Over 1 million tech questions and answers.

X1 carbon 6th 2018 HDMI doesn't work with all monitors (can't update BIOS)

Q: X1 carbon 6th 2018 HDMI doesn't work with all monitors (can't update BIOS)

So I've messed around with this my whole afternoon.What I've found out is that the X1C I just got will not notice my monitor (samsung px2370), however, it will notice my TV just fine.Figured I would try a BIOS update...well I already have Linux installed and the BIOS update options are "Windows" or "CD"...why...there is a CD/DVD option...in 2018...on a model that does not have a direct CD/DVD drive - is beyond me.I've tried copying the iso image with 'dd' and booting from it but that doesn't work.Suggestions?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: X1 carbon 6th 2018 HDMI doesn't work with all monitors (can't update BIOS)

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 87.2

My old monitor has problems turning on, I can leave it on for 30hrs before it decides to display a picture, or I can manipulate it by unplugging the DVI cable from the back, but sometimes even that takes a few tries. It's off warranty and for reference it's a Samsung SyncMaster 226BW.

So I bought a new monitor and I have it plugged in using HDMI, but a problem I get is that when both monitors are plugged in the HDMI has no display until it gets to Windows, so I cannot see the boot process of my PC, because my old monitor as explained above has problems turning on.

Was a hindrance today when I was tinkering with my SSD and had to go to BIOS, and frankly I'd like to be able to see in case anything goes wrong, like a BSOD or Windows update etc.

So how do I get my HDMI monitor to give me a picture when the other monitor is plugged in. My new monitor is another Samsung, SyncMaster SA350.

A:Dual Monitors, HDMI monitor doesn't display BIOS

Short of something like this,

Newegg.com - BYTECC DVI-HM DVI Male to HDMI Female Cable Adaptor

not much as that is a function of the video card and nothing to do with Windows. The only way would be to try and edit the video card's bios so that the HDMI port is made to be the primary port when powering on.

Failing that if the old monitor is that bad, why use it? If the new is the only thing connected then it should display the bios screen when booting up.

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 87.2

I am so confused. Is my Lenovo 3000 N500 4233 63U HDMI compatible? Why it has the port, why the BIOS recommened/installed is NON-HDMI (version 1.10 BIOS 6GET19WW) and why it doesn't work when connected to any Tv with HDMI capability?  Should i downgrade to 1.09. I m running Windows 10 since July 2015 and ...this is another issue which probably will force mesoon to go back to Windows 7, the last update installed successful for windows 10 was Sep 2015; ever since, all the updates don't install, don't download sometimes, whatever adivse i followed, no windows update can be installed. Thank you so much Vera

Read other answers
RELEVANCY SCORE 83.2

For the first couple weeks I was able to run 3x 1080p monitors just fine using two display ports and an hdmi port. This morning when I docked my computer I could only get two to work. I can disable one then enable another and get all three working but only in sets of two.  I tested two of my coworkers laptops on my dock and all three monitors work fine. Also when I boot all three work until the Windows splash screen then one goes dark.  If I try to enable the third one: It acts like it's connected but the display remains dark and I lose my mouse cursor. I can stll move the mouse and see the hover overs but the cursor is gone.  I'm thinking this is a windows driver/firmware issue. In device manager I see all three:   But can't seem to get all three to work at once.  I've tried reinstalling both the Thunderbolt drivers and the display drivers with no luck. Any ideas? I'd like to avoid completely reinstalling Windows as I know that'll probably be a suggestion. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 80.8

Anyone else seeing this?  I'm connected to a Onlink Pro dock.  After upgrading to the latest BIOS version I am no longer able to put the system to sleep by closing the laptop.  The monitors connected to my dock continue to display and the laptop does not enter sleep mode.  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 80.4

Hi, I've recenty updated the BIOS to F17 and after it was done, the display is connected to HDMI port doesn't display anything and it seems it doesnt detect! I've also updated both VGA drivers (Inter and NVIDIA), but I still have the same problem! Any solution to solve the issue? Any solution to downgrade the BIOS? Br,Meghdad

