Over 1 million tech questions and answers.

Thinkpad x230 Network adapters not working

Q: Thinkpad x230 Network adapters not working

I have a thinkpad x230 and i suddenly can't connecto to the internet. My Network adapters are [intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection] and [Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205] and both have an orange triangle with an exclamation mark in it. I've tried uninstalling the adapters and this hasn't worked.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Thinkpad x230 Network adapters not working

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

RELEVANCY SCORE 72

Hello there,  Few days ago,  i bought Lenovo ThinkPad x230!  ( So far i love it! It's awesome !!!! ) After using it for few days i found out that you can get SIM card for it, and use mobile broadband on it. I loved that idea, so i went out and i got new SIM card for my laptop.  After inserting it i found out that my ThinkPad doesn't have WWAN Card installed! SO RIP !?   I googled and googled and googled....and i found list of WWAN Cards that are compatible with my Thinkpad List of WWAN Cards , and then i found a video Youtube Video in which i learned how to install WWAN Card in my Thinkpad!  Then i went to a website in my country that sells new/used PC parts... and i found this card " F5521 ", and i bought it.... ( Now on the card i bought, it says " F5521gw"...is that fine or ? ) Guess what happened? I installed it, i tried booting the laptop, and it showed me this : 1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card. (03f0/3a1d) . I powered off and removed it...and i turned on my laptop normally.... Now, what can i do, in order to use this card? ( I found a bunch of "Hacks" online, but i didn't want to risk anything...so that is why i am asking here... i will post pictures of the WWAN card....if that will help... ) Please help me!     

A:Unauthorized network card (03f0/3a1d) -Thinkpad x230

Welcome to the CommunityIndeed, F5521 is one of the wwan modems that x230 supports. But the specific modem you have is for HP systems, not Lenovo ones. So, x230 doesn't work with this modem with error you've faced. Replace it by x230' supported modem with Lenovo p/n (FRU).

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 65.2

Hello Is Thinkpad x230 tablet compatible with "Thinkpad W700 Mini dock 2.0"?  Regards

A:Is Thinkpad x230 tablet compatible with "Thinkpad W700 Mini dock 2.0"?

Hi Bidabad,Warm Greetings & welcome to Lenovo Community, happy to have you here.As I understand that you have query regarding using W700 Mini dock 2.0 with your Thinkpad x230T
IMO it is not compatible with this model.
 
I hope the above information helped you.
Please feel free to post in Lenovo Community Forums if you have any further queries!
 
Regards,Prabhansh_______________________________________________Tap that Kudos button if I helped.If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 65.2

Apologies if this is reprising and earlier question on this topic. I have recently acquired an old-ish second-hand ThinkPad X230 [2325SWK build with a G2ET91WW (2.51) BIOS], accompanied by a ThinkPad UltraBase Series 3 docking station [P/N 0B67692] which has an empty 2" bay.I need advice on the following issues:1    The X230 currently has an SSD installed [Samsung 128GB MZ7TD128HAFV-000L1] which will not be large enough for the programs and program data that I have planned to install.  I would like to upgrade to a 1 1TB SSD, and I propose to clone the contents of the existing 128 GB drive to a 1 TB Samsung 850 Evo [MZ-75E1T0B].  Are there any SATA or other firmware issues that I should be aware of before acquiring the 1 TB drive, arranging for its cloning and for the replacement of the current 128 GB drive?2    I would like to populate the empty 2" bay on the UltraBase Series 3 docking station with an HDD, and the model I have in mind is a 2 TB Seagate BarraCuda Hard Drive [ST2000LM015].  Again, I'd like to know if there are any hardware, firmware or other issues before acquisition and installation.I'd be grateful for any help on either of these two issues in an Australian context.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.8

I am buying a ThinkPad X260 laptop. I have 3 ThinkPad X200 and 1 ThinkPad X230 AC adapters. The X200 and X230 adapters are 65-watt adapters. The X260 ships with a 45-watt AC adapter - US(2pin).Can I use the older X200 and X230 power adapters with the new X260 or do I have to buy new ones?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 64.4

Hello.I just bought a refurbished Lenovo thinkpad X230 and I saw this nice sleeve case that is actually for 12'' laptop.Can anyone tell me if the x230 fits with the battery in this case or not?My laptop dimentions is L: 305mm and W: 230mm (with the 9 cell battery).

