Over 1 million tech questions and answers.

Faulty sound on AVI files

Q: Faulty sound on AVI files

Please can someone help me solve a problem I am having with the audio of avi files.

I have tried two separate avi files and have played them with Windows Media Player, Real Player and Quicktime.
The audio has a fault on both files when played on all three media software, the background music plays fine but the commentary with the files sounds all jumbled up ... kind of a squeaky sound.
I don't know why this is happening, the video plays fine too ... it's just the commentary which is faulty.

I would appreciate any advice on this.

Regards,
cool4cats

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: Faulty sound on AVI files

I recommend downloading and running Reimage. It's a computer repair tool that has been proven to identify and fix many Windows problems with a high level of success.

I've used it in the past to identify and fix everything from blue screens (BSOD's), ActiveX errors, corrupt files and processes, dll/exe/sys errors, recover lost memory, Windows update problems, defragging, malware removal etc.

You can download it direct from this link http://downloadreimage.com/download.php. (This link will automatically start a download of Reimage that you can save to your computer.)

A: Faulty sound on AVI files

You could give a download link of a sample so we could hear if the audio is messed up on our computers. I don't know much but the only thing I could suggest would have something to do with your video software-codecs. Are you sure it's not supposed to be like that? Have you tried opening the file in a video-editing software and listening it there? Have you recorded the commentary yourself? Maybe you should try to re-render the file with different settings? If you recorded the commentary what file-type is it? Are you sure it's compatible to be edited together with the background music? There's a lot things that could be the problem.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 48.4

Hi, i have been using a creative Sound Blaster Audigy SE 7.1 for 10 months and decided to upgrade it as I wanted a more high performance one for my guitar equipment which I plug into my desktop. I have purchased a Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Music card (http://www.ebuyer.com/product/112512) and am trying to install it. When I plug the card into my desktop the computer lights up but there is no hardrive access and the monitor doesn't turn on. If i put my old card back in it works fine again. I have uninstalled the drivers etc from my old one. It seems odd that just plugging in a soundcard prevents startup. Could someone tell me wether the sound card is either faulty or just not compatible with my system. somehow.
My computer meets all the system requirments for it, 2.4ghz C2D, 4GB ram, XP MCE, Asus P5B deluxe MB.
http://uk.europe.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=14066&nav=1

I would like to know if its faulty so i can return to ebuyer without having to pay to get it checked by them and find it is working correctly. They already stupidly sent the wrong card originally (sent one i already had the fools) so had to return (kinda) once already.

Thanks in advance,
Ivan
 

A:Sound card faulty?

Why does no one ever reply?!
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 48.4

                                                                                                                                                                                            
ff My sound card has made funny noises for 3 months. I have turned the on board audio controller off- disabled in the BIOS. I got it to not make much noise, but lately there is this loud screechy static that is very loud and annoying. I tried to install a
sound card , but I couldn't get that to work. I am running Windows7 Professional 64 bit. Please help somebody.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 48.4

When playing any computer game such as (call of duty, medal of honour or counter strike) the sound turns itself off randomly for random periods of times before coming back on again...the problem persists all the way through gameplay(online or not). I'm sure all my drivers are up to date but here are my specs.
P.s. This problem has occured ever since i can remember and my computer is not old (about 1 year)

Any help is much appreciated !
Thanks lads.
 

A:sound on games is faulty

Read other 12 answers
RELEVANCY SCORE 47.6

I have an HP Elitebook 8560p that isn't producing any sound. When I go into volume control I can see that there is sound being output, but I hear nothing.

Currently I am running Windows 7 Pro x64, and have tried multiple sound drivers. I have now IDT Audio Codec driver installed on the machine.

I've already tried replacing the speaker assembly, but to no avail. When booted into another OS (i.e Ubuntu) I experience the same problem.

Plugging in external speakers also doesn't work.

So, needless to say, I'm at a loss. Help!

A:Faulty Sound on HP Elitebook 8560p

Hi
Sounds like the audio chip has failed. Might need to try an external sound card.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 47.6

The speakers on my transformer book don't work. When I go to the Control Panel->Sound there's nothing coming through to the speakers. The graph to the right of the listing for the speakers doesn't move, so the speakers aren't getting anything from the web browsers or media players.