Read other answers
RELEVANCY SCORE 78

Dear All, After last BIOS update (middle of March 2018) left USB port stopped to work on my X1 Carbon (type: 20A8S04N1H). Please, help!Thank you in advance!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 77.2

A few days ago I was prompted to install an urgent BIOS update.  I followed the screen prompts and the system rebooted and flashed the BIOS.  Our company laptops all have Sophos encryption, which requires a separate login prior to booting the OS (Win7).  I've always been able to enter user ID and password information on that screen using the USB keyboard connected to my OneLink+ dock (which is connected to the laptop). Following this BIOS update, I can no longer use the keyboard or mouse (also USB) connected to the OneLink+ dock until the OS boots.  I have to open my laptop, enter my Sophos ID and password on the laptop keyboard, then close the laptop.  Once the OS (Win7) boots, I can use both the USB devices fine.  Interestingly enough, the monitor attached to the OneLink+ dock functions just fine before the OS boots up. I checked BIOS settings and couldn't see anything there that looked odd or out of place.  I also checed Device Manager to see if there were any warnings or issues, and didn't see anything. I tried to downgrade the BIOS to an earlier version, but once you are above 1.23 that is not possible.  I did flash to the latest release - 1.27 - but that did not fix the issue. So I'm stuck with a rather awkward login process which was not an issue until this BIOS version was installed a few days ago.  I've reviewed other post for similar issues but have not found anything that points at a solution thus far... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74

Computer will not boot into or past BIOS since BIOS update to FWKT86A  on 5/30/2018, unless dongel from Microsoft wireless key board and mouse is removed prior to start up. With the dongle removed maching boot normally and works with the Microsoft keyboard and mouse when plugged in. Is there a fix for this or do I need to roll back my BIOS? 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 72.8

Hi there, would be grateful for any help on a problem that has me completely stumped.

I have an AJP 7321 laptop that was running Windows ME. I've recently upgraded to XP Pro. The upgrade didn't go entirely smoothly until I updated the BIOS (now R1.07 if that helps). Hey presto, XP Pro installs and runs like a dream. Except that since the BIOS update the laptop monitor is not working properly: when I power up I have a blank screen with flashing horizontal or vertical lines (sometimes both together). I've hooked up an external monitor, which is fine,and the laptop monitor 'flashing style' changes according to what I am doing, suggesting that it is receiving information and trying to do something with it.

Device manager says everything is working properly. I've updated the graphics card driver (S3 Twister K). And then I deleted all the programs I didn't need or could easily download again one day in case there were any conflicts. Oh, and ran a full virus check for good measure...

I've scoured the internet, spoken to AJP support and tweaked everything I can think of. I'm assuming that it probably isn't a graphics card problem since it all appears perfectly on the external monitor. Should I be tweaking something in the BIOS or a system folder? Any suggestions??

A:Monitor doesn't work since BIOS update, or is it XP?

Double check that you got the correct bios update for your exact unit

Read other 19 answers
RELEVANCY SCORE 72

Hello

I have notebook Toshiba Satellite L50-C " Part no: PSKWSV-06H023AR ", after updating my bios to Ver. 5.30. I found that my touchpad doesn't work even it doesn't exist in "Device Manager" tried installing touchpad driver but no change happens! the touchpad doesn't found on elan driver also to enable or disable it. I accessed bios "UEFI" page then I've found that my touchpad works perfectly only on UEFI setup page! Please, Help me to make the touchpad work on windows again.
Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.4

When I push the mute button nothing happens (the little light doesn't turn on) and when I go into "Control Panel"/"Hardware and Sound" and click on "Lenovo - Microphone Mute" I get a message that says "Error - The service did not respond to the start or control request in a timely fashion." Any suggestions? Thanks.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70.4

I bought my Satellite Z930 in August and installed 2GB extra RAM in it. Worked fine, the Ultrabook detected it and had total 6GB of RAM.
Yesterday I stopped ignoring these Toshiba Tempro messages and installed the suggested BIOS Update to Bios 2.20 (don't know which version it was before). Now I have several problems:

*First one*, my Ultrabook doesn't start anymore with the extra RAM. I press the power button, then the power LED starts blinking: 2 times yellow, 1 time orange in loop. The screen stays black and the CPU fan raises to maximum level..Only when I remove the extra RAM, then it starts.