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.6

Hi I really need help,
Under device manager I have the yellow exclamation points and when I open up properties my network adapters' device status says, "This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)"
I have selected Upgrade Driver, allowing it to use the default drivers in my C:// drive, as well as downloading the drivers off the company website (with a different computer and transferring the files with a thumb drive) and installing them by selecting "Let me pick..." The end result is it says, "The parameter is incorrect"
I have used sfc /scannow in cmd
I have done a chkdsk /f in cmd

Gateway Laptop Model NV59
OS Windows 7 Home Premium 64-bit
Network Adapter Atheros AR5B97 Wireless Adapter
Network Adapter Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet #3 (I don't know why is says #3)

I've spent hours searching, downloading, transferring, installing, uninstalling, back to searching and repeating. Please help me, I don't know what else to do. Is all lost? I don't want to have to buy a new laptop yet.

A:Network Adapters Not Working! HELP!

Hi Welcome to Seven Forums ... Have you just Re installed Windows ? .... What was the result of your System Scan ?

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

Hi

I had Comodo AV (free version) installed on my laptop. Then I purchased Bitdefender and installed. But that made my machine very slow. I uninstalled Comodo AV but since then the network adapters (wired/wireless) behaving strangely.

I could not connect to my internet connection over LAN or WiFi though, my other devices are connected and working fine.

1) The icon at system tray shows "Not connected - Connections are available"

2) I installed Bitdefender, now only Windows built-in Windows Defender but still no connection.

3) I turned off the firewall, still no connection

4) In Device Manager all adapters are working properly. I disable/enabled and unistalled/installed them.

5) In Network Connections:

Wi-Fi >>>>> Enabled
Ethernet >>>>> Network cable plugged (when plugged in)

6) In Command Prompt:

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . . : Abuhafss
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled . . . . . . . : No

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /release

Windows IP Configuration

The operation failed as no adapter is in the state permissible for this operation.

Shall highly appreciate if someone would help me out.

A:Network Adapters not working

Uninstall Bit Defender. Hopefully you completely uninstalled Comodo. Make sure Windows Defender is enabled and let's see if you're back in business.

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

Hi

I had Comodo AV (free version) installed on my laptop. Then I purchased Bitdefender and installed. But that made my machine very slow. I uninstalled Comodo AV but since then the network adapters (wired/wireless) behaving strangely.

I could not connect to my internet connection over LAN or WiFi though, my other devices are connected and working fine.

1) The icon at system tray shows "Not connected - Connections are available"

2) I installed Bitdefender, now only Windows built-in Windows Defender but still no connection.

3) I turned off the firewall, still no connection

4) In Device Manager all adapters are working properly. I disable/enabled and unistalled/installed them.

5) In Network Connections:

Wi-Fi >>>>> Enabled
Ethernet >>>>> Network cable plugged (when plugged in)

6) In Command Prompt:

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . . : Abuhafss
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled . . . . . . . : No

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /release

Windows IP Configuration

The operation failed as no adapter is in the state permissible for this operation.

Shall highly appreciate if someone would help me out.

A:Network Adapters not working

Uninstall Bit Defender. Hopefully you completely uninstalled Comodo. Make sure Windows Defender is enabled and let's see if you're back in business.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

Windows 7 says they aren't. The troubleshooter says all drivers are up to date, but I can't connect my laptop to my home network. I'm running an SMC router, which the laptop network area says is available, but when I try to connect, I get an error message that there's something wrong with my wireless network adapter. If I troubleshoot again, I get an error message that my WIRED network adapter has a problem. If I go into the adapters through my devices, both say they're up to date and working correctly.

