Over 1 million tech questions and answers.

HP dv6108nr speakers don't work; earphones work just fine

Q: HP dv6108nr speakers don't work; earphones work just fine

I have done a search and realize there are several threads here that address this, but I haven't been able to solve this. This is the same laptop that I posted a thread about with the bad power button. Not sure if the two are related, since the two problems seemed to crop up around the same time. Anyway, I've tried HP's troubleshooting, but haven't gotten the speakers to work. I've uninstalled and reinstalled the drivers, checked the volume (duh), and attempted to do a system restore. Unfortunately, I didn't realize that system restore had been apparently been disabled for some time, and there were no restore points to choose from. I've googled this of course, and besides the things I've tried, it seems that either the headphone jack switch is stuck or the speakers are dead. Would both speakers give out at the same time? I've tried jiggling/rapidly pulling a headphone plug in and out to dislodge the switch, no dice. Anymore ideas I can try? I've been using external speakers plugged into the headphone jack, but this gets annoying after awhile.

RELEVANCY SCORE 200
Preferred Solution: HP dv6108nr speakers don't work; earphones work just fine

I recommend downloading and running DAP. It can help sort out any driver and firmware related issues on your system

It's worked out well for many of us in the past.

You can download it direct from this link http://downloaddap.org. (This link will open the download page of DAP so you can save a copy to your computer.)

A: HP dv6108nr speakers don't work; earphones work just fine

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 92

Once I plug my headphones in or my hearing aids bluetooth device in, it all goes south. The internal speakers continue to work as does the bluetooth, but nothing is coming out of the headphones. Since I was once in IT, this problem is unique to the jack itself. Either the jack lifted up or was pushed back and never properly tested. The hook, I just received this computer 3 weeks ago to replace a faulty HDMI out port. I was told that there would be an open ticket so if I had any problems with this computer it would be attended to. Unfortunately, that is not the case. 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 87.6

I'm running Win 7 Pro. After installing the Realtek High Definition Audio update, my speakers work fine, but my headphones don't . Say's headphones are not plugged in. Apparently this was a problem in Vista as well. Anyone know a solution? Thanks.

A:Speakers work fine but Headphones don't

Check the internal cabling between the front panel headphone/mic jacks and the motherboard connection for the HD front panel audio. Reseat the cable(s) (unplug then plug back in) at the motherboard end and at the front panel end.

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 87.6

I just bought some headphones so I can listen to music or DVDs my compter but I'm getting no sound.

Has anyone had this problem before?
 

A:Speakers work fine but headphones don't?

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 85.6

I get the following error. "The peripheral does not appear to be plugged in"

I've updated the driver and it says the realtek device is working fine. Sound worked just fine on this computer but then stopped. I do not have external speakers. How can I plug in the speakers or fix the problem?

A:My computer speakers do not work but headset works fine.

I suggest you to check if your motherboard supports for your Windows audio drivers

Before that if you change your audio driver ?

http://www.facebook.com/100003250779989

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 84.8

Hello Community, My THinkpad T410, Type 2912-45G, Windows 7 (64bit) has a problem with the speakers. Starting last monday (June 25th) my speakers stop working. When I boot the TP you can hear a static click through the speakers and it plays the windows sound for one second only. After the second you can hear another static click and the speaker stops working. Thats pretty much the way it is with all other audio content, when the TP is booted. After pressing the Mute-Button or the volume-up or volume-down buttons the speakers will resume working for a second or so (still the static click, right before this second and afterward). When I plug in my Headpones everything works fine. When I unplug my headphones, speakers do work again for another second. I allready updated my BIOS, installed and uninstalled the driver, activated the sound-card (CONEXANT 20585 HD AUDIO), tried to update the driver. But nothing worked so far. I allready checked whether the switch in the headphone jack is stuck, but I couldn't find anything. Did anyone experience the same or a similar problem? As the speakers do work for the mentioned second I assume, that the Hardware should be fine. As the headphones work properly the sound-card should be detected and istalled correctly. I would really appreciate if someone could help me out on this. Sending the TP in (it is still whitin warranty) is going to be my last option since I need the TP for work. Thank you very much.... Read more

