Over 1 million tech questions and answers.

Base system device, core processors yellow triangle in device manager

Q: Base system device, core processors yellow triangle in device manager

Dell Vostro 1400, Core2Duo. Installed Windows 7 64 bit a year and a half ago. For those not familiar, the Vostro is not entirely compatible with 64 bit, so the drivers are a little hit and miss.

Computer runs slow sometimes, has since the install. I don't think I've ever seen the yellow triangles before, but I may have never looked at the device manager ... the computer is a secondary machine in the house.

My question is, do these indicate a performance problem or can I ignore them and assume the computer is working as best it can?

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Base system device, core processors yellow triangle in device manager

I recommend downloading and running DAP. It can help sort out any driver and firmware related issues on your system

It's worked out well for many of us in the past.

You can download it direct from this link http://downloaddap.org. (This link will open the download page of DAP so you can save a copy to your computer.)

A: Base system device, core processors yellow triangle in device manager

please check out this webpage. it may help you to get started: Device Manager - yellow exclamation point

The yellow icons showing an exclamation point can indicate missing or improper drivers. The system does not seem to recognizing your hardware. Hope this gets you started.

ranger72

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 150.4

I upgraded my latitude e6400 to win 7 home premium 32 bit, I have installed everything i can think of but in my device manager under other devices, it shows a yellow triangle over the base system device, what can it be? and how do i fix it? I don't know how to do a screen shot.

Tammy

A:yellow triangle over the base system device

This will help you help members help you: Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 126.4

Intel(R) HD Graphics Family
Intel(R) 8 Series Chipset Family SATA AHCI Controller
Microsoft Storage Spaces Controller

These three^
Windows 10 64-bit
Dell Inspiron 3542

How do I update? Please help!

A:Device Manager (yellow triangle)

All the drivers you need for windows 10 can be found here on the support page for your computer.  Select windows 10 if it is not already, and download all the drivers that correspond to the hardware inside your laptop.  The chip set and video drivers should be installed first.  

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 125.2

In the device manager>other devices i have the coprocessor with triangle mark.
I tried to update from device manager but it won't update
How can i get it installed ?

I have compaq presario v6000

A:Coprocessor yellow triangle in Device manager !

Have you checked at HP for a bios update, seems this machine has a history of defects, one is bios fixable that may solve your problem, you will have to put in your serial number to find the right one, whether it is intel or amd.......

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 123.6

The computer is HP Pavilion Entertainment DV6-3122SA and since converting to W10 then back to W7 (Graphics drivers wouldn't install in W10) I have the problem shown in the title and usb ports don't work. I have tried downloading new drivers from HP, AMD and Windows Update which apparently install but the problem remains.
 

A:Usb controllers all showing yellow triangle in device manager

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 121.2

Hi,

Few days back a rootkit malware attacked my PC and same is now removed with help of bellping computers forum member Gringo

http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic434286.html

Now the issue which is still there is "Yellow exclamation marks in device manager for my processors"

It has got 4 entries for my processor with 4 yellow exclamation marks
Intel® Core™ i5 CPU M 520 @ 2.40GHz

Snapshot attached.

Please advice.

A:Yellow Excalamation marks for my processors in device manager

Note ; There is no snapshot attached -
Please name the items with marks beside them, or try another snapshot -

Thank You -

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 121.2

I have
windows 7 professional x32
acer veriton 7600G
80GB hard disk
1GB installed ram and 4GB ready boost usb device
90m motherboard and
3.12GHz to 3.19GHz processer
BUT NOT AUDIO OUTPUT all the time
around two years back my brother installed windows XP on this pc and everything was fine
after that he installed windows 7 and that was running well
but after some times audio drivers started vanishing some times when I use to start my pc for first time in the day audio drivers were vanish and on restart drivers were there again. situation stayed same for 1 yera .
I reinstalled windows 7 but this time drivers were totaly gone .
I installed drivers from internet, from DVDs stilll helpless .
I tried to instal;l win XP but some of the files were not copying in the system , so reinstalled other version of 7 home premium home basic , professional. ultimate, no difference with this as well.
once my drivers were installed successfully and thee was audio output with the same problem of on 1st start audio is vanish and on restart t was back again.
now I am sick of this condition, I have downlaoded and installed real tech HD audio codec drivers and thoes are shown installed in control panel and raeltech files are there in localdisk C in the fiolder of program files but device manger is showing an exclemation mark on audio device sign, and says
NO AUDIO DEVICE IS INSTALLED
please provide me a solution
I am a student of a virtual unioversity and without audio pu... Read more