*Second problem*, without my extra RAM it starts, but sometimes with the CPU fan at maximum level. So i have to restart that it stops.

*Third problem*, Windows only detects 2GB of RAM. I have now no extra RAM istalled, so it should detect 4GB of RAM, like when I bought it. Now there are only 2GB...

So is this what happens when I install suggested updates? -.-
So what can I do now? At least I want my preinstalled 4GB of RAm back. Is there any BIOS downgrade, or something similar to revert the changes?

A:Satellite Z930 - after BIOS Update, Extra RAM doesn't work anymore

OK, solved the problem. I found a BIOS downgrade to 2.1 at this page: http://www.blog-drivers.com/2012/07/toshiba-portege-z930-notebook-drivers.html
Now I have my 6GB back :)

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 70.4

In the beginning of March 2018, there was a critical BIOS update, which I ran... Prior to the update my system's CPU tempratures, while ideal, where very stable and around 55 degrees celsius. After the BIOS update my CPU temprature reads are all over the place. While ideal, the sensor can read 55c and instantly jump to 82c, back to 64c, upto over 90 degrees celsius and so on [you get the idea], with arbitrary temp reads, without any apparent reason...  Has anyone came across this issue?Should I be worried about this?Should I rollback to previus BIOS version? Could I ,even? Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70

Hello all, After updating the BIOS to version A16 or A17 doesn't work memory card reader :(
On the aforementioned version of the BIOS, when you want to turn on the computer with a memory card inside the system do not get up! Of course, without a memory card system will get up normally but when you again put the memory card the system still can't see it.
The last working version of BIOS is A15 where you can use a memory card reader.
My OS: Windows 10 Pro (x64)

A:Latitude E7440 - memory card reader doesn't work after bios update

I have exactly the same problem. Last working version is A15.

Read other 21 answers
RELEVANCY SCORE 70

This is an issue that I've seen in two other posts, but I can't find a resolution: https://forums.lenovo.com/t5/ThinkCentre-A-E-M-S-Series/Brand-new-M715Q-will-not-wake-after-sleep/m-... https://forums.lenovo.com/t5/Enterprise-Client-Management/NVMe-Drivers-and-M715q-Tiny-AMD/m-p/370512... I've posted on those threads to see if somone had a resolution on there, but I don't see any posted. We are experiencing the same issue.  Brand new m715q with BIOS ver M11KT31A (3/31/2017).  Windows 7 preinstalled.  Goes to sleep.  When you move the mouse or touch the keyboard the screen stays black and it doesn't wake from sleep.  Tried upgrading all drivers.  No change.  Tried upgrading the firmware.  That was when we discovered the firmware will not upgrade.  Firmware issue.  From the TVSU program it runs through the whole BIOS upgrade process, shutsdown windows, then the screen goes black, the fans rev up, and then stays that way.  Monitor says going to power save mode.  It never continues past that point.  If I go into the BIOS system log it says "BIOS updated"; however, the version has not changed.  We tried upgrading to M11KT32A.  Then recently they just released M11KT33A.  Same thing, doesn't upgrade.  I've tried running the update from system update, from the windows command line with manual reboot, from a bootable USB stick, and a bootable CD image and nothing works. ... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70

As the title says, top right USB port on my T470 doesn't work after BIOS v1.42 update when device is plugged in on boot.  Non of devices power up when plugged into that port. Naturally there's nothing in dmesg. This is not OS-dependent since devices don't power up in BIOS screen as well. The other 2 ports still work as expected. Restarting doesn't help. After some cold boots the ports starts working again. This never happened with previous BIOS versions.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 68.8

Hi, Running G500 with Win7 64bit. Trying to Connect both vga and hdmi monitors to have 3 total extended display(along with my laptop screen),but system let me work just with my laptop screen and either one of the external monitors at a time. Can it be accomplished? Regards,Barak

Read other answers
RELEVANCY SCORE 68

Hi,
 
Running G500 with Win7 64bit.
 