A:T410s internal speakers fade out after a second, headphones work just fine

Hi thecez, Sorry to say that but it sounds like hardware issue. Please try BIOS and power management driver as well. If problem remain, please contact local lenovo when your machine is avaliable for inspection.Worldwide Support Center phone list for ThinkPad, ThinkCentre and ThinkStation systemshttp://support.lenovo.com/en_US/research/detail.page?DocID=HT036550Fred





T61 + X201i

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 84

Hi
I have a new inspiron 7559 (about a month old), windows 10, everything updated, no interfering antivirus, etc.
Since the start, I've been unable to use my external mic. I have a headset with a microphone, on one of those mic+speaker combined 3.5mm plugs. When I plug it in, the sound system detects my headset just fine and routes sound to it.
It kinda bugs me that the system doesn't show the individual devices to windows for finer control, and instead just reports a single audio device, but ok fine, I can understand that from a technical POV.
The real problem though is that no matter what I do, only the built-in microphone is used, never my external one on the 3.5mm plug. It doesn't show up as a device, there's no setting for it in the sound system, and the system doesn't switch to it automatically when it's plugged in. I just cannot get any sound from it (no, it isn't broken).
Any help would be much appreciated, thanks.

A:Inspiron 7559 refuses to enable external mic (speakers work fine)

Fazirithere's no setting for it in the sound system,
Hello. The setting is "Microphone" in the list of devices in the recording tab of the sound properties. "Microphone" is for either the built-in mic or the external mic when one is plugged in.

Note that it must say "Realtek" under "Microphone". If it just says "High Definition Audio Device" then the Windows native audio driver is installed, and it does not recognize the external mic jack.
If the Realtek driver is installed, you can right click on Microphone and open its properties and fool with them, but if the Realtek driver is not detecting the mic then it is probably a buggy driver. It detects a mic by using impedance sensing, and I don't think they always set the parameters correctly.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 77.2

My apple earphones used to work on my Surface 4, but one day the sound suddenly stopped working. I deleted the Realtek driver and redownloaded it and that seemed to work. But when I put my earphones in, nothing will play although it keeps saying that it's working properly. I've made sure that it is set as the default device. Any help is appreciated. Thanks!

Read other answers
RELEVANCY SCORE 76.8

my computer has no sound. I cannot figure out why. I reinstalled my Avance AC'97 sound driver and no luck. the speakers work fine. does anyone know what i can do? I didn't change anything before the sound went out. It just isn't there.
 

A:No sound from computer, speakers work fine... Avance AC'97 sound

physically check your cables, as usually this problem is caused by human error. next, check all of your volumes. what OS, service pack, and version are you running?
 

Read other 27 answers
RELEVANCY SCORE 76.4

Hello,
My problem is as follows: when launching some .exe files, either by double-clicking in Explorer or by having another program launch them, they show up in the Processes tab in Task Manager, take up some memory, some threads and some handles, and then stay
at 0% CPU and nothing else happens. Launching the file again only adds a new process, equally "dead".
The weird thing is that some files work fine: Chrome, Steam client and at least one Steam game, regedit.exe, msconfig.exe, Adobe reader, VLC media player, one compiled AutoHotKey script...
The ones that conspicuously don't work are OpenOffice (all its .exes), many Steam games, installers for new programs (such as OOo),
other compiled AutoHotKey scripts, Pure Data.
None of these problems seem to appear in Safe Mode.
So lots of stuff still works, but I'd love to fix this and be able to work on text documents and spreadsheets again...
What I've tried so far:

updated Windows to all it asked forsfc /scannow returns no problem at all (just ran it again now)chkdsk /r /f, everything is finetried a system restore, which failed even in Safe Mode, with the message about antivirus software preventing it from doing its jobuninstalled AVG, which was only possible in Safe Mode, am now running the free trial of Malwarebytes, which says everything is fine after a scanfollowed the instructions to correct .exe file association in the registry found here: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2688326
...and st... Read more

Read other answers
RELEVANCY SCORE 76.4

Hi there

I'm new here, and being a girl (J/K), I don't quite get along with my computer

Here's my problem:

My HP Compaq Presario CQ60 - 215EP had the Windows Vista as the operating system: everything was working just fine.