A:I installed audio drivers but device manager shows a yellow triangle o

Please open Device Manager, and then post a screenshot of the Properties for the device with the triangle. I would also suggest ensuring that your audio/sound card is connected properly, or if it's a onboard sound card then it may even be broken.

How old is your computer?

Update your System Specifications with Speccy, and then copy this information into your System Specifications: Go to your UserCP, and then select Edit System Spec in the left pane. Copy the information from Speccy into the required fields. These System Specifications will then follow your every post.

I would strongly suggest installing some form of ant-virus protection on your computer.

Install and perform full scans with:Malwarebytes : Free anti-malware download
Microsoft Security Essentials | Protect against viruses, spyware, and other malware


   Information
Remember to install the free version of Malwarebytes not the free trail; untick the free trial box during installation. MSE is the most lightweight and compatible with the Windows 7 operating system

You can also view this thread for a complete free and lightweight security protection combination:Good and Free system security combination.

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 119.2

Base System Device Error in Device Manager in windows 10 how can I solve this

Read other answers
RELEVANCY SCORE 115.6

Hi Guys I have the above laptop and under divice manager two ! marks with base system device next to them, when I try to update drivers, it reports drivers cant be found. Any help would be great

Read other answers
RELEVANCY SCORE 104.4

After upgrading to W10, i now have 3 unknown devices. their hardware ID are in order: PCI\VEN_197B&DEV_2383&SUBSYS_3624103C&REV_00PCI\VEN_197B&DEV_2383&SUBSYS_3624103CPCI\VEN_197B&DEV_2383&CC_088000PCI\VEN_197B&DEV_2383&CC_0880PCI\VEN_197B&DEV_2382&SUBSYS_3624103C&REV_00PCI\VEN_197B&DEV_2382&SUBSYS_3624103CPCI\VEN_197B&DEV_2382&CC_088000PCI\VEN_197B&DEV_2382&CC_0880PCI\VEN_197B&DEV_2384&SUBSYS_3624103C&REV_00PCI\VEN_197B&DEV_2384&SUBSYS_3624103CPCI\VEN_197B&DEV_2384&CC_088000PCI\VEN_197B&DEV_2384&CC_0880 thanks!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 101.6

I have a problem I seen not to be able to find a fix for, I have a yellow ? in device manager Other devices PCI Device

in PCL device properties I hve

---device typw other devices
----manufacture unknown
---location pci bus 0, device 6 function 1
---device status the divers for this device are not installed (code 28)- to reinstall the driver for this device reinstall driver--- )) well that the problem I do not know what it is__
----resource seting this device is not useing any resources because it has a problem

--- device instance ID PCI\VEN_10DE&DEV_0371&SUBSYS_72601462&REV_A2\3&267A616A&0&31
 

A:yellow ? in device manager Other devices PCI Device

What doesn't work? Do you have a modem that is not installed? If so, and you don't use it, it doesn't matter.

How about sound? Do you have a high-definition audio controller? Working
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 101.6

I have a feeling that this is simply a case of some registry settings which need adding/modifying/deleting but exactly which ones and what values I do not know.
I suspect that the registry settings affected are under the following key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

The machine is a Dell Optiplex GX260. The device is a Hitachi-LG Data Storage CD-ROM, Model GCR-8481B. The OS is Windows XP SP1.

No, I haven't tried re-installing XP.

Thanks in hopeful anticipation.

