Over 1 million tech questions and answers.

Lenovo Legion Y730. Low performance in games after returning from sleeping state.

Q: Lenovo Legion Y730. Low performance in games after returning from sleeping state.

So. After I wake up the laptop performance in games is so poor. I suppose the laptop starts to use Intel integrated graphics card instead of nVidia's one. But i'm not sure.Performance drop for example on Apex legends from 100 FPS to 20 FPS in the main menu.I use 430.39 driver from official nVidia site.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Lenovo Legion Y730. Low performance in games after returning from sleeping state.

I recommend downloading and running DAP. It can help sort out any driver and firmware related issues on your system

It's worked out well for many of us in the past.

You can download it direct from this link http://downloaddap.org. (This link will open the download page of DAP so you can save a copy to your computer.)

RELEVANCY SCORE 96.4

I bought a new lenovo legion y730, when i installed the new wifi driver, it has frequent sudden disconnections. When i installed the previous driver, it helped a little but still there are sudden drops and disconnection of the wifi. Can anyone one help?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 79.6

hey everyone,well. i will lay off ALL the previous problems that the laptop came with (such as an unplugged touchpad, a broken charger and an absolutely horrific repairs i got).my cpu seems to work at only 0.79 ghz and doesnt go up.  rarely it goes to 1.6 ghz. when unplugged.when i plug it in it seems to work around 2.2 which seems normal but as soon as i start putting some load it just drops down. only thing which solves it for a cuple of minutes is if i go unto bios and load default settings then boot into windows, only then i get the boost speed of 4 ghz. temps are pretty normal (laptop is repasted witharctic mx4).alldrivers installed windows 10.what can i do guys really dont know.....

Read other answers
RELEVANCY SCORE 78.8

Hello, Lenovo, I really like my laptop, but the battery capacity is not enough. I assume that the 15 inch and 17 inch versions have the same motherboards.Is it possible to install a 4 cell battery in a 15 inch laptop, and will it require any modifications?I can only leave ssd.Thanks.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 75.2

First of all I am sorry for my english but i don't know what to do.I've bought new lenovo legion y520 laptop month or two ago (with i5-7300HQ, GTX 1050 2 GB VRAM, 6 GB RAM, 1 TB HDD) and my gaming experience is pretty bad so far.I tried some games and my fps are the same like on my old desktop PC (more than 6 years old) with i3-2130, amd radeon HD7770 1 GB VRAM and 8 GB RAM. I've tested for example Assassin's creed black flag (same settings on both devices) and my fps were nearly the same on both (around 45 FPS).Then I've tried Battlefield 3, Subnautica and few other games but my biggest issue is with Star Wars Battlefront 2. I checked the minimal system requirements and I should be able to run it quite well atleast on low settings but the game is stuttering so terribly. It is unplayable. But my old PC that don' t enven have minimum requirements runs it better and pretty smooth with MSI afterburner keepin fps at 30-50.I didn' t expect any wonders from this laptop (smooth 40 fps is fine for me) but I've expected that I'll be able to play atleast some older games pretty well. The question is: Is it normal or something is not allright with my laptop?I tried installing all drivers from lenovo website (install them manually), reinstall windows 10, celan install windows 10, find newest Nvidia drivers, change graphic driver settings but nothing helped.I've also noticed that while playing star wars battlefornt 2 on old desktop my graphic card usage is quite stable but while playing o... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 72

Hi everyone, i bought this laptop almost 1 year ago legion y520( 16gb ram, 4gb gtx1050, i57300hq, 256gb ssd) and first times laptop was okay from fps , performance etc. directions but for 4 5 months when ? play a game doesnt matter what it is fps drops , lags also speed of wifi connection so slow these problems appear it self in every moment  whatever when i do desktop operations no lag and no drop no problem with like these things so i even play L4d2 on y520 fps drops and lags shows itself csgo gta5 pubg even pubg lite so what is your suggestions to fix this problem thanks from now.. i want to give this info laptop went to service 3 times and motherboard, ram, lcd panel are changed and guys who work at service say like this no problem everything okay with laptop.Finally when i look at task manager everything look okay cpu usage usage of disk etc. and lenovo diagnostic program didnt find any errors with laptop devices....Things that ? have tried;1) ? installed fresh win10 using original recovery usb that coming from lenovo 2) now windows, drivers and nvidia driver up to date3) i did virus scan and no virus on laptop4) ? tried max performance and intel max performance also nvidia, in power settings cpu and others max performance and doesnt work again and i convert these settings to original again5) ? download intel extreme tuning utilility and the program didnt find any update and cpu works at 3.1 ghz max performance it shows us no problem at here6) when i play ... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 71.2