Trying to Connect both vga and hdmi monitors to have 3 total extended display(along with my laptop screen),
but system let me work just with my laptop screen and either one of the external monitors at a time.
 
Can it be accomplished?
 
Regards,
Barak
 
Mod's Edit: System model added to the front of Subject line to improve visibility / clarity.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 66.8

Latest yoga x1 gen2 BIOS UPDATE in march 2018 resulted in extremely bad DPC latency.. FIX THIS NOW! please everybody who have done a bios update of their X1 yoga gen2 ... write a post here if it **bleep**ed up your x1 yoga.. use latencymon to check and please post here so that INTEL and LENOVO and MICROSOFT and all other laptop companies have to understand that high DPC latency in 2018 IS TOTALLY UNACCEPTABLE and more so in 3000 dollars laptop.. this is a scamYOU PUSHED THE UPDATE as a critical one but in fact you wanted to destroy our laptop or what? i want to revert back to my last bios but i dont even know what bios i had before and you dont even make it possible.. ARE YOU KIDDING ME?

A:Latest yoga x1 gen2 BIOS UPDATE in march 2018 resulted in extremely bad DPC latency.. FIX THIS NOW!

also im not sure but it seem my oled screen have weird white color now after the bios update..

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 66

Hi, the microphone mute button doesn't work, nor does it light up at all... the speaker mute button works. Also, the Lenovo button next to it USED to work and now doesn't for some unknown reason. I have a new x1 carbon with windows 8.1 and really need some specific direction on how to troubleshoot this! THANK YOU!













Solved!

Go to Solution.

A:x1 carbon mute button doesn't work

Solved my own problem and not sure of the why... but it works now. I went to the following Lenovo site and installed Hotkeys utility and now both the mute button works (the light at least) AND the Lenovo button is working again... YAY! http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS029026

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 66

I have an X1 Carbon 2017 and a Xiaomi noise-cancelling headset that uses USB-C to transfer audio and power.However, the Xiaomi headset which works perfectly on my phone and my friend's Xioami laptop does not work on my Thinkpad. When plugged in, the noise-cancelling function works as it can receive power from the laptop, but there's no sound and the computer does not recognize it as an audio device.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 65.2

Hi all, I have the X1 Carbon 2016 (20FB) and it is running Windows 10 Enterprise. I have all the lastest Windows and Lenovo updates. It all works pretty well except when it comes to starting back from sleep mode. I have the laptop configured to go to sleep when I close the lid. However when I reopen the lid, the power button and keyboard lights come on but the display stays off. Opening and closing the several times doesn't help. The only way to get the display to turn on is to quickly press the power button. This puts the laptop to sleep. If I press the power button again the laptop comes back to life and the display works again. Anyone else have this issue? Any possible solutions? Thanks,Ian

Read other answers
RELEVANCY SCORE 65.2

I recently purchased an X1 carbon 1st Gen running windows 10 and I can't find a way to get the fingerprint reader to work. It may not be possible but I thought I would see if anyone here has found a solution. Apparently there is a solution for the type 20AF but I can't find a solution or an updated driver for the Type 3460. If anyone can point me in the right direction that would be great. I have updated my Bios and many of my other drivers. I have tried downloading the Synaptic Metallic drivers as well And I tried updating my AthenTec Driver for the fingerprint reader but it still doesn't work. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.8