 

A:XP - CD Device with Yellow Icon in Device Manager

Have you tried uninstalling it in Device Manager, rebooting and allowing XP tro redetect it? Has it ever worked or is this part of a new installation?
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 101.2

hie i have just installed window 7 and this devices are missing, any help will be very much appreciated.
base system device
device id
PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10&PEV_00
PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10CF
PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_088000
PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_0880

UNKNOWN DEVICE
LOCATION; INTEL(R) 82801 DBM LPC INTERFACE CONTROLLER-24CC
HARDWARE ID;
ACP1\FUJO2BI
FUJO2BI

VIDEO CONTROLLER
LOCATION; PCI bus 0 device 2 function 1
HARDWARE ID
PCI\VEN 8086&DEV_3582&SUBSYS_120E10CF&REV_02
My laptop is FUJITSU-BIBLO MG13D

A:base system device, video controller and unknown device missing

Before I can help you, follow these instructions to let me know more about it: New to SevenForums? Fill out your system specs (this tool may help you out a great deal).

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 100.8

I'm having a persistent issue with my USB and Network controller drivers on my Dell XPS 8700

Dell support site keeps recommending the same drivers even after i install them.

I still have yellow triangles next to them in device manager. When i click to UPDATE the driver in Device manager it can't find them or it just hangs.

When i plug in my ipHone the AutoPlay does not recognize the iphone at all. AutoPlay in control panel doesn't even list iPhone as a device.

I'm wondering if the Dell web site is outdated? Should i be going to the Intel site to get my drivers for my Motherboard?

Any advice welcomed.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 100.4

I need assistance finding the drivers for my elitebook 8570w.  Hardware ids are attached.  Please help thanks

Read other answers
RELEVANCY SCORE 99.6

 I have hp 6570b with os win 7 professional 32 bit.it appear in device manager that there are some hardware need driver software.it shoes Base system device and unknown device.. Base system device hardware IDPCI\VEN_197B&DEV_2392&SUBSYS_17AB103C&REV_30PCI\VEN_197B&DEV_2392&SUBSYS_17AB103CPCI\VEN_197B&DEV_2392&CC_088000PCI\VEN_197B&DEV_2392&CC_0880 unknown device hardware IDACPI\HPQ6000*HPQ6000  

A:hp 6570b Base system device and unknown device

Hi, Should be the Card Reader driver below. http://h20566.www2.hp.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5212928&swItemId=ob_115197_1&lang=en&cc=u... And HP 3D DriveGuard on the following link. http://h20565.www2.hp.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5212928&swItemId=ob_110813_1&lang=en&cc=u... Regards, DP-K

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 97.6

Olá pessoal, Preciso de uma ajuda, instalei o Windows 7 e o 8 em meu notebook HP Probook 4530s Intel Core i3. E em ambos casos o Wi-fi não funciona (embora eu possa desligar e ligar o led de ativação/desativação da função), mas ele não consegue identificar nenhuma rede. E o som também não funciona, embora eu tenha instalado o driver de som, mas aparece a seguinte mensagem quando coloco o cursor sobre o ícone na systray "the audio service is not running", embora quando eu vá nos serviços do SO ele esteja iniciado. Talvez seja algo com o chipset, mas eu já instalei tanta coisa que não sei mais o que fazer. E a seguir, os Hardware Ids que aparecem no Device Manager. 1) Base System DevicePCI\VEN_197B&DEV_2393&SUBSYS_167C103C&REV_30PCI\VEN_197B&DEV_2393&SUBSYS_167C103CPCI\VEN_197B&DEV_2393&CC_088000PCI\VEN_197B&DEV_2393&CC_0880 2) Base System DevicePCI\VEN_197B&DEV_2392&&SUBSYS_167C103C&REV_30PCI\VEN_197B&DEV_2392&&SUBSYS_167C103CPCI\VEN_197B&DEV_2392&CC_088000PCI\VEN_197B&DEV_2392&CC_0880 3) Unknown DevicePCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_167C103C&REV_04PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_167C103CPCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_078000PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_0780 4) Unknown DeviceUSB\VID\_03F0&PID_311D&REV_0001USB\VID\_03F0&PID_311D 5) Unknown DeviceACPI\VEN_HPQ&DEV_0004ACPI\HPQ0004*HPQ0004 Por hora... Read more