This started right after I uninstalled Webroot in preparation for installing a new antivirus. Coincidence, or something else? Any help will be MUCH appreciated!
 

A:network adapters say they're working, but . . .

If there is a removal tool to clean up after Webroot run that.

Make sure you have the latest network drivers. Get drivers from the laptop manufacturer's web site for integrated adapters; from the adapter manufacturer otherwise.

(From a JohnWill post)

TCP/IP stack repair options for use with Vista or 7.

Start - All Programs - Accessories and right click on Command Prompt, select "Run as Administrator" to open a command prompt.

Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv4 reset reset.log

Reset IPv6 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv6 reset reset.log

Reboot the machine.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

Many of the network adapters shown on Device Manager are not working. A few of them are. Broadcom 802.11g Network Adapter, NVIDIA nForce Networking Controller #3, and NVIDIA nForce Networking Controller #4 are the ones that are working. 6TO4 Adapter, WAN Miniport (IP), WAN Miniport (IPv6), WAN Miniport (L2TP), WAN Miniport (Network Monitor), WAN Miniport (PPPOE), and WAN Miniport (PPTP) are the ones that do not work. All of the devices not working have the same device status: "This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)" My computer is connected to my router and the Network and Sharing Center says it is connected to the Internet, but I cannot load a website. Under Connection Status it says IPv4 Connectivity Internet IPv6 Connectivity Local. http://forums.techguy.org/networking/824369-solved-ipv4-connectivity-local-ipv6.html, I looked at that thread and followed some of the steps hoping it would work, but the only thing that differed was the PING yahoo.com and PING 206.190.60.37.
Microsoft Windows [Version 6.0.6002]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Anderson Wu>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : UltimateGaminPC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : Belkin

Wireles... Read more

A:Network Adapters not working

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 63.6

Hello all,

as you can see from the subject the problem is a bit weird .. from the command prompt: ipconfig /all , i see everything but in the graphical interface not .. so i can't manage them and it's very annoying.

History of the problem:
The problem appeared after i made a big mess with the file and registry permissions when after using "subinacl.exe" to reset the registry permissions and correct some other problems, i began to get messages from programs and services that "There is not enough storage to complete this operation", anyway and after many hours made a successful recovery using a different vista installation to correct the file permission problem which locked me out from booting completely. The thing is that both registry and file permissions to Program Files, Program Files (x86), ProgramData, Windows folders were made manually to full permissions on everything to the system and administrators accounts and the same to the Registry Keys (without subinacl.exe this time so i know what is happening) . In the registry i had some notifications that it was not successful to everything. Anyhow app and window function seems to work fine now except the problem with the network adapters.

I imagine that it's again something with the permissions .. but to what? .. i can't risk damaging everything again! ..
Does anyone has any idea what i could check to see if the problem gets fixed ?

Thank you

A:Can't See Network Adapters in Network Connections (but they are working)

Forget it .. it was a service that didn't start .. it needed to change the account which was running it .. as i said in the beginning ... big mess ! ..

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I am stumped. I am running one of my machines with dual boot - W10 and XP as I still have some programmes which won't run under W10. The two systems are installed on separate hard drives.

When running under W10 everything works fine and I can use either the WI FI adapter or the Ethernet connection to access the internet.

However, when running the same PC and hardware under XP, I am unable to connect to the internet. Both the wifi adapter and the Ethernet module indicate they are "connected" and confirm the status in the little icon in the bottom right hand corner. Additionally the router flashes accordingly suggesting the connection is good. However if I try and connect to the internet nothing connects saying no internet available. I have tried disabling and re-enabling both adapters and also repairing the using the repair option. I also tried each one on its own as well as together and still no joy. Its as if there is something in the software stopping it but I don't have a clue as to what. Any ideas please!

A:network adapters working but no internet

From a cmd prompt type ipconfig /all then tracert 194.119.131.66 post results of both

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Device Manager > Network adapters
- Micosoft Isatap Adapter
- Microsoft Terudo Tunneling Adapter

All these have a yellow question mark next to them, and i cant find a solution to fix them, any idea what causing it and how to fix?
 