I'm about to purchase a new X1 Carbon and need 1TB SSD. I already have Samsung 960 Pro NVMe PCIe M.2 1TB drive and thinking of ordering X1 with a smallest 256GB SSD option. Based on my research, Lenovo uses the latest (OEM, no consumers equivalent yet) Samsung PM981 SSD (with Phoenix controller and 3D TLC NAND Flash). 960 Pro has Polaris controller and 2D & 3D MLC NAND Flash.Should there be any issues using a different type SSD in X1? The reason I'm asking is that I had some bad experience replacing parts (though not SSD) in ThinkPad. I had T440p and replaced touchpad without buttons with the one that did have buttons. The original touchpad was Synaptics and the new one was ALPS. The problem was that with every system update Windows was replacing ALPS drivers with Synaptics ones and I always had to rollback the drivers manually. It seemed like T440p had touchpad type "hardcoded" and never properly recognized the new touchpad!I would like to avoid the similar issue with SSD, but at the same time I'd prefer to save $500 Lenovo asks for 1TB SSD.Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

Hi!I just got a new "X1 Carbon 5th Gen - Kabylake (Type 20HR, 20HQ)" and a "X1 Carbon Thunderbolt 3 Dock". I have an external screen connected to the dock and it works fine (VGA connection). I also have an other monitor with display (DP) connection that I want to use. But my computer can't find the other monitor, only the one with VGA connection. Is there any easy ways to fix this problem?Best regards

A:ThinkPad X1 Carbon 5th gen can't connect 2 external monitors in X1 Carbon Thunderbolt 3 Dock

[Posted moved and topic edited for discoverability.  AG]

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 64

My machine connect to TV using HDMI doesn't work any more.
What I can think of is I install a wireless mouse driver before the promblem occur.
The TV can be accessed and doesn't show up anything, I unplug the cable and plug it in, makes no difference.
Just want to bring the screen back. I change the display mode also, but no change.
Any suggestions ?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64

Hi there,  I have a Problem with my HP laptop, since I upgraded the system to WINDOWS 10, HDMI didn't work at all !! Please help me to resolve this issue.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64

I am going to upgrade my laptop very soon.  I really like the X1 carbon but also fancy the Yoga.  I will be buy the highest performance available for my needs.   It appears the Carbon and Yoga can be purchased with the same i7 and ram configurations.   Ports are the same as well?  I need at least 1 thunderbolt connection.  Am I missing any performance differences between them a the high end? It would appear the biggest trade off is the extra size and weight of the Yoga?  The Carbon being more svelte?  I would not use the Yoga in tablet/pen mode but it would be nice to have and perhaps I find more applications for it. I am in IT admin - I wish they still had real Ethenet ports...  but I get the form factor will not support it. Thanks in advance for any all/help. 

A:Help choosing between the 2018 X1 Carbon and Yoga

Hi Warder2112,
 
My two cents: If you don't need the tablet/pen mode, the X1 Carbon is svelter. If you want the sveltest machine with a real Ethernet port, look at the T480s.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 64

Hello, I am considering to buy a new Thinkpad. As I haven't used the Thinkpad for over 20 years, I would appreciate some advice from current users. Here are my requirements: - need to be able to connect to a 4K TV @ 60Hz with Chroma 4:4:4 (TV has HDMI 2.0 port)- compatible with Ubuntu Linux and be able to use eGPU under Ubuntu Linux- has a Thunderbolt 3 port to connect to the eGPU at full 40Gbps speed- ideally below 2kg- about 10 hours battery life and if possible, can change battery easily- if possible no big and heavy AC adapter- good customer support and after sales services- Intel 8 gen (6-core is better but not a must)- no heat/noisy fan/thermal/throttling issue- no scaling issues when using 4K display (both internal LCD and external 4K display)- no scaling issues when the LCD and external 4K monitor are at different resolutions 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.6

I've got a gateway DX4680 desktop, and a dell s2409w monitor.

What went wrong –
hdmi connection between computer and monitor stopped working about 35 days after getting the computer. 
Had no problems with the hdmi connection between computer and monitor prior to that. 
Worked completely fine. 
 
