlier version, but once you are above 1.23 that is not possible.  I did flash to the latest release - 1.27 - but that did not fix the issue. So I'm stuck with a rather awkward login process which was not an issue until this BIOS version was installed a few days ago.  I've reviewed other post for similar issues but have not found anything that points at a solution thus far... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.6

So I've messed around with this my whole afternoon.What I've found out is that the X1C I just got will not notice my monitor (samsung px2370), however, it will notice my TV just fine.Figured I would try a BIOS update...well I already have Linux installed and the BIOS update options are "Windows" or "CD"...why...there is a CD/DVD option...in 2018...on a model that does not have a direct CD/DVD drive - is beyond me.I've tried copying the iso image with 'dd' and booting from it but that doesn't work.Suggestions?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.6

With the latest "n1cgr16w.exe" installed. It takes a long time to switch between tabs in "Synaptics Control Panel".Ok", "Cancel" is taking forever to close the dialogbox. Also no checkbox can be ticked in the "Scroll" tab. Also see the errors in the "Clicking" tab. This latest driver literally does not work. It CANNOT even provide the simplest functionality. Please refer to the attached screenshot. Things used to work perfectly before applying the latest driver. Thanks


























Doc1.docx ?192 KB

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.6

I have plugged in a microphone and a guitar amplifer into my laptop, both work on my Lenovo desktop Cube PC. The amplifer was plugged into the blue line in input on the desktop, and I followed some steps to "convert" the input on the laptop to line in. Anyway, the amp and microphone do not show up at all on my Windows 10 laptop. The laptop just "ignores" them and just uses its built-in microphone. I have clicked on "Show disconnected/disabled devices" which doesn't help. The issue might be that the laptop doesn't have combo audio/mic jack, but I do not know. Any help would be greatly appreciated, thanks.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.6

Got my new X1 Carbon and  I am really happy with it. I want to deploy the company image to my X1C Via SCCM.   Currently we deploy VIA PXE Boot, but  with the X1C not having a NIC we are going to have an issue. I can deploy an image Via USB, but I will not have network connectivity unit the builds it complete and I start using a usb docking station.  Very messy for the guys how will be doing the builds.   Is there a USB NIC available that support PXE booting?  or does anyone have any less messy ideas on implementation. We are looking at getting 200 units so  I need as little pain as possible.. 













Solved!

Go to Solution.

A:X1 Carbon - PXE Boot

Yes there is a USB ethernet dongle that supports PXE booting.
The Lenovo part number is 0A36322.

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 43.6

I just opened a brand new X1 Carbon. Started loading software. I only download from Ninite to be safe. Installed the needed software. Signed in to MS Office 365. It was running for about an hour then blue screened. Now it won't boot back up. Just sits at the "press enter to interrupt the boot" screen.I have pushed the reset button and tried to hit enter as it boots up but don't know any other tips. This is brand new. Any ideas? Very disappointed if this is going to be my experience.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.6

Computer will power on & off after 1s when pressing power button.Cleared the cache by pressing the reset button on backside with paperclip but still does not turn on.Power button blinks 3 times when plugging in AC adaptor.Any suggestions for a quick fix?

A:Carbon X1 3rd gen won't boot

Do you have warranty remaining?

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 43.6

Hello I am waiting for Lenovo's return box, but wanted to share my issue and see if anyone knows what happened. Lenovo tech support thinks its a corrupted board. First day I got it and went through normal win10 setup with no issues. It restarted a few times and updated. I then browsed the web a bit then shut down the machine. 30 minutes later I pressed start and it would not boot passed the Lenovo logo screen. If i press F1 for BIOS, it takes 20 minutes to get into BIOS. OR if i let it sit at the Lenovo logo screen for 20 minutes, it will then bring up the Boot Menu/App Menu screen, but nothing is listed under the Boot Menu. It does not matter if on battery or AC power. I tried F9 to reset BIOS and then F10 to save with no luck. It will also not load into recovery mode. The reset button via a paper clip on reverse side does not help. I noticed the BIOS is 1.15 and Lenovo has an urgent update for 1.25. Did windows updates conflict with the older BIOS? Im thinking the BIOS should have been updated before any windows updates.  Any ideas? 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.6

I have a X1 Carbon Model 20FB...... I purchased a USB RJ45 Dongle to PXE boot for imaging and it is failing to boot. It never lights up like it is going to work, model of USB device U2L 100P-Y1 (labeled lenovo).... Does anyone have an answer as to how to solve this issue. I have tried multiple drivers and can't seem to find the correct driver. Thanks  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 43.2

I have an X1 carbon 6th with Dolby Vision HDR screen and this function worked well until I upgraded the operation system to 1803 several days before. I have tried uninstalling the monitor driver, intel display driver and Lenovo SIP driver completely and then reinstalling them all with the newest version downloaded from the official site, now I can see the ChromaTune menu by right-click my mouse on the desktop but whatever I choose there is nothing changed. How can I fix this problem? I saw an old thread talking about this suggesting re-installing the SIP driver and the problem would be solved but definitily it doesn't work. Is there anything I am wrong or should I just wait for another update in future?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

I have an X1 Carbon 20A7 that is 5 months out of warrenty and that will not start, most of the time. When I push the power button the button blinks 4 times, the fan kicks on for a split second, and the keyboard backlight and multifunction keys flash on once. After pushing the button multiple times (there isn't a magic number of times but generally it's 10-15 times) it will kick on. Once it is on there doesn't not appear to be any issues. It will even sleep and come back on without a fush. If you try to restart it however it will simply shutdown and not reboot. My gut says it is the system board but I'm hoping I'm wrong.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 42.8

The power on button shows green light- Keyboard lit as well as the row with PF keys. LCD is black. I can adjust the keyboard light. I have removed both the built in battery as well as the cell coin battery and put them back. No difference.

A:X1 Carbon 2 gen - 20A7 - Don't boot

You already did what I would suuggest, except that I would press the power button a couple of times with the main and coin-cell batteries disconnected and I would wait 15 seconds before plugging them back in.  Other than that, it sounds like a more serious (motherboard) issue.  Some of the 20A7 machines are still under warranty.  Did you check?

Read other 1 answers