A:Solved: Network Adapters not working

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I am having problems with any type of Network Card or Network USB adapter working with my PC running Windows 7. I had a LinkSys WMP54G PCI card working on this computer about a year ago as I was needing to use a wireless connection but then I didn't use it for 6 months. When I went to use it again, it wouldn't pick up connections at all.

Thinking it was an issue with the card, I picked up a Edimax 7612UAn USB adapter thinking it should work out of the box. When I plug the USB adapter in, the standard Windows driver installation tries to run but an error message occurs stating "Device driver software was not successfully installed" accompanied by "Realtek RTL8191SU Wireless LAN 802.11n USB Failed". If I try to install the drivers manually, nothing changes and in Device Manager the following error message is displayed under Device Status "This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)".

I am at a loss as to why this issue is occurring. Any assistance would be greatly appreciated because I only have so much hair left that can be torn out.
 

A:Network Adapters Not Working in Windows 7

Are you trying to install the latest Windows 7 64-bit driver? From where did you get it?
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Hi,

I have been having trouble with my computer. Yesterday I was surfing the web and I recieved these message dialogues advising there were some RunTime errors. Idiotically I just kept clicking OK and the computer rebooted. After the reboot the Network drivers and all of my additional card reader drivers are now suspect (!) in evice Manager.

I have tried to remove them (Uninstall) but the computer just says it could not find another driver that was a better fit the the current one installed. I have also tried uninstalling the Driver and reinstalling it but I get the same thing.

Network Adapters:
- Direct Parallel (!)
- Microsoft Tun Miniport Adapter (!)
- RAS Async Adapter (!)
- Realtec TRL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (!)
- WAN Miniport (IP) (!)
- WAN Miniport (L2TP) (!)
- WAN Miniport (PPPOE) (!)
- WAN Miniport (PPTP) (!)

Under my Network Places, the NIC Adapter is not showing up either. When running IPConfig i get the following:

windows IP Configuration
An Internal Error Occurred: The request is not supported.
Please contact Microsoft Product Support Services for further help.
Additional Information: Unable to query host name.

Can you please help me.

Thanks in advance,
Damion_1982
 

A:Network Adapters and Internet not working

are you on XP - if so can you do a restore to before you had these problems
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

OK I am using windows vista home premium and I installed a new program yesterday. After about an hour AND an internet service interruption my laptop will no longer connect to the internet. My ISP had me to open command prompt and type in config. The numbers on my wireless lan IPv4 address are169.254.70.55 and the numbers on ethernet IPv4 address are 169.254.15.55. According to my ISP these numbers indicate my network adapters are not working. I have no way to copy and post that info because the laptop I am on now is a dinosaur and the cd drive doesn't work. The laptop has always worked fine on either my wifi or directly plugged to modem and neither works now at all. The program I installed is iolo system mechanics pro 7. Any ideas?
 

A:Solved: network adapters not working

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 62.4

Attempting clean install of Win 7 Pro 64-bit to new SSD installed  in Latitude E6510; system boots, unable to connect to the Internet because network adapters not working:
Adapters:

Intel 82577LM Gigabit Connection
Intel Advanced N-6250
Intel WiMax 6250
Virtual WiFi Miniport  Adapter
Virtual WiFi Miniport Adapter #2

What should I do?  
KCav

Read other answers
RELEVANCY SCORE 62.4

Hello,

After installing GNS3 and configuring a Microsoft Loopback Adapter, I rebooted my PC to make the Loopback Adapter appear in the program. However, after this reboot, none of my network adapters were working anymore!

Outside of the GNS3 context, I am not able to connect to my router, be it wireless or LAN. With wireless, the best I can get is a "limited connection", while in the adapter configuration screen, I see it as "enabled".

Even stranger, when I try ipconfig/all, the lan and wlan interfaces don't even show up. In netsh, I can see them though (but I have no idea what netsh can do, so I'm not touching that for now).