What I’ve tried to fix it:
1)     
Replaced the hdmi cable – didn’t work
2)     
Got some adapters to test out the hdmi ports on both the computer and the monitor – ran from the hdmi port on the computer with a hdmi-to-dvi adapter into the dvi port on the monitor – that worked. 
Used another computer that has a dvi output and with a dvi-to-hdmi adapter into the hdmi port on the monitor, that worked. 
So it seems that the hdmi port works on the computer, and the hdmi port also works on the monitor, just can’t get it to work hdmi to hdmi again (it worked fine for about a month, so something has changed, apparently).
3)     
Also tried setting the computer to an earlier restore point (date prior to the problem starting) – didn’t work.  The problem started after a window's critical update, as best I can tell.  Thought if the update caused
the issue, then going back to an earlier restore point would resolve it, which it didn't
4)     
Also ran windows updates and installed all ... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.6

So for about 2 years a DVI to HDMI cable that I've been using has worked perfectly until just a few weeks ago. For no apparent reason it has stopped working. Normally i'd think that the cable is fault however when i boot up my comp the start up stuff shows on my TV. Its only when windows starts up that it switches to to PC monitor. When i try to use my TV as a second screen my computer just cant see it. Help please :D

A:DVI to HDMI used to work with my TV but doesn't anymore

Hello,

What is the make model of the PC?

Have you tried reinstalling the graphics driver?

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

I just bought the HP Omen 870-243ND and it has 3 HDMI ports. But only the port on the video card works and the 2 HDMI ports on the motherboard dont. Is there a a way i can fix this? Yours sincerely,Roel Buisman

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.6

I have a Gigabyte GA-Z170 Gaming 7 Motherboard and i had my Monitor plugged in its HDMI port. It worked perfectly and suddenly after a restart it stopped working.
Note: I was updating HDMI firmware via Gigabyte's Mega Chips when my PC shut down. I believe it has something to do with this.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.6

Hi there.
I have no other ideas on this issue so im asking for your help.
I recently tried connecting my laptop to a tv to create a xternal display to share movies, tv, pictures with my family and recently moved away from VGA.  So I decided to use my HDMI cable that I usually use for my XBOX 360. Using my HDMI for my
xbox to tv works perfectly, but when I connect it to my laptop, it isn't displayed in the other displays option in Screen Resolution/Other display etc.  It workes sometimes and sometimes it does not.  I went to a radical step of connecting my xbox
to tv and immediately connecting the xbox end back to the pc and it surprisinly worked.  But now I cant get a signal out of it since.  It randomly connects and sometimes it wont work at all.
Other details.
Sony Bravia KDL-37V5500 TV
Samsung S3511 Laptop

Intel(R)Core(TM) i3 CPU 2.53GHz 3GB 64 Bit Operating System Windows 7 Home Premium Pack 1
 

A:HDMI doesn't work from Laptop to TV now

HDMI requires both a video driver and an audio driver as Windows 7 does not have that built in.  Ensure your video drivers and your audio drivers are up to date.
If you still have problems contact Samsung Techncial Support as you may have a hardware problem.Please remember to click ?Mark as Answer? on the post that helps you, and to click ?Unmark as Answer? if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread. ?

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

hi all

i have a laptop which exclude HDMI port i has only VGA port and i have a TV LCD which include HDMI , i bought a cable "VGA to HDMI"

like this cable
i plugged the the VGA interface into the laptop and the HDMI interface into the TV monitor but i doesn't work !

what may cause the problem ?.
 

A:VGA to HDMI cable doesn't work !

take a read here.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

I just bought a new system and I am not very technical. My graphics card has DVI, HDMI, & VGA ports (no display port). The monitors have the same 3 ports, so I thought they would work, but it seems like the system will only recognize any 2 of the 3 monitors. I have been told that I either need display ports or active dongle adapters, which I don't understand. Is that true?