A:Base System Device & Unknown device

Hi, Need a little help, I installed Windows 7 and 8 on my notebook HP Probook 4530s Intel Core i3. And in both cases the Wi-fi doesn't work (although I can turn off and on the LED on / off function), but it cannot identify any network. And the sound doesn't work, although I have installed the sound driver, but the following message appears when I put cursor over the icon over systray "the audio service is not running", but when I go to OS services it is started . Maybe it's something with the chipset, but I've installed so much drivers and I don't know what else to do. And then, the Hardware Ids that appear in Device Manager. 1) Base System DevicePCI \ VEN_197B & DEV_2393 & REV_30 & SUBSYS_167C103CPCI \ VEN_197B & DEV_2393 & SUBSYS_167C103CPCI \ VEN_197B & DEV_2393 & CC_088000PCI \ VEN_197B & DEV_2393 & CC_0880 2) Base System DevicePCI \ && SUBSYS_167C103C VEN_197B & DEV_2392 & REV_30PCI \ VEN_197B & DEV_2392 && SUBSYS_167C103CPCI \ VEN_197B & DEV_2392 & CC_088000PCI \ VEN_197B & DEV_2392 & CC_0880 3) Unknown DevicePCI \ VEN_8086 & DEV_1C3A & SUBSYS_167C103C & REV_04PCI \ VEN_8086 & DEV_1C3A & SUBSYS_167C103CPCI \ VEN_8086 & DEV_1C3A & CC_078000PCI \ VEN_8086 & CC_0780 & DEV_1C3A 4) Unknown DeviceUSB \ VID \ _03F0 & PID_311D & REV_0001USB \ VID \ _03F0 & PID_311D 5) Unknown DeviceACPI \ VEN_HPQ & ... Read more

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 95.2

Hello,
First let me tell you about my system.   This is an Inspiron
E1705/9400 laptop with the T7400 Core 2 Duo processor running at 2.16
GHZ.   It has 2 GB of RAM and a brand new 500GB Hitachi Travelstar hard
drive (7200 RPM).   It also has the GeForce Go 7900 GS video card.   
It previously had Windows XP Professional (32 bit) and worked fine.  
But, I have three computers in my home and home office and would like
them all to work better together on my wired home network, so I am
upgrading all three to Windows 7.   My two desktops (one is Dimension
XPS 420 and the other is Dimension XPS 430) seem like they will be no
problem to upgrade to Windows 7.   But, this laptop was not listed on
Dell's Windows 7 Compatibility List.   However, the Windows 7 Upgrade
Advisor that I downloaded and ran seemed to say that it was OK to do a
clean install of 32 bit Windows 7 and it only had a few minor concerns,
where it said to check for updated drivers from the manufacturer.   The
laptop originally came with a 100GB hard drive.   For my use, that is
getting very small, so I decided to get the same exact 7200 RPM drive
in the 500 GB size.   This will allow me to do a clean install of the
32 bit Windows 7 OS on the new hard drive and not have to wipe the old
drive to do it.   I can just hold onto the old HD and stick it back in
whenever I might ... Read more

A:Minor Problem with New Windows 7 Installation on my Inspiron E1705/9400 - two entries for "Base System Device" under "Other Devices" with yellow exclamation point

BTW, I just downloaded and installed the driver pack from that ftp location and it worked, even for Windows 8.1 - 64 bit.
Thanks Steve!

Roger

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 94.8

After installing critical and security updates for WinXP Pro from MS Update site, one of my pc's wouldn't boot. It will start up to the Welcome screen and just sort of hangs. When I went to restart with CTRL-ALT-DEL, it finished booting. Each time I restart the pc, I have to press CTRL-ALT-DEL to get it to finish booting. Mind you, this is just the Welcome screen and it does not show any user accounts.

In trying to solve this problem, Dell tech support suggests reformatting the hard drive and re-installing everything. As I began to trouble shoot the problem, I found two processors listed in device manager. The system has only one processor.