Hello, I have a problem with my Legion y520, generally after some problem with USB the Lenovo service change the motherboard for the new one. After this the problem with the games started. When I play any game (from steam, gog galaxy, epic games and so on), after some time the game shutdown without any warning or a small stop (up to 5sec - don?t respond to any actions). The amount of time after which the problem occure differ from 5min to even a 30min. The system don?t generate any crash reports so it is hard to check what is going on. Additionally this problem occurred after the change of motherboard in the laptop (before everything was OK). I carried on test for GPU (FurMark) the maximum temperature that the sensor registered was 71 after 15min of test. I used a Lenovo Vantage for the hardware scan and everything was OK. I have updated all the software and honestly I don?t know what to do next. I bought this laptop for the purpose of playing and I can?t do it. I work on win 10 64 and the hardware specification is below:Intel core i7-7700HQ CPU 2,8GHz16GB Ram GPU: Nvidia Geforce GTX 1050Ti 4GB (second one Intel HD Graphics 630 ? integrated)SSD 250GB All best

Read other answers
RELEVANCY SCORE 65.2

I have the Legion Y520 -15kbn  Model name 80WK i7 16 gig ram and Nividia 1050ti 4gig gragjhics card. I bought to us VR headset my question is the HDMI port off the Intel grapghics or the Nividia 1050ti??? If its not off the Nividia GPU then it VR will not work. Before I am not able to return system and pull my hair out trying to get VR to work. I know its a very technical question not easy  but need an ansewer. Thank you.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 65.2

Lenovo Legion Legion Y520  running windows 10 I am connected to a Sony TV by HDMI.  When I use the TV as the only display or as an extended display the image is downscaled to 720p.  If I clone the display from my laptop it will render full 1080p. All of the settings I can find appear to be correct.  The laptop says that it is displaying 1920x1080.  I would like to get the TV to work as primary display.  I know it is not the TV.  It can display the cloned desktop and works properly for game consoles also using HDMI.  I have tried using different HDMI ports on the TV.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64

It seems Lenovo doesn't even remember (or is playing revisionist history tricks) that they made the Ideapad Y730.  Looking around the support pages, NOTHING will turn up any reference to the Y730.  There are no drivers, etc to be found  on this site.  I have tried searching by the two different serial numbers taht show up in BIOS, and they can't manage to find themby those either.  And forget about their "automatic" lookup utility; it will sit there spinning for ***HOURS*** (yes, I left it to run overnight once) and can't manage to even START finding anything.  Their site is severely broken.Even trying the so-called-"support" line, the "tech" couldn't find the machine by S/N either, and kept insisting it couldn't be that number.  Well, if it's the wrong number (on the sticker *as well as* the BIOS), then it's Lenovo that got that wrong. So what's the story?  Are they trying to deny the product?  Did they fubar this one worse than usual that they have to pretend it never existed? 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 60.8

In addition, it often says it can't start the screen saver before it goes to sleep (probably not related, but who knows... thought I'd mention it). I keep forgetting to write down which error it displays, if it happens before it's resolved, I'll make sure to do so.
Any help is greatly appreciated. I sort of panic bought this PC a while ago out of necessity. I fear it's been a waste of money, though it has gotten me through thus far.

A:BSOD when returning from sleep state

Hi please use this and uninstall the nvidia gcard drivers: Drivers - Clean Left over Files after Uninstalling
Once your done, use this link to install the correct and updated drivers. : NVIDIA Driver Downloads - Automatically Detect NVIDIA Products

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 60.8

Problem description: I went to New Mexico last week and when I came back my wireless
connection won't work with my modem anymore. When I got back here I got online one time and ever since then I couldn't get on anymore, it just kicks me off every program saying I'm connected but nothing actually loads or works. Last time this happened it was from an attack but after changing the ip it started working. I'm using McAfee and ZoneAlarm at the moment so it probably has something to do with them. The fix seems so simple but I'm clueless when it comes to wireless and have no idea what to do. I've tried resetting the modem with no luck either. Also when I connect with just regular cat5 it works fine, it's just at my house we use wireless and it doesn't seem to work with it.