A while ago, I decided do change it to Windows 7 (32 bits) and, all of the sudden, my headphones (earphones also) simply stoped working.

I don't think it's a hardware problem, because everything was fine and dandy before I made that change.

I don't know the name of my of my sound board because that's not specified on the My Computers properties, but I'm currently using the Conexant High Definition SmartAudio 221 and the High Definition Audio Devide drivers (I guess )
(and it sais that they're updated)

Can you give a hand please?
Thanks

A:Headphones/earphones don't work

You got sound on the speakers? If don't,go to Device Manager,right click on the Sound,video,game controlers and select Update Driver Software. Maybe you got wrong drivers.
You can intall Speccy to find your sound card name.

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 76.4

Hi guys- wondering where to plug in my iphone earphones to use as a "microphone" to speak into for documents on Ms Word and such. My desktop has too many jacks and so I do not know which to use- plus I'd like to know if my earphones will work for what I'd like. Thanks in advance. HPE h8-1360t

Read other answers
RELEVANCY SCORE 76.4

Hi guys- wondering where to plug in my iphone earphones to use as a "microphone" to speak into for documents on Ms Word and such. My desktop has too many jacks and so I do not know which to use- plus I'd like to know if my earphones will work for what I'd like. Thanks in advance. HPE h8-1360t

Read other answers
RELEVANCY SCORE 75.6

So I came back from black friday shopping and my built-in-mic stopped working for a while. The mic worked fine with my earphones in prior to my leave for black friday shopping. I can see the mic in my recording devices and it is the default recording device. However when I speak, my built-in-mic will no longer pick up my voice when I have my earphones in. Also the audio control panel for this HP laptop is DTS studio sound.  Someone please help and thank you if you attempt to help or have found the solution to my problem.  

Read other answers
RELEVANCY SCORE 75.6

Can anyone help i have brought a MP3 player and i accidental pulled the earphones out now only one earphone works does any one no why and how to fix this Problem.
 

A:MP3 player earphones dont work

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 74.8

A few days ago i had to reinstall my sound driver after updating windows and sometimes if i take out my speakers out of the speaker jack my speakers on the laptop wont work sometimes without shutting down my music program or it will be vise versa please help me out

Read other answers
RELEVANCY SCORE 74.4

Until recently I was able to unplug my headphones from the front input and my USB speakers would activate. So whenever I wanted to hear my USB satellite speakers that are plugged into a USB port on the back of my HP desktop, I would simply unplug my headphones.

Now, I have to manually go into the speaker panel and select whichever one I want in order for sound to be heard.

If sound is playing through the USB speakers and I set the headphone to default, if I close my Firefox browser and then re-open it, sound will be playing through the headset. Likewise the same in reverse.

I don't know what happened to force me to use the speaker panel to change which one I wanted. Before plugging in the headphones would just override the USB speakers and cancel them.

Any ideas what I may have done?

A:Headphones work or USB speakers work but only if I change to default

How does the sound work, if you do not use Firefox. Boot the PC but do not open Firefox. What device is set as default? (should be the USB device). Play a sound file on the PC with a media player (e.g. Windows Media Player) and confirm you are getting sound through the USB device. Then plug in the headphones and see if it automatically switches.

If it isn't working properly, without Firefox, then uninstall/reinstall the sound devices starting with the USB device (Uninstall in the Device Manager, but DO NOT uninstall any drivers, then restart the PC and let Windows reinstall the device).

If it works OK, without Firefox but still does not work correctly with Firefox that makes Firefox or whatever sound add on is being used in Firefox the suspect.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 70.4

I decided to update my audio drive so i went to the Lenovo website and installed the windows 10 (64 bit) driver, after restarting I noticed that there was no volume at all, i tried the Windows 8.1 driver and now only my headphones work. I also noticed in playback devices only the speakers are listed even when headphone are plugged in.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 70

I just bought starcraft today, "Love that game" wen i put it in the d:/ it starts to load but just keeps on spiining the cd like it cant read it or something, its brand new cd. and audio cd's work fine, even warcraft worked wen i tried it, I dont understand, I have a dell 4600 this should not be? Any suggestions??
 