When I uninstall one of the processors, the system will boot a little faster but I still have to press CTRL-ALT-DEL to get the pc to finish booting. When I re-check device manager, the processor I uninstalled is back. It doesn't matter which one I remove or if I remove both of them, they both come back.

I think this is related to the updates and I have restored to a previous point to no avail. I think the problem lies in the registry, but I have no idea where to look. Any ideas?
 

A:Two processors in Device Manager

Help!?!
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 94.8

Installed a new motherboard MSI K9NBPM2-FID and Athlon 64 X2 4000+. Driver installations did not go well, but I am up and running.

Now I see two entries in Processors in the Device Manager, neither is grayed out. They are identical:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+

Is this the way it should be?
 

A:Two processors in device manager

Is this the way it should be?Click to expand...

yep, each core is shown as 1 processor.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 93.2

recently tried to run skyrim but the only video card it seems to detect is the intel hd one. im hoping this only happens on skyrim, but i fear its one of the reasons ive been lagging quite a bit in the other games cause it wont use the nvidia card instead it uses the weaker intel hd one.

A:Graphics Card in Device Manager showing with Caution? ! in a triangle

Hi there ... Try Installing the Driver for the GPU ... From the Lenovo website

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 92.4

These could be caused or a part of the problems I was having here:
http://forums.techguy.org/t252407.html
The problems are now involving Other Devices in Device Manager:
PCI Multimedia Audio Device
PCI System Management Bus
PCI Universal Serial Bus
PCI Universal Serial Bus
Where can I find info/drivers to properly reinstall these?
Also, perhaps one or more of these is preventing me from seeing the other computer in Network Neighborhood.
As usual, TIA.
 

A:YELLOW ? in Device Manager

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 92.4

In the device manager there is a yellow e beside the IDT High Definition CODEC. It says this device cannot start. (Code 10). Please advise. Thanks
Debbie
 

A:Device Manager Yellow e

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 92.4

what does the yellow ! in the triangle mean when its right next to the cdrom in the device manager on a xp pro operating system
 

A:? yellow ! in device manager

That means Windows did not pick it up. Did the CD-ROM come with a drivers disk? If so, see if you can reinstall or update the driver. If not remove it, restart, and see if XP will pick it up. There is a possibility that you CD ROM drive is not compatible. Click here for more info at Microsoft's site.http://support.microsoft.com/search/preview.aspx?scid=kb;en-us;Q295322
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

I may be posting in the wrong place! I am not sure if I need this or not, I have DSL on my computer, everything runs fine.(well most of the time) When I was in my Device Manager I saw a yellow ? by other componets, which is my ethernet controller. From what I have read here, it seem's I should have it. It shows that it is not working and when I go to upgrade or repair, it can't do it. I have an AMD Athlon XP 2400+, 2.00GHz 1.50 GB ram. My video card is NVIDIA GeForce 4 T:4200 with AGP8X, Net work card-Nvidia nForce MCP networking adapter. Network adapters 1394 Net Adopter. IDE ATA/ATAPI controllers Nvidia NForce MCP2 IDE controller primary IDE channel and secondary IDE channel. IEEE 1394 Bus Host Controllers : OHCI compliant, IEEE 1394 host controller. Those all show working fine. It is just the ethernet one that I can not figure out what to do with. Is this just needed for networking or is it really needed on the computer? Should I delete it if not needed ? How do I go about fixing this "the simplist way possible", as I am not computer savvy. Thank you for any time and help with this. I
 

A:yellow ? by Ethernet in Device Manager

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

i dont know why but when i reboot it reads my cd rom but in the device manager it has that yellow ! and i cant even see my rom in my computer. i tried to load the driver but that wont work either because the drivers are on cd
and also what does that yellow ! mean
i am running winxp pro
 

A:yellow ! next to my cdrom in device manager

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

the subject says it all
i got a yellow triangle ! next to my cdrom in the device manager and i wanna know what it means
 

A:what is the yellow ! next to the cdrom in the device manager

Unfortunately it means that device is not working properly. I know that's not particularly helpful, but there can be various reason, ranging from very minor to fairly serious for that exclamation mark. First try removing the device. Highlight the cdrom, click on remove, click on OK when it asks if you really want to remove it. Restart the computer and let it find and install your cdrom. Make note of any error messages that come up. Maybe that'll fix it.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

After reinstalling Windows XP Pro on Dimention 4700 I lost sound and connect to the network.