I tried uninstalling the devices, rebooting and reinstalling them, no luck. I deleted the loopback adapter and rebooted, didn't help (it is not in the registry anymore, either).

Maybe dynamips-wxp (comes with GNS3) changed some registry values or something, I don't know. I am clueless as to what I should do now.

If anyone has an idea to help, please share it.

Additional info: this is a laptop with two separate hard drives, and I have another W7 installation on the other hard drive which I am using right now so this isn't a hardware problem.

Also here is the output from ipconfig/all. I don't remember seeing Node Type: Hybrid there before but I'm not sure:
Code:
D:\Users\Timothy>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Timothy-PC
Primary Dns Suffix... Read more

A:Solved: All Network Adapters Stopped Working

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 61.6

Hi. I am not able to connect to wireless network on my windows server 2008 r2. I tried the cable too but of no avail. Attaching the text file for more details. I dont know how to fix it. Have tried to dl many drivers etc but nothing seems to be working. Kindly help
 

A:Windows Server 2008 r2 network adapters not working

Go to the HP support site to find the drivers for your computer. You have an Intel Ethernet card so use the Intel Ethernet driver
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 61.6

Hi , i had this problem since months ago
the problem is that i cannot see my connection status , when i click on connection icon and right click on
current connection then click status it show nothing , and when i click on Open Network and Sharing Center
> Change Adapter settings , there is missing adapters , wireless network connection and local area connection
also the network icon in the taskbar is weird , i'm connecting using wireless connection but it shows that i'm connected with a lan connection
please help me , i tried a lot of solutions even updating from windows 7 home premium to windows ultimate , and they all was useless
screenshot:

* Problem solved *
Just if someone had the same issues
My another problem were already solved in here : Can't browse , can't connect to other server
...
and i've solved this problem , it was netlimiter program i was using it and something went wrong but when i repaired the application the problem gone adapters came back plus the network icon ^-^

A:some adapters are not showing , and show network status not working ..

up?

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 61.2

My mouse (also touchpad) isn't working on my laptop on any usb port, but it works on my other computer. Both of them receives a Code 39 (already did the uninstall part;doesn't work), so at the moment I'm stuck at using the keyboard to move the cursor. If i plug my usb flashdrive in any port, it works. (on device manager, they have a yellow exclamation point)

Files for touchpad
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\InstNT.exe
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\Syncntxt.rtf
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynISDLL.dll
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynMood.exe
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynTPCOM.dll
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynTPCpl.dll
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynTPCpl.dll
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynTPhHelper.exe
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynTPRes.dll
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynUnstini
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\SynzMetr.exe
C:\Program FIles\Synaptics\SynTP\Tutorial.exe
C:\windows\system32\DRIVERS\i8042prt.sys
C:\windows\system32\DRIVERS\mouclass.sys
C:\windows\system32\DRIVERS\SynTP.sys
C:\windows\system32\SynCOM.dll
C:\windows\system32\SynCtrl.dll
C:\windows\system32\SynTPAPI.dll
C:\windows\system32\SynTPCo4.dll
C:\windows\system32\WdfCoInstaller01007.dll
C:\windows\SysWOW64\SynCOM.dll
C:\windows\SysWOW64\SynCtrl.dll
C:\windows\SysWOW64\SynTPCOM.dll

Mouse
C:\Windows\system32\DRIVERS\mouclass.sys
C:\Windows\system32\DRIVERS\mouhid.sys

Same thing is happening for al... Read more

A:Default Mice and other pointing devices, and Network adapters not working

bsod may have reset bios settings, press delete on start up, enter bios check enable mouse, enable adapters etc is well,, enabled

(its usually press delete on start up but you may have a flash on start up which tells you press f4 blar blar blar as all motherboards differ a bit )
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 58.4

I am thinking of buying X230 Type 2325-3Z5 but I can't find any spec for it.This sheet does not have this type: http://www.lenovo.com/psref/pdf/withdraw/ThinkPad_X230_WE.pdfI am wondering if it has IPS screen labeled as Premium in speec sheet. Does anyone know the answer?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58.4

Hello! I hope that somebody from Lenovo will look at this...
 