When I plug speakers into the jack port the control panel doesn't recognise that anything is plugged into the port.

I've checked the device drivers and my system is saying that it has the most current drivers.

I uninstalled all the sound devices from the device manager then checked for hardware changes and it looked like the device manager reinstalled all the sound devices and the drivers and nothing has changed.

I just can't get any sound out of my laptop.

Short of trying to refresh the os, is there something I can do to fix this?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.6

I have been saving my files onto a sandisk cruzer mini 128MB flash drive. Everthing was going ok till yday when I plugged in my cruzer mini and I saw the littl eicon on my computer and the green light went on too but i was not able to access my files. When I tried it kept asking me to insert the desk Then I tried one of the freeware to recover files from it and that returned zero files. Can somebody tell me how I can retrieve files from it, if at all possible. Unfortunately I dont have back up too.

Thanks
 

A:retrieve files from faulty cruzer mini-please help

I have a Cruzer Micro that I accidently wiped out (and fixed) so maybe I can help a little bit. First of all, you have to be able to access the drive before you can recover any files. If your computer is telling you to insert the disk, that ususally means that it does not think the drive is there. Did the recovery program that you tried detect the drive? Also, which operating system are you using?
 

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 45.2

This is what happens: After a few hours of operation, svchost.exe crashes

Doesn't matter what I'm doing; Gaming, surfing, you name it.
Faulting module svchost.exe, version 5.1.2600.5512, faulting module unknown, version 0.0.0.0, faulty address 0x00000000.

A few seconds will pass as I accept, and my theme will change from the start blue one to the old grey one in a few seconds and then reset to the standard XP one.

Here's what I know so far: When this happens crashes, it takes Windows Audio and a few other services with it, which I have to start again using Run/services.msc. I know which instance contains the Windows Audio service, so the problem is most likely with one of the services hosted within that particular instance of svchost.

I'm a bit lost, though. I don't know what to do because it doesn't give me an address, it doesn't tell me which service is messing up, so I need some help. I have the windows error log and a decent recollection of what has happened since that error started: I got a new X-fi sound card, a Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion. The errors coincide with me installing that card, but I can't see how that would mess up like this, though.

http://img4.imageshack.us/my.php?image=errorspx.jpg

I don't know if I'm totally off the mark here, but is it fair to assume that it is only ONE instance of svchost crashing? The screenshot above shows the svchost hosting the services that go down after the crash. I have a saved version of th... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 45.2

Hi guys, today a customer brought back an Asus netbook.
The problem was on boot up, windows always went to system repair (I think thats what its called, it was mandatory to run) and stays on that page.

After inspecting the netbook, there was quite a big crack on the bottom of the laptop, so obviously has been dropped. Anyway I said I would give it a go in fixing, but this is what has happened so far...

1. I ran system restore to see if that helps, after getting to 100%, the netbook restarted, but would always come up bootmgr is missing.

2. I ran system restore once more, and this time, after it got to 100%, it restarted, and this time came up with the error boot bcd error 0xc00000e9 (It says to run a repair using a disc)

3. I ran the windows 7 starter disc, and used system repair, and it came up saying saying everything was successful.

4. I decided to reformat using the disc, the hard drive appears and everything is normal, I format the hard drive and then continue to reinstall. The installation is stuck on 0% the whole time, and I know the disc works fine. I used a second disc to make sure, but again, it sticks on 0%.

I am sure the damage on the back has done something to brake the laptop, I am just not sure what. When I go to format the hard drive, it appears in the list, so its present and seems to be working. At 0% the disc just isn't even spinning.

Any help would be appreciated. Thank you

A:Copying Windows files 0%... Potential faulty hardware?

Might want to run a HDD diagnostic from the manufacture's hard drive website .

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi,
I recently bought a new, 3rd party power cord for my Toshiba Satellite L300 from eBay.
Recently I've noticed that my battery stops charging earlier and earlier. At first it stopped at 87%, then 83%, then 80% all in one week. I've had the computer for about a year which seems a bit early for it to start degrading so fast, so could it be the power cord?