Device Manager shows a yellow ? in next devices:
Ethernet-controller
Video controller
Video Controller (VGA-compatible)
Multimedia audio controller

Advise how to fix it.
Thank you.
 

A:Device Manager shows a yellow ?

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

i have just got a thinkpad t61 that has been reset and i think they have uninstalled some drivers,i have yellow ?s on 3 base security device,ethernet controller,pci device,and unknown,i have got the wireless working but wont connect ,have tryed to turn off the ieee box but it says valadating or insert a smart card reader cant seem to get anything when i put ethernet cable in tryed to download drivers on usb on other pc but having no luck any ideas where i should look
 

A:Solved: Yellow ? in device manager

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

Hi I have just come to my pc and I find that neither of the drives for my cd/dvd reader and cd/dvd writer will read disks. Ihave looked in device manager and both drives show up but they have a yellow dot with an ! against them both. I have tried a system restore but the pc says it cannot restore for some reason. Please help. PLEASE NOTE THAT I AM VERY PC ILLITERATE.
 

A:Yellow dots in device manager

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

i want to ask a question regarding this icons on my device manager.
there are yellow marks on some of my devices.

the question is . . .

is this good or bad??

please reply

THANKS

A:Yellow icons on device manager please help!

These icons mean there's a problem with the devices, usually driver related...

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

yellow marks on device manager.this over multimedia audio controller,multimedia video controller and multimedia controller.i have windows xp ,gateway 2.4gh.all the windows updates and drivers updates.what is the mistake?thanks for the attention.
 

A:yellow marks on device manager

Its not the Windows updates you need.

Have you reloaded the motherboard chipset drivers? (NOT a BIOS update, the Gateway supplied drivers).
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

Hello,
I brought a new laptop that had no OS so I did a fresh install of Windows XP SP2. I went to my computer's manufacurer's website
http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su/su_sc_modItemList.jsp?BV_SessionID=%40%40%40%401678667277.1224102306%40%40%40%40&BV_EngineID=cccjadefgmjgedjcgfkceghdgngdgmm.0&ModelDLOS=null&ModelDLCat=null&BV_SessionID=%40%40%40%401678667277.1224102306%40%40%40%40&BV_EngineID=cccjadefgmjgedjcgfkceghdgngdgmm.0&ListType=Model&ct=DL&moid=1364120&rpn=PSPA0U&OrderBy=D&PublicStartIndex=0&PrivateStartIndex=0&PublicCutOff=&PrivateCutOff=&AddOldPublicItems=false&AddOldPrivateItems=undefined&all_docs=false#PublicList


and downloaded the sound diver I needed. I check device manager to see if it was successfully installed and it was... but I also saw some yellow ? or ! next to device names.... they were
Ethernet controller
Mass storage controller
Modem Device On High Definition Audio Bus
Network Controller
SM bus controller
video controller
video controller (VGA Compatible)
I went to the website again to download the above but I couldn't find it there were do I get EACH ONE from??
Many thanks!
 

A:Solved: Yellow on device manager

Did you install the chip set drivers first?
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

I am trying to troubleshoot a problem with my computer on boot up. It occasionally gives me a BSOD with the following,

0x000000C5 (0xE1602000, 0x00000002, 0x00000001, 0x805448E9)

If I look in event viewer I see an error,

The following boot-start ..........failed to load

Intelide
Now if I look in device manager>show hidden devices> I see several that have a yellow exclamation mark;

intelide
parport
partmgr
serial
Anyone know how to solve these errors?

I cannot uninstall or roll back these devices because they are the hidden ones (or at least I'm not sure how).
 

A:Yellow devices in Device Manager

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

Hi everyone
This is my first post so excuse me if its in the wrong place.
Hola
I have just formatted and

Device manager/other devices
Audio device on high defenition audio bus ?
Ethernet network controller ?
Video controller ?