Tuesday this weekend i needed to replace FAN & LCD display. Service gives me TN display instead of IPS that i had. so i looked at it and i see that on lenovo website it show me this:
 
"Processor: 3rd Generation Intel Core i5-3230M Processor(2.6GHz, 3MB): : Memory: 4GB PC3-12800: : Operating System: Windows 7 Professional 64(GR:German): : Hard Drive: 500 GB 5400: : Wired Network: Integrated Intel 82579LM Gigabit Network Adapter: : Wireless Network: WAN Upgradeable; Intel Centrino Advanced-N 6205 (2x2 AGN 300Mbps): : Ports: External Microphone Headphone Line-In/out Combo Jack; 1 USB 2.0 (Constant Power); External Display (VGA); RJ-45; Docking/Port Replicator; Display port; 2 USB 3.0: : Form Factor: Notebook: : Included Warranty: 3Yr 1Yr Bat OSR"
 
But I have Intel(R) Core(TM) i7-3520M CPU @ 2.90GHz.
can you check it? because I am really disappointed by this. Now i have that ugly TN panel which have no contrast at all and hate it.. I want my IPS.
 
Moderator note: serial number removed for member's protection.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58.4

I use on the 
Thinkpad USB 3.0 Dock
Model No DU9019D1
ASM   0A34193
FRU   03X6059
a Laptop X230
Machine Type: 2325
Model Number: 77G
Product Number: 232577
Serial Number: ********
 
and dont get a connection on the displays. Iam to stupid to understand the compatibilty excel. Could you tell me someone which know it if this X230 can work on the 3.0 USD Dockingstation ? 
thanks a lot
 
Moderator note: serial number removed to prevent abuse.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58.4

I have recently update my Thinkpad x230 to windows 10, the problem is that the two usb 3 ports are not working. When i am plugging a flash drive i can see the led turning on but nothing else happens. The flash drive works vell in usb 2 port. Is it a drivers problem?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58.4

Hello.I am installed Windows 10 on my laptop Lenovo ThinkPad X230.But there is a problem with some of devices, don't work properly.Device name is: MbmLowExt Hardware IDs: USB\Vid_0bdb&Pid_1926&Cdc_0d&Mi_06USB\Vid_0bdb&Pid_1926&Cdc_0d&Ndis_630USB\Vid_0bdb&Pid_1926&Cdc_0dPlease, can some help me?!Thanks.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58.4

I recently purchased an X230 thinkpad.I am having some issues, specifically;a. the screen is a yellowy colour - this seems to only be at night, not during the day!b. the right click on the bottom of the touchpad does not work conistently - sometimes it acts like a left click instead of a right click - this is incovenient as i do a lot of editing work in WordI ran a Linux check and these issues did not occur - so I think it may be software related - I am using Windows 10 Pro.Does any one have suggestions?thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58.4
RELEVANCY SCORE 58.4

Hey Hi,  I am planning to upgrade my Thinkpad X230s memory to 8GB. I have few questions, it would be a great help if someone can help me.1) Is it better to use 2x4GB configuration or 1x8GB? What are the advantages? (Does Thinkpad X230 support dual channel configuration?)2) CPU-Z shows that my current RAM is running at 1.5 V. Can I put two 4GB RAM running at 1.35V? (Does Thinkpad X230 support DDR3L type memory?)3) What would happen if I use two RAM having different CAS latency? Thanks in advance.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58.4

I use on the 
Thinkpad USB 3.0 Dock
Model No DU9019D1
ASM   0A34193
FRU   03X6059
a Laptop X230
Machine Type: 2325
Model Number: 77G
Product Number: 232577
Serial Number: ********
 
and dont get a connection on the displays. Iam to stupid to understand the compatibilty excel. Could you tell me someone which know it if this X230 can work on the 3.0 USD Dockingstation ? 
thanks a lot
 