The Toshiba cord says Model: PA-1750-29, Input: 100-240V~ 50-60Hz 1.5A, Output: 19V[solid line above a dotted line]3.95A
The 3rd party cord says Model: PA-34671ACA, Input: 100-240V~1.5A 50/60Hz, Output: 19V[solid over dotted]3.95A

If the new cord is harmful to my battery, I can just solder its input plug onto the Toshiba charger (that's the only bit that was broken) but I'd rather not risk breaking two power cords if I don't need to.

---------------------------------------
Thanks,
Marlon
 

A:Solved: Faulty Power Cord or Faulty Battery

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Sorry that this is quite long, but I want to give complete details as to the problem rather than just giving a vague problem...
Nvidia 8500GT card has been overclocked for the last year:

Original: 450, 900, 400
Stable OC: 690, 1380, 547

Before you panic, it's been stable and temps have been fine (<70). My motherboard is a Asus P5N-E SLI board. The computer is dual boot to Vista (for general use) and XP x64 (for games). ONLY XP IS OVERCLOCKED. Vista is not overclocked at all. Only the GPU is overclocked in the computer.

Now, the problems started when I moved the computer. All the games on x64 crashed unless I underclocked the machine, except UT (ancient game) which garbled the graphics (weapon textures on walls etc). I found out it was because somehow the card wasn't plugged in properly - so I pushed it back and I was able to play again.

Since then, sometimes the card is alright and other times it isn't. The other day I was playing fallout (graphics intensive game) for around 3 hours without any problems. But right now, I boot to vista and within a minute it crashes. Other times I was programming (not even using graphics) and the mouse suddenly has a flickering box around it - then the computer crashes.

When it crashes, the screen goes weird colours (like its rendered the screen as 4 bit colours rather than 32 bit) and shortly after I get a blue screen with it complaining about a graphics DLL.

At first, giving the card a wiggle in the PCI-E slot fixed... Read more

A:Solved: Faulty graphics card? Or faulty motherboard?

Read other 16 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

I believe the initial crash was caused by overheating. Based on the fact that I have gotten it to work for a short amount of time, more on that later. Booting up with the drivers for my graphics card enabled causes BSOD to appear but when it is disabled everything is fine. I can boot into safe mode, and I have already reinstalled windows. My motherboard is Asus B85M-e and my graphics card is Nvidia EV3A GTX 590.
How I got it to work for a short amount of time : I reinstalled windows and then installed my integrated Ethernet driver. After that was out of the way I installed and used driver booster to install the rest of my drivers. I then noticed there was a missing driver that the program could not install that was named Simple PCI Controller. So I thought I should install that driver using my motherboard's driver installation disk. It then worked up until I decided to change the settings in Nvidia Control panel.
I also do not know how faulty graphics cards behave so it might be my graphics card. The game I was playing when this started was Life is Strange if that is needed.

A:BSOD 116 faulty graphics card or faulty drivers?

Sorry thought I uploaded this but apparently not.

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 44.8

Hi there,

as of a stupid faulty LAN-driver by Intel/Sony, I got horrible problems with BSOD's and graphics failures and due to my stupid unsystematic approach it took me a while to fix it. (Simply: Installing newest ethernet drivers after I found out they were responsible.)

As of now, my system (Win 7 Pro x64) is a total wreck, can't open either my explorer or my substitute program (Directory Opus), opening the context menu crashes the explorer.exe and often I just can't (left-)click on something. Problems uninstalling and installing stuff also.

Now, how do I again start & proceed with the Windows repair without losing any data or having to reformat?
(The awful European Sony support was no help at any time...)

If you're curious to further investigate into my issue I attach you the log file that "sfc /scannow" (download here (10,1 MB)) brought as well as the log file of my failed installation try of avast virusscan. (No I don't have a virus/malware, checked for that at least!) Funny enough in safe mode everything works, this is also where I installed avast then.

Should I run any other scans in your opinion? I think I'd just should repair it.

Thanks in advance!


Kind regards

PS: I hope/assume you don't consider this issue for the BSOD forum, as I already fixed it. But of course you're free to move it!

A:Repairing Windows after faulty driver BSOD's corrupted OS files

Please upload the new .dmp files, so we can see what is going on...