A:cd's work fine, but d:/ wont work for some reason for starcraft, any starcraft fans??

Read other 12 answers
RELEVANCY SCORE 68.4

I cant get these things to work together I think I just dunno what Im doing..

Installed my PCI card and setup my speakers and plugged em in etc.. Installed the drivers for 7.1 sound as the instructions suggested for me to do, even though my speakers are actually 5.1 (Logitech X-530) wonder if thats whats wrong...anyway

now my woofer works and so do my front two speakers but my other 3 are left out..what to do?

Thanks all!
 

A:Chaintech AV710 Sound Card and Logitech 5.1 Speakers: only 2 speakers work

I'd say install the 5.1 drivers and be sure the speakers are plugged into the correct ports
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 66.4

I have a friend who's computer works great on my network and my computer works great on his network, but when his computer is hooked to his network internet connectivity is slow and intermittantly fails.

Both computers are were connected directly to the router via the same ethernet cable, both units are laptops.

Again, vista believes it is connected to the internet, and it is, but the connection is just horrible. At my house it works beautifully.

His computer that is not connecting:
HP pavilion dv6748us.
procesor is AMD turion64x2
OS VISTA Home Premium 32bit
2 gb RAM

My laptop that worked on his connection is:
old SONY with windows XP pro
1gb RAM

Already have done the following:
Reset internet explorer 7
used the MSCONFIG console to turn off ALL startup processes just in case.
Ran a quick scan with superantispyware

I would have tried a differant browser but I could not download it, took it to my house so I could use a flash drive or let it sit forever and download and to my amazement there was no connectivity issues whatsoever.
 

A:Solved: Computer functioning fine, network functioning fine, two dont work together.

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 66

Hi all,

I have a Dell XPS M1330 laptop and have recently upgraded to windows 7 professional (32bit) from windows vista. Everything seems to be running smoothly except I can get no sound from the internal laptop speakers. When I plug in external speakers in via the jacks on the front, sound comes through fine, but as soon as I unplug them there is nothing. Headphones also work like this too. Under sounds in device manager, it simply says 'High Definition Audio Device', and I'm not sure if I should be downloading some other drivers?

Any advice is welcome!
Thanks.

A:External Speakers work, Laptop speakers do not

What do you have set as your default sound device? Mine is set to my external speakers.

Read other 9 answers
RELEVANCY SCORE 64.8

hey guys i was wonder if anyone could help me out, recently ive been getting a annoying crackleing noise some times its not that bad and is hardly hearable but somtimes it is very hearable and annoying, i took out the ear phones and listened to the speakers and they make a crackleing noise too, ive seen sites that say it has somthing to do with the soundcard, i just want confermation on that and any help you can offer

thanks
 

A:speakers and earphones crackleing

Yeah, I'd make sure you have the latest drivers for your sound card and I've heard that sometimes the video driver can cause sound issues as well.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 64

i bought my computer just a little while ago and just yesterday did i had to use my earphones but when i played : play, only the speaker went on.. no messages appeared and nothing popped up on my screen. I checked with a few different head/ear phones and it did the same thing again and again

A:when i plug my earphones in my computer, the speakers keep o...

Hi, Please try (a) Right click the speaker icon,(b) Select Playback devices. Can you see TWO items similar to this               (c) If yes, right click the external and enable Regards.

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 64

I've burned a few movies on some DVD-R's with no problems. I just bought a pack of DVD-R's of another brand and my Nero DVD writing program says it is an " Illegal Medium " when I try to burn on them. My multi format DVD CD burner has worked fine on every other medium I've used. I'm stuck with 50 unusable DVD's if I can't find a way of getting my burner to use them.
 

A:One brand of DVD-R's is fine. Another won't work.