Moderator note: serial number removed to prevent abuse.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hi, I've been getting regular blue screens on my Thinkpad X230 (win7x64). It tells me I have a problem with my BUGCODE_USB_DRIVER. Is there something that can be done? ThinkVantage hardware diagnostics give no errors. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hello! I hope that somebody from Lenovo will look at this... Tuesday this weekend i needed to replace FAN & LCD display. Service gives me TN display instead of IPS that i had. so i looked at it and i see that on lenovo website it show me this: "Processor: 3rd Generation Intel Core i5-3230M Processor(2.6GHz, 3MB): : Memory: 4GB PC3-12800: : Operating System: Windows 7 Professional 64(GR:German): : Hard Drive: 500 GB 5400: : Wired Network: Integrated Intel 82579LM Gigabit Network Adapter: : Wireless Network: WAN Upgradeable; Intel Centrino Advanced-N 6205 (2x2 AGN 300Mbps): : Ports: External Microphone Headphone Line-In/out Combo Jack; 1 USB 2.0 (Constant Power); External Display (VGA); RJ-45; Docking/Port Replicator; Display port; 2 USB 3.0: : Form Factor: Notebook: : Included Warranty: 3Yr 1Yr Bat OSR" But I have Intel(R) Core(TM) i7-3520M CPU @ 2.90GHz.can you check it? because I am really disappointed by this. Now i have that ugly TN panel which have no contrast at all and hate it.. I want my IPS.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hi, I was looking for a replacement keyboard for my x230 and was wondering how I could tell if that keyboard would be compatible with my laptop. For example would a Korean x230 keyboard work on my x230 from Canada? and if the Korean x230 Keyboard had backlighting, would that backlighting work on my laptop which currently doesn't have any backlighting. I searched for a bit in the forums but couldn't get a clear answer, any help would be appreciated!Thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hi guys, I have a ThinkPad x230 2325CN3 with an i5 3320m and 8 GB of RAM (4 initially installed, 4 installed by myself - both of same label). My BIOS Version is 2.65. I have the problem that I can't run my Gigabyte GTX 560 TI which I connected through Pe4L v2.1b to the expresscard-slot of my TP. I already tried several things such as changing the pins on the Pe4l in every way, I tried to DSDT-Override my system which turned out to have destroyed my whole system so I had to do a new setup of Windows. Can anyone help me out whit this issue? There have been several identical issues that could be fixed with a former BIOS Update already in 2012 but apparently my system won't do it with this update... I refer to this thread: https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/X230-expresscard-adressing-eGPU/td-p/792909 I hope you guys can help me out or give me a hint what I could try more; I won't like to damage my system one more time with the DSDT so I hope there maybe is another option. Screenshot of my Device-Manager: ? Thanks in advance,Manuel

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hi, I've been getting regular blue screens on my Thinkpad X230 (win7x64). It tells me I have a USB_DRIVER failure. Is there something that can be done? ThinkVantage hardware diagnostics give no errors. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hallo, I have a problem with my 3 yo X230 where the battery is fast empty, only 20 minutes from full charging although I only open 1 program (Excel/word/etc.). Should I change the battery ? In lenovoquickpick.com, the battery seems for type X230T (Part number: 0A36317). Can it be used for X230 ? From the picture shown in web, it is different from the battery installed in my laptop (4 cells). Now I am in Germany and quit difficult to find Lenovo people who can speak English well. Thank you

A:Thinkpad X230 Battery issues

Hello and welcomex230 and x230t batteries are incompatible. Only slice battey is (FRU 45N1035 in the list below).The batteries for x230 and their service p/n (FRU) are listed in the fru_bom file on the support site:45N1019 - SANYO Dasher 4cell45N1025 - LGC Dasher 6cell45N1029 - LGC Dasher 9cell45N1031 - SANYO Dasher 6cell-3yrs45N1172 - Panasonic Dasher 6cell45N1175 - Panasonic Dasher 9cell45N1709 - Panasonic Dasher 4c/2.045N1710 - Panasonic Dasher 6c/2.9 3yr45N1035 - Sony Dasher slice 6cellIf the OS on your laptop is win7 and Lenovo Power mangement is installed, you can check out the number of charging/discharging cycle count. Or use powercfg command for win8/10. It might tell something about battery healthy.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 58