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 44.4

Hi Folks. I've been wading through all the threads associated with my problem - at least I think I have - but I don't see an answer, so I am going to start this new thread and risk the slings and arrows of the more perspicacious.
This little issue has followed me from XP to 7 and is actually more of a curiosity than a problem:
I check the Empty temporary internet files folder when browser is closed in the advanced section of internet options but it doesn?t work and never has. Does anyone know why?
I can easily do it manually but it annoys me that it doesn't work.

A:Faulty 'empty temporary internet files folder when browser is closed'

Have a read here.

Empty Temporary Internet Files Folder when brower is close does not work in windows 7 X64

Hope it is of help to you.

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 44

Two times in the last week my monitor (a KDS visual sensations CRT) has come on with the image looking like an hourglass (wide at the top and bottom, pinched in the center). This happened imediately upon boot up and both times rebooting has returned the monitor to normal, leaving the computer running does not bring the problem back. Which is more likely, that my monitor is beginning to fail or maybe my graphics card (a saphire, ATI radeon 7000) is failing? Is there some way (other than swaping my monitor out and trying another as this seems so far to be an intermitent problem and may not arise when a new monitor is conected) to check and see which it may be?
 

A:faulty monitor? faulty video card?

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 41.6

My husband and i are in a band and are trying to upload our music to a local site. It said we needed mp3 files so we tried coverting our wave file to an mp3 file ( my husband downloaded something that said it could do this) and now we have no sound. The speakers still make little crackling noises like they are still live but we get no sound.

HELP!
 

A:Tried to convert music files from wave files to mp3 files and no NO SOUND WHATSOEVER

Try a different program.

Are you converting from CD, or a wave file on the hard drive?

.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 39.2

I've tried a lot of things to figure this out and it's been going on for quite awhile, still if anyone can post any reason why it won't stream sound, please do so, I want help badly.

I tried an instill of a new hard drive and made it the master drive, however I couldn't install windows from a disc (pci.sys) so instead i copied my os off of the old hard drive but everything had to be copied. (If you can tell me an install process to help me with my sound that'll work too)

youtube doesn't work.. etc
absolutely everything from the internet = no sound except if it caches a file and plays that file instead.
checked volumes, "play sound in webages", downloaded codecs, flash, updates.
post anything, please?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 38.4

I am running Audacity on a new 64 bit computer, running Vista. I had got my sound really good, good enough to do voice auditions, but now when I convert my Wav file to mp3 and send it to myself, the sound is awful. Why is there such a difference, when it sounds so good in Audacity or on my file converter?
 

A:Crappy Sound after emailing sound files

Read other 13 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

My napster songs will randomly "skip", and I have selective sound omissions on a successfully installed game.
these are problems that are across the board and seem to be an internal malfunction. I play Age of Kings Conquerors exp. all of a sudden, I have no sound on MSN gaming zone and even when playing my pc, all sound works except the sound of my villagers. Whats up?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

What program other than winanp 2.76 or older can be used to play *.xmi files? What software or program can I use to
convert *.xmi files to wav and/or mid? Thanks, ellombris.
 

A:sound files

Hiya

For conversions, have a look at this:

http://www.hitsquad.com/smm/programs/xmi2mid/

Regards

eddie
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

.MTS files downloaded from Lumix GF1 camera has video but no sound. I have Window 7 starter, 32-bit netbook. I downloaded a codec for 32-bit but still no sound. Please help!

A:.MTS files no sound

Post the screen shot from MediaInfo info for the clip so we know what audio it has.

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Where are they? Using Windows 10 build 1709. There are windows sounds but no media sounds under each heading such as "festival", "quirky" etc. Are they hidden or just not to be?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi all

I'm trying to watch 2 movies that are in avi format. the picture is amazing but there is no sound.

I have sound on all other types of files so i know its not my speakers.

Any help would be greatly appreciated

Craig

A:No Sound On Avi Files

you might be missing a codec. try either watching it in VLC Media player or go to www.free-codecs.com and get one of the codec packs they have there.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I was using the install and change tool and there was a program "RON tool cpmsky" with no size or publisher info. When I try to uninstall it, it asks for a verification code which wants me to type the letters and numbers displayed above the text box. When I type the code and choose continue, the dialog box closes but nothing else happens. How can I get rid of this program?