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 64

Installing using the DVD went normally. It took a while after I got to the Desktop for the Start Button to become functional.

I was a little disappointed to see they are still using the Microsoft standard size Recovery and EFI system partitions, 300 MB and 100 MB respectively. I was hoping they would change that to 450 MB and 260 MB respectively.

I will be checking the USB install a little later.

A:DVD install seems to work fine..

I was a little disappointed to see they are still using the Microsoft standard size Recovery and EFI system partitions, 300 MB and 100 MB respectively. I was hoping they would change that to 450 MB and 260 MB respectively.

Read other 11 answers
RELEVANCY SCORE 64

Have purchased a used laptop - Toshiba Satelite, Celeron 600(ish), 192 meg RAM, (max possible) 20gig HD (new - the last one croaked), Windows ME. I like XP. Would it be unwise to install xp home upgrade?
 

A:Will XP work fine on this little weakling?

Read other 7 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows 7 Professional, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 540 @ 2.53GHz, Intel64 Family 6 Model 37 Stepping 2
Processor Count: 4
RAM: 3893 Mb
Graphics Card: Intel(R) HD Graphics, 1722 Mb
Hard Drives: C: Total - 122002 MB, Free - 89238 MB;
Motherboard: Hewlett-Packard, 172A
Antivirus: None

Hi thanks for helping,

sound from speakers works fine, but when I plug earphones or headset into the jackplug(s) the sound still comes out the speakers and no sound in the earplugs/headset.

I have recently bought this as a refurbished pc and have only just tried to use earphones. ie it has never worked properly.

In control panel/sound there are no earphones/headphones devices listed under playback devices. Only speakers (default) and 2 HDMI devices (unplugged)

there is an IDT Audio software program installed
 

A:Solved: plug earphones in but sound still through speakers

What is the exact make / model of the machine?

Are you using a front speaker / headset socket for the headset and a rear socket for the speakers?

Not intending to insult your intelligence but are you definately plugging into the correct socket? It may have multiple speaker sockets (for 5.1 surround for example) which is very common nowadays, if you plug the headset into another speaker socket it will not cut the sound to the speakers already in use (if that makes sense).
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Product Name: HP 15 Notebook PCModel Number: F9T82EA#ABVthe quality of sound on my Hp 15 Notebook PC is bad due to some popping sounds.i have updated my bios to the latest version.and i have also updated my sound and chipset drivers to the latest but still the problem persists     please help.

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Yesterday I started noticing that my computer randomly makes 2 quick noises in a row that sound like sandpaper being scratched together. The first is a longer noise, the second is the same type of noise but abbreviated.

It happens when I am using the computer at random times (maybe every 10 minutes) and also when I am not using the computer, just a few feet away perhaps.

Any ideas? ... This noise is annoying because I have the volume on quite a bit due to medical transcribing w/ sounds files.
 

A:Random strange noise from speakers/earphones

A click or buzz noise that happens every 10 or 15 minutes, could be coming from another electrical device on the same mains wiring, for instance, a fridge, or central heating thermostat.
Each time a fridge motor starts up, it puts a 'spike' of noise into the local mains wiring, which is amplified by items such as Hi-Fi or PC speakers. If that is the case, it is possible to buy for a few pounds (dollars), a small choke that will clip over the mains lead, near the plug, which will cut the interference down.
Also, there are mains extension cables with multiple outlets designed for HI-Fi of PC use, which have spike suppression built in. It is sometimes called 'mains conditioning'.
These are not the same thing as 5 extension 'gangs' !
The prices vary wildly, but here is one I found quickly. http://www.saverstore.com/product/2...-Mains-Extension-Lead-with-Power-Conditioning
Or try (if in UK) http://www.maplin.co.uk/module.aspx?tabid=1&criteria=usb&moduleno=219077&c=so&u=strat15

Also: From past experience with interference in a HIFi system, the problem turned out to be coming from the central heating boiler next door! In that case the fault has to be stopped at source. You might try fitting an RF filter to your speaker or headphone lead. I have a similar 'Choke' on my PC speakers. I bought a DAB radio this year, and a similar device is fitted to the mains adapter.
http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?M... Read more

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Is BOSE the best? if not, who is?
Price does not matter.
 