These all have the yellow ? mark

My mother board is a Gigabyte technology m61p-s3.

I have been to the Gigabyte website but dont have a clue what to download.

Please help
and
Thanx
 

A:Device manager yellow ? mark

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 91.2

After reinstalling Windows XP Pro on Dimention 4700 I lost sound and connect to the network.

Device Manager shows a yellow ? in next devices:
Ethernet-controller
Video controller
Video Controller (VGA-compatible)
Multimedia audio controller

Advise how to fix it.
Thank you.
 

A:Device Manager shows a yellow ?

Do not double-post.

http://forums.techguy.org/windows-xp/1032954-device-manager-shows-yellow.html
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

Hi there.

As you have read in my title that ive got three yellow question marks in my device manager.

They are the following.

-PCI Simple Communications Controller
-SM Bus Controller
-Vedio Controller.

yer, i havnt got my motherboard cd anymore as they always seem to get lost so thats why im having these problems.

I got my sound back on but no graphic controller as you can see..

Ive gone looking every where over sites (intel) ive downloaded "cupid"

so hear is my motherboard details:

Intel
Model: D101GGC
Chipsets: RS400 RC400 RC410

if that helps...

thank you
 

A:I've got 3 yellow question marks in device manager.

If your board is an Intel D 101GGC

Input your operating system here;

http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2229

click on GO and it will take you to a page with all the drivers for the D 101GGC board.

If your board is an Intel D 101GGC2

Input your operating system here;

http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2367

click on GO and it will take you to a page with all the drivers for the D 101GGC2 board.

NOTE: With either board the chipset driver should be the 1st driver you install.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

Hello, recently we purchased a laptop and gave our desktop to my boyfriend's parents. I installed the operating system with the cd that came with the computer. It is a Medion, I would guess 5 years old. It does have Windows XP. I am not sure what other info you may need to help me.
They had cable internet hooked up yesterday, but it will not connect. The technician plugged his laptop into the Medion tower and showed Roger that the internet is working. The tech opened the device manager and showed him a bunch of yellow question marks, and said it won't work until they are fixed, but he didn't know how. I went over and tried to figure it out - the following had yellow ? marks
* SM BUS CONTROLLER
*PCI DEVICE
*PCI SIMPLE COMMUNICATIONS CONTROLLER
*ETHERNET CONTROLLER
*VIDEO CONTROLLER
*VIDEO CONTROLLER (VGA COMPATIBLE)
I tried to install the hardware, but it was asking me for a Cd or floppy disk. I am seriously lost, and would love to fix the problem for them so they can spare the expense of a trip to the Geek Squad people. Is this my fault? Did I do something wrong during installation? I did google these problems, the advice I found was to download updates onto their computer...but I cannot connect to the internet in order to download the updates...
Please help! THANK YOU SO VERY MUCH!!!
 

A:Yellow ? In device manager, internet will not work

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

Just upgraded an Intel pII 233 DK440LX, from win 95 to win98 and am getting yellow exclamation marks on the the Atti Rage11 svga pci and the Scsi controller and the Usb universal host controller
I have tried removing all these together and one at a time but still cannot get all to load clean.
I put on a new Identical hard drive and it loaded all perfect with win 98 loaded clean I.E. no win 95.
How can I sort the other hard drive as it has all the clients apps on it and he doesn’t have all the master disks.
Regards ALAN
 

A:{RESOLVED} Three yellow exclamations in device manager

Have you tried updating the driver files? If not I would try that before anything else.
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

Hello,

For the longest time now, there has been a yellow exclamation point next to one of my network adapters in Device Manger. It is the Intel PRO /100 VE Network Connection - MWL Filter Miniport. When I double click on it, it says "The drivers for this device are not installed. (Code 28) To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver." So I click Reinstall Driver, choose the "Install the software automatically (Recommended)" option, click next, and then I get a window that says "Cannot Install this Hardware...A service installation section in this INF is invalid." How do I fix this? Thanks.