A:Pop Ups and Sound Files

I am frequently getting pop ups that have the title "RON ads by cpmsky" even when I don't have any browser windows open. I also have had sound files that are of someone talking about buy.com or something. There's a program in the uninstall/remove windows tool with the title RON tool cpmsky with no publisher or size information. When I try to uninstall it, it asks if I'm sure and warns me my computer may not run the same as before. I chose yes, and it wants me to type in a series of 7 letters and numbers displayed above the text box as an uninstall validation. I do and it closes the box but nothing happens. If I type it wrong, it doesn't close the box and says the code is invalid.

Also, when I log in, two "iexplore" processes start without any internet explorer windows opening.

also, sorry for not making a new post, I couldn't figure out how to edit the first one.

Read other 12 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Hi
Can anyone tell me how to change format of files.
I am trying to send small voice files to friend.
I have sent from Windows Media Centre and from Real PLayer, but they can't open files. They have suggested MP3 file or whatever.
How do I change ?
Thanks

A:Sound Files

What format are your audio files at the moment?

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Recently I've downloaded some avi files but there's one of them that has no sound when i played it using mpchc. It plays fine using window media player or vlc player. Help please?

A:No sound on certain avi files

Happy New Year
To be honest, I really think the solution is to use another player. In lieu of that have you downloaded all the updates and have the newest version
Release History - MPC Home Cinema

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

My computer has sound at startup but when I open wmv files and other formats, the video shows but not the sound. My "volume" is maximized and very loud when the computer starts and is shut off.

Is there some setting that I need to change?

Thanks
 

A:No sound on wmv files

I don't think there are any codecs for wmv files, so you could try opening the file with a different program such as Media Player Classic.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I have an avi file and I am not getting sound. I have vista and am using windows media player.

any ideas?

bob
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I recently purchased an HP Envy Phoenix 860-180st. When I play older .mov files that I have, I hear no audio. I have tried multiple players on the PC and I get the same result from each. I only have the issue with .mov files and no other audio or video files. Does anyone have any idea how to reslove this?

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I'm a budding, young composer (about 300 songs over 40 years) and a little new to the MP3 scene.
I create sound files, usually .wav or MP3 of music but my Vista platform won't let me change or add artist name, track number, etc.

Is there a way to do this on my laptop without downloading $11,000.00 worth of software?

Thanks.

A:sound files

billthelifer, good morning and welcome to Sunday.When you Right-Click on one of your MP3's, does a menu pop up and offer you a "Properties" option?If so, please select that and in the window that pops up, you should see a General tab, a Security tab and a Details tab.It is under the Details tab that you should be able to hover (and click) over any of the fields to add, remove or change any of the details that you want.I just tried this on a couple of MP3's on my Vista machine without any problems. I've got a lot of cluttered MP3's laying around in my Music folder (free stuff I downloaded from a bunch of singer-songwriters) so I used those. Please note that I couldn't relplicate this with a wav file, as I don't have any of those, kinda big and all.Also, just as a quick aside, when you make your MP3's - what app are you using?Please let me know if that helps.Winterland

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

I've been tying to play some MOV files with Quicktime and while I get the video, there's no audio.

I think I might be missing a codec or something because I got a message the first time around saying something to the effect that it's missing software and will try to connect to Apple to download it, but it ended up not being able to connect to the site.

Can anyone help?

Thanks.
 

A:No sound in MOV files

Try installing Quicktime Alternative, with or without the included player. It will not conflict with Quicktime (though it is a good replacement for it) and contains many codecs.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

Well recently, i got sound driver files, and there in my recived files folder, is there a way to to put them into there right place were they belong without messing anything up.

My OS is Windows xp.

A:Sound Files

How to update a Windows hardware driver - http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/how-to-update-a-windows-hardware-driver/ Installing Hardware Drivers - http://www.optimizingpc.com/install/hardwaredrivers.html Louis

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 33.6

OK, I'm stumped. I have sound if I play songs on Media Player. I don't have sound if I hit someone's My Space page (or my own), so I can't hear the song being played. I have sound if I play video files on the internet, but I don't have sound if I play movie files uploaded from my camera. I don't have sound on flash files or games. What's going on here? Can anyone help?
 