A:3 Monitors HP2311 - Radeon HD 6450 - doesn't work.

  
Quote: Originally Posted by Daddio


...I have been told that I either need display ports or active dongle adapters, which I don't understand. Is that true?


True, and you probably need both. One of the three must be on a Display Port connection either to a Display Port monitor (expensive) or a DVI monitor using the adapter. ATI's newer video cards labeled "Eyefinity" are what you're after.

A (somewhat) cheaper solution is to drop a second video card in there and run the third monitor off of that. If the third monitor is only for something requiring a 2D picture (as in, not a 3D-intensive game, etc) a very cheap second video card will do.

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

i recently got a new mainboard for my x1c 2015 and i find that the BIOS just could not get updated through the Lenovo official software.so strangemy current BIOS/EC version is1.03 (N14UJ02W) 1.03 (N14ET25W) 1.02 (N14HT29W)what i've done trying solve this:1 BIOS settings-checked.there is no bios update prevention settings2 BIOS reset-tried but it doesn't work3 System version-changed from Win7 to Win10,nothing happened.anyone could help me figure this problem?.besides,i noticed the info page of BIOS showed that the ME firmware version is blank,could there be any connection with my prob?thanks a lot guys.

A:X1 Carbon 3rd could not update BIOS pls help

screenshot?

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Hi all, According to the new Windows Central X1Y3 review, the HDR screen of the Yoga is less reflective than the HDR Carbon. I'm trying to choose between the two, and if there is a large difference in reflectivity I might take the Yoga over the Carbon, although the heat issues concern me a little. Does anyone have any input or images? If there is only a slight, non-perceptible difference than I might take the Carbon. Thanks for any info! 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Dear Readers, I am planning to buy a new Thinkpad T serie 14 inch and I am wondering which model I should pick.By any chance, does anybody know which housing (chassis) has the best build quality in terms of thermal design and fan noise? In other words which of the three housings will be running the coolest and quietest? Is it a good reason to think it should be the t480 because it has more room for airflow? Thank you in advance!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I have an X1 carbon 6th with Dolby Vision HDR screen and this function worked well until I upgraded the operation system to 1803 several days before. I have tried uninstalling the monitor driver, intel display driver and Lenovo SIP driver completely and then reinstalling them all with the newest version downloaded from the official site, now I can see the ChromaTune menu by right-click my mouse on the desktop but whatever I choose there is nothing changed. How can I fix this problem? I saw an old thread talking about this suggesting re-installing the SIP driver and the problem would be solved but definitily it doesn't work. Is there anything I am wrong or should I just wait for another update in future?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 62.8

Hi there, I recently purchased a Thinkpad T480s and have a USB-C to HDMI cable that I am trying to connect to my external display. It is made by Uni and was purchased off Amazon, it advertises 60hz 4k and yet the monitor doesnt display. What is odd is that the computer almost half recognizes that the display is there but all the settings to change things like resolution, aspect ratio, etc. are all greyed out. I've installed all the drivers and still no luck. A standard HDMI to HDMI works somewhat fine and displays but the resolution is locked. I'm not sure what I am missing. Its driving me crazy. Any help would really be appreciated.  Thanks

A:What am I doing wrong? - USB-C to HDMI cable doesn't work

I have never tried that particular adapter, but my experience has been that some non-lenovo adapters work and some don't.  In general, things bought from Amazon can be returned.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 62.8