Attempted fixes: I've reset the modem and tried changing my ip address using ipconfig

/release and /renew. I've also tried doing a rollback with no success.

Recent changes: Zonealarm and McAfee automatically update themselves so I tried doing a

rollback to a couple past dates with no luck.

--

Operating system: Windows XP (Home).

System specs: Gateway MX6436 Notebook.
 

A:Wireless not working when returning to state

can you post an IPCONFIG /ALL
ipconfig /all

TWO Methods to do that - some people have problems with ONE----

ONE ---------------------------------
start
run
cmd
ipconfig /all

rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy
then reply here and
control key + V to paste

TWO -----------------------------------------------

Start, Run, CMD to open a DOS window and type:

IPCONFIG /ALL >C:\RESULT.TXT

Open C:\RESULT.TXT with Notepad and copy/paste the entire results here.
-------------------------------------------------------------------------------------------
swich off any encryption on the router WEP or WPA
and try again
----------------------------------
switch off the firewall
and try again
----------------------------------
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 60

I just received a second-hand system and I am wondering if I can reset it to factory condition, before passing it on, retaining Windows, but removing all the former user's files and tweaks, file by file. System info is below. On my Acer this was a simple keyboard command, but I have not been able to find a command for this Dell.

Thanks.

OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name
System Manufacturer Dell Computer Corporation
System Model OptiPlex GX260
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 15 Model 2 Stepping 7 GenuineIntel ~2391 Mhz
BIOS Version/Date Dell Computer Corporation A05, 2/26/2003
 

A:Returning Dell Computer to Factory State

You might contact Dell and see if you can get a set of recovery disks from them. You will need your model number and the service tag number on the machine. If this is a desk top the service tag is probably behind the door on the front where the USB ports are.
Vicks
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 60

Hi,

Is there any difference between software which are used for recovering data from HDD or flash memory drives and SSD? For example, can we use of the apps used for HDD to recover data from SSD too?

A:solid state drive data returning

Yes.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 60

Hello,

Is there any difference between software which are used for recovering data from HDD or flash memory drives and SSD? For example, can we use of the apps used for HDD to recover data from SSD too?
 

A:Solid state drive data returning

I do not see why the HDD programs shouldn't work for SSDs. Maybe @jobeard can weigh in if I am wrong. I would check out this article.
 

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 59.2

I've attached the SF diagnostic files that have the blue screen. 90% of them are for driver power state failure with ntoskrnl.exe being the culprit. I'm not really concerned with the others. There's going to be BSOD, I just want to stop the majority of them.

This is almost always caused by having the computer sleep. User can close the lip on their laptop or just walk away so it auto-sleeps and it will have crashed when they come back to use it. I've gone through the forum and see that a lot of the BSOD are related to sleep/awake crashes.

Thanks everyone. This forum is great

A:BSOD Driver Power State 0x109f - blue screens when sleeping

I have another thread open for a similar problem but it is occurring on a different computer: BSOD Driver Power State 0x09f and 0x109f

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 59.2

Hello everyone and thank you in advance for reading this thread,

I have BSOD situation for a while. When I hibernate or put my computer asleep and leave this mode my computer freeze for a while before showing of a BSOD with driver power state faillure. I have windows 8 sometime it start freezing rightaway or sometime It happens like 10 sec later (after logging with my password). It bug also when I restart my computer the clean way. I first decided to solved this issue by doing a refresh of the system (I don't if it's the proper word as I and my window8 are French). It implies that all the softwares I have installed were erased but my files were saved. It might not have been my smartest move as it didn't change anything ....

I have run a whocrashed and it tells me that the issue come from a kernel &system :

On Sat 31/05/2014 15:18:22 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\053114-281984-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x7B440)
Bugcheck code: 0x9F (0x3, 0xFFFFFA8004629060, 0xFFFFF8012DDF47E0, 0xFFFFFA80045E8010)
Error: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft? Windows? Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System

and

On Sat 31/05/2014 15:18:22 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\memory.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0)
Bug... Read more

A:driver power state faillure -sleeping mode-ntoskrnl.exe-window8

Hi there,

Try updating your Intel rapid storage technology driver,


Code:
start end module name
fffff880`016e5000 fffff880`019af000 iaStorA (deferred)
Image path: \SystemRoot\System32\drivers\iaStorA.sys
Image name: iaStorA.sys
Timestamp: Mon Jul 09 13:42:33 2012 (4FFB4239)
CheckSum: 000AB20A
ImageSize: 002CA000
Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
There is a newer version here,

ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download K56CM

Under the others tab.