A:Only have sound with certain files

Do you have the latest Flash Player installed? Quicktime may help too. Is your system fully updated using Microsoft's Update website?
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

I just upgraded from XP Pro 32-bit to Windows7 Pro 64-bit. All seems to working OK except sound. I have sound for everything except for some .wav files. Wav files withing applications don't always play. Sounds that came with System 7 play OK. I found this files in the program files directory and clicked to play them with WMP and the seem to be playing (the bar moves across) but there is no sound (which is what happens within the application I run). If I open the file with Quicktime, the sound plays OK.

I've tried a lot of things. Checked drivers, downloaded CODECS and so on. Still no sound with these files. If you look at properties for a sound that plays OK and compare it to one that does not play, they look the same. Any ideas??? And why would they play in Quicktime and not the system or WMP?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

hello
there seems to be some problem with the mp3 files.whenever a mp3 file is played with winamp the sound seems to be skipping(fast forwarded).
i recently downloaded a file from the net and it contained an two .exe files . i ran one of them .but it suddenly disappeared and was nowhere to be found.
as a habit i always scan all the files that i download before running them .i have ESET smart security business edition but it did not detect any threat in them.since then the pc began to act strangely.i have windows XP sp2 and since then the shut down process had a problem.the series of events that take place during a normal shut down took place except that at the time when the pc must shut down a dark blue screen with the error message was displayed.it read "windows logon process terminated unexpectedly with status of 0x00000000
the system has shut down"

i was desperate to solve the problem and ran SD fix.that solved only one of the two problems .the error message wasnt seen since then.but my audio still remains distorted.the twist in the tale is that when i play the audio with media player classic ,windows media player it seems to be ok.but when i transfer it into my portable mp3 player the the sound remains distorted.the windows environment seems to run fine except during the first two minutes.

hope someone looks into this matter at the earliest .

thank you

A:Distorted Sound From Mp3 Files

If you have reason to believe that you are infected, let me move you to the proper forum

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

I Was Having Problems With My Pc ...asked Aol To Help Me . They Had Me Clear Files And Remove Some Programes ...now I Have No Sound When I Check It I Get A Message That Ther Is No Driver Loaded .... Please Help I Had Sound Before I Did Those Actions
 

A:cleared files now no sound

Well sounds like you might have uninstalled your soundcard driver. Try going to the device manager and check if any devices have yellow question marks. If your soundcard does then you will need to reinstall the driver.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

I don't get any sound when I open flash files on my Windows 98(1st edition) IBM system. Example: http://www.brainpop.com I see the animation, but no sound. My sound card works fine--I get sound from RealPlayer files, Quicktime files, and Windows Media files. Anybody have any ideas...short of reformatting?
 

A:No sound in flash files

Is it the latest version of Flash?
I think the newest is Flash 7
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

No sound on MIDI files. Sound on other formats. Win Media player or IrfanView or vanBasco all indicates file is playing. I think I lost sound when I was cleaning out junk from system. OS Win98se.
 

A:No sound on midi files

Hi moldy811, and welcome to TSG.

Double check your volume / sound mixer control panel settings. Make sure that the "SW Synth" channel is not muted and that the volume control slider is not all the way down.

If the settings look OK then double check the System Control Panel / Device manager to see if there are any warning symbols for the sound controller.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

OK...I thought I would try this again since I am STILL stumped!

Is there a way I can burn files that are of real audio format?! I also have some that are in .au :( I need to get these on a CD in a format that is playable by a normal cd player!

Please help! I am desperate! :(

A:Converting sound files

I found a program that might be what you want...

I know for a fact that it converts .ra files to .wav, but I'm not sure about the .au files.

It is at http://www.remixer.com/downloads.htm

edit: it is under the 'featured files' section

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

After system crashed, got it restored but all my MIDI and WAV files are missing, I cannot play CD's or any system sounds.
It seams that everything regaurding sound has been wiped out. I have tried reloading windows 98 and have tried to reinstall sound card but nothing seams to bring back sound.
i have gotten error message of there is not hardware or something but I am running out of ideas. Any help would be appreciated
 

A:{RESOLVED} No sound/Files

We need to know the model / brand of your sound card before we can start to help.