-Tom
 

A:Yellow Exclamation Point in Device Manager

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

Morning all, how are we? ? ?

Yesterday i had to format my computer and reload windows back on.

Done everything pretty successfully but there seems to be 2 things in Device Manager that have Yellow Question marks beside them -

* Mutlimedia Controller
* Multimedia Video Controller

I havent a clue where to get these from, i have a Dell Dimension 2400 PC, tried the driver disk but doesnt seem to install any drivers to get rid of these, have tried various drivers from dell's official site, and also tried a benchmarking software to see if it would tell me the type of files/drivers that i need, but again, no joy there.

If anyone has any ideas that would be great.

Thanks.

Gaz.
 

A:Yellow Question Marks (Device Manager)...

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

Hi everyone, I've got yellow question marks next to my video controller and video controller (vga compatible). I am unable to update either on. I downloaded the file from nvidia, when I tried to install it, it said it couldn't find compatible hardware.

I'm using a compaq presario v6000. Any help would be great.

A:yellow question marks in device manager

Do you have a driver disk that came with your PC?

Read other 29 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

Hi.
I recently re-installed XP SP2 after a crash.
In device manager under "Other devices" there are (4)items that have a yellow question mark.
"Multimedia Controller"
"PCI Simple Communications Controller"
"PCI Simple Communications Controller"
"SM Bus Controller"
(driver unknown, no date, no version, not digitally signed under properties on all (4) drivers) When I try to update the drivers, (all 4) items get the same results. XP Hardware Update Wizard says: "Cannot Install this Hardware"
"The hardware was not installed because the wizard cannot find the necessary software" I tried getting drivers from Intel with no luck, the chipset installed is Intel G965 Express
Thanks.
oldmanlat
 

A:yellow question marks in device manager

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 90.4

I reinstalled windows xp, and most things seem to be working fine. However, I have lost internet connection, along with a few other things. The yellow exclamation marks in the device manager are against, in order,: camera (I can reinstall that, not a priority), ethernet controller (high priority, obviously), multimedia audio controller, PCI input device, USB controller (twice), and Video controller (VGA compatible).These are all under "other devices" I have tried the disks which came with the computer (drivers and utilities), but it apparently did not find the drivers on the disk(?). There is no category such as network adapter. I unistalled all of these, but on restarting the computer, all of them are back with yellow exclamation mark.
Additionally, on starting the computer, I get a screen with MS WIndows 98 startup menu, and am given the option of booting from the Windows 98 CD (which I do not have) or the hard disk. Why windows 98? It was never installed on this computer. Selecting hard disk takes me to XP screen. My two drives (DVD and CDRW) also have the letters F and G, instead of usual D and E

In the setup screen (F2 when the computer starts), network interface controller is on, others are either on or auto

Grateful for your help. The wireless modem is working fine for the other computers that I have. If needed, I can reinstall Windows, since I have not installed most programmes yet, but would obviously prefer not to do so especially if I do not know if t... Read more

A:Solved: Yellow Icons in Device manager

Read other 14 answers
RELEVANCY SCORE 89.6

Hello.I did a fresh clean install of Windows 10 in an Envy 17 notebook. After rebooting a couple of times, but before installing any drivers, I found that the Device Manager did not present any yellow question marks, as it use to do present in my past installations. Looks like Win 10 recognize all my hardware, apparently even the Nvidia control panel is installed. Why is that?This means I don't have to install the drivers I download from the HP site before deleting the previous Win 10 installation? Thank you.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 89.6

Can't seem to fix this issue with my PC running Win 7 - Dell XPS 8700.

I've updated both the Universal Serial Bus (USB) & Network controller Drivers on this machine from the Dell site.

THough I'm starting to wonder if the Dell site is outdated?

When I click in device manager to update the driver it never finds a driver or just hangs.

As a result, when i plug my iphone into the USB AutoPlay does not recognize the device at all. In fact, IPHone isn't even listed inside Control Panel>Autoplay as an option.

Any ideas?
 

A:Device manager: Yellow triangles- (USB) & Netwrk contrlr

Read other 8 answers