A:Does BOSE make the best Headphones/Earphones/Speakers?

It will vary with Taste - I'm a Bose Fan big time, however, I recently purchased the sennheiser noise reduction headphones
I tried the BOSE 3s
why
I prefer the over ear - rather than on ear
and I also liked the button on the side, so you could hear people without removing the headset, they also work when the batt is flat

so you see user preference

however, I have bose speaker from the 1980s at home for HIFI

I dont like in ear buds
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Hello,

I have a Lenovo G510, and many times (most of the times) when I plug earphones or speakers to the 3.5mm jack, the audio stops, and a red X appears on the Speakers icon in the notification area, and I have to press Solve problem and then it detects that the speakers stopped working (I will try to get the accurate error next time), and only then the audio returns.
( It's a combo jack - speakers and mic - why do they do it, I have no idea )

What can I do?

(I did factory reset and that did not help)

Thanks

A:Audio stops when plugging earphones / speakers to 3.5mm

Are you using the correct sound driver from Lenovo?

The 8.1 driver can be downloaded from Lenovo here
Laptops and netbooks :: Lenovo G Series laptops :: Lenovo G510 Notebook - Lenovo Support (US)

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I play several games with PHP and now they are timing out. They worked fine last week (no timing out at all) and will start out working and then start timing out.

This site can?t be reached
www.equiverse.com took too long to respond.
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

I had actually gone to several pages before it timed out.

I am on Windows 7 Home Premium with service pack 1.
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I dont know if anyone can help cause I've looked everywhere online.
For all the more graphically intense games eg: Age of Mythology (offline) , Ijji games, Combat Arms, Maple Story, etc. I've been having some really weird lag spikes that never happened before.

So the game starts off excellent, no lag whatsoever then 5, 10 minutes into the game huge lag spike.

For the fps games the frame isnt frozen just the other people. While my character moves around, a few seconds later people are 20 feet to the left.

Other games (Age of Mythology, Maplestory) is the same except it never really freezes but jumps and its really slow, even though it worked fine for the first few minutes.

I don't know if its my computer or the game. Can someone help?

My Computer Specs are:

HP Pavilion Desktop PC
Windows Vista Home Premium 64-bit
699 GB Hard Drive space
7 GB Ram
NVIDIA GeForce 9100 Integrated Graphics
 

A:Games work fine then neverending lag.

Read other 8 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I have a K450 desktop with Win 10 - 64 bit. All of a sudden I have no WiFi. The device manager says the Realtek network adapter is working properly and I have installed a new driver just downloaded using another computer. 
Can anyone help?
 
 
Mod's Edit: System model added to front of Subject line to improve visibility / clarity.

A:K450 - No WiFi but did work fine

Note I connected a USB WiFi adapter and have WiFi using it. Still nothing with it disconnected.

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

hi,

After two days of trying to install 7 pro 64. I worked out that by removing 2gb of ram I was able to install 7 without any problems. Before it would take hours and then eventually give up. If i try to add the other 2gb stick of ram it hangs at the windows logo.

Ive tried 7 32 bit and that worked fine with 4gb. Also vista 64 bit and that was fine also.

Any suggestions?

2.4ghz dual core, corsair ram, asus pn532 something, 1tb sata

A:Works fine with 2gb but doesnt work at all with 4gb?

We are discussing this already, as we have many times. Have a look.

Windows 7 Ultimate 64-bit doesn't support 4GB RAM?

Read other 5 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

New Logitech keyboard requires pounding on a key maybe several times B4 it makes it's mark using IE7. Works just fine on Firefox. This happens whether I am typing in Outlook or on an internet page. Weird.

A:New keyboard won't work on IE fine on Firefox

I assume you installed the Logitech keyboard drivers, correct?

If you did, you could just have a bad keyboard. It should still be under warranty, so take it back to where you got is and ask for a replacement.

Read other 2 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I use an Epson scanner and ABBYY 6.0 OCR software. I'm scanning a few pages of text, and suddenly after the first page, I get message saying FineScanManager has encountered a probkem and needs to close.