Dear All, I just received and opened the IdeaCentre K450 today (Also to clarify, because I bought it in the UK, it is a UK version of K450). Have things sorted mostly, but only got one problem, which is the HDMI port. On the back of K450, there's a HDMI port. I assume that is the port from Mother board, not the discrete GTX 650 Graphic Card. I tried to connect it to my monitor's DVI port via a HDMI to DVI cable. The monitor sortof recieved signals from the PC within 1-2 seconds (but no display on screen at all. Reason I am saying the monitor kindof received signals is because the LED of the screen flashed from Yellow to Green, which indicates that it actually got some input). But then nothing happened. The DVI ports coming from the Graphic Card worked fine, though, but they are not the HDMI port. What I have done after that:1. Updated the NVIDIA drivier (Gefore GTX 650)2. Downloaded the Intel VGA Driver from Lenovo Support and tried to update the on-board video driver, but it failed and the system complianed this driver is not for the hardware. Though I update the NVIDA driver, it didn't solve the problem. Not quite sure what to do next. My guess is: The integrated video component on the mother board might not work properly? Because I noticed that the HDMI port as well as the VGA port didn't work at all, so I assumed that mother board driver doesn't work properly. But unfortunately the drived I downloaded from Levono didn't work on my P... Read more

A:K450 HDMI port doesn't work

hi tidus_chan,
 
Welcome to Lenovo Community Forums!
 
I believe that the computer is working as designed
 
There are two places where Display may come from,
    A. Built in Graphics
    B. Expansion Cards

 
The original settings is that a computer will have no (B. Expansion Cards), (Only the A. Built in Graphics)
   Once an Expansion card is Attatched, The Built in Graphics will be disabled automatically.
This explains why all ports on your A. Built in Graphics are not working.
 
The A. Built in Graphics and the B. Expansion Cards will not stay active together.
Regards
Solid Cruver
 




Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.Follow @LenovoForums on Twitter!

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 62.8

Hello

I work on my Laptop with 2 external monitors. One is connected via VGA and the other via HDMI. That all worked fine until yesterday where my HDMI monitor couldn't be found.

Things i already tested:
I tested the moitor by connecting it with another computer and it worked (with HDMI), so the monitor can't be the issue.
I also tried an other HDMI cable...didn't work ether.
BIOS is updated to the latest version
graphics driver from NVIDIA graphics card and from the standard intel graphics card are updated to the latest version.

Also a strange thing: when im in the BIOS menu while having VGA plugged in the screen keeps turning black for 1-2 secounds and then turning on again

Would be great to get some tips on what i can do :)
thanks

A:Qosmio X70-A-11Q - HDMI Monitor doesn't work

Hi

Are you able to use the HDMI out port without connecting another additional monitor to the VGA port? Please check this because from my experience it should be possible to use either the VGA or HDMI port.

However, I think the problem might be related to one of the graphic card driver.
Why? Because I think that one video out port would be controlled by one graphic chip.
In case you are using two monitors at the same time (VGA and HDMI) one video graphic card (nVidia or Intel) would control VGA port and the other HDMI port.

I think you should reinstall the Intel display driver.
First of all you should uninstall the installed Intel display driver from the system (do that in device manager). Then you should reboot the notebook. On the Toshiba EU driver page you would find the latest Intel driver v10.18.10.3308
This driver is released for Win 8.1 as well as Win 8 and Win 7

Would recommend you to install this version to fix the HDMI problem

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 62.8

Hello. I have a problem. A problem I did not have up until a month ago or so. I have a TV screen plugged in as a monitor. However, after some time, about a month ago, microphone stopped working.

At first I've thought microphone went just bust (it's a cheap $5 one and I had it for over 3 years), so I've plugged it in into friend's laptop to check it. Nope, worked there. Keep in mind that at this point I've used my TV as computer screen for over 3 months with no issues whatsoever all the time plugged via HDMI with audio working fine, it will be important soon why.

Next thing was to update sound drivers to newest Realtek ones. Nope, didn't help. So I went googling. Somewhere I've read that HDMI output may conflict with microphone. But it worked good up to this point. Weird. I've decided it's worth to try and disable HDMI out anyway just to see.

Lo and behold, microphone works after disabling HDMI audio. But wait a minute, it worked before without disabling HDMI audio, so what the hell?

Anyone knows any real fix for that issue? You know, any that doesn't involve disabling HDMI audio each time I want to record something? Like it was the case before this started to happen? And without buying any extra hardware, please.

Read other answers