Have you tried updating your OS?


Code:
Microsoft Windows 8
Version du syst?me: 6.2.9200 N/A version 9200
Fabricant du syst?me d'exploitation: Microsoft Corporation
Configuration du syst?me d'exploitation: Station de travail autonome
Type de version du syst?me d'exploitation: Multiprocessor Free
Propri?taire enregistr?: Windows User
I only see a few updates installed. Have you tried updating to 8.1?

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 58.4

Photo of POST Error Screen https://i.ibb.co/M7738gR/IMG-0881.jpg BIOS is updated to latest.ME firmware is updated to latest.Tried disable and enabling AMT several times, nothing helps.  Otherwise laptop works fine. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 56.4

Can someone help me please? 
 
This pops up different ads in a new tab periodically.
Multiple attempts have been made to clean it.
 
I tried MBAM, ADWCleaner, etc and uninstalling and re-installing Chrome. I have tried to get help on these forums also but it still persists.
 
 

A:Total Ad Performance persistently returning in Chrome.

Download and run wipe  and system ninja,
 
https://privacyroot.com/software/www/en/wipe.php
https://singularlabs.com/software/system-ninja/
 
Then.....
 
Go ahead and install ccleaner Now that you have the program installed go ahead and run the cleaner function.
https://www.piriform.com/ccleaner/download
Now that you have cleaned out some temp files, lets go ahead and disable all of the items starting up with your machine except your antivirus. To do this you will need to click on tools then start up select each item then disable.
Now that you have disabled those un-needed start ups lets go into the settings, we will have Ccleaner run when your machine boots, so that you will never have to worry about cleaning temp files again.To do this:
Hit options.
Settings.
Place a tick to run Ccleaner when the computer starts.

Now go to the advanced tab, and select close program after cleaning, now run the cleaner again this will close Ccleaner.
 
Reboot your machine and then follow the  instructions below.
 
Step 1: eScanAV.
 
Disable your antivirus prior to this scan.
http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/114351/how-to-temporarily-disable-your-anti-virus-firewall-and-anti-malware-programs/
Download the eScanAV Anti-Virus Toolkit (MWAV)http://www.escanav.com/english/content/products/downloadlink/downloadcounter.asp?pcode=MWAV&src=english_dwn&type=alter
 
Source
http://www.escanav.com/english/content/products/downloadlink/downloadp... Read more

Read other 27 answers
RELEVANCY SCORE 55.2

Hi!I reinstalled Windows a few days ago on my Legion Y720. When the Lenovo Welcome app popped up, I clicked no to the Dropbox offer. Then I closed the app thinking "I will just open it back up if I want Dropbox...". But after a few days I wanted Dropbox, so I tried to open it, but I couldn't find it ANYWERE. Does anyone know a way to get it back? Please help!













Solved!

Go to Solution.

A:Lost the Lenovo Welcome App - PLEASE HELP! (Lenovo Legion Y720)

Nevermind, got it back! I opened the Lenovo Vantage app and found it.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 53.6

Good Afternoon,

I'd appreciate any help that I could receive for this issue. I'd like to preface this post by mentioning that I have searched these and other forums about this issue and have found people that have had similar problems, but I don't think they are explaining things properly/as clearly as they could be. I'm hoping that I could give a little more incite into what's happening.

My laptop has Windows 7 Ultimate x64. The power options are set to "High Performance" which means that the system never goes to "Sleep" whether it is plugged in or not. However, the display is set to "Turn Off" at 5 minutes on battery or 10 minutes while plugged in.

Here is the issue: After my system's display has "Turned Off" due to inactivity, I will hit a key or move my mouse to bring the display back. Sometimes (not all the time), the laptop display will remain inactive. However, I do have two external displays hooked up. When this problem occurs, I can see my cursor on the two external displays.