I've tried all the simple remedies like discunnecting the scanner, turning off the scanner, rebooting the computer, unplugging the scanner. No Luck. What do I do next?
 

A:AABBY Fine Reader won't work

I have this program too and at first, had a tech support question of some kind. Their tech support was free and really good. Nice employees there.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Hello.

My Internet Connection is fine but I'm just having problems connecting to ONE site (http://www.photobucket.com) on the whole of cyberspace. Access was only broken since 2 days ago. I've changed nothing in terms of configuration. I just work up one morning and it became like that. T_T

I am using Netgear WGR614 v4 (Firmware is the lastest version.), Windows XP Professional SP2.

Measures I have taken so far:

1. Cleared Internet Cache and Cookies.
2. Rebooted router, modem and computer.
3. Done spyware and virus checks. (Spybot, Ad-Aware, Norton Antivirus)
4. Tried accessing it in different browsers. (IE7 and Flock 0.7.14)
5. Confirmed that my ISP is not the culprit by doublechecking with a friend who has the same ISP. She reaches the site fine.
6. Turning off Firewall. [Norton Internet Security 2005]
7. Adding http://*.photobucket.com and http://www.photobucket.com to the Internet Options Trusted Sites.
8. Resetted my router settings back to default ones.

Some Observations:
1. My notebook connected to wireless network accesses the site fine.
2. When I rebooted my router, modem and computer, access was granted to me temporarily. IE. I could hit the homepage, but after that access is lost.
3. I can access the site through a proxy server fine.

ipconfig/all gives:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

F:\Documents and Settings\xp>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : winxp... Read more

A:Can't access ONE website. Others work fine. =/

"Hamachi Network Interface"

The above in your IPCONFIG list, is that a real network adapter or it is a VPN soft adapter? If so, do not use the VPN and try connecting to site the internet without going thru the VPN it to see what happens to accessing that site.
 

Read other 1 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Hi folks,

I am hoping that one of you whizz kids can help me. For a few weeks now, IE7 only works around 50% of the time. When it stops working it attempts to connect to internet sites but nothing happens. It acts as if there is no internet connection at all. It is the same for all internet sites. I can try it again 10 minutes later (without re-booting the PC) and it will work fine again for a while.

My internet connection is 100% stable and other browsers such as Opera work fine, even when IE7 stops working.

I tried uninstalling SP3, SP2 and IE7 and reinstalling them all but it made no difference. I am currently running XP SP3. I tried posting in the virus/malware section of this site but the experts can see no evidence of any malware or trojans etc. My system appears clean.

Do any of you have any ideas why this is happening? It happens maybe 10 times per day on average and is very annoying.

A:IE7 not working. Other browsers work fine.

By the way, here is a screenshot of IE7 when it is trying to access Google.

Read other 6 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

It seems to me that once in a blue moon, there will be a program that will work fine for a while, but then later refuse to run until I reinstall windows. The program that refuses to run this time is called Nebula (don't worry, it's freeware). I've even redownloaded a fresh copy and I get the same result. I double click the icon and nothing happens.

I would watch the processes in the task manager while I tried opening it. The process would appear for a moment, then disappear. I've opened up and watched Process Explorer (www.sysinternals.com) carefully. I've taken note on what processes are running when I'm trying to open Nebula, by holding Enter with Nebula selected. The only process that is consistently working while I'm trying to open it, is explorer.exe, and I doubt that is the culprit.

Since I can't find anything in the processes, should I look for something in the registry? What else can I do to troubleshoot when this kind of stuff happens? Maybe it broke from one of the Windows updates?

A:Program worked fine before, won't work now.

Hello eriknoc, Welcome to TSF!

Please try this workaround (you will need your Windows? XP SP2 CD.

(In the event that you do not have a Windows? XP CD with SP2, you will need to 'borrow' one from a friend or colleague, as the manufacturer's "Recovery Discs" will not work in this instance.)

Insert the Windows? XP CD in your drive. (Hold down the Shift Key to prevent it from starting.)