Hello, I'm experiencing some issues with my ThinkPad x230For quite sometime laptop doesn't go into sleep mode when lid is closed like also after inactivity time.In both situations computer behaves the same, power lamp is slowly flashing and wifi light is still on (on closed lid both battery and "moon" are on), while fans are constantly working without break. It doesn't matter if it's on battery, without it, plugged or without plug.Situation also is dificult when it comes to shutting down, pc doesn't turn off it hangs on state when power button flashes constantly.Restart is also a lottery, sometimes it does, and sometimes it doesn't restart so it becomes difficult to perform updates that require restart.Device manager doesn't show any missing drivers.My laptop is Intel i5-3320M, 16gb RAM, Windows 10 64-bit.I'm terribly sorry if it's some lame post but I tried couple solutions to solve this issue, but none helped... Or maybe I'm just not looking right.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hi guys, I have a ThinkPad x230 2325CN3 with an i5 3320m and 8 GB of RAM (4 initially installed, 4 installed by myself - both of same label). My BIOS Version is 2.65. I have the problem that I can't run my Gigabyte GTX 560 TI which I connected through Pe4L v2.1b to the expresscard-slot of my TP. I already tried several things such as changing the pins on the Pe4l in every way, I tried to DSDT-Override my system which turned out to have destroyed my whole system so I had to do a new setup of Windows. Can anyone help me out whit this issue? There have been several identical issues that could be fixed with a former BIOS Update already in 2012 but apparently my system won't do it with this update... I refer to this thread: https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/X230-expresscard-adressing-eGPU/td-p/792909 I hope you guys can help me out or give me a hint what I could try more; I won't like to damage my system one more time with the DSDT so I hope there maybe is another option. Screenshot of my Device-Manager: ? Thanks in advance,Manuel

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

HelloI have one question.From what I read it is impossible to replace the processor in X230, and here is my question, would it be possible to replace the entire motherboard with the processor for a stronger one?I care about this because I'm looking for a mobile laptop.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Hi guys, I have a ThinkPad x230 2325CN3 with an i5 3320m and 8 GB of RAM (4 initially installed, 4 installed by myself - both of same label). My BIOS Version is 2.65. I have the problem that I can't run my Gigabyte GTX 560 TI which I connected through Pe4L v2.1b to the expresscard-slot of my TP. I already tried several things such as changing the pins on the Pe4l in every way, I tried to DSDT-Override my system which turned out to have destroyed my whole system so I had to do a new setup of Windows. Can anyone help me out whit this issue? There have been several identical issues that could be fixed with a former BIOS Update already in 2012 but apparently my system won't do it with this update... I refer to this thread: https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/X230-expresscard-adressing-eGPU/td-p/792909 I hope you guys can help me out or give me a hint what I could try more; I won't like to damage my system one more time with the DSDT so I hope there maybe is another option. Screenshot of my Device-Manager: ? Thanks in advance,Manuel

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Woke up this morning and turned on my Thinkpad x230: the screen is completely grey. I can tell that the computer starts up normally because the grey hues change as it starts up. The buttons respond normally too, I just can't see what I'm doing due to the grey screen. I haven't dropped the computer or anything like that, so I'm genuinely confused as to what's happened. I need the computer for my studies, so any help is appreciated. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 58

Basicall Im using the WINAIAPACKAGE.exe to write the smbios asset tag and this was succesfull and confirmed it was indeed written to the bios.  But when you do a wmi query on the device using wmic systemenclosure get smbiosassettag it returns back "No Asset Information"  This is working on all the over lenovo laptops i have come across except for this x230 any ideas what could be going on as this is a pretty standard field and is used as part of an automated build process.  

Read other answers