You said your WAV files are missing? You did a Start, Find, Files for *.WAV and *.MID and nothing shows up?

------------------
Get free stuff and help out a poor computer tech:
LarryCore begs for money

Vote for the best Tech Support site: VOTE for Helponthe.net!
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Since re-installing W7, I have no sound from MOV files shot on my Canon from Quicktime, VLC, Mediaplayer and Adobe Premiere Elements. I can convert the files to mp4 and they play fine in iTunes but still not with other players. There is sound for the first second but it quickly drops off to a muffle. I have installed a few codec packs but nothing has helped. I've attached some file parameters. The files also play on my W8 machine, no problem.
 

A:Solved: No Sound from MOV files!

So technically I've solved the problem. Started thinking it couldnt be a Codec issue so I ran some diagnostics, etc to no avail. Then went to Control Panel - Sound - Playback and found alot of options for speaker systems. I just started changing the default speaker system until I got sound. What I dont understand is why iTunes and my system sounds still worked when the default sound system was incorrect. Any ideas?
 

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Hi

I have an avi file that was saved from an interview room camera/recorder at the police station. The file is saved as an avi to a flash drive. It is then taken to a stand alone PC and copied from a USB flash drive to a DVD. The file is then played in WMP 9.0 and it plays fine.

But when I try to play it on any other computer I get video but no sound. I've tried different versions of WMP. I've tried VLC. I've downloaded different codec packs. I've tried other players such as Winamp and DVR. I will often get the picture but still no sound.

I tried converting the avi files to wmv. Video but no sound still.

However, it does play with sound on the stand alone PC they use to burn the discs.

Any ideas what to try?
 

A:avi files video but not sound

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Hi, I'm using ASUS W5F Lappie, and windows XP SP2 OS.

I use winamp for music player. About two weeks ago, I tried to play my mp3 music files, but all of my mp3 sound like scratch... nothing else but scratch sound...

Then I tried to play them using iTunes, still doesn't help.
And then when I used WMP, the sounds come out fine.

So I decided to use WMP.(I think there must be some error with other player, so I uninstall winamp)

However, when i put my mp3 to ipod, all the files sound like scratch again. (but works fine in WMP). The same thing happen when I burn the mp3 into CD and play it in my car. Even my mates copy the mp3 into usb drive, and play them on his lappie, the error still occur.

What is the problem? I did reinstall the sound driver but doesn't help.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 1:26:47 AM, on 1/11/2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16735)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\WLKeeper.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe
C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe
C:\Program Files... Read more

A:All MP3 files sound like scratch...

any1? badly need help
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

I have recently bought a new computer and am now using Windows Vista Home Premium for the first time after previously using Windows XP Home. When I try to download a .wav sound file on the Internet, I receive the following on-screen message: 'Windows Media Player cannot play the file. The player might not support the file type or might not support the Codec that was used to compress the file'. I also receive 'error message C00D1199'. However, I have checked Windows Media Centre on my computer and it says that it supports .wav files.

Has anyone got any suggestions as to how I can rectify this problem?

Robert.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Hi,

If I attach a device with video files and play the files on the computer, there is no sound.
Sound for other music and video files on the computer does work.
I thought initially, maybe Skypes sound settings were taking over, and needed to be changed, and I modified some of skypes audio settings but it had no effect.
I did not find the sound controls in Windows 7, that I am used to adjusting in Windows XP, so I really do not know how to fix this.

Any advice would be appreciated.

thanks,

jen11
 

A:Video files have no sound.

Read other 10 answers
RELEVANCY SCORE 33.2

Firstly, having read the, now closed thread of the same subject: http://forums.techguy.org/multimedia/542396-no-sound-mpg-file.html I have tried various suggestions to no avail. The solution advocated by DKTaber that apparently soved this issue, actually appears to be riddled with viruss'. Not very pleased about that one at all !
So, why has this happened and what is the solution ?
 

A:Sound missing from mpg files

All mpg files or files from a specific source? Which media player? Have you tried using a different media player?

Open one of the files using gSpot or Media Info. It will list audio and video specs of the file, including the codecs required for playback (and in the case of gspot, if those codecs are installed).
 

Read other 1 answers