Now, in most posts, people say they fix the problem by restarting their computer. I've found a different fix that doesn't require a restart. I'm able to log into the system while the screen is still off (ctrl+alt+del, type in password, press enter). Once logged in, I can see my desktop on the two external screens, but not on my laptop's native display. I then hit ctrl+alt+del, and my laptop's native display returns from it's off state. I pr... Read more

A:Laptop Display Remains Off When Returning From "Turn Off" State

I've continued to see this issue. And my assumption was wrong - it doesn't rely on locking my computer. I have come back to my system after the display has turned off, shook the mouse, and the two external monitors come back, but the laptop display does not. The only thing I can think of doing at this point is to turn off the option where the monitors "turn off" after so long, even though that seems like such a waste. Maybe I'll see something funky when I do that though. If anyone has any thoughts, they would be very appreciated.

~Jeeves

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 52.8

Operating System
==================
Windows 10

Computer Specs (PSU, GPU, CPU, RAM, Motherboard)
==================
PSU - 1000w

GPU - MSI 980TI not overclocked.

CPU - i7 4771 built in turbo but not overclocked

RAM - 16gig DDR3

Motherboard - MSI MS-7818

DXDIAG
==================
http://imgur.com/ZdIjTmp
display - http://imgur.com/RouQzaM

Description of problem
==================
FPS drops from 60-25ish as soon as games finish loading(tested with GTA5 and BlackDesertOnline so far), Nvidia Inspector shows P-state changing from 0 to 2 or 5 and MSI Afterburner shows GPU clock ranging from ~1300 to ~600.

Once the game has finished loading it stays mostly on P2 with ~600mhz but will occasionally jump to P5 with ~1200mhz.
There are also power-dips shown in MSI Afterburner (screenshots below) that don't seem to happen as often or drastic on our other PC. Not exactly sure how long this has been going on, definitely a few days at least.

Recurring issue
==================
Yes
Cause/Steps to recreate the issue
==================
Launch a game.

What I've tried so far to resolve the issue
==================
* Confirmed windows power settings were correctly set to Gaming/High Performance including:
* PCI Express - Link State Power Management - Setting: Off

* Confirmed Nvidia Control Panel 3D settings were correct including:
* Manage 3D settings - Power Management Mode - Setting: Prefer Maximum Performance

* Use DDU to uninstall/re-install nvidia drivers.

* Use DDU t... Read more

A:GPU Using Wrong Performance State(2/5 instead of 0)

If you have completely wiped and reinstalled Windows and the issues still persist, then it is definitely a hardware issue.

What is the make and model of your power supply, please?
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 52.8
RELEVANCY SCORE 52.8
RELEVANCY SCORE 52.8

Hi.My Lenovo have a 1tb hdd.I want to know if I can buy a ssd and the both disks.And if so what sdd can I buy MTM:80wk00mmpg

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52.8

Hello, I own a Lenovo Legion Y520 (the one with 2tb HDD) and I would like to add an SSD to it as well. From what I've read, if I want to keep my HDD and add an SSD, I will need an M.2 type SSD. Also, I have found an SSD that I think would be compatible with my Y520, but I wanted to ask here before buying it. The SSD I'm talking about it the SSD WD Black 256GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280. I will also attach a picture of it, so if anyone could tell me if it's compatible, I'll be very thankful.This is the one 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52.8

Hi, i have question when will be available Y540 in UK online Store ? Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52.8
RELEVANCY SCORE 52.4

Hello experts, I am suddenly having a problem with my Yoga 900s not sleeping properly. I will close the lid, and the machine will stay alert (power light steady and not blinking). Then, when I try to wake it, the screen will remain blank, and I have to hard reboot. I am perplexed as to what is causing this issue. The laptop worked last night, and as far as I can tell, no updates or programs have been installed since then. Power settings are all fine. Laptop is set to sleep when lid is closed. CPU and memory usage seem fine. I've tried multiple reboots. Please let me know if you've encountered this before. I'm at my wit's end since nothing has changed since yesterday. Thanks. - Archana

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52

Hi. I have 1050 version of Legion Y520. It is 15IKBN. What can i upgrade? If i can upgrade something where? If i can upgrade something can you give me links of items? Thank you.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 52

Everytime i charge my device to 100%The battery FULL CHARGE capacity seems to degrade a littleBtw, my laptop is only couple months oldThe battery report : https://drive.google.com/open?id=1XB2Xoj88xx1fXaV_vKE4J45g3Q0YUz8_

Read other answers