Go Start > Run ...in the box type in sfc /scannow ?please take note of the space between the sfc and the /.

This is the System File Checker...it will scan all the Windows? core system files to ensure that they are in their respective correct places, and if not replace them from the CD.

During the scan you may be asked to Insert the CD, if this happens just go retry and let it do its thing.

One important point: While sfc is running, it is not advisable to do any other work, or have any browsers/programs running on the computer, until the scan is complete. (This process will generally take around 45-65 minutes to complete).

Once finished, remove the CD and reboot your machine...all should be "Normal" (hopefully).

Please post back with the result, or if there are any further queries/concerns.

Kind Regards,

Read other 12 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

This is my kids' computer, we've had it almost one year. It used to work without any problems until about 3 months ago. Every minute or so, Lego Star Wars game freezes, will then unfreeze and work fine for another minute or so, somethimes it crashes completely. Usually after starting game, the screen will blank and the game minimizes itself, you can then maximize and it works fine. I've tried everything I can think of: uninstalled game, reinstalled game, virus scans, spyware scans, driver updates, defrag, disk clean, increased paging file size... If I'm using Radeon 9250 PCI, shouldn't the Intel 828656 Graphics Controller be disabled? Maybe one of the recent automatic updates changed the driver settings. Any advice?

I have the following:

XP 2002 Service Pack 2
eMachines T3995
Intel Celeron D8656VHZ
2.93 Ghz
496 MB
Intel 828656 Graphics Controller
Radeon 9250 Graphics PCI
 

A:game freezes, used to work fine

Get speedfan from the downloads section and use it to check temperatures and voltages for any unusual readings.
 

Read other 3 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

Some websites, such as facebook and dictionary.com, are working absolutely fine.

However, other sites, such as youtube, notdoppler.com, and chatango.com, are not working at all. They don't load and I can't click or scroll down or anything. I can't even close the page so I have to shut the computer down just to get it to close.

Please help me...

A:Some sites won't load at all, while others work fine.

Hello !!

Can i know which browser are you using. If its IE then try to reset IE to default settings. Tools > Internet Options > Advance > Reset.

1, Click start, type cmd in the Start Search box, right-click cmd.exe, click Run as administrator, and then press Continue.

2. Type netsh winsock reset at the command prompt, and then press ENTER.

Hope this helps,
Captain

Read other 4 answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I have been trying to sign into Windows Live Messenger through a variety of ways including the official client and various web clients, but have not been able to connect. I have restarted my computer and router several times which didn't help, but it would appear that it is not a problem with my router as my brother's account works fine on the same connection I have been trying to use. His account is with hotmail whereas I use a gmail account to sign in.
I have received error code 81000306, but have found that none of the suggested trouble shooting methods work
Any ideas?
 

Read other answers
RELEVANCY SCORE 63.2

I've spent 2 days on this and am reaching out for help because I'm at a loss.
 
As the title says, it's only internet internet that's not working.  Other computers on the network are not affected & no proxys in use. IP4 only, same issue on different networks with DHCP or a manual address configuration.
 
This occurred after the KB2809289 update was installed and the computer rebooted.  I uninstalled it but the problem did not go away.  I am unable to roll back to a prior restore point either, that keeps failing.
 
I have run with no positive results:
netsh int ip reset & netsh winsock reset
 
Something that's strange is that when the computer reboots I get a message about "Ruby interpreter stopped working".  Even after disabling all startup apps (but not services).  I'm not sure where this is coming from; I did a system search for the application name (rubyw.exe) and offending module (msvcrt-ruby191.dll) listed in the error message but the only hits were in Appdata/Local/Temp
 
 Any help or suggestions on where to go from here would be greatly appreciated.
 
EDIT: Additional Info:
Chrome gives a message: Error 137 (net::ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED): Unknown error
Firefox gives " Server not found
IE will not open, it crashes without an error.
 
As mentioned above, DNS is working, If I type in an IP address chrome's error changes to Error 2 (net::ERR_FAILED): Unknown errror.  F... Read more